Hans-Werner Sinn: Groenen verbreiden oneerlijk narratief over de energietransitie

(Vertaling: E.J. Bron)

Verbod op klassieke energieën zou de Duitse industrie decimeren en de welvaart van Duitsland op het spel zetten

Het voormalige hoofd van het Ifo-instituut voor economisch onderzoek, professor Hans-Werner Sinn (foto), heeft in een interview met de “Welt” (achter betaalmuur) felle kritiek op de Groenen en op de politiek van de Duitse “stoplichtregering” geuit.

De werkelijke kosten van de energietransitie en de sanctiepolitiek worden verhuld. Zo zou de “stoplichtregering” op kosten van de belastingbetalers de Duitse schulden de hoogte in gedreven hebben om een deel van de gasrekeningen te betalen. Het Duitse Bureau voor de Statistiek zou echter alleen maar de nettoprijs in de prijsindex laten zien. Dat zou een truc zijn die de werkelijke kosten zou verhullen. Daarmee zou het probleem echter niet van tafel zijn. Het tekort aan gas zou ook in de volgende winter al voorgeprogrammeerd zijn, aldus Sinn.

Met haar energietransitie zou de regering de kern van haar economie op het spel zetten, waarschuwt Hans-Werner Sinn. Daar zou echter de welvaart van Duitsland vanaf hangen.

De Groenen zouden volgens Sinn een narratief verbreiden dat oneerlijk en fout zou zijn. Dit foute narratief zou zijn dat men door het gebruik van groene energie tegelijkertijd twee problemen zou kunnen oplossen: het klimaat helpen en energiekosten verlagen. De waarheid zou echter zijn dat men door het verbod van voordelige energieën de industrie zou decimeren en de burgers enorme welvaartsverliezen zouden moeten accepteren. Het einde van de kernenergie, het verbod van de verbrandingsmotor, het einde van de olie- en gasverwarming, dit alles moest de regering door ingrepen in de markt afdwingen. Het feit dat men verboden nodig zou hebben om de energietransitie af te dwingen, zou bewijzen dat het heel duur zou worden. Duitsland als vestigingsplaats van industrie zou echter voordelige energie nodig hebben om concurrerend te blijven.

Daar zou nog het oude probleem van de hoge schuld van de zuidelijke EU-landen bijkomen. Deze zou verhinderen dat de inflatie genoeg afgeremd zou worden. DE geldpolitiek van de massale aankoop van staatspapieren zou naar een dood punt geleid hebben.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Hans-Werner Sinn: Groenen verbreiden oneerlijk narratief over de energietransitie

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Het is toch al lang duidelijk dat overal waar de groenen (lees communisten) met hun graftakken aan komen naar de kloten gaat.
  Het hele communistische concept was niks, is niks en wordt niks.

  Geliked door 3 people

 2. BosscheBol zegt:

  In de zestiger jaren waren de arbeiders al in goeden doen. De socialisten zagen dat hun achterban wegliep en vroegen zich af welke doelgroep ze nu zouden “helpen”. Het werden mohammedanen, negers en vrouwen.

  In de 70er jaren kwam er een nieuwe groep socialisten die zich afvroeg of er nog ergens een doelgroep was. Ze gingen naar een PR bureau en kregen te horen dat hun leus zou moeten zijn: “stem op ons, dan redden wij moeder aarde”. Een prachtige leus, nietwaar?

  En zo ontstond de droom (die later een nachtmerrie zou worden) van een kleine bevolking die niets zou hebben en toch gelukkig rond zou zweven. Keuterboertjes met allemaal een kip, een geit en 10m2 grond. Wat een geluk! Geen vieze industrie meer, geen grootschalige landbouw en veeteelt meer maar ook geen dokters meer. Iedereen voor zijn 40ste dood.

  De industrie moest dus weg en de slagader van de industrie is energie. Dus (afgeschermd door een hoop leugens) begon men voortvarend om de energievoorziening te vernietigen. Het moest allemaal “groen” worden, dus windmolens.
  Iedereen die een beetje rekenen kon (dat konden sommige mensen toen nog, nu is dat verboden) kon uitrekenen dat dat helemaal niet kon.

  Terug naar de middeleeuwen onder een feodaal bewind. Toen iedereen nog gelukkig (?) was?
  De groene nachtmerrie …

  Geliked door 1 persoon

 3. Alle groenen hebben een weeffout in de hersenen. Voorbeeld bij normale mensen is , 2×2=4. Bij groenen is 2×2=5. Dus tegen groenen praten is volkomen zinloos. Afweren en negeren, geen discussies met groenen en daar waar nodig, geweld gebruiken tegen deze krankzinnigen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ravian zegt:

  What’s new?
  Socialisten aan de macht is economische rampspoed.
  En nu ze dan met hun achterlijke “energiewende” Duitsland aan de rand van de economische afgrond gebracht hebben is hun reacite “meer meer meer groene energie.”

  Het domme volk dat hen aan de macht houd moet echt eerst met de bek vol in de stront voordat ze gaan accepteren dat de linkse chocolade in werkelijkheid poep is.
  Vervolgens denken ze dan dat de redding slechts één verkiezing verwijdert is.
  Te dom om te begrijpen dat het minimaal decennia gaat duren om een eenmaal verwoeste economie weer op de rails te krijgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s