Ondanks sancties: Amerikaanse importen uit Rusland in oktober meer dan verdubbeld

(Vertaling: E.J. Bron)

Herhaaldelijk legt het Westen sancties op tegen Rusland om Moskou economisch te bestraffen voor zijn militaire operatie in de Oekraïne. Zoals nu op handelsgebied is te zien, stegen de Amerikaanse importen uit Rusland in de maand oktober desondanks naar meer dan $ 700 miljoen.

De Amerikaanse importen uit Rusland zijn in oktober ondanks de economische sancties van Washington tegen Moskou meer dan verdubbeld, zoals blijkt uit een dinsdag gepubliceerd bericht van het Amerikaanse Bureau voor de Statistiek (US Census Bureau).

Zoals de autoriteit bericht, bedroegen de leveringen in september slechts $ 332,1 miljoen, terwijl de VS in oktober goederen ter waarde van $ 732 miljoen uit Rusland importeerden.

In vergelijking met oktober 2021, toen de VS goederen ter waarde van $ 2,4 miljard uit Rusland invoerden, zijn de leveringen desondanks duidelijk gedaald. Vorig jaar waren de VS de op vier na grootste handelspartner van Rusland, afgemeten aan de totale handelsomzet.

Na het begin van de Russische militaire operatie in de Oekraïne eind februari legde Washington sancties op aan Moskou en verbood de invoer van meerdere Russische goederen in de VS. De strafmaatregelen betroffen vooral de Russische energie-export, maar ook alcohol, zeevruchten en niet-industriële diamanten. De Amerikaanse importen uit het land waren als gevolg daarvan tot augustus, de eerste groei in de maandelijkse vergelijking, constant gedaald.

Volgens informatie van de statistiekautoriteit was kunstmest in oktober de grootste Amerikaanse import uit Rusland, en wel in een omvang die zelfs de invoeren van voor de Oekraïne-crisis overtrof. Andere belangrijke goederen uit Rusland waren ijzer, staal en niet ijzeren metalen. De Amerikaanse export naar Rusland krompen op hun beurt in oktober van $ 80,1 miljoen tegenover $ 90,4 miljoen in de maand daarvoor. Ter vergelijking: in oktober vorig jaar exporteerden de VS goederen ter waarde van $ 524 miljoen naar Rusland.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Ondanks sancties: Amerikaanse importen uit Rusland in oktober meer dan verdubbeld

 1. Geinig toch die sancties.
  Nou kan er dus gas in de USA gekocht worden tegen minimaal 4 keer duurder als uit Rusland terwijl de Yanken volop zaken doen met de Russen en dan op hun gemak de overtollige rotzooi aan militair materieel in Oekraine dumpen.
  En de “wakkere” Nederlander zag het allemaal aan en zit te vernikkelen van de kou.
  Maar Nederlander kruip onder je deken voor de TV want Voetbal en zo en laat je nog een stuk meer verneuken door Den Haag en Brussel.
  Veel succes.
  Vergeet de chips en de Schultebrau niet tijdens de wedstrijd.

  Geliked door 4 people

 2. Olie bol zegt:

  Hoe belazer je de bondgenoten in het westen.

  Like

 3. Oliedom zegt:

  Iedereen verdiend er aan en die USA dik, de grootste verliezers zijn de Eu met hun oorlog en boycot verklaring, via, via, dikke prijzen betalen voor o.a. Russische olie en gas of hele dure milieu onvriendelijk gas uit de states, wie is er nou gek?

  Like

 4. kruisridder zegt:

  De Yanks en de EU dumpen en een bondgenootschap met de Russen aangaan

  Like

 5. Frits zegt:

  Amerika profiteert
  EU krepeert
  😠😠😠😠😠😠

  Geliked door 1 persoon

 6. Runner zegt:

  Een goede buur is beter dan een werelds boeven land als de VS

  Like

 7. ronjaspers zegt:

  Tijdens WW2 hebben grote amerikaanse bedrijven samen gewerkt met hitler en de nazi,s.Na WW2 heeft de VS ongeveer 1500 nazi,s binnengehaald,artsen,architecten,ingenieurs etc.Dit heette operation paperclip.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s