Franse ex-president Hollande: Akkoord van Minsk diende ter bewapening van de Oekraïne

(Door: Elmar Forster – Vertaling: E.J. Bron)

De Franse ex-president François Hollande (2012-2017) sprak nu voor het eerst openlijk uit: het zogenaamde “Akkoord van Minsk” zou voor het Westen een internationale misleidende manoeuvre met het doel de duurzame bewapening van de Oekraïne geweest zijn – en wel in een interview met de Oekraïense staatskrant “The Kyiv Independent”.

Merkel had gelijk”

Daarbij verwees hij naar de Duitse ex-bondskanselier: ”Angela Merkel had gelijk.” Want sinds 2014 zou de Oekraïne haar militair potentieel successievelijk uitgebreid hebben.

“Het Oekraïense leger is inderdaad heel anders dan in 2014. Het werd beter opgeleid en beter uitgerust. Het is de verdienste van de Akkoorden van Minsk dat Kiev zo´n gelegenheid werd geboden.” (Hollande)

Volgens Hollande zou de geopolitieke situatie na 2014 niet gunstig zijn geweest voor de Oekraïne. En ook het Westen had een pauze nodig.

Tactiek van aan het lijntje houden door het Westen

Hollande verwees daarbij naar een interview van Angela Merkel in de “Zeit” begin december. Destijds had zij de Akkoorden van Minsk een mogelijkheid genoemd om de Oekraïne tijd te verschaffen om aan kracht te winnen. Men zou destijds begrepen hebben dat het Oekraïne-probleem niet opgelost kon worden en het conflict in het land verstarde. En: in 2014 kon de NAVO Kiev niet van zo veel wapens voorzien als nu.

Ook voor Vladimir Poetin zou de verklaring van de Duitse ex-bondskanselier als een verrassing gekomen, omdat hij er altijd van uitgegaan zou zijn dat de Duitse autoriteiten eerlijk tegenover Rusland zijn.

Euromaidan”-putsch 2013-2014

De Oekraïne-oorlog heeft zijn wortels echter in de zogenaamde “Euromaidan” (vanaf 21 november 2013), in werkelijkheid echter een putsch van het Westen ter politieke beïnvloeding van de Oekraïne.

“Uitgangspunt en oorzaak van de huidige crisis waren de bloedige gebeurtenissen op de Maidan 2014, die met een putsch en het inzetten van een westelijk georiënteerde en door het Westen ondersteunde regering eindigden.” (Dr. Eva-Maria Barki: “Oekraïne-oorlog en volkerenrecht” op “Unser-Mitteleuropa”)

Akkoorden van Minsk

De Akkoorden van Minsk, die in 2015 ter oplossing van de gespannen Oekraïens-Russische situatie in het oosten van de Oekraïne ondertekend werden, voorzagen in: een wapenstilstand, de terugtrekking van zware wapens uit de contactlijn en een grondwetshervorming. Hun belangrijkste elementen zouden de decentralisering en het aannemen van een wet over de speciale status van bepaalde gebieden van de regio Donetsk en Loehansk moeten bewerkstelligen. Dit plan werd door Kiev echter nooit uitgevoerd, maar gedwarsboomd.

“Het antwoord van de toenmalige regering in Kiev was het sturen van het leger en Amerikaanse huurlingen, zware artillerie raketaanvallen, bombardementen, fosforbommen, verwoesting van huizen, scholen, ziekenhuizen, infrastructuur, uitschakeling van stroom, de weigering van hulpgoederen, met als resultaat meer dan 5000 doden – overwegend burgers, miljoenen vluchtelingen en een onbeschrijflijke sociale noodtoestand.” (Dr. Eva-Maria Barki: “Oekraïne en volkerenrecht”)

Russische onafhankelijkheidsreferendums

Eind september 2022 vonden er door Rusland geïnitieerde referendums plaats in de Volksrepublieken Donetsk, Loehansk en de regio´s Cherson en Zaporozje plaats, waarbij een overweldigende meerderheid van de kiezers de aansluiting bij Rusland ondersteunde. Daarop ondertekenden Poetin en regionale leiders een verdrag in het Kremlin over de opname van nieuwe Oekraïense gebieden in Rusland.

Speciale militaire operatie”

Sinds 24 februari 2022 vindt er in de Oekraïne een door president Poetin genoemde “speciale militaire operatie” plaats. Het staatshoofd noemde de bevrijding van de Donbas en het scheppen van voorwaarden die de veiligheid van Rusland garanderen zijn hoogste doel.

