Omdat rekenen “racistisch” is: Wiskunde moet “gedekolonialiseerd” worden

(Vertaling: E.J. Bron)

Uit Groot-Brittannië wordt nu een nieuw hoogtepunt van de anti-blanke agenda gemeld: daar moet nu ook de wiskunde “gedekolonialiseerd” worden – in haar traditionele vorm zou ze “racistisch” zijn, beweert de “Quality Assurance Agency for Higher Education” (QAA), een liefdadigheidsorganisatie, die de hogeschoolreguleringsautoriteit bijstaat in een adviserende functie. Ze eist het wiskunde-curriculum op hogescholen te “dekolonialiseren”.

Dientengevolge moeten studenten in de wiskunde er in het vervolg over onderwezen worden welke verbindingen wiskundigen met de slavenhandel, het racisme of nazi´s hadden.

De eis blijft echter niet onweersproken. Vooraanstaande Britse wetenschappers uitten er in een open brief hun bezorgdheid over dat wiskunde en studierichtingen “gepolitiseerd” zouden worden. In de brief staat dat de ondertekenaars weliswaar “racisme verafschuwen, maar men kan racisme verafschuwen zonder zich aan te sluiten bij de theorie van de dekolonialiteit”. Overigens zou “dekolonialisatieleer” geen wiskunde zijn.

In 2021, tegen de achtergrond van de Black Lives Matter-activiteiten, was de beschuldiging naar voren gekomen dat wiskunde een “blanke hegemonie” zou versterken en racistisch zou zijn. In de VS adviseerde het onderwijsinitiatief “The Education Trust” leraren om hun leerlingen bij rekenopgaven helemaal niet naar de juiste oplossing te vragen. De motivering: omdat wiskunde vooral door “blanken” gedomineerd zou worden, zouden “zwarten” zich gediscrimineerd kunnen voelen als ze de oplossing van opgaven niet zouden weten.

“The Education Trust” argumenteerde op basis van de omstreden “Critical Race Theory”, die het hele Westen een systematisch, “structureel” racisme in de schoenen schuift. Bij critici gelde de theorie zelf als racistisch. Per slot van rekening worden hier aan mensen eigenschappen en standpunten toegedicht op grond van hun huidskleur – in de actuele discussie bijvoorbeeld de insinuatie dat zwarte leerlingen per definitie slechter zouden zijn in wiskunde.

De sociologe Sandra Kostner waarschuwde tegenover de “Bild-Zeitung” dat er een toenemende “ideologische beslaglegging van het wetenschappelijk bedrijf” zou zijn waar te nemen. “Het is slechts een kwestie van tijd totdat de wetenschap haar eigenlijke functie niet echt meer kan vervullen: dus het bereiken van de best mogelijke stand van kennis, deze aan de studerenden door te geven en aan te zetten tot innovatief denken.”

De historica waarschuwt: “Westelijke samenlevingen kunnen het zich in het bijzonder in deze aanhoudende crisistijden niet veroorloven om aan wetenschappers en studenten een intellectuele lockdown op te leggen.” “Wanneer vakken zoals wiskunde in een ideologische richting genormaliseerd zouden worden, gaat dat gepaard met een verlies aan creativiteit, innovatiepotentieel en internationaal concurrentievermogen”.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

26 reacties op Omdat rekenen “racistisch” is: Wiskunde moet “gedekolonialiseerd” worden

 1. Republikein zegt:

  Zwarte Piet is zwarte Piet!
  Of niet dan….

  Geliked door 3 people

 2. Boike zegt:

  De engelse taal zal nu ook wel racistische zijn.
  Want Engeland ruled the waves.
  Dus voortaan moet iedereen “bosnegers” spreken.

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Boike op 9-12-2022 om 16.32 u.
   Is “bosnegers” een taal ?
   Áls dat zo is, dan hebben Surinamers of Antillianen een voordeeltje, daar spreken ze toch “takki-takki”, of zou “takki-takki” een soort van dialect van het “bosnegers” zijn ?

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    De taal van Suriname wordt door de NL’ers “takki-takki”genoemd, zelf noemen ze het anders.
    Maar in de Antillen spreken ze Papiamentu, dat is een mengeling van Spaans, NL’s, Engels en Portugees.
    Ik vind het na al die jaren nog steeds mooi klinken en herken onmiddellijk.
    Vroeger op de Lagere school op Korsou mocht je geen “Mi ta hoppi papia”spreken, kreeg je straf.
    Dus over poosje kan NL ook daar weer herstelbetalingen voor gaan betalen, voor de gekwetsten.

