Energie-as met Rusland: Indiase minister van Buitenlandse Zaken countert EU-beschuldigingen

(Vertaling: E.J. Bron)

India ziet zich sinds geruime tijd met kritiek uit het Westen geconfronteerd, omdat het de Russische invasie in de Oekraïne niet nadrukkelijk veroordeelt en zijn handelsbetrekkingen met Rusland gestaag uitbreidt.

Zoals een optreden van de Indiase minister van Buitenlandse Zaken, Subrahmanyam Jaishankar, in de Oostenrijkse “Zeit am Bild” van maandag laat zien, verdedigt de Indiase regering deze houding met goede argumenten. De minister wees daarbij ook de onoprechtheid van de EU-diplomatie van de hand: “Ik kan u vele voorbeelden geven van landen, die de soevereiniteit van een ander land geschonden hebben. Als ik zou vragen aan welke kant Europa in deze gevallen stond, dan zou ik een lange stilte als antwoord krijgen”, zei de hoogste Indiase diplomaat, die zondag en maandag in Wenen was.

Ook dat India sinds het begin van de oorlog zijn energie-importen uit Rusland vervijfvoudigd heeft, verklaarde Jaishankar met het ageren van Europa: doordat Europa ondertussen meer olie uit het Midden-Oosten betrekt, stegen de prijzen op de wereldmarkten. “Deze maatregelen van Europa oefenen druk uit op de globale oliemarkten en ook op mijn eigen importen.”

India is samen met Rusland, China, Zuid-Afrika en Brazilië lid van het BRICS-bondgenootschap, dat zichzelf tegenover de G7 in toenemende mate kan emanciperen en meer gewicht in de schaal kan leggen. De oorlog in de Oekraïne en de westelijke sanctiepolitiek hebben deze ontwikkeling bespoedigd.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Energie-as met Rusland: Indiase minister van Buitenlandse Zaken countert EU-beschuldigingen

 1. bobzelf zegt:

  wij zijn de lul . IS EEN SIMPELE CONSTATERING …….

  U WILT GEEN GAZZZZ MEER
  U WILT GEEN OLIE MEER ??????????????????????????????????????????

  U KRIJGT GEEN OLIE EN GAZZ MEER.

  CASE CLOSED ..

  OOM DE HONGERKLOP KOMT ER AAN .

  Geliked door 1 persoon

 2. BosscheBol zegt:

  India is niet bang voor China. Hoezo zou India dan bang zijn voor het laffe, transgendere, pedofiele, homofiele Europa?
  Bovendien hebben ze nog een appeltje te schillen met die europeanen: ze weten zich de kolonisatie nog goed te herinneren.

  Geliked door 1 persoon

 3. Niek zegt:

  En waarom zouden ze naar dat achterlijke Europa gaan? Stelletje malloten bij elkaar die de wereld gaan redden maar ondertussen zelf niets maken. Iedereen de norm stellen voor van alles en nog wat?

  Like

 4. Snappie zegt:

  Bricks Brazilië en lullo zijn wef infiltrant in de bricks ,know youre enemies
  De EU is hoe dan ook de lul en daar hebben ze doelbewust voor gekozen. Zich opofferen aan de zelensky meute. Het vertrapte schoothondje van uncle Sam de transgender man.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s