Plaatsvervangende oorlog van het Westen

Tegen deze achtergrond ondersteunen de VS en hun NAVO-bondgenoten Kiev met wapenleveringen ter waarde van tientallen miljarden dollars. Mosku heeft herhaaldelijk verklaard dat westelijke wapenleveringen het conflict alleen maar zullen verlengen en wapenleveringen een legitiem doel voor het Russische leger worden.

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Elmar Forster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Franse ex-president Hollande: Akkoord van Minsk diende ter bewapening van de Oekraïne

 1. loekie zegt:

  USA is het zand in de motor van de wereld

  Like

 2. Rene zegt:

  Het is nooit anders geweest .Niet alleen in oekraine maar in heel veel lande
  dit Navo tuig kan niet stoppende hele wereld moet er aan geloven .Dit moet
  toch een maal stoppen Alle hoe Ik denk dat de oplossing als ik zie wie
  de tegenstanders het voor onze gezondheid slecht uit pakt.

  Like

 3. saddy zegt:

  Moedig van Hollande. Hulde, had ik niet van hem verwacht.

  Eens kijken of hij net zo doodgezwegen wordt als merkel.

  Like

  • Oliedom zegt:

   Tja, maar waarom komen zij er altijd NA hun carrière mee naar buiten en niet/ nooit tijdens hun ambtstermijn???
   Of zou hun verstand/ geheugen dan pas weer terugkomen?
   Dan is er dus ook nog hoop voor Tsaar Pinokio Prutte de Vierde!🤣

   Like

   • saddy zegt:

    Oliedom: Los van het feit dat prutte alleen goed is als insectenvoer, met excuus aan de insecten, je weet toch nooit wat er echt achter zit bij deze uitspraken. Verstand/geheugen/fatsoen/ hoop zijn begrippen voor de slaven zoals jij en ik. Koude berekening, manipulatie, rekeningen vereffenen, gechanteerd worden, machtgeil, zijn voor hen die door de macht gecorrumpeerd zijn.
    Zonder guantanamo bay kom je er nooit achter. Wel kun je soms aan de reacties/totale stilte na dit soort uitspraken zien hoe raak ze zijn.
    Lijkt mij.
    Gokje? Putin wil graag aan de onderhandelingstafel, roept gunsten op van /chanteert merkel en hollande. Reactie van stoltenberg past hier precies bij.
    God wat mis ik guantanamo bay.

    Like

  • karton zegt:

   Deze Hollande zou in mijn ogen een dappere/moedige man zijn geweest, als hij deze woorden had gezegd tijdens zíjn presidentschap.
   Hetzelfde flikt die Plasterk, die zat jaren in de “regering” en naaide ons links en rechts een oor aan, maar sinds de man “vrij” is, uit hij slechts kritiek op de politici en hun handelen.
   Ik vind dat een zeer laffe houding.
   Of klets ik nu onzin ?

   Geliked door 1 persoon

   • saddy zegt:

    Voor wat het waard is:
    Plasterk heeft nu ook zakelijke belangen dacht ik. Ik zie het trouwens niet als kritiek wat hij zegt maar meer een voorzichtig geformuleerd weerleggen van de absurde totalitaire inhoudsloze shit van het hele kartel.
    Hele linkse inborst, maar net een paar IQ-punten teveel om zijn soortgenoten serieus te hoeven nemen.
    Laf? Er is een kans dat hij door toen te blijven zitten nog veel meer schade heeft voorkomen. Zijn departement toen heeft sinds de provo-tijd hele activistische marxisten als topambtenaren.

    Like

 4. Boike zegt:

  Het begint dus zo langzamerhand heel duidelijk te worden, dat de Westerse mogendheden de wereld destijd zand in de ogen hebben gestrooid en een enorme gemene satanische loer hebben gedraaid.
  De hel met die duivels !!!

  Like

 5. Snappie zegt:

  Oekraïne een groot land met veel goede hardwerkende burgers, wordt naar de kloten geholpen door omgekocht geteisem, die een soevereine dictatuur uitroepen. Gemanipuleerd door de Vreselijke Staten, terwijl de EU garant staat voor het totale plaatje van list en bedrog. De EU heeft verkeerd gewed en geven zich over aan de hebzucht en de psychopaten van de VS.
  Stel je voor dat Bill Gates straks het land van de boeren opkoopt. Niet alleen nederland staat in de uitverkoop maar de hele fucking EU gaat naar de kloten
  Door natuurlijk het geteisem van het soevereine autocratische EU.

