“De EU heeft sinds 2014 de Oekraïne met € 90 miljard gefinancierd”

(Door: Thomas Röper – Vertaling: E.J. Bron)

Bodemloze put

De voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft verklaard dat de EU sinds 2014 de Oekraïne met € 90 miljard gefinancierd zou hebben. Toeval of niet, maar in de door de Europese Commissie gepubliceerde video is die informatie nauwelijks te horen.

De Franse president Emmanuel Macron heeft een uitnodiging verstuurd voor een donorconferentie voor de Oekraïne, waarop de voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft verklaard:

De EU heeft de Oekraïne sinds 2014 met € 90 miljard gefinancierd en ik heb goed nieuws: we zijn het erover eens geworden om de Oekraïne in het jaar 2023 € 18 miljard te doen toekomen, dat zijn € 1,5 miljard per maand.”

In Duitsland waren daarover (tot nu toe) geen meldingen, waaraan de Europese Commissie niet helemaal onschuldig zou kunnen zijn. Laten we daarom eens naar de details kijken, want toen de EU in 2013/2014 met de Oekraïne heeft onderhandeld over het associatieverdrag, wat de reden voor de bloedige Maidan-putsch was, was er sprake van dat de EU de Oekraïne met € 600 miljoen financiert. Hoe kan dit € 90 miljard, dus het 150-voudige, zijn geworden?

Op de westelijke media kun je vertrouwen

Ik vind het elke keer weer opmerkelijk dat ik de werkelijk interessante meldingen over hetgeen er in de VS, de EU en ook in Duitsland gebeurt, niet uit westelijke media te weten kom, maar uit Russische media. Mijn persoonlijke highlight was dat ik in maart 2021 van de Russische televisie moest vernemen dat bondskanselier Angela Merkel de mondkapjesaffaire, waarbij de CDU-afgevaardigden miljoenen aan smeergeld hebben geïnd, in de Bondsdag heeft gebagatelliseerd. Duitse media hebben Merkels uitspraak compleet verzwegen, zodat ik deze, nadat de Russische televisie erover had bericht, in het vergaderprotocol van de Bondsdag moest zoeken. Resultaat: de Russische televisie had correct bericht, de details vindt u hier.

De westelijke politici kunnen erop vertrouwen dat de zogenaamde kritische en objectieve “kwaliteitsmedia” het verzwijgen wanneer ze al te eerlijke uitspraken doen. Daar vertrouwt ook Ursula von der Leyen op, zoals de toespraak, die ze bij de donorconferentie van Macron heeft gehouden, op indrukwekkende wijze aantoont.

Een voorbeeld: we herinneren ons allemaal hoe de media beweerd hebben dat Rusland een zeeblokkade ingesteld zou hebben, de export van Oekraïense tarwe naar de Derde Wereld zou verhinderen en daarom honger als wapen zou gebruiken. Nu weten we dat dit een leugen was, want ten eerste was het Kiev dat het graan alleen in ruil voor westelijke antischeepsraketten uit het land wilde laten, en ten tweede werd het Oekraïense graan na de afsluiting van het graanakkoord, dat het Westen overigens tot op de dag van vandaag niet heeft uitgevoerd, niet bijvoorbeeld naar de Derde Wereld getransporteerd, maar in de eerste plaats naar de EU. Het hele “Rusland zet honger als wapen in”-verhaal was pure propaganda en een leugen van de EU, waarover de “kwaliteitsmedia” echter nooit bericht hebben.

Het openlijke cynisme van het Westen werd in de toespraak van Von der Leyen duidelijk, want ze zei over het graanakkoord dat het “Oekraïense landbouwproducten naar de EU en naar derde landen brengt. Ze geeft dus openlijk toe dat het nooit om de Derde Wereld of om honger ging, het ging erom de EU te voorzien van landbouwproducten uit de Oekraïne. Het publiek werd, dat geeft Von der Leyen daarmee indirect toe, openlijk belogen, toen de EU Rusland ervan heeft beschuldigd honger als wapen in te zetten.

90 miljard voor Kiev sinds 2014

Het was echter bijzonder interessant dat Von der Leyen zei:

De EU heeft de Oekraïne sinds 2014 met € 90 miljard gefinancierd en ik heb goed nieuws: we zijn het erover eens geworden om de Oekraïne in het jaar 2023 € 18 miljard te doen toekomen, dat zijn € 1,5 miljard per maand.”