    Geliked door 2 people

 3. karton zegt:

  Natuurlijk : wiskunde is zo racistisch als de pest ! Dat is al jaren zó !
  Negers ;kennen het verschil niet tussen X of Y, want als je neger vraagt : “Beste neger, wat is 2 x Y, dan zal hij zeggen, mister, das een uitsmijter!”
  Alleen blanken weten dat dit antwoord niet juist is. (??)
  “Begrijpend lezen” is fascistisch, zo fascistisch als de neten; normale mensen lezen álles, foutloos, maar fascisten lezen áltijd vreselijke dingen in de meest eenvoudige pamfletjes, zoals leden van D666 ; zij lezen in bijv. een motie van de PVV of FvD, de meest anti-democratische dingen, dingen die er helemaal niet in staan.

  Geliked door 1 persoon

 4. Julia zegt:

  Kotsmisselijk wordt een weldenkend mens van die doorgeslagen idioten. Tijd voor een parallelle samenleving zodat weldenkende mensen met gezond verstand met gelijk gestemden kunnen samen leven en al deze doorgeslagen krankzinnigheid aan de laars lappen. Nodeloze energieverspilling en te triest dat jonge kinderen in de toekomst hiervan de dupe zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   Dat linkse tuig daar in Engeland zijn nog erger dan de Farizeeërs en Schriftgeleerden uit het Nieuwe Testament met hun idiote en correcte regelzucht! Als ze wiskunde daar zouden gaan verbieden dan krijg je hierdoor juist geen intellectuelen en zonder dat soort mensen help je de complete groepen geleerden, dokters, leraren en economen finaal om zeep!
   Dat links daar gewoon mag stikken in hun akelige regelzuchten!

   Geliked door 1 persoon

 5. saddy zegt:

  Letters zijn minstens zo racistisch dus lauj it htr eh lklfklzd haioorn jjjjwjkwkwk!

  uTttwaljh th ri YTR veft?

  Geliked door 1 persoon

 6. delamontagne zegt:

  Ik had deze idioterie nog nauwelijks gelezen en keek op een van de andere “Sites” hier die ik volg en wat zie ik:…….

  De piano, die is racistisch: er zitten meer witte toetsen op dan zwarte.

  Is me dat even schrikken, nou heb ik geen verstand van piano[‘s], maar m’n vrouw wel, was erg muzikaal.
  En zij speelde er vaak op, maar de schrik werd nog erger toen ik naar ……..links van me keek.
  Het is een Witte Piano.
  Ik ben dus dubbel racistiesch, zal er morgen een zwart kleed over heen gooien……….

  ( rest van artikel onder de raciestische piano……………: )
  De LINKSE idioterie blijft een goudmijn aan onzin!
  Elke keer als je denkt dat we het dieptepunt hebben bereikt, komt er nog iets ergers.
  Zo ontving Sonia Mabrouk, lerares klassieke dans, het bericht dat ze ontslagen is.
  Welke misdaad dan wel ? ? ?
  Niet betaalde belastingen? Beledigingen?
  Welnee……. een student klaagde dat deze lerares de woorden “mannen” en “vrouwen” had gebruikt.

  Geliked door 2 people

  • Wim zegt:

   Dan moeten die lui maar een clavecimbel kopen, want daar zijn de kleuren van de toetsen vaak net andersom: de korte wit en de lange zwart.

   Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @delamontagne op 9-12-2022 om 19.37 u.
   ’t Is bar en boos hr. dela. enz. Nou weer met die verdraaide piano’s.
   Tussen twee () : zou ’t een “goeie handel” zijn om piano’s met groene en rode toetsen op de markt te brengen ?
   Of zou je dan trammelant krijgen met de Indianen (roodhuiden) en/of de Eskimo’s ? (zij wonen immers op Groenland)
   Ik heb al jaren een witte haardos, spierwit, moet ik gaan zitten vrezen, denkt u ? Die racisten zijn tot veel in staat, begrijp ik langzamerhand.

   Like

 7. Knalkopje1 zegt:

  Je bent bezig met het ontwerp van een dam, een schip of een groot en hoog gebouw, maar je gebruikt ‘antiracistische’ wiskunde. De berekeningen hoeven dus met correct te zijn. De te verwachten rampen zijn slechts een kwestie van tijd. Wat een waanzin! Racisme verafschuw ik, maar die woke-idioterie even zeer. Wat voor een nieuwe variant van hondsdolheid teistert op het ogenblik de wereld?

