Politie van München treedt hard op: klimaat-lijmers moeten tot 5 januari in de gevangenis

(Vertaling: E.J. Bron)

In de omgang met zogenaamde “klimaat-lijmers” zet de politie van München in op afschrikking en heilzame lessen: tien activisten van de groepering “Last Generation” werden na blokkadeacties in langduriger verzekerde bewaring gesteld. Het kantongerecht van München controleerde de verordening en bevestigde deze. De activisten de leeftijd van 18 tot 50 jaar moeten nu deels tot 5 januari in de gevangenis doorbrengen.

Zij hadden zich woensdag aan een drukke straat in de binnenstad van München vastgelijmd en daardoor het verkeer geblokkeerd. Daarmee overtreden zij een algemene beschikking van de stad, die tot 8 januari alle lijmprotesten in alle straten, die bijzonder belangrijk zijn voor reddingsacties en zogenaamde gevaren afweermaatregelen bijzonder belangrijk zijn, evenals op autosnelwegen in principe verbiedt.

Volgens informatie van de politie namen de nu in verzekerde bewaring genomen activisten daarvoor al aan soortgelijke acties deel, bovendien zouden ze tot 5 januari nog meer hebben willen uitvoeren. Bovendien werd tegen de demonstranten aangifte gedaan wegens ongeoorloofde dwang en overtreding van de algemene beschikking. Een activist, die zich al op 6 december in verzekerde bewaring bevond, werd daarentegen woensdag vroegtijdig vrijgelaten.

De “Last Generation” is ondertussen niet voor rede vatbaar. “Om te riskeren met Kers tin de gevangenis te komen, is geen lichtvaardige beslissing”, deelde de groepering op Twitter mee. Maar: “Als we ons klimaatsysteem laten instorten, dan bestaat er geen rustige Kerst meer”, voegde Simon Lachner, een van de uit de roulatie genomen activisten, er aan toe.

Ook Judith Beadle, die nog tot 5 januari in de gevangenis moet blijven, is hardnekkig. “Dit is een van de laatste kerstfeesten waarop we ons nog kunnen bezinnen en er verantwoordelijkheid voor kunnen nemen om een einde maken aan de verwoestende koers”, aldus de klimaat-activiste. “Ik zie nu liever af van een kerstfeest met mijn kinderen dan toe te kijken hoe ze van hun toekomst worden beroofd.”

Justitie in München vaart met haar harde lijn een andere koers dan de Berlijnse autoriteiten – daar zijn op dit moment meer dan honderd zaken tegen “klimaat-lijmers” aanhangig. Het komt echter in maar heel weinig gevallen tot veroordelingen.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Politie van München treedt hard op: klimaat-lijmers moeten tot 5 januari in de gevangenis

 1. Oliedom zegt:

  Ze mochten van mij, die gasten ook wel met betere lijm vastplakken en laten zitten tot zij één ons wegen.😜

  Geliked door 1 persoon

 2. Hovawart zegt:

  BAM!!!! daar zullen ze vast wat van leren……….(zucht)

  Geliked door 1 persoon

 3. Ravian zegt:

  “Zij hadden zich woensdag aan een drukke straat in de binnenstad van München vastgelijmd en daardoor het verkeer geblokkeerd.”

  Ze moeten ze gewoon aan de Reeperbahn vastlijmen, in een positie die het geslachtsverkeer niet belemmert…

  Geliked door 4 people

 4. J.v.d.Heijden zegt:

  Klima-Kleber im Knast..??
  Hammer….!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s