Groot-Brittannië: Recordaantal migranten kwam in 2022 over zee

(Vertaling: E.J. Bron)

De achtereenvolgende conservatieve regeringen in Groot-Brittannië hebben het verzuimd om de stijging van illegale migranten te bestrijden. In de afgelopen jaren kwamen er steeds meer illegale immigranten via Het Kanaal. Een akkoord over asielcentra in Rwanda is omstreden.

Vorig jaar zijn er meer dan 45.000 illegale immigranten in kleine boten over Het Kanaal naar Groot-Brittannië gekomen, zoals de regering zondag meedeelde.

Op eerste kerstdag hadden bijvoorbeeld nog twee boten 90 mensen via Het Kanaal het Verenigd Koninkrijk binnengebracht. Daarmee steeg het totale aantal migranten da tin het jaar 2022 de reis in de richting van het eiland waren gestart van 28.395 in het jaar 2021 naar 45.756. Voor Nieuwjaarsdag werden niet nog meer overtochten geregistreerd, deelde het ministerie van Defensie verder mee.

Sinds het begin van de toename van de overtochten in het jaar 2018 waren de meeste immigranten uit Iran, Irak en een serie andere landen uit het Midden-Oosten gekomen. De laatste tijd was er echter een significante toename van migranten uit Albanië waar te nemen, een land dat door de Britse regering als “veilig” wordt ingeschaald. Van mei tot september 2022 waren 42% van alle geregistreerde aankomsten mensen uit Albanië.

Volgens officiële informatie kwamen er in deze vijf maanden 11.102 Albanese staatsburgers met kleine boten over Het Kanaal in Groot-Brittannië aan. Ter vergelijking: in het hele jaar 2021 was het in totaal 815 Albanese migranten gelukt om Groot-Brittannië binnen te komen. In de afgelopen drie jaar waren volgens officiële informatie 95% van hen mannen.

Op het eiland ontbrandden heftige discussies over het asielsysteem en de migratiepolitiek van het land. Britse media berichtten o.a. over criminele Albanese bendes, die de vluchtelingenkampen in Noord-Frankrijk zouden controleren en de mannen samen met Irakees-Koerdische smokkelbendes het land zouden binnensluizen. De illegaal binnengekomen personen zouden dan vooral in het drugsmilieu hun geld op het eiland verdienen.

Groot-Brittannië geeft op dit moment dagelijks £ 5,5 miljoen ($ 6,6 miljoen) voor de onderbrenging van migranten in hotels uit, hoewel premier Rishi Sunak vorige maand had verklaard dat zijn regering weldra 100.000 mensen in niet meer gebruikte vakantieparken, studentenflats en overbodige militaire kazernes zou inkwartieren.

Zowel Sunak als zijn voorgangers Boris Johnson en Liz Truss hebben beloofd om het aantal mensen dat Het Kanaal oversteekt te reduceren, wat hen echter tot nu toe niet gelukt is. De minister van Binnenlandse Zaken van Johnson, Priti Patel, had in april een akkoord ondertekend volgens welke Rwanda migranten uit het Verenigd Koninkrijk moet opnemen zolang hun asielaanvragen verwerkt worden. Maar het plan is omstreden. Mensenrechtenorganisaties leidden juridische stappen in en stopten dit plan voorlopig.

Hoewel het hoogste gerechtshof de regeling in december voor rechtmatig had verklaard, zijn de rechtsmiddelen nog niet uitgeput. Tot nu toe zijn er nog geen vluchten met migranten uit het Verenigd Koninkrijk vertrokken. Tegenover de Britse krant “Daily Mail” weigerde een woordvoerder van de regering vorige maand te zeggen of het in het jaar 2023 tot uitzettingen naar Rwanda zou komen.

Onlangs nog had Londen ook een akkoord met Parijs ondertekend, volgens welke Frankrijk meer financiële middelen uit Groot-Brittannië moet krijgen. Het doel is de uitbreiding van de Franse veiligheidstroepen aan de noordkust van het land, waarvandaan de smokkelboten met migranten naar Groot-Brittannië in zee steken. Minister van Binnenlandse Zaken Suella Braverman had in november verklaard dat Londen € 72,2 miljoen per jaar zou betalen voor meer grenspatrouilles aan de andere kant van Het Kanaal. In de afgelopen drie jaar werden er echter drie van dergelijke akkoorden ondertekend, en desondanks is het aantal overtochten jaarlijks toegenomen. Na de ondertekening van het akkoord met Frankrijk gaf Sunak echter toe dat de deal het probleem niet “op magische wijze” zou oplossen.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Groot-Brittannië: Recordaantal migranten kwam in 2022 over zee

 1. saddy zegt:

  UK is ook volop de wef-agenda aan het uitrollen. Omvolking, onteigening, oversterfte blanken, alles gaat volgens plan.

  Het nieuwe belastingplan is erg duidelijk. Het tarief voor midden-inkomens kan oplopen tot een gezonde 96% voor bepaalde onderdelen.
  Minstens zo erg is dat dit belastingplan helemaal niets meer stimuleert om te werken of iets op te starten. Met andere woorden: alle ruimte voor window-dressing is inmiddels verdwenen, wat overblijft is: WE ARE COMING FOR YOU!

  Britten zelf zijn rijp voor de slacht: Niets functioneert meer, erkennen ze zelf ook, maar geen enkel individu die wat doet.

  Like

  • Oliedom zegt:

   GB heeft jaren regeringen (voor of na die brexit) van torries en labour gehad, die steeds met zichzelf bezig waren en schijt hadden aan en hoe het Land erbij lag, daarom is dat nu zo’n bende geworden.
   En, net als die pinokio hierzo, laten de regering hun oren hangen naar een paar idioten, die niet willen dat asieltuig teruggestuurd worden.

   Geliked door 1 persoon

   • saddy zegt:

    Als je “”met zichzelf”” vervangt door “”globalistische agenda”” dan zijn we er.
    Zie je door heel europa.

    Like

   • Ravian zegt:

    Het nieuwste is dat de huidige crisis door Brexit veroorzaakt wordt…
    Met covid lockdowns en illegale sancties tegen Rusland heeft het volgens de overheidsroeptoeters allemaal niets van doen.
    Volgens mij moet je toch echt een ééncijferig IQ hebben om daar in te tuinen.
    Succes verzekerd dus…

    Like

 2. Hovawart zegt:

  Voor vijfenveertigduizend jongemannen een paar kleine bootjes aanschaffen voor een risicovol overtochtje over een zeer drukbevaren scheepvaartroute, daar ontbreekt het enkel aan inzicht………

  Like

 3. Ravian zegt:

  Waar zijn “de schutters”, oftewel “Dad’s Army”, als je ze nodig hebt…
  Maar het plaatje verteld het hele verhaal; de RNLI als “Royal” taxi-dienst voor ongewenste kolonisten…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s