Vladimir Poetin: De vraag is hoe men zonder vertrouwen met het Westen kan onderhandelen

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Russische vertrouwen in onderhandelingen met het Westen zou al bijna verloren zijn, stelde Poetin (foto) bij een persconferentie vast. De actuele uitlating van Merkel in een interview met “Der Spiegel” – volgens welke het er bij de Minsk-onderhandelingen alleen maar om gegaan was om tijd te winnen om zich op een oorlog voor te bereiden – zou de twijfel aan onderhandelingsopties met het Westen groter maken.

In aansluiting op de 19e zitting van de Hoogste Eurazische Economische Raad in de Kirgizische hoofdstad Bisjkek gaf Vladimir Poetin een persconferentie. Daarin reageerde hij op een uitspraak van de voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel. Deze zei in een interview met “Der Spiegel” van 24 november dat het er bij de Minsk-onderhandelingen om gegaan zou zijn tijd te winnen, zodat de Oekraïne zich beter zou kunnen wapenen tegen een Russische aanval.

In de interviewbijdrage werd Merkel door “Der Spiegel” als volgt weergegeven. “Ze gelooft destijds en ook later bij de onderhandelingen van Minsk de tijd gekocht te hebben die de Oekraïne kon gebruiken om zich beter tegen een Russische aanval te kunnen weren. Het zou nu een sterker, weerbaarder land zijn. Destijds, daar is ze van overtuigd, zou het door de troepen van Poetin overrompeld zijn.” Op 18 juni 2015, n.a.v. een regeringsverklaring, liet de voormalige bondskanselier zich nog heel anders uit over de Akkoorden van Minsk en over de vreedzame oplossing van het Oekraïne-conflict. In 2015 zei ze:

Ik ben er diep van overtuigd dat dit conflict alleen politiek opgelost kan worden. Het maatregelenpakket van Minsk zet hiervoor duidelijke markeringstekens.”

Bij de actuele persconferentie in Bisjkek stelde Poetin in reactie op Merkel´s uitspraak in het interview vast dat het Russische vertrouwen in onderhandelingen met het Westen sowieso bijna verloren zou zijn. Merkel´s actuele uitlating zou pas goed twijfel aan de onderhandelingsmogelijkheden doen opkomen. Poetin zei letterlijk over de onderhandelingsopties met het Westen:

Welnu, dat werpt de vraag van het vertrouwen op, want het vertrouwen bevindt zich al bijna op het nulpunt, en na zulke uitlatingen kan de vraag gesteld worden hoe men kan onderhandelen, waarover, of het mogelijk is en waar de garantie ligt.”

Uiteindelijk zou daarover echter onderhandeld moeten worden, aldus Poetin verder. En dat, hoewel het Westen nooit van plan zou zijn geweest om de Akkoorden van Minsk uit te voeren, en hoewel de onderhandelingen van Minsk er nooit toe gediend zouden hebben om de Oekraïne tijd te geven en zich te bewapenen. Om deze reden zou de Russische speciale operatie de juiste weg geweest zijn – men zou er wellicht eerder mee moeten zijn begonnen. Weliswaar zou men het op een gegeven moment eens moeten worden, maar het zou twijfelachtig zijn hoe dat zonder vertrouwen zou kunne lukken. Men zou zich er van bewust moeten zijn met wie men hier te maken zou hebben, gaf de Russische president te bedenken.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Vladimir Poetin: De vraag is hoe men zonder vertrouwen met het Westen kan onderhandelen

 1. Olie bol zegt:

  Not one inch”: heeft het Westen belofte uit 1990 aan Rusland over de uitbreiding van de NAVO niet nageleefd?
  De Russische president Vladimir Poetin herhaalt het keer op keer: het Westen heeft zijn beloftes na de val van de Berlijnse Muur over uitbreiding van de NAVO niet nageleefd. Het is voor hem een belangrijk element om nu sluitende en schriftelijke garanties te eisen van het Westen dat Oekraïne nooit lid zal worden van de NAVO. Maar welke

