Alberta neemt soevereiniteitswet aan: wil relatie met Canada “resetten”

(Door: Chris Tomlinson – Vertaling: “Malpaso”)

De conservatieve regering van de Canadese staat Alberta onder premier Danielle Smith (foto) heeft donderdag een wet aangenomen die deze staat meer soevereiniteit van de federale Canadese regering onder de links-globalistische premier Justin Trudeau mogelijk gaat maken.

De regering van de United Conservative Party (UCP) heeft donderdag rond 01.00 uur de ‘Soevereiniteitswet’ door het parlement van Alberta gekregen met 27 voor en 7 tegen, waarbij de linkse Nieuwe Democraten (NDP) van de oppositie tegen het wetsvoorstel stemden. Premier Smith, die het wetsvoorstel indiende, pleitte voor een onafhankelijker Alberta om de te grote macht van de regering-Trudeau tegen te gaan en riep op tot een “reset” in de relatie van haar staat met de federale overheid in Ottawa, meldt de CBC.

Het is niet zo dat Ottawa een nationale regering is,” zei Smith, en voegde eraan toe: “De manier waarop ons land werkt, is dat we een federatie zijn van soevereine, onafhankelijke jurisdicties. Zij (Ottowa) zijn één van de ondertekenaars van de Grondwet, en de rest van ons, ook als ondertekenaars van de Grondwet, hebben het recht om soevereine bevoegdheden uit te oefenen in onze eigen rechtsgebieden.”

New ‘Sovereigntist’ Alberta Premier to Assert Independence from Federal Trudeau Govt. https://t.co/p3MruC6cPU — Breitbart London (@BreitbartLondon) October 8, 2022

Het wetsvoorstel was een van de belangrijkste pijlers van Smiths leiderschapscampagne eerder dit jaar toen ze zich kandidaat stelde om de leider van het UCP te worden, als opvolger van voormalig premier Jason Kenney.

Na haar overwinning in oktober verklaarde Smith: “Alberta zal niet langer toestemming vragen aan Ottawa om welvarend en vrij te zijn. We zullen onze stem niet het zwijgen op laten leggen of laten censureren. Ons zal niet verteld worden wat we in ons lichaam moeten spuiten om nog te mogen werken of reizen. We zullen niet onze hulpbronnen laten afsluiten of onze energie uit ons bestaan laten verdwijnen door deugdsignalerende premiers. Albertanen, niet Ottawa, zullen ons éigen lot op ónze voorwaarden bepalen en zullen samenwerken met onze mede-Canadezen om het meest vrije en welvarende land op aarde op te bouwen.”

Smith is zeer uitgesproken over haar verzet tegen eerdere mandaten en beperkingen in de corona-virus-pandemie en noemde, kort nadat ze premier was geworden, niet-gevaccineerden “de meest gediscrimineerde groep die ik ooit in mijn leven heb gezien”. De leider van Alberta verontschuldigde zich bij inwoners van Alberta die werden beboet of gearresteerd tijdens de pandemie beperkingen en zei dat ze databases wilde zuiveren die werden gebruikt voor QR-codes voor vaccin-paspoorten: “Wij zijn geen QR-codes” zei ze letterlijk.

We Are Not QR Codes:’ Alberta PM Apologizes for Canadian Vaccine Passports, Promises ‘Purge’ https://t.co/pe6ExjxlL0 — Breitbart London (@BreitbartLondon) October 25, 2022

Bron:
breitbart.com
Door: Chris Tomlinson

Vertaald uit het Engels door:
Malpaso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Alberta neemt soevereiniteitswet aan: wil relatie met Canada “resetten”

 1. Frits zegt:

  Zulke types: daar zijn er nog te weinig van. Kaag en Ollogren: daar sterft het van. Vrolijk Kerst en Oud en Nieuw.

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Frits.
   U maakte mij in 1ste instantie héél erg blij, ik begreep n.l. dat Befje Ollonkreng en Qut Quag waren gestorven (ik las hun namen en ’t woord “sterft”, vandaar).
   Toen dacht ik óók nog : “Inderdaad, dat wordt een Vrolijk Kerstfeest en Oud & Nieuw”.
   Maar helaas, u bedoelde ’t geheel anders.
   Sorry.

   Geliked door 1 persoon

 2. Runner zegt:

  Een vrouw met wils kracht en oprecht heit .Daar kan dat stel kneuzen
  en slappelingen en mee lopers hier een grote les aan leren deze supervrouw.