  Geliked door 1 persoon

 8. Wim zegt:

  Niks nieuws onder de zon: Silvana Simons wilde drie jaar geleden ook al de wiskunde dekoloniseren. Die Britten lopen gewoon achter!

  Like

  • karton zegt:

   @ Wim op 10-12-2022 om 01.52 u.
   Ach ja, Sylvaantje S.
   Zielig zwart meisje.
   Zij begrijpt het woord “wiskunde” niet en kan ’t zélfs niet foutloos schrijven.

   Like

 9. Ravian zegt:

  Yeah, laten we in plaats van de wiskunde te “dekoloniseren” eens gewoon alle linkse imbecielen in een inrichting opnemen…

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   Ik voelde mij vanmorgen plots geheel en al kotsmisselijk; heel vervelend allemaal.
   Ineens schoot me te binnen: toen ik nog op de lagere school ging, werd er met WIT krijt op een ZWART bord geschreven !!!! Dát is de oorzaak van mijn ziek-zijn !!
   Oh oh oh “meneer” Rutte, wat heeft u de kindertjes van toen toch met een probleem opgezadeld : racistisch voor ’t leven !
   Ik had toen een onderwijzer, hij heette Blankenstijn, zal nu ook wel streng verboden zijn, zal “meneer Wittenberg” zijn geworden of “meester Piet”.
   Ik ben al maanden lang ernstig van streek van dat geouwehoer over racisten en fascisten, men noemt mij maar zoals ze willen, interesseert me niks, als die gore fascisten van D666, VVD, CDA en CU maar verdwijnen.

   Geliked door 1 persoon

 10. Qvic zegt:

  Om alles onder het kopje racisme te brengen wordt alles letterlijk kapot gemaakt, alle kennis verdampt dan. Dit wordt bewust vanuit de grote reset bestuurd. Om zo gepland ieder een chip in de hersenen te kunnen inbrengen. Zodat iedereen bestuurd kan worden, omdat de burgers toch geen idee meer heeft hoe zij het zonder die chip het zelf kan uitvoeren. Dus letterlijk afhankelijk gemaakt worden voor het nieuwe slavensysteem. Racisme is een manier om zo iedereen af te laten stompen tot een randdebiel. De jongere generaties zijn al behoorlijk dommer gehouden dan de oudere generaties. Zonder mobieltje weten zij al bijna niets meer, kunnen bijna niets meer onthouden. Hoofdrekenen kunnen zij niet eens meer.

  Geliked door 2 people

 11. Blaffertje zegt:

  Ja Ja, ik snap het wel.
  Wiskunde heeft teveel scherpe kantjes en daar kunnen de sneeuwvlokjes niet tegen.
  Tevens is het te moeilijk voor ze, dus wat ze niet begrijpen moet ausradiert. 😁😁😁

  Geliked door 1 persoon

 12. J.v.d.Heijden zegt:

  Nog even en alles is “racistisch….” .

  Like

  • karton zegt:

   @ J.v.d.H. op 10-12-2022 om 10.44 u.
   Volgens mij is alles al zo ongeveer “racistisch”.
   Ik mag, geloof ik, mezelf géén “man” meer noemen, dat moet “mens” worden.
   Maar waarom geldt dat nou niet voor dieren ?
   De namen “merrie of hengst” blijven bestaan, evenals “koe en stier” of “reu en teef”.
   Maar de “mensen” zijn toch onderverdeeld in diverse rassen : zoals het blanke ras, het negroïde ras, het mongoloïde ras, het Kaukasische ras enz. ?
   Ik vraag wel eens af : Waarom schamen mensen van het negroïde ras zich eigenlijk voor hun ras ? Ik zie negroïde voetballer op tv met wit geschilderde haren en negers op de tribunes met wit geschilderde gezichten. Ik heb nog geen enkele blanke gezien die z’n gezicht had zwart geverfd, zal wel bang zijn om in elkaar gemept te worden door échte negers.

   Like

 13. DRS.E.N.Schilder zegt:

  Wiskunde werd als eerste door de Babyloniërs (Mesopotamië) toegepast en er zijn zeventigduizenden jaar oude artefacten van wiskunde in zuid Afrika teruggevonden. Dat ze hun eigen historiën hiermee willen demoniseren en vernietigen zegt veel over het intellect van de gemiddelde zwarte haatneger van vandaag

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s