Nogmaals ter herinnering: toen het voor de Maidan om het associatieverdrag tussen de EU en de Oekraïne ging, waarin de EU van Kiev ultimatief had geëist dat Kiev tussen de EU en Rusland zou moeten kiezen, een derde weg – een Oekraïense neutraliteit – zou niet mogelijk zijn, toen heeft de EU de Oekraïne in het kader van het verdrag kredieten ter waarde van € 600 miljoen toegezegd. De ruzie om het verdrag heeft toen tot de Maidan en de putsch geleid, waarbij de – volgens de OVSE – democratische gekozen president Viktor Janoekovytsj door d eputsch uit zikn ambt werd verwijderd en door de Maidan-clique werd vervangen.

Het kan toeval zijn, maar in de video met de toespraak van Von der Leyen, die de Europese Commissie gepubliceerd heeft, is de uitspraak van de € 90 miljard in het Engels niet te horen. Von der Leyen houdt haar 10 minuten durende toespraak in het Engels, maar haar toespraak wordt 18 seconden lang onderdrukt door de Franse vertaling – en wel precies op de plaats waarop ze van de € 90 miljard spreekt. Het Engelse origineel is pas weer te horen wanneer Von der Leyen het tweede deel van de zin zegt:

…en ik heb goed nieuws: we zijn het erover eens geworden om de Oekraïne in het jaar 2023 € 18 miljard te doen toekomen, dat zijn € 1,5 miljard per maand.”

Is dat toeval, of wil de Europese Commissie niet dat iemand erover bericht hoe veel belastinggeld de EU in de afgelopen acht jaar voorgoed in de Oekraïne heeft verzonken? Met de € 18 miljard, die de EU in 2023 aan de Oekraïne wil overmaken, zouden dat eind 2023 in totaal € 108 miljard zijn die Brussel voorgoed in het corruptiemoeras van de EU heeft verzonken.

Ik heb het citaat van Von der Leyen alleen maar in Russische media gevonden, want het Russische persbureau TASS heeft erover bericht. Daarom moest ik de toespraak eerst zoeken om te controleren of de TASS de waarheid heeft bericht. En zoals altijd was het resultaat (zie het voorbeeld met Merkel in de Bondsdag of de verklaring van Von der Leyen dat de Oekraïne tot nu toe 100.000 doden te beklagen zou hebben, wat de Europese Commissie snel weer verwijder heeft), dat de Russische media correct bericht hebben, terwijl westelijke media er de voorkeur aan geven om explosieve westelijke politieke uitspraken te verzwijgen.

Waar is al het geld?

De Oekraïne is een van de corruptste landen ter wereld en het is geen geheim dat het grootste deel van het aan de Oekraïne overgemaakte geld in de zakken van corrupte Oekraïense functionarissen en oligarchen verdwijnt. Desondanks wil ik hier proberen te laten zien hoeveel geld de EU wannee rin de Oekraïne heeft verzonken.

De EU heeft de Oekraïne naar eigen zeggen in het jaar 2022 bijna € 20 miljard aan begrotingshulp overgemaakt, wat meer geld is dan het Oekraïense begrotingstekort bedraagt, zoals u hier kunt nalezen. De Oekraïne kreeg in 2022 dus meer geld toegesmeten dan het daadwerkelijk nodig heeft. Maar dat wordt gemotiveerd met de zogenaamde “Russische aanvalsoorlog”, dus laten we eens kijken wat de EU voor de Russische interventie aan Kiev heeft overgemaakt.

Laten we van de € 90 miljard dus de € 20 miljard van het jaar 2022 aftrekken, dan blijven er € 70 miljard over, die de EU in de zeven jaar tussen 2014 en 2021 aan Kiev heeft overgemaakt. Dat zijn € 10 miljard per jaar.

In 2014 heeft de EU de Oekraïne in het kader van het associatieverdrag in totaal € 600 miljoen beloofd. Dat zijn – voor de zogenaamde “Russische aanvalsoorlog” – € 70 miljard geworden, dat is meer dan het 115-voudige van de oorspronkelijke som. En het is meer dan tot nu toe gemeld werd, want dat de EU zulke enorme sommen aan de Oekraïne heeft overgemaakt, heeft de EU tot nu toe nergens gemeld.

De Oekraïense staatsbegroting bedraagt ongeveer € 40 miljard per jaar, wat betekent dat de EU sinds de Maidan een vierde deel van de Oekraïense begroting heeft gedragen.

Nu zijn er maar twee mogelijkheden: of Von der Leyen heeft bij de € 90 miljard gelogen en het was in werkelijkheid minder, of de Europese Commissie liegt al acht jaar tegen de mensen in de U over de ware omvang van de gelden, die ze in de uitermate corrupte Oekraïne heeft verzonken.