  Geliked door 5 people

 2. delamontagne zegt:

  Zouden er in de Russische Ministeries ook dergelijke figuren, [ sorry: Functionarissen ! ] zitten zoals bij Biden in The States .?
  / / / /
  De nieuwe plaatsvervangende Minister van Energie is een beleidend Q+ueer, een “maître-chien”en hij vertelt z’n fétichtische belevenissen vol glorie in de regular US-Media.
  Maar nu is hij [ of is’t ’n zij of onzijdig ? ] beschuldigd van ’t stelen van vrouwen kleding..
  ( Je zoudt toch denken dat zo’n “hoogstaand” [ in de regering dan ] persoon genoeg geld verdiend om die kleren zelf te kopen.
  Het zal wel de kik zijn.
  Een functionaris van het Department of Energy van de Biden regering wordt beschuldigd van het stelen van een koffer van een vrouw op de luchthaven van Minneapolis.
  Er is een arrestatiebevel uitgevaardigd voor Sam Brinton, adjunct-secretaris
  bij het Office of Nuclear Energy van het Department of Energy, aldus New York Post.

  Sam in z’n vrije tijd::
  https://nypost.com/wp-content/uploads/sites/2/2022/12/GettyImages-1067886180.jpg?quality=75&strip=all&w=2048

  Volgens de Media zou Sam Brinton, die geschiedenis schreef door een van de eerste federale overheidsfunctionarissen te zijn die genderfluïde is.
  Hetgeen betekent dat hij van geslacht kan veranderen zodra hij daar behoefte toe voelt.


  NEW YORK POST
  https://nypost.com/2022/12/09/biden-nuclear-official-sam-brinton-accused-in-second-luggage-heist/

  Geliked door 1 persoon

 3. Boike zegt:

  ls corruptie, leugens en bedrog de boventoon voeren, wordt het vertrouwen geschonden en steken argwaan en achterdocht de kop op en zijn onderhandelingen onmogelijk.

  Geliked door 1 persoon

 4. Léon van Duren zegt:

  Onderhandelingen met de terroristische klimaatfascistische COVID-19 pharma maffia psychopaten te Brussel en het onzinnige geldverslindende Straatsburg lijkt mij als weldenkend mens vrijwel onmogelijk!!

  De schaamteloze nietsontziende terroristische COVID-19 pharma maffia horror dokter Ursula von der L is een totaal onbetrouwbare onderhandelingspartner ,en hoort gewoon vanwege de ernst van de door haar gepleegde zeer ernstige misdaden tegen de menselijkheid minimaal tot het einde van haar leven in de gevangenis door te brengen!!

  Ook de terroristische totaal onbetrouwbare incompetente COVID-19 pharma maffia psychopaat Joe B. de slechtste president ooit van de VS van Amerika is absoluut geen betrouwbare onderhandelingspartner !!

  Misschien moeten er snel onafhankelijke tribunalen georganiseerd worden met behulp van brandschone totaal onbevangen onkreukbare mensen,die allereerst de terroristische COVID-19 pharma maffia oorlogsmisdadigers buitenspel moeten zetten!

  Ook het sturen van wapens naar de corrupte onbetrouwbare Oekraïne moet beschouwd worden als een zeer ernstige misdaad tegen de menselijkheid!!

  HET HUIDIGE TERRORISTISCHE KLIMAATFASCISTISCHE WEF-BILDERBERGER COVID-19 PHARMA MAFFIA ESTABLISHMENT IS VOLKOMEN ONBETROUWBAAR EN ONGESCHIKT OM NOG ÉÉN DAG TE MOGEN REGEREN!!

  DE HUIDIGE GECORRUMPEERDE SATANISCHE IMMORELE WESTERSE MISLEIDERS ZIJN VOLKOMEN ONBETROUWBAAR AFGAANDE OP DE DOOR HUN GEPLEEGDE OORLOGSMISDADEN!!!

  Misschien moeten mensen met het kaliber van Ab Gietelink en soortgelijke andere moedige mensen in stelling gebracht worden om deze met voorbedachten rade uitgelokte verschrikkelijke onnodige bloedige Oekraïne oorlog te stoppen !!

