Nog steeds geen interesse in de euro: Tsjechische Republiek houdt het liever bij de Kroon

(Vertaling: E.J. Bron)

De Tsjechische Republiek, Polen en nog vijf andere landen hebben bij hun EU-toetreding een valutavoorbehoud uit onderhandeld – ze hebben tot nu toe de euro niet overgenomen. De regeling voorziet erin dat de gezamenlijke munt op een later tijdstip wordt ingevoerd, wanneer de nationale bank en de economie er rijp voor zijn.

Maar daar ziet het niet naar uit – en gezien het kwakkelende Europa hebben Praag en Warschau geen haast met de invoering van de euro. Voor de Tsjechische Republiek bevestigde nu een actueel document van de centrale bank deze koers. De regering zou eerst nog geen datum moeten vastleggen, wordt daarin aanbevolen.

Het zou “zeer onwaarschijnlijk zijn dat de Tsjechische Republiek de voorschriften van de Maastricht-criteria in het jaar 2022 of 2023 zal vervullen”, staat er in het woensdag gepubliceerde document.

In november had ook minister-president Fiala tegenover journalisten onderstreept dat het land de euro niet zou invoeren onder zijn huidige regering, en hij voegde er aan toe dat men besloten had “om de euro niet in te voeren, omdat we dat op dit moment niet als realistisch beschouwen.”

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Nog steeds geen interesse in de euro: Tsjechische Republiek houdt het liever bij de Kroon

  1. Wat Ik begrepen heb hier beginnen ook in Bulgarije zich steeds meer mensen te verzetten tegen de invoering van de Euro, omdat de Leva een vrij sterke munt is en men wel door heeft dat met de Euro de koopkracht ondermijnd wordt

    Like

  2. Frits zegt:

    Wijs👍👍

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s