Dik “bijklussende” Verhofstadt noemt Orbán een verrader

(Door: Robert Semonsen – Vertaling: “Malpaso”)

Guy Verhofstadt, een radicaal globalistische Belgische Europarlementariër die voorheen de politieke groepering Alliantie van Liberalen en Democraten (ALDE) leidde, heeft Viktor Orbán opnieuw belasterd en de Hongaarse leider een “verrader” genoemd vanwege opmerkingen die deze maakte tijdens een kerst-interview. Een onderzoek uit 2018 van Transparency International EU onthulde al dat Guy Verhofstadt tot de top drie van Europarlementariërs behoort die het meeste geld verdienen in zogenaamde ‘aanvullende rollen’…

Verhofstadt, die verdacht warme relaties schijnt te hebben onderhouden met de onlangs gearresteerde en gevangen gezette Griekse Europarlementariër Eva Kaili, lijkt erg boos te zijn geweest over Orbán’s opmerking tijdens een interview op kerstavond met de ‘Magyar Nemzet’, waarin hij zei: ‘Oekraïne kan alleen vechten zolang de Verenigde Staten het met geld en wapens ondersteunen, als de Amerikanen vrede willen, zal er vrede zijn.’

Toen de Europarlementariër lucht kreeg van de opmerkingen van Orbán, schreef hij op Twitter over de Hongaarse premier: ‘Geen ander woord hiervoor … Orbán is een verrader!’

Orbán zei verder in het interview:

‘Het antwoord op de vraag of we aan de goede of de verkeerde kant van de geschiedenis staan, is dat we aan de Hongaarse kant van de geschiedenis staan. We steunen en helpen Oekraïne, we hebben belang bij het voortbestaan van een soevereine Oekraïne en we hebben er belang bij ervoor te zorgen dat Rusland geen veiligheidsrisico voor Europa vormt, maar we hebben er geen belang bij om alle economische betrekkingen met Rusland op te geven. We bekijken deze kwesties door een Hongaarse lens en niet door de bril van andere landen.’

In de afgelopen jaren hebben Verhofstadt – en andere prominente Europarlementariërs binnen zijn liberale, federalistische politieke groepering Renew Europe, de opvolger van ALDE – er een gewoonte van gemaakt om premier Orbán aan te vallen en te belasteren, omdat hij de belangen van de Hongaren boven die van de as Brussel-Washington durft te plaatsen.

In een andere woedende Twitter-uitbarsting vorige maand suggereerde Verhofstadt, nadat Orbán zijn verzet had geuit tegen het financiële hulppakket van de EU van € 18 miljard aan Oekraïne, dat de Hongaarse premier en Hongarije de Europese Unie verlaten en moesten worden vervangen door Oekraïne en president Zelensky.

Chantage is Orbán´s cynische en roekeloze spel … omdat we hem ermee weg laten komen. Misschien zijn we beter af met Orbán uit Europa … en Zelensky erin!’, schreef Verhofstadt.

In september 2020, in de Covid-19-pandemie, riep de Nederlandse Europarlementariër Sophie In’t Veld, die ook een vooraanstaand lid is van de groepering Renew, Hongarije ook op om de Europese Unie te verlaten, nadat premier Orbán de grenzen van zijn land sloot in een poging de verspreiding van het virus tegen te gaan.

De Belgische krant ‘Le Soir’ rapporteerde in 2018, gebaseerd op een onderzoek van de anti-corruptie organisatie Transparency International EU, dat Verhofstadt bij de top drie hoort van

Europarlementariërs die het meeste geld bijverdienen in “aanvullende rollen”. Volgens nieuws-site Politico’ is hij ook gelinkt met het ‘paradise papers’ schandaal. De ‘Brussels Times’ rapporteerde: ‘Tijdens de vorige zittingsperiode van het Europees Parlement verdiende Verhofstadt tussen de 920.000 en 1,42 miljoen euro, bovenop het salaris van € 13.000 per maand dat hij verdiende en nog steeds verdient bij het Europees Parlement.’

Bron:
europeanconservative.com
Door: Robert Semonson

Vertaald uit het Engels door:
“Malpaso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Dik “bijklussende” Verhofstadt noemt Orbán een verrader

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Het spreekwoord zegt, Veel geschreeuw, weinig wol.
  Inhet geval van Verhofstad is het ontzettend veel geschreeuw en totaal noppes wol.
  Dat is nou zo’n typisch figuur die denkt dat je met een grote bek steeds verder komt, maar als je een beetje luisterd wat deze louwman weet te vertellen heb je al gauw door dat het eenvoudig een hol vat is wat alleen maar herrie maakt maar waar verder niks zinnigs uit komt.
  Dus feitelijk eenvoudig opzouten die gek en terug naar Belgie trappen.