  WIE ZWIJGT STEMT TOE!!

  Met vriendelijke groeten van Léon van Duren.

  Haelen 6081CZ

  Geliked door 3 people

 5. Léon van Duren zegt:

  De VS van Amerika worden net als Europa ook geteisterd door duivels gestoorde geïnstitutionaliseerde boeven die willens en wetens hun eigen bevolkingen bedreigen!!

  DE VAN OVERHEIDSWEGE GEORGANISEERDE TERRORISTISCHE DUIVELSE (DIABOLICAL)MEDISCHE COVID -19 PHARMA MAFFIA MISDRIJVEN TEGEN DE EIGEN BEVOLKINGEN MENSELIJKHEID ZIJN WERKELIJK IN OVERTREFFENDE TRAP!! D’66 = DIABOLICAL 66= DOOR ELKAAR WERPER 66= DUIVEL 66!!

  https://gellerreport.com/2022/12/fda-clears-new-covid-19-vaccines-for-babies-children-under-age-5.html/

  MET DEZE VAN OVERHEIDSWEGE GEORGANISEERDE TERRORISTISCHE WEF-BILDERBERGER COVID-19 PHARMA MAFFIA PSYCHOPATEN VALT NATUURLIJK NIET TE ONDERHANDELEN!!

  ONAFHANKELIJKE TRIBUNALEN ZIJN NODIG OM DE ZEER VELE VAN OVERHEIDSWEGE GEÏNSTITUTIONALISEERDE DUIZENDEN PSYCHOPATEN TE KUNNEN BERECHTEN!!

  Natuurlijk kan Vladimir Poetin niet met zulke terroristische COVID-19 pharma maffia oorlogsmisdadigers onderhandelen!!

  WIE ZWIJGT STEMT TOE!!

  Met vriendelijke groeten van Léon van Duren.

  Haelen 6081CZ

  Like

 6. Frits zegt:

  HellAngel Merkel is de meest verachtelijke staatshoer die ik ken. Alles wat ze aanraakt gaat kapot.

  Geliked door 1 persoon

 7. Meine zegt:

  Tribunaal !!!

  Oh, dat mag ik niet zeggen van Firouz Alida Chaouqui……
  (…ook bekend als vera bergkamp)

  Like

 8. Léon van Duren zegt:

  Ook Nederland kan als oorlogshitsend land zeker geen betrouwbare rol meer spelen voor een toekomstig vredesakkoord tussen de corrupte Oekraïne en het in het nauw gedreven Rusland van Vladimir Poetin!!Nederland heeft momenteel zeer veel onschuldig bloed helpen vergieten in de uitgelokte verschrikkelijke Oekraïne oorlog!!

  Momenteel worden 18 miljoen Nederlanders zelfs door de eigen corrupte KLIMAATFASCISTISCHE TERRORISTISCHE WEF-BILDERBERGER COVID-19 PHARMA MAFFIA REGERING BEDROGEN!! De huidige Nederlandse staat is volkomen onbetrouwbaar geworden ,alleen het corrupte belang van de Nederlandse staat geldt boven het welzijn van 18 miljoen argeloze onwetende bedrogen Nederlanders!!

  CORRUPTE NEONAZISTISCHE VEILIGHEIDSDIENSTEN (AIVD,NCTV,MIVD,IND,EN ANDERE DOOR DE OVERHEID BETAALDE CORRUPTE OVERHEDSINSTANTIES!)BESPIONEREN HUN ZOGENAAMDE VIJANDEN,ONS DUS!!

  HET NAZISME IS NOOIT WEGGEWEEST UIT NEDERLAND!!

  Onwelgevallige meningen en mensen worden momenteel stelselmatig door de neonazistische fascistische vaccinazi’s van het onbetrouwbare WEF -BILDERBERGER MAFFIA SYNDICAAT onder leiding van de schaamteloze nietsontziende psychopaat de COVID-19 PHARMA MAFFIA oorlogsmisdadiger Mark R .,en z’n duizenden onbetrouwbare geïnstitutionaliseerde volgelingen in diskrediet gebracht!!