Nog hogere kosten voor de mensen in de EU

In de toespraak van Von der Leyen was nog een uitspraak veelzeggend, want ze zei direct in het begin dat de EU stroomgeneratoren en ook elektriciteit aan de Oekraïne wil leveren. Dat is niet nieuw, maar je moet je eens voorstellen wat dat betekent.

De EU heeft zelf een acute energiecrisis en er is zelfs sprake van stroomuitval in de winter, omdat de EU niet genoeg energiedragers heeft. Het resultaat merken de mensen in de EU in hun portemonnee, want de stroom- en stookkosten in Europa exploderen.

Als de EU in deze situatie stroom aan de Oekraïne levert, vergroot ze de crisis in de EU nog. Datzelfde geldt voor stroomgeneratoren, want de brandstof voor de generatoren moet immers ook geleverd worden, wat betekent dat het in de EU zal ontbreken, wat de crisis eveneens zal verergeren en de prijzen verder zal opdrijven.

Maar sinds wanneer zijn de politici in Brussel en de Europese hoofdsteden geïnteresseerd in het welzijn van de eigen burgers?

Bron:
anti-spiegel.ru
Door: Thomas Röper

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op “De EU heeft sinds 2014 de Oekraïne met € 90 miljard gefinancierd”

 1. Olie bol zegt:

  Ze blijven liegen in Brussel.Nexit NU.

  Like

 2. Hovawart zegt:

  Het geeft toch te denken dat daarvan ook maar 30% ten gunste van de Oekraïners terechtkomt,….wat een verkwisting van belastinggeld.

  Like

 3. toetssteen zegt:

  Knettergek is onze overheid.

  Like

  • Nee Ik geloof daar niet in Toets dat ze knettergek zijn.
   In en In slecht, ja daar geloofd Ik zeker in want het Nederland uitleveren aan een ongekozen corrupte bende zegt voor mij duidelijk dat hetgeen nu in de regering zit bestaat uit een club landverraders .
   En ze weten goed genoeg waar ze mee bezig zijn.
   Daarom in en in slecht.

   Geliked door 2 people

   • Qvic zegt:

    @ Henk der Niederländer zegt:,
    Henk daar ligt nu net ons probleem, want Nederland als land bestaat niet meer sinds 18-5-1940. Toen ging het land op in een deelstaat van Duitsland. De illusie dat we nog steeds over Nederland praten, komt omdat het private bedrijf met zijn handelsnaam “Staat der Nederlanden” coöperatie het voormalig Nederlands grondgebied bestrijkt. Maar Duitsland is op 04-05- 1945 tot op heden bezet Amerikaans grondgebied. Het private bedrijf Staat der Nederlanden coöperatie had een leasecontract over dit stukje bezet grondgebied tot 21-07-2021 en het is niet verlengd.

    Het bedrijf opereert sindsdien illegaal over het voormalige Nederlands grondgebied. De EU is eveneens een commerciële coöperatie. Omdat de Staat der Nederlanden coöperatie nu enkel nog over zijn personeel de ambtenaren bevoegd zijn en niet meer over de slaven met hun Burger Slaven Nummers.

    Moesten de Staat der Nederlanden coöperatie het nieuwe slavensysteem anders inrichten volgens het WEF. Door iedere inwoner een zogenaamd vaccin aan te bieden. Iedereen die dat tot 3x hebben geaccepteerd zitten nu voor altijd in het nieuwe slavensysteem. Want iedereen moest 3X consent geven aan de private coöperatie Staat der Nederlanden om dit private bedrijf de goedkeuring te geven om hun macht over het grondgebied voort te zetten. Deze 3x consent te geven moest voor 01-01-2022 gebeurd zijn. Iedereen die deze consent niet hebben gegeven aan de private coöperatie is officieel nu een soeverein.

    Like

 4. Ravian zegt:

  Tijd dat we die hele “het is ook onze oorlog” EU-bende in een Oeki uniform hijsen en uitgerust met een Uzi en een zak vol pinda’s op vakantie naar Bakhmut sturen, inclusief “meet and greet” vrijkaartjes voor het Wagner concert.

  Geliked door 2 people

 5. bobzelf zegt:

  EN DAN HEB IK N OG EEN KLEINE VERRASSING VOOR U ALLEN DIE 18 MILJARD. WORDT DUS GEEN LENING. MAAR WORDT DUS VANAF NU OOK DOOR DE EU LANDEN OPGEHOEST. DANK U . OOM DE FOPSPEEN

  Geliked door 2 people

 6. saddy zegt:

  “”Is dat toeval?””

  ehhhh……..

  Belangrijker is in welke vorm dat teruggevloeid is naar EU-ers.