  Like

  • Boike zegt:

   @ Snappie 2 januari 2023 om 17:08

   De Amerikaanse maatschappij ios gebaseeerd op een tweetal pricipes, hegemonie en concurrentie.

   Hegemonie wil zeggen de absolute macht en alleenheerschgappij.
   Concurrebntie wil zeggen, je tegenstander kapot maken.

   Met andere woorden Amerika duldt geen gelijke naast zich.

   Rusland is een groot, rijk en machtig land.
   Dat is een doorn in het oog van Amerika.
   Daarom willen ze Rusland kapot maken.
   En ze gebruiken (misbruiken) Oekraïne daarvoor.
   Het is de bedoeling dat Oekraìne als een speerpunt Rusland binnenvalt en opdeelt.
   Dat laat Poetin dus niet gebeuren.
   Oekraìne wordt ogeofferd aan de duivel voor het Amerikaanse satanische ideaal.

   De Eu en met name Duitsland is een groot machtig economisch bolwerk.
   En ook dat is een doorn in het oog van Amerika.
   Daarom zetten ze alles op alles om Europa te destabiliseren.
   Ze willen, dat de Europese economie bezwijkt.

   De volgende grootmacht, die het zal noeten begelden is China.

   Maar de kans is groot, dat Amerika eerder kapot is, dan zijn concurrenten.
   De Amerikanen lijden aan zelfoverschatting en kokervisie en hebben oogkleppen op.

   Amerika is gebaseerd op de principes van de Vrijmetselarij. En dat is duivelsdgespuis.
   De Amerikanen kunnen niet anders. Ze zijn gehersenspoeld door de duivelse obsessies.
   De duivel is uit op de absolute macht en heerschappij over de aarde en de mensheid.

   Like

 6. Belozersky zegt:

  Dat de NAVO zich wilde vestigen in Oekraine(NAVO besluit 2008) op termijn was voor het Kremlin het overschrijden van een rode lijn. Bezetting Krim, oblast Donetsk(30%) in 2014 was daar een uitvloeisel van. Minsk-akkoord was een flop. Hoofdschuldigen: NAVO en EU met hun expansiedrift.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ravian zegt:

  Het was, in tegenstelling tot wat altijd geïnsinueerd wordt, geen Oekraïens Russisch conflict, het was een zuiver binnenlands conflict, tussen etnische Oekraïners en etnische Russen.
  Dit conflict is ontstaan nadat een gewelddadige staatsgreep te Kiev een pro-Russische president verwijderde en verving door een illegaal pro-Westers regime.
  De voornamelijk door pro-Russische Oekraïners (grotendeels etnische Russen) bewoonde zuidelijke en oostelijke deelstaten van Oekraïne erkende vervolgens dit illegale regime niet, wat uiteraard hun goed recht was.

  Het illegale regime in Kiev reageerde daarop met het sturen van het Oekraïense leger naar de “opstandige” gebieden, met het doel middels militair geweld erkenning af te dwingen.
  Dat plan explodeerde echter in hun gezicht, omdat onderdelen van het Oekraïense leger, die uit etnische Russen bestonden, weigerden om op hun eigen mensen te schieten, en in opstand kwamen.
  Deze opstandige elementen vormden vervolgens de kern van wat Kiev het “separatisten” leger doopte, wat propaganda was, omdat de Donbass geen afscheiding van maar autonomie binnen Oekraïne nastreefde.

  Die naam was dus zo gekozen om te impliceren dat Rusland achter de hele affaire zat, wat niet waar was, en ook om te impliceren dat het Russische leger actief bij deze “separatisten” betrokken was, wat ook niet waar was.
  Vóór de start van de Russische SMO op 24 februari 2022 waren er geen Russische gevechtseenheden actief binnen Oekraïne.
  Maar ik loop op de zaken vooruit.