  De Nederlandse rechtsstaat is volledig geruïneerd door toedoen van de voorgenoemde geïnstitutionaliseerde zeer grote gewetenloze boevenbende!!Ook de ongekozen geïnstitutionaliseerde corrupte boevenbende te Brussel en het onzinnige geldverslindende Straatsburg werken hier vrolijk aan mee om van Europa een terroristische klimaatfascistische neonazistische transhumanistische dictatuur te maken!!

  Geen middel wordt geschuwd door de van overheidswege georganiseerde geïnstitutionaliseerde misdadigers!!
  Alle middelen werden en worden misbruikt om het corrupte terroristische klimaatfascistische COVID-19 pharma maffia narratief in stand te houden!!
  De schaamteloze boef ,de psychopaat Mark R. is voor Nederland één toonbeeld van een meedogenloze nietsontziende beroepsleugenaar,die zelfs gefaciliteerd wordt door de meerderheid van de ruggengraatloze waardeloze tweede kamer minkukels in de tweede slaapkamer !!

  HET ONS KENT ONS BANENCARROUSEL HOUDEN ELKAAR ANGSTVALLIG EEN HAND BOVEN HET HOOFD!!

  RECHTERS, OFFICIEREN VAN,ADVOCATEN, DOOR DE OVERHEID BETAALDE DENKTANKS, AAN DE OVERHEID GELIEERDE GELDVERSLINDENDE INSTITUTEN,ENZ ……….. ZIJN INMIDDELS VERWORDEN TOT MEDEPLICHTIGE DADERS AAN ZEER ERNSTIGE MISDADEN TEGEN DE MENSELIJKHEID!!DE VAN OVERHEIDSWEGE GEORGANISEERDE LEUGENS MOETEN KOSTEN WAT HET KOST OVEREIND GEHOUDEN WORDEN!!

  https://childrenshealthdefense.org/defender/twitter-files-censorship-government-collusion/?itm_term=home

  Ook het weren van de anti fascistische vrijheidsstrijder David Icke is duidelijk een voorbeeld hoe de terroristische COVID-19 pharma maffia oorlogshitsende psychopaten met onze samenleving omgaan!!

  https://davidicke.com/2022/12/09/david-icke-statement-in-court-hearing-challenging-his-ban-from-26-european-countries-the-world-is-becoming-more-draconian-by-the-day/

  AL IS DE LEUGEN NOG ZO SNEL DE WAARHEID ACHTERHAALT HAAR WEL!!!

  ONAFHANKELIJKE TRIBUNALEN ZIJN NODIG OM DE ZEER VELE GEÏNSTITUTIONALISEERDE CORRUPTE TERRORISTISCHE KLIMAATFASCISTISCHE COVID -19 PHARMA MAFFIA STAPPENPLAN PSYCHOPATEN TE KUNNEN BERECHTEN!!!

  RECHTERS,OFFICIEREN VAN JUSTITIE,ADVOCATEN,EN ANDERE MOEDIGE OVERHEIDSDIENAREN U KUNT NOG ALTIJD (HOEWEL NIET ZONDER GEVAAR!)HET VERSCHIL MAKEN!!

  STOP DE VAN OVERHEIDSWEGE GEORGANISEERDE WEF -BILDERBERGER MAFFIA DICTATUUR!!!

  WIE ZWIJGT STEMT TOE!!

  Met vriendelijke groeten van Léon van Duren.

