Amerikaans Nationaal Archief: Waarschuwingstips voor de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring vanwege “mogelijk kwetsende taal”

(Vertaling: E.J. Bron)

In de Verenigde Staten stopt de politieke correcte waanzin zelfs niet voor de oprichtingsdocumenten. Wanneer je op de website van het Nationaal Archief de onafhankelijkheidsverklaring, de grondwet en de Bill of Rights, waarin de burgers onvervreemdbare grondrechten worden gegarandeerd, aanklikt, is daar een waarschuwingstip betreffende “mogelijk kwetsende taal” te zien.

Racistisch, seksistisch, vrouwen- en gehandicapten-vijandig

Volgens het Nationaal Archief gaat het bij een “mogelijk kwetsende inhoud” om eentje, die “racistische, seksistische, gehandicapten-vijandige, vrouwen-vijandige, vijandigheid tegenover zwarte vrouwen en buitenlander-vijandige meningen en instellingen weerspiegelt” of de “verschillende opvattingen over seksualiteit, geslacht, religie en meer uitsluit”.

De genoemde oprichtingsdocumenten van de VS zijn afkomstig uit de late 18e eeuw. Destijds was de politieke correctheid nog geen thema. En vooral werden de onafhankelijkheidsverklaring, de grondwet en de “Bill of Rights” door blanke mannen geschreven, het grootste vijandbeeld van links, in het bijzonder van de radicale cultuur-marxistische “Black Lives Matter”-beweging.

Links staat de grondwet ook om andere redenen niet aan

Lauren Boebert, een Republikeinse Congreslid uit de staat Colorado, vermoedt achter de aanwijzing naar zogenaamd schadelijke respectievelijk kwetsende inhouden een dieper gaande strategie van de vijanden van vrijheid en democratie. Ze schreef op Twitter:

Ze stelden deze waarschuwing zelfs voor de grondwet voor. We hebben geprobeerd hen te zeggen dat links hem (de grondwet) kwijt zou willen!

Ongelijk heeft Boebert niet: de grondwet hindert links eraan om haar “Wokeness”-ideologie aan de VS op te dringen, zonder daarbij rekening te hoeven houden met democratisch gelegitimeerde meerderheden.

In Duitsland wordt de grondwet ondertussen inhoudelijk door de regerenden uitgehold. Trefwoord censuur, die niet plaats zou mogen vinden, echter steeds meer wordt toegepast respectievelijk verordend, zie grondwet art. 5 (1): “… Een censuur vindt niet plaats.”

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s