Meer oorlog, meer bloed, meer dood, meer geld: Macron wil tanks aan de Oekraïne leveren

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Na de levering van oude Sovjet-tanks door Oost-Europese landen aan de Oekraïne zal Frankrijk nu het eerste land zijn dat westelijke tanks ter beschikking stelt. Daarmee moet een mogelijk Russisch offensief afgeweerd worden.

De stroom westelijke wapenleveringen aan de Oekraïne neemt niet af. Terwijl in de eerste maanden na het Russische binnentrekken van de Oekraïne nog vooral oorlogsmaterieel van Sovjet-makelij aan het Oost-Europese land geleverd werd, volgden daarna steeds meer westelijke luchtafweersystemen en zware artillerie. Dit vooral, omdat de Russische troepen in toenemende mate op luchtaanvallen inzetten. Maar de komende weken en maanden zou Moskou opnieuw weer meer kunnen inzetten op grondtroepen om grotere gebieden onder controle te brengen.

Dit zorgt er nu voor dat de Franse president, Emmanuel Macron, zijn Oekraïense collega Volodymyr Zelensky tijdens een telefoongesprek de levering van gepantserde gevechtsvoertuigen van het type AMX-10RC (foto) heeft beloofd. Deze worden door het Franse leger voor de dienst ongeschikt verklaard en door modernere EBRC-verkenningstanks vervangen. Tegelijkertijd moet deze levering het de Oekraïense strijdkrachten mogelijk maken om de oprukkende Russische troepen bij een mogelijk voorjaarsoffensief het hoofd te bieden.

“De Oekraïne wankelt nu aan het front… Rusland probeert de bevolking met zijn drone-aanvallen te terroriseren, die vaak tot Kiev reiken, maar de Oekraïne zou ook een tegenoffensief kunnen starten”, aldus de Franse minister van Defensie, Sébastien Lecornu. Zelensky bedankte Macron weliswaar op Twitter, maar echt tevreden is hij waarschijnlijk niet. Per slot van rekening zou hij de belangrijkste gevechtstank van de Fransen willen – de Leclerc.

Bij de AMX-10RC gaat het om een middelgrote, door alle wielen aangedreven en amfibische verkenningstank van Franse makelij, die vooral voor verkenning wordt ingezet. Enkele jaren geleden waren daarvan nog 248 bij het Franse leger in dienst, werden echter sindsdien al gedeeltelijk vervangen. Hoeveel daarvan aan de Oekraïne geleverd zullen worden, is nog niet duidelijk.

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Meer oorlog, meer bloed, meer dood, meer geld: Macron wil tanks aan de Oekraïne leveren

 1. Marc zegt:

  Ik ben het zo hartgrondig oneens met al die wapenleveringen.

  Onze oorlogszuchtige elites hebben geen recht namens ons met de Russen oorlog te voeren.

  Hoe kunnen we onze nihilistische elites vernietigen?

  Geliked door 2 people

 2. Schuimpje zegt:

  Als ik het nieuwe goed interpreteer, kan Rusland beter geen grondtroepen meer inzetten. Oekraïne is te goed bewapend nu. Het beeld dat Rusland even over de grond weer gebied kan innemen is achterhaald. Het is de laatste 5 maanden alleen maar omgekeerd. De Russen worden teruggeduwd. Tegen de moderne wapens van het westen kunnen ze aanvallend niks uitrichten. Sterker nog , zelfs de verdediging heeft het erg zwaar. Als het zo doorgaat als afgelopen tijd, moet Rusland zelfs z’n loopgraven verlaten en teruguit. Blijft een trage bloedige oorlog Rusland lijkt niet bij machte om Oekraïne nog echt pijn te doen. Al valt in het hele land de stroom uit. De Oekraïners vechten toch wel door.

  Like

  • Harry zegt:

   Te veel naar NPO 1,2,en 3 gekeken ?

   Geliked door 4 people

  • Skeptic_1970 zegt:

   Bovenstaande reactie lijkt volledig te zijn gebaseerd op het aan ons via de mainstream media opgedrongen narratief. Ik ben de laatste die alle informatie van de andere kant (Rusland) voor zoete koek slikt, maar de waarheid en realiteit liggen waarschijnlijk ergens in het midden. Oekraine staat er stukken minder rooskleurig voor dan ons wordt voorgespiegeld.

   Like

   • Marc zegt:

    De waarheid ligt aan de zijde van Poetin: welk zichzelf respecterende natie staat toe dat 20 miljoen van tot het volk behorende maar buiten de staatsgrenzen levenden worden gebombardeerd en cultureel weggemarginaliseerd? Zijn 14.000 vermoordde Russen geen reactie waard? Die oorlog daar, is al sinds 21 november 2013 aan de gang.