  Geliked door 1 persoon

 3. Het begint ernaar uit te zien dat in veel landen de WEF adepten links en rechts trappen onder hun kloten krijgen.
  Nou is het zaak om een beetje door te zetten.

  Geliked door 3 people

  • R Thomasson zegt:

   @Henk der Niederländer Newton heeft vastgesteld dat iedere actie wordt gevolgd door een reactie, die gelijk staat aan de heftigheid van de actie. Dat is niet enkel en natuurwet, maar heeft betrekking op alles in het leven. Dus, het is bijna vanzelfsprekend dat in veel landen beginnen WEF-adepten trappen onder hun kloten te incasseren. Eigenlijk zouden zij, nu al, maskers voor hun kloten moeten aanschaffen. Voordat het te laat wordt! Sywert van Lienden weet wel waar hij ze voor een schappelijke prijs kan aanschaffen. Hugo de Jonge en dat stuk tyfus van PvdA (de vriend van Magere Hein) helpen hem wel ze met belastinggeld te financieren.

   Like

 4. karton zegt:

  Zou zoiets als in Canada óók in Nederland kunnen ?
  Ik stel dan voor om Zuid- en Noord-Holland los te koppelen van de rest v.h. land, zou voor die rest v.h. land een hele grote opluchting zijn !

  Geliked door 2 people

  • Ravian zegt:

   Enkel al het feit dat je dan in het buitenland niet meer voor “Hollander” uitgemaakt wordt maakt zo’n ontkoppeling al de moeite waard…
   Ik heb ooit een Schot eens uitgelegd dat mij, als Limburger, een Hollander noemen net zoiets was als wanneer ik hem voor Engelsman uit zou maken.
   Die heeft zich nog weken lang lopen te verontschuldigen…

   Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    @ Ravian op 10-12-2022 om 20.11.u. Ik bevind mij momenteel voor enige tijd in Limburg en ik moet u zeggen : het bevalt uitstekend.

    Geliked door 1 persoon

   • Dewaere zegt:

    Haha, dat herken ik, ik denk dat ook iedere Zeeuw, Brabander, Fries, Groninger etc. dat intussen wel zo ziet. Het imperialisme van de graven van Holland die de baas zijn geworden over wat ooit de Verenigde NederlanDEN heette; niet zoals nu nog in Canada een federatie. De correcten, ecofascisten en andere groene modernisten zitten voor 90% in de Rand-steden, net als álle media. Over de grens bij noord-nederland denken ze ook zo over ‘Berlijn’ en de pruisen daar. Misschien moet niet randstad-nederland zich afscheiden en met Niedersachsen en Vlaanderen een federatie vormen los van hun hoofdstedelijke krankzinnigen-instituten.

    Geliked door 2 people

 5. Johan zegt:

  Kan ik dan nog even zuid Holland verlaten?

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Johan op 10-12-2022 om 15.13 u.
   U bent één van de laatsten die zuid Holland nog mag verlaten, ná u sluiten we de grenzen en zult u asiel moeten aanvragen in de andere gewesten, en das niet zo eenvoudig, @Johan !
   Taal leren, overheersing-tactiek afzweren, volledig aanpassen a.d. gewestelijke bevolking; na één jaar wordt bekeken of u enigszins a.d. eisen voldoet, zo niet………. terug naar zuid Holland !
   Gezinshereniging ? Beginnen we niet aan !
   Één keer een bon wegens “geen hand uitsteken tijdens het fietsen” zal nog door de vingers worden gezien, maar na de tweede keer bent u ’t haasje, een jury (van burgers) zal beslissen of u mag blijven of d’ruit geschopt wordt.
   Zoals u ziet : het zal er “buiten zuid Holland” minder zacht aan toe gaan als wat u gewend bent.

   Like

 6. R Thomasson zegt:

  @Karton. De boeren in het noorden zouden het niet erg vinden. Zij zijn de regels uit Den Haag, met betrekking tot CO2 en stikstof, spuugzat. Hoeveel stront en pies laten koeien, schapen en paarden in de weilanden, laat ze koud. Waarom wordt altijd geklaagd over de dieren in de weilanden, en niet bijvoorbeeld over de CO2 en stikstof geproduceerd door wolven? Of nog erger door de AZC’s? Daar wordt veel meer CO2 en stikstof geproduceerd dan al de schijthuizen van de drie noordelijke provincies bij elkaar.

  Geliked door 1 persoon

 7. saddy zegt:

  We are not QR-codes. Mooie slogan.

  Maar wel alleen voor Wetenschappelijk Aangelegde Personen, wappies dus.

  De rest: Proud to be a QR-code. Hack me please!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s