  In 2014 ontstond er dus, in het oosten van Oekraïne, een burgeroorlog, tussen het Kiev getrouwe Oekraïense leger en de strijdkrachten die zich gegroepeerd hadden rond de gedeserteerde etnisch Russische elementen van dat Oekraïense leger.
  Die oorlog liep vervolgens niet best voor het Oekraïense leger, waarbij hun militaire tegenslagen tot de Minsk akkoorden leidde, wapenstilstanden die tot doel hadden aanstaande nederlagen van het Oekraïense leger te voorkomen.
  In datzelfde kader vond later overigens ook het door Kiev laten neerhalen van MH-17 plaats.

  Met het ondertekenen van de Minsk akkoorden verplichte Kiev zich er dus toe om de vijandelijkheden tegen de “opstandige” gebieden te beëindigen, en zowel Donetsk als Luhansk een autonome status binnen Oekraïne te verlenen.
  Vervolgens zien we dan acht jaar van traineren, en het schenden van de wapenstilstand, door Kiev.
  Officieel heeft die militaire agressie 15.000 inwoners van de Donbass het leven gekost, maar het werkelijke aantal is waarschijnlijk tweemaal zo groot, misschien zelfs driemaal zo groot.
  En de twee Westerse staten die zich verplicht hadden om Kiev te dwingen zich aan de afspraken te houden keken de andere kant op.

  Inmiddels weten we dus waarom; er moest gewoon tijd gewonnen worden om in Oekraïne een “onverslaanbaar” anti-Russisch leger op te bouwen.
  Even voor de duidelijkheid, als dit alles vijftig jaar eerder had plaatsgevonden dan waren Parijs en Berlijn nu rokende gaten in de grond geweest.
  Dit soort provocaties werden in het verleden door geen enkel militair sterk land geaccepteerd, en de Sovjet Unie zou dan ook korte metten met een dergelijke bedreiging gemaakt hebben.

  Maar, in acht jaar tijd, wordt het van origine incapabele Oekraïense leger dus door het Westen omgebouwd in een goed geoliede oorlogsmachine.
  Vervolgens is het de bedoeling dat die oorlogsmachine onderdeel wordt van de NAVO, en Rusland militair schaak gezet wordt, en wel middels een soortement “herdersmat”.
  Maar er is een probleem; een land kan geen NAVO lid worden als er een intern militaire conflict bestaat.
  Oekraïne moet dus de “separatisten” vernietigen, en de “vrede” binnen Oekraïne herstellen, alvorens de NAVO in actie kan komen.

  Begin 2022 begint het inmiddels enorme Oekraïense leger zich dus op te stellen met het doel om de “opstandelingen” in de Donbass met één bliksemoffensief te vernietigen, om de weg naar een NAVO lidmaatschap vrij te maken.
  Dit blijft echter niet onopgemerkt, en Rusland reageert met het opstellen van een reactiemacht aan de Oekraïens Russische grenzen.
  De boodschap is duidelijk; wij gaan deze door jullie geplande genocide op etnische Russen niet pikken.

  Maar in Washington denken Biden & Co dit spelletje blufpoker wel even te gaan winnen, omdat de Westerse inlichtingendiensten geen flauw benul hebben van de werkelijke militaire machtsballans in de wereld. Kiev krijgt dus het groene licht, en begin Februari begint het Oekraïense leger de preliminaire bombardementen op de Donbass, om de zaak “rijp” te maken voor de daadwerkelijk start van het geplande offensief.
  Maar zij zijn niet de enige die zich voorbereiden.

  Aan de andere kant van de streep roepen Donetsk en Luhansk hun onafhankelijkheid uit, waar zij volgens het volkerenrecht meer dan genoeg justificatie voor hebben.
  De Russische Federatie erkent beide nieuwe landen vervolgens, wat ook binnen hun wettelijke rechten valt.
  En vervolgens verzoeken Donetsk en Luhansk de Russische Federatie om militaire bijstand, tegen een zich ontwikkelende tegen hen gerichte Oekraiense militaire operatie.

  Gezien de voorgeschiedenis, acht jaar door het Oekraïense leger in de Donbass begane genocide, is het vervolgens niet slechts het recht maar zelfs de plicht van de Russische Federatie om deze assistentie te verlenen.
  Op 24 Februari 2022, op het moment dat de geplande Oekraïners militaire operatie omhoogkomt in de spreekwoordelijke startblokken, grijpen de Russen in.
  De Russische Federatie verklaart Oekraïne vervolgens niet de oorlog, maar ze start een Speciale Militaire Operatie, een beperkte militaire interventie dus.

