Nieuwe groeicijfers Utrecht; meer dan 10.000 immigranten kwamen in 2022 naar de stad

Het aantal inwoners is afgelopen jaar weer flink gegroeid in Utrecht. Er kwamen 6.082 inwoners bij. Dat blijkt uit de recente cijfers van het CBS. Het gaat nog om voorlopige cijfers omdat december nog niet is meegenomen. Wel is al duidelijk dat meer dan 10.000 immigranten in onze stad zijn komen te wonen. Dat aantal is de afgelopen 20 jaar niet zo hoog geweest, laten de cijfers van het CBS zien.

De Nederlandse bevolking is in 2022 naar verwachting met bijna 227 duizend inwoners gegroeid, tot ruim 17,8 miljoen. De bevolkingsgroei in 2022 komt volledig voor rekening van buitenlandse migratie. Volgens de raming van het CBS overleden er vorig jaar voor het eerst sinds 1900 meer mensen dan er geboortes waren. Al scheelt het maar ongeveer 1.000 mensen.

Lees verder>>>
(h/t “Gienekehado St.”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Nieuwe groeicijfers Utrecht; meer dan 10.000 immigranten kwamen in 2022 naar de stad

 1. Oliedom zegt:

  Dit moet toch goed nieuws zijn, althans voor die dikkop sharon of is het niet meer zo van, hoe meer inwoners,meer €€€ voor de burgemeester.😡😡😡

  Like

  • Wim Vreeswijk zegt:

   Dat klopt. Zowel de raadsvergoeding als fractieondersteuning zijn inwonertal gerelateerd, dus als het extreem overvolle Utrecht nòg meer inwoners gaat tellen komt er verhoudingsgewijs ook meer geld binnen voor de lokale fracties. Dat Utrecht, ná Amsterdam, nu landelijk op de 2e plaats staat qua vluchtende jonge gezinnen interesseert ze kennelijk geen bal. Mag ik ff een teiltje ?

   Geliked door 1 persoon

 2. saddy zegt:

  Ter vergelijking:

  China:
  China is building a Trans-Himalayan Railway network naar Nepal waar ze met “”zachte “” leningen een vliegveld gebouwd hebben. Net als in afrika worden die leningen steeds harder en zo wordt nepal steeds afhankelijker van china. Zo bouwt china aan zijn toekomst.

  Nederland:
  Op topsnelheid naar een totale shithole met ongelimiteerde geldsmijterij.

  Like

 3. karton zegt:

  Dit kun je toch wel een “grandioos succes” voor “burgemeester” Dijksma noemen.

  Like

 4. Steven zegt:

  Nederland moet een MEGA-STAD worden van 30-40 miljoen inwoners. Dat zullen hoofdzakelijk asielparasieten zijn neem ik dan maar aan!

  Geliked door 1 persoon

  • Lot zegt:

   Wie gaat die te eten geven? Duitsland heeft al helft landbouw verloren door insecticide.
   Niemand die wat kan schelen van die donkere mensen terecht komt, als wij er niet meer zijn om op te teren.
   Misschien geeft amerika. Ikdenk het niet.
   Grote voorspelling vele malen gedaan honderd jaar geleden: groot britannie wordt een donker land die worden de meerderheid en er komt hongersnood.

   Like

 5. Wim Vreeswijk zegt:

  Dit betekent feitelijk ook dat we in Utrecht kunnen spreken over eigen volk laatst. Zelf sta ik al jaren ingeschreven bij woningnet in Utrecht en buurgemeenten, maar bij elke woning die er aangeboden wordt staan er wel 400 wachtenden voor mij en kom je hooguit op nummer 250 te staan. Allemaal heel treurig en daar ben je dan ruim 72 voor geworden als geboren en getogen Utrechter. Sinds het verdrag van Schengen in 1985 hebben wij de vrije beschikking over onze eigen grenzen verkwanselt aan de tirannen in Brussel en kunnen we ons mooie land binnenkort door de plee heen trekken, want met de toenemende polarisering/verdeeldheid in Nederland, 402.000 immigranten in 2022 (!) kunnen we beter gaan nadenken over een andere plek in de wereld dan de huidige ‘postzegel’ in de wereld !

  Geliked door 2 people

 6. Hovawart zegt:

  Van alle plaatsen op de wereld kom je terecht in Utrecht……een wreed lot.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s