EU-begroting als bodemloze put: 2023 weer minstens € 17 miljard meer voor de agenda

(Door: Vanessa Renner – Vertaling: E.J. Bron)

De EU-begroting stijgt elk jaar onafgebroken. Duitsland is de grootste EU-donor – hoe meer de eurocraten dus voor hun agenda´s rondom energietransitie, massamigratie, gezondheidsdictatuur en niet in de laatste plaats de Oekraïne-oorlog verkwisten, des te meer moet daarna ook de Duitse belastingbetaler bloeden. Dan lijkt het heel goed uit te komen wanneer de constante stijgingen van de begroting liever onder het tapijt geveegd worden. Joachim Kuhs, begrotingspolitieke woordvoerder van de AfD-delegatie in het Europees Parlement, maakt de voorlopige cijfers openbaar – en die zouden nog kunnen stijgen…

Joachim Kuhs, Europarlementariër van de AfD: EU-begroting 2023 stijgt met € 17 miljard, niet met € 4,4 miljard!

Elk jaar in november geven de meerderheidspartijen in het Europees Parlement groen licht voor de definitieve overeenstemming over de volgende EU-jaarbegroting. Volgens de officiële documenten bedraagt de EU-begroting voor 2023 € 186,6 miljard, terwijl de EU-begroting voor 2022 € 182,2 miljard bedroeg, wat neerkomt op een verschil van € 4,4 miljard.

Joachim Kuhs, begrotingspolitieke woordvoerder van de AfD-delegatie in het Europees Parlement, maakt duidelijk: “Boekhoudkundige trucs, verschuiving van het geld en een naar verhouding hoog percentage onjuist gebruikte financiële middelen zijn bij de EU-begroting aan de orde van de dag. Ook daarom neemt de EU zogenaamde gerectificeerde begrotingsplannen aan. Deze gerectificeerde begrotingsplannen zijn een EU-middel om de eigen EU-begroting te verhogen. Uiteraard op kosten van de lidstaten en hun belastingbetalers.

In het jaar 2022 nam het Europees Parlement vijf gerectificeerde begrotingsplannen aan en verhoogde de actuele EU-begroting van de oorspronkelijk in oktober 2021 goedgekeurde € 169,5 miljard naar € 182,2 miljard. Zodoende steeg de begroting met € 12,7 miljard. De jaarbegroting voor 2023 bedraagt € 186,6 miljard, dat zijn € 17,1 miljard meer dan oorspronkelijk in oktober 2021 voor de vorige begroting overeengekomen was.

“Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd hoeveel gerectificeerde begrotingsplannen ons in het jaar 2023 te wachten staan! Wij als AfD zullen in ieder geval voor de mensen tegen deze dure gerectificeerde begrotingsplannen stemmen. Want juist nu zou er minder geld naar de EU moeten stromen, zodat er meer geld bij de mensen kan blijven. Alleen de AfD werkt voor vrijheid, concurrentie, lage belastingen, zekere en betaalbare energie en zodoende voor welvaart voor iedereen!”

Bron:
report24.news
Door: Vanessa Renner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op EU-begroting als bodemloze put: 2023 weer minstens € 17 miljard meer voor de agenda

 1. Oliedom zegt:

  Het is niet ALS het is een bodemloze put deze Eu circus!!!
  En de volgende ramp komt er nog aan, als er nog meer “aan het infuus liggende landen” ook lid worden van deze criminele bende Eu.

  Geliked door 1 persoon

 2. Julia zegt:

  Hopen voor ons welzijn dat de corrupte EU morgen nog als een kaartenhuis in elkaar stort. Ongehoord het is een ongekozen (corrupte) bende van miljarden verspillers en eigen volk mag bloeden. Waar blijven de miljoenen Europeanen om het EU regime uit haar zetels te werpen of is de massa al zo lamgeslagen door linkse indoctrinatie die dagelijks over de staatszenders en door de msm door onze strot zijn geduwd en nog worden geduwd. https://www.trouw.nl/buitenland/vicevoorzitter-europees-parlement-opgepakt-in-corruptieonderzoek~b174676d/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.startpage.com%2F Praten we nog niet over de massale fraude m.b.t. declaraties https://www.europa-nu.nl/id/vgnrq7us9exp/nieuws/veel_europarlementariers_verdacht_van?ctx=vg9pin61gvzs&ntop=48. Kortom het is een grote corrupte bende van gewetenloze zakkenvullers.

  Geliked door 1 persoon

 3. Elk lid levert zoveel miljarden in Oliedom.
  Dat diezelfde miljarden betaald worden door west Europa doet er niet toe als de salarissen maar betaald worden en er volgend jaar voor de top weer een paar 1000 euro per maand bij komt.
  Het hele construct is topzwaar en het is wachten tot het omkiepert.

  Geliked door 1 persoon

 4. karton zegt:

  Een land met een gezonde leider, een leider die er staat voor ZIJN land, wil toch helemaal niet bij zo’n criminele bende als de EUSSR behoren ?
  Las zojuist dat er één of andere “leidinggevend figuur” van de EUSSR is gearresteerd wegens corruptie ! Dit is een héél klein topje van de ijsberg.
  Die hele EUSSR-bende hangt van criminaliteit aan elkaar, uitroeien dat zootje.

  Like

 5. J.v.d.Heijden zegt:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2060662693/vicevoorzitter-europees-parlement-opgepakt-in-corruptieonderzoek
  Ze zouden ze allemaal moeten oppakken,
  wegens het continu ventileren van leugens.
  Zoals “klimaat redden” e.d.

  Like

 6. Hovawart zegt:

  De Brusselse Pensioenpot loopt over………

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s