    Like

   • bobzelf zegt:

    Marc
    DANK JE EL MAKKER .

    WAAROM WETEN ZE IN DEN HAG DAAR NIETS VAN .

    OOOH ZE WILLEN HET NIET WETEN . MOCHT NIET VAN DE USA

    HUGGIE OOM BOB

    Like

  • ronjaspers zegt:

   Schuimpje.Jij kan jou naam beter veranderen in MSM sufkut.

   Geliked door 2 people

  • boorzalf zegt:

   Te veel naar de nos geluisterd zeker ?

   Geliked door 1 persoon

  • Ravian zegt:

   Hé kijk, een lid van de domme NPO kudde, die kom je op dit blog niet vaak tegen.
   Gisteren toevallig een sociale bijeenkomst gehad met een aantal van dit soort.
   Ze hebben werkelijk geen flauw benul, leven in een alternatieve NPO werkelijkheid.
   Ik heb geeneens geprobeerd ze uit hun bubbel te bevrijden, te weinig kans op succes, en die bubbel gaat binnenkort toch wel helemaal vanzelf uit elkaar spatten…

   Geliked door 1 persoon

  • Joost Visser zegt:

   Volgens de Telegraaf is Moskou omsingeld. Nog niet gelezen?

   Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   Schuimpje

   IK ZOU DE NEDERLANDSE HARINGINPAKKRANTJES. ZOALS AD. TELEVAAG EN NRC . VOLKSKRANT EENS EEN PAAR DAGEN OVERSLAAN MAKKER ..

   OF STOP MET MASTURBEREN WIL OOK WEL EENS HELPEN

   HUGGIE

   Like

  • loekie zegt:

   Als het daar in de verste verte ook maar op zou lijken dan was US al lang Rusland binnengevallen. En nu niet tegenargumenteren dat het nucleaire gevaar dit tegenhoudt, want dat interesseert US gene ene moer

   Like

 3. droevige mof zegt:

  Zoals een oude Bundeswehr-officier mij vandaag vertelde, zijn dit 47 jaar oude uit dienst genomen AMX 10 RC wieltanks met een kanon van 105 kaliber. Deze dingen horen op de schroothoop. Bovendien zijn tanks op wielen ongeschikt voor inzet in moerassig terrein. Het is alsof je me een tweedehands kunstgebit geeft voor mijn verjaardag. Blijkbaar spelen de Fransen niet langer mee in de niet verklaarde Navo-oorlog.

  Geliked door 1 persoon

 4. R Thomasson zegt:

  Macron kan beter zijn tanks in Frankrijk houden. Zijn land is aan de brink van een burgeroorlog. Als deze krielhaantje niet oppast, verliezen de autochtone Fransen hun land voorgoed, en mooie plekken zoals de Louvre, de kastelen aan de Loire https://www.reisroutes.nl/blog/loirevallei/mooiste-kastelen-loire/ of de Munster van Straatsburg https://www.jhpostcards.com/products/strassburg-i-e-strasbourg-munster-cathedrale-cathedral-981-old-postcard-1912-france-used worden Passé composé.

  Geliked door 2 people

 5. boorzalf zegt:

  Waardeloze troep die AMX.

  Like

 6. Boike zegt:

  Dit gaat niet goedgaan gaan.
  Nee, dit gaat goed foutgaan gaan.
  Je beëindigt een oolog niet door meer wapens te sturen.
  Je beëindigt een oorlog door de wapens neer te leggen.
  Hoe harder je de Russische beer gaat pesten, tarten en treiteren, des te harder gaat die grommen.
  En dat grommen is angstaanjagend en gaat door nerf en been.
  Een ideaal nastreven is prijzenswaardig.
  Maar pas op wanneer de duivel het je influistert.
  Gebruik dus wel even je gezonde naprakkedenkiezeerverstand en doe geen domme dingen.
  Het is hoogtijd, om goed begrijpen, dat de oorlog in Oekraïne NIET jouw oorlog is.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ravian zegt:

  Een AMX-10RC is geen tank, en ook geen verkenningstank.
  Het is een nogal belegen pantserwagen, die in het museum thuis hoort.
  Maar wel nog prima geschikt om in de Donbass mee op onschuldige burgers te schieten natuurlijk, dat dan wel weer.

  Like

 8. Julia zegt:

  De oorlogsmisdadigers binnen onze regering Rutte, Kaag en de rest van het WEF verderf werken hier keihard aan mee en zitten er absoluut mee dat ze inmiddels al heel veel doden op hun naam hebben en bloed aan hun handen. Als de pleuris uitbreekt staat het regeringstoestel volgetankt klaar om de vlucht te nemen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s