  Like

 7. chrisdirick zegt:

  Wat is er zo belangrijk in Oekraïne dat er zo veel geld op ingezet wordt? Als Europa daar zoveel in investeert dan weet je dat de VS daar minstens zoveel bijlapt.

  We weten al van de diverse labs waar ik weet niet wat voor verschrikkelijks ontwikkeld word, we weten van de aankoop van land door allerlei instituten zoals de Rabobank en ook door particulieren. We weten dat er in Oekraïne heel veel in de grond zit wat waardevol is voor het Westen. Dat zijn geen geheimen. Dat zijn zaken die algemeen bekend zijn.

  Wat moet er dus zo nodig beschermd worden? Wat is het dat wij niet mogen weten? Zijn het de witwas mogelijkheden die absoluut door moeten gaan? Als je al die bedragen bij elkaar telt, en we weten nog maar een fractie daarvan, moet het om ontzaglijke sommen geld gaan. Zou dat de reden zijn?

  Misschien zijn er nog andere gronden voor deze ongelooflijke geldsmijterij. Kan iemand daar een antwoord op geven?

  Dit bevestigt voor mij wel dat we zo spoedig mogelijk uit deze vervloekte EU moeten .

  Like

  • ronjaspers zegt:

   chrisdirick.De werkelijke machthebbers op deze aarde hebben hun roots in ukraine.Het zijn de khazariaanse mafia (nepjoden) a.k.a. de cabal,deepstate illuminati (rothschilds/rockefellers) Het gebied ukraine heette eeuwen geleden khazaria,de KM zijn toen rusland uitgeschopt.Omdat het een gruwelijk bloeddorstig volk was wat zich ook bezig hield met satanische praktijken.De KM willen hun geboorteland terug zodat ze hun walgelijke en smerige praktijken voort kunnen zetten.

   Like

  • ka zegt:

   de belangrijkheid zitt m in de lithiummijnen (restant dan ) en de biolabs waar de biden een hele hoop mee te maken hebben en waar ze de rest van hun gore biowapens maken..

   Like

 8. Willem zegt:

  De Krim en die stukken grond die Rusland al onder zijn beheer heeft geven ze nooit terug. Maar daar zitten ook hoofdzakelijk pro Russische mensen. Oplossing is schrijf vrije verkiezingen uit. Stuur die president weg (die is niet gekozen) laat Oceanië zich niet aansluiten bij E.G. En navo. Zwitserland is ook neutraal en heeft een sterke economie.

  Like

 9. Julia zegt:

  Fijn de EU smeerlappen inclusief de verraders van land en volk Rutte, Kaag en de rest van de bende 90 miljard hoe halen ze het in hun door en door zieke hersenen. https://www.frontnieuws.com/na-de-razzias-in-de-oekraiens-orthodoxe-kerk-vergelijkt-tucker-carlson-acteur-zelensky-met-sovjet-dictator-lenin/ Waarvoor voor de nieuwe tiran genaamd Zelensky die kans ziet in opdracht van de VS heel Europa naar de gallemiezen te helpen. Daar moeten wij burgers voor boeten en worden voor deze oorlogsmisdadiger leeg gezogen naar de hongerstaf geleid en in de kou gezet. De realiteit is dat de energieprijzen extreem hoog blijven, het continent is overgeleverd aan de genade van het weer, de kosten van subsidies stijgen in een onhoudbaar tempo en bedrijven waarschuwen voor de deïndustrialisatie van Europa. De ergste crisis in de geschiedenis van de EU is dus nog niet voorbij, hoogstwaarschijnlijk begint hij pas. Mede dank aan de hersenloze Westerse oorlogshitsers die er alles aan hebben gedaan om eigen volk zwaar de dupe te laten zijn van nogmaals niet onze oorlog. De algehele corrupte Oekraïne strijkt miljarden op hebben zelf nergens een cent aan bijgedragen en zijn geen lid van de EU en NAVO. De dag zal komen dat die arrogante westerse volksverlakkers zouden moeten buigen en met knikkende knieën zullen moeten toegeven dat zij de grootste fout sinds WOII hebben gemaakt en hierdoor zichzelf dermate in de knieën hebben geschoten. Er is er maar één die lacht dat is Poetin want de oorlog is voor geheel Europa nu al verloren.

  Like

 10. Julia zegt:

  Dat wordt rijkelijk kwijtgescholden net als de miljarden schuld van Suriname en de rest van die profiterende eilanden. Verloren miljarden die nimmer meer worden terug gevorderd. Laat Rusland dan maar eens een einde gaan maken aan die algehele corrupte bende in de Oekraïne.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s