  Daarmee wordt het Oekraïense leger vervolgens volledig “te kakken gezet”, omdat de Russen met slechts een tiende van de troepen die een dergelijke operatie “volgens het boekje” verlangt hun hele verdediging onklaar maken.
  Deze operatie eindigt vervolgens in massale Russische terugtrekkingen, simpelweg omdat dit zo gepland is, je kunt namelijk met slecht honderdduizend man geen land veroveren, waarna “het Westen”, volslagen krankjorum, een Oekraïense militaire overwinning claimt.

  De Russische operatie is echter militair volledig geslaagd; het geplande Oekraïense offensief is verijdelt, de Oekraïense luchtverdediging is permanent uitgeschakeld, en er zijn een aantal strategisch belangrijke posities verovert.
  Het politieke hoofddoel van de hele operatie was echter Oekraïne er van te overtuigen de handdoek in de ring te gooien, maar zowel het regime te Kiev als het regime te Washington, en de regimes in de diverse West Europese hoofdsteden, blijken te dom om de overduidelijke hint te begrijpen.

  Zo komen we dan bij de huidige oorlog uit.
  Een gewelddadig conflict dat in 2014 begonnen is met een door de CIA georganiseerde schietpartij op het Maidan plein te Kiev.
  Wat dan daarna onder auspiciën van het Westen tot een acht jaar lang door etterende burgeroorlog heeft geleid, met voortdurende terroristische aanvallen van het Oekraïense leger op de burgerbevolking van de Donbass; wat geschat tot meer dan 30.000 doden geleid heeft.

  Eind Februari komt dan de finale Russische waarschuwing, een “schot voor de boeg” in de vorm van een beperkte militaire interventie, om duidelijk te maken dat zowel genocide op etnische Russen als (nucleaire) NAVO dreiging aan de grenzen van de Russische Federatie niet getolereerd gaat worden.
  Het Westen veroordeelt deze actie dan vervolgens als een “niet-uitgelokte aanvalsoorlog van Rusland”, schaalt op naar een NAVO oorlog tegen de Russische Federatie, en begint tevens een totalitaire economische oorlog tegen die Russische Federatie, en individuele Russische burgers, waarbij zo’n beetje alle internationale en humanitaire wetten en regels geschonden worden.

  Ondertussen heeft “het Westen” dan deze beide oorlogen verloren, maar echt tot onze “leiders” doordringen doet dat niet.
  Die dromen nog altijd van NAVO bases op de Krim, overwinningsparades in Kiev, Rusland als smörgåsbord voor Westerse oligarchen, en Putin voor de Haagse internationale rechtbank (waar zij zelf thuishoren).
  Ze hebben, net als Adolf begin ’45, duidelijk geen contact meer met de realiteit.

  Elke dode die er nog valt in deze oorlog vertegenwoordigt een zinloos verspild leven, en elke Euro of Dollar die er nog wordt gespendeerd aan deze oorlog is een zinloos verspilde Euro of Dollar.
  De Westerse potentaten, en hun lakeien, die dit conflict met Rusland bekokstoofd hebben, die dit conflict gefaciliteerd hebben, en die dit conflict ook nu nog levende houden, om er machtiger en/of rijker van te worden, en daarmee zelfs de thermonucleaire vernietiging van de wereld, en 8 miljard mensen, riskeren, zijn de onderste drek uit de beerput.

  De Russen moeten dus niet simpelweg deze oorlog winnen, ze moeten ook degenen die er achter zitten vernietigen, omdat zolang deze drek het oppervlak van de aarde met zijn aanwezigheid vervuilt de mensheid geen toekomst heeft.
  Die oorlog is inmiddels gewonnen, met het opruimen van de drek is inmiddels een aanvang gemaakt, en drek lakeien als Merkel en Hollande bewijzen met hun uitspraken dat de drek geeneens in de gaten heeft dat ze opgeruimd gaat worden.

  Geliked door 2 people

 8. bobzelf zegt:

  Ravian

  gegoede vriend,
  dank je wel voor de meer dan geweldige uitleg ..

  geen letter en ook geen woord verkeerd , laat staan gelogen

  ik sleep je weer een keer het schild op . en BRUL HURRAY HURRAY

  en maak een diepe buiging ..

  dank voor je geweldige aanwezigheid hier ….

  dikke hug . .. 12 points from ATHENS en een bank vooruit

  BOBZELLUF

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s