  Like

 2. karton zegt:

  Verhofstadt ? Die zat toch in een instelling voor zwaar geestelijk gestoorden ? Zeker ontsnapt tijdens de kerstdagen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hovawart zegt:

  Dat er nog mensen luisteren naar wat er uit de spoelbak van deze Vlaamse closetpot komt, hij moet z’n klep houden en doorspoelen….of reclame gaan maken voor sanitair.

  Like

 4. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Ik las vandaag een bericht dat Orbán van Hongarije plannen aan het maken is om de EU te verlaten. Dat zou hij in zijn Nieuwjaar toespraak bekend hebben gemaakt.
  Ik kan helaas de kopie van de vertaling hier niet plaatsen.

  Als dit waar is gaat de hele EU uit elkaar vallen dan gaan meer oost-europese landen de EU verlaten.

  Geliked door 2 people

  • Helena zegt:

   Laten we het hopen! Maar Kroatië is nu toegetreden, zullen ze wel merken daar, nu ze ook eurootjes kunnen tappen blijven de toeristen weg!

   Geliked door 1 persoon

  • Boike zegt:

   @ waalkade4bd8489a57 2 januari 2023 om 20:24

   Ik hoop, dat je gelijk hebt.
   Als Hongarije uit de EU stapt, dondert het hele kaartenhuis in elkaar.
   Dat zou een grote zegen voor de Europese volkeren zijn.
   En na de EU ook de NATO vaarwel zeggen.

   Like

 5. Olie bol zegt:

  De ophitser.

  Geliked door 1 persoon

  • Ton Ruygrok zegt:

   Die guytje toch…, na deze ging hij naar de voorste linies van het front. …. Ja hij heeft een grote mond maar is dan ook helemaal niet bang uitgevallen , Putin mag wel oppassen…., guytje den Bels komt er aan!!
   Ton Ruygrok. Monster.

   Geliked door 1 persoon

  • Helena zegt:

   Inderdaad, daar op het Maidanplein is de coup gepleegd en vanaf 2014 de oorlog gevoerd tegen de Russische inwoners! Niemand van de ‘deugers’ die zich daar druk over maakte!

   Geliked door 2 people

  • Dewaere zegt:

   Goed onthouden, dacht ik ook al, d’n Guy stond vooraan te schreeuwen op dat plein daar en toen was hij nog voorzitter van die liberalen in het eu-parlement, dus niet zomaar een backbencher.
   Zal ook zijn belangen wel hebben in de wapenindustrie waar ie nu flink van cashed en natuurlijk in de ‘groene’ industrie waar ie ook flink van aan het cashen is. In België werd de regering Verhofstadt ook ‘paars’ genoemd omdat hij ook met de (Waalse) grote socialisten in zee ging. Na 2 periodes waren ze die man zo kotsmoe daar dat de liberalen daar nog maar zéér weinig zetels haalden en nog zijn ze niet veel soeps. Door de hekel aan bepaalde Vlaamse zeer grote partijen zitten ze nu echter tóch weer in de regering daar, met dank aan de Walen. Maar Guytje corrupt, neuuuuuu.

   Geliked door 1 persoon

 6. Oliedom zegt:

  Wanneer wordt die malloot nou eens voorgoed in een inrichting opgeborgen/opgesloten !

  Geliked door 1 persoon

 7. Marc zegt:

  Hoe kunnen we dat soort verraders als Verhofstadt, Von der Leyen, Rutte zo geluidloos elimineren? Zij brengen ons allemaal in gevaar met hun oorloghitserij

  Geliked door 2 people

 8. Ravian zegt:

  Verhofstadt is één van de aanzetters van de Maidan staatsgreep, en dus mede verantwoordelijk voor de meer dan honderduizend doden die daar inmiddels het gevolg van zijn, mede verantwoordelijk voor de totale vernietiging van Oekraïne, en mede verantwoordelijk voor de aanstaande vernietiging van Europa.
  Dat ontiegelijke stuk stront kan dus beter zijn grote bek eens dichthouden, en al helemaal als het over mensen gaat die meer fatsoen in hun pink hebben dan hij in zijn hele donder.

  Geliked door 4 people

 9. Jan J zegt:

  Dit is het begin van de oorlog

  Like

 10. Jade zegt:

  Wat je zegt, ben je zelf…

  Like

 11. Dré zegt:

  Die Verhofstad, zoveel bijbeunen maar geen geld voor de tandarts….

  Like

 12. Frits zegt:

  Dat zo’n grootmuil bijklusser stuk stront aan kan blijven tekent de EU. Helaas is hij niet de enige kakkerlak in het diktatorialeriool. Stevig doorspoelen met wc-eend en zoutzuur dat tuig.

  Geliked door 2 people

 13. Julia zegt:

  Volgens mij is deze gek hard toe aan een hele lange opsluiting in een zwaar beveiligde psychiatrische inrichting. Deze doorgeslagen idioot is toch niet meer serieus te nemen die vent is een gevaarlijke psychopaat en totaal doorgeslagen. https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2272656-eu-gooide-olie-op-het-vuur-tijdens-de-revolutie-in-kiev

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s