  Haelen 6081CZ

  Geliked door 1 persoon

 9. Julia zegt:

  Kotsmisselijk wordt men van dat inhoudloze programma de Oranje winter. Deze drie luljanussen in de hoofdrol zijn zo geobsedeerd door Poetin waardoor zij dagelijks zelfs tussen sport door in eens Poetin even in de zeik moeten nemen. Wat hebben drie van die luljanussen nu verstand van wat er daadwerkelijk gaande is en de oorzaak van het binnenvallen van Poetin in de Oekraïne. Wijselijk verzwijgen die idioten wel wat er 8 jaar lang in de Donbas heeft plaatsgevonden. Wat doet die Mart de Kruif overigens weer bij een dergelijk programma de dagelijkse betweter als gast bij veel praatprogramma’s bij de NPO staatszender? Zit ook weer flink zijn zakken te vullen van ons belastinggeld en hoort absoluut geen gast te zijn in een sportprogramma. Misschien is het een idee om Poetin met zijn glasje champagne eens uit te nodigen denk niet dat die roddel kerels hier de überhaupt de moed voor hebben. Nee vooral de boel dagelijks meer en meer ophitsen in plaats van verstand te gebruiken dat werpt vruchten af zullen we maar zeggen. Waarom zouden Nederlanders Poetin haten de Russen hebben ons nimmer wat in de weg gelegd allemaal gevoed door haatzaaiers op onze staatszenders en msm.

  Like

 10. Léon van Duren zegt:

  OVERAL WAAR DE HUIDIGE NEONAZISTISCHE TERRORISTISCHE COVID-19 PHARMA MAFFIA PSYCHOPATEN IN HET VERLEDEN DEMOCRATIE WILDE BRENGEN ,HEBBEN DE NAVO BOEVENBENDEN DOOD EN VERDERF GEZAAID;VIETNAMOORLOG,CAMBODJA, LIBIË,IRAK,AFGHANISTAN ,MALI ,enz………NU STAAT OOK DE OEKRAÏNE OP HUN LIJST OM OOK DAAR MET VOORBEDACHTEN RADE DOOD EN VERDERF TE ZAAIEN!!

  Alleen de wapenindustrie vaart er wel bij ,bij deze van overheidswege georganiseerde wereldwijde terroristische idioterie!!

  Zelfs Israël werd gedwongen door de misdadige terroristische misleiders uit de VS van Amerika en Europa om in 2005 hun eigen grondgebied,Gaza te ontruimen !!Tot en met de dag van vandaag heeft Israël dankzij de onnodige ontruiming van Gaza te kampen met islamitische terroristische aanslagen uit de terreurnesten van Gaza!!Ook een islamitische terroristische Palestijnse staat is een project van en voor gestoorde idioten!!

  https://www.frontnieuws.com/bekijk-de-eerste-gewapende-confrontatie-tussen-russische-en-amerikaanse-troepen-in-bakhmut-de-amerikanen-lopen-in-een-hinderlaag-en-trekken-zich-terug-de-5-dramatische-minuten/

  WIE ZWIJGT STEMT TOE!!

  Met vriendelijke groeten van Léon van Duren.

  Haelen 6081CZ

  Geliked door 1 persoon

 11. Ravian zegt:

  De westerse machtshebbers hebben inmiddels meermaals bewezen dat zij niet enkel niet te vertrouwen zijn, maar dat zij zelfs met alle hen ter beschikking staande middelen de vernietiging van Rusland nastreven.
  En zelfs als degenen die hier in het westen achter zitten niet meer aan de macht zouden zijn, dan zijn zij in ons “democratische” systeem, nooit verder dan één frauduleuze verkiezingen van die macht verwijdert.

  Voor Rusland betekend dit dat alle met het westen onderhandelde overeenkomsten het papier waar deze op geschreven zijn niet waard zijn.
  Rusland gaat dus dikke kans Oekraïne nu geheel veroveren, daarna voegen ze dan alle historische Russische gebieden bij de Russische Federatie, en maken ze van de rest van Oekraïne een bufferstaat onder Moskou vriendelijk bewind.

  Eventuele onderhandelingen zullen gaan over, minimaal, het terug trekken van de NAVO uit alle voormalige (nog bestaande) Warschau-pact staten.
  De status van de Baltische staten zal daarbij afhangen van hoe Rusland de toekomstige veiligheid van de etnisch Russische inwoners van die staten inschat.
  En met name Finland speelt met vuur…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s