Frans ministerie van Buitenlandse Zaken: Contact met Rusland voor duurzame vrede noodzakelijk

(Vertaling: E.J. Bron)

Voor een “duurzame en rechtvaardige vrede” na het einde van het conflict tussen Moskou en Kiev zou de dialoog noodzakelijk zijn, zei de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Catherine Colonna (foto), donderdag. Men zou al aan de tijd na het einde van de oorlog moeten denken.

De dialoog met Rusland zou noodzakelijk zijn als de Europese landen naar een “duurzame” vrede willen terugkeren, zei de Franse minister van Buitenlandse Zaken donderdag. Parijs zou “op alle niveaus” contacten met Rusland onderhouden en dit ook zo willen houden, zei de minister in een interview met de zender LCI.

“Wij willen de contacten met Rusland graag in stand houden, net zoals veel andere naties en andere internationale functionarissen ook”, zegt Colonna op de vraag naar gesprekken tussen Rusland en Frankrijk.

Ze zei bovendien de gelegenheid gehad te hebben om bij de G20-top in november 2022 met de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, te praten. Ook de Franse ambassadeur in Moskou zou voortdurend in contact staan met Russische functionarissen, voegde ze er aan toe.

“We hebben diplomatieke contacten, die niet altijd eenvoudig zijn… maar die het ons mogelijk maken meningen uit te wisselen, boodschappen door te geven en verzoeken naar voren te brengen evenals te hopen dat we ondanks alles gehoord worden”, zei Colonna tegenover LCI.

De minister is van mening dat men aan de tijd na het einde van de oorlog in de Oekraïne zou moeten denken en een oplossing voor de tijd na het conflict zou moeten vinden. Ze gaf toe dat zulke overwegingen op dit moment wellicht niet de hoogste prioriteit zouden hebben, omdat er nog aan veel voorwaarden zou moeten worden voldaan, opdat er een echt vredesproces zou kunnen beginnen. “Het mag nu dan wel niet relevant zijn, maar we moeten erover nadenken, we moeten ons erop voorbereiden”, zei Colonna.

Opdat zo´n vrede “duurzaam en rechtvaardig” zou zijn, zou er met veel factoren rekening gehouden moeten worden, waaronder ook de veiligheidsbelangen van Rusland, zei ze. Colonna verklaarde dat de Oekraïne “het legitieme streven zou hebben om haar soevereiniteit terug te krijgen”, maar om “normale omstandigheden voor vrede en veiligheid” in Europa te scheppen, zou men “verder dan de Oekraïne” moeten denken en “omvattende vragen” over de veiligheidsstructuur op het continent moeten stellen.

De minister wees er eveneens op dat de situatie rondom de kerncentrale Zaporozje een van de meest dringende onderwerpen in de gesprekken met Moskou zou zijn. Parijs zou de inspanningen van de chef van het Internationaal Atoomagentschap, Rafael Grossi, met het oog op het creëren van een “veiligheidszone” rondom de centrale willen ondersteunen, verklaarde Colonna.

Volgens de minister van Buitenlandse Zaken zou de Franse president Emmanuel Macron meermaals met Poetin over het onderwerp hebben gesproken en hij zou “zonder twijfel” weer met hem spreken.

Haar uitlatingen kwamen een dag nadat Frankrijk de Oekraïne de levering van “lichte tanks” van het type AMX-10 uit eigen productie toegezegd had en daarmee het eerste NAVO-lid zou zijn dat niet-Sovjet tanks aan Kiev zou leveren. Rusland heeft het Westen er herhaaldelijk voor gewaarschuwd om wapens te sturen, omdat dit het conflict zou verlengen en dat het gevaar zou bestaan dat de westelijke landen in feite betrokkenen zouden worden.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Frans ministerie van Buitenlandse Zaken: Contact met Rusland voor duurzame vrede noodzakelijk

 1. Frits zegt:

  Macron stuurt tanks naar Oekraïne en dan nu om een goede verstandhouding vragen???? Dan klopt er toch iets niet in de bovenkamer.

  Geliked door 2 people

 2. Marc zegt:

  Hier staat mijn verstand echt bij stil: oproepen tot onderhandelingen terwijl je net tanks naar een van de oorlogvoerende partijen hebt gestuurd.

  Hypocrisie? Totale waanzin?

  Geliked door 2 people

 3. boorzalf zegt:

  Duurzame vrede, prima. Ga maar eerst beginnen om die qut yanks Europa uit te trappen. Die klerelijers verzieken heel de wereld met hun oorlogs tuig.

  Geliked door 1 persoon

 4. Joost Visser zegt:

  Vrouw begint verkeerd. Het is een conflict tussen Amerika en Rusland, maar dat mag ze niet benoemen en zo komen we er nooit uit.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ravian zegt:

  Je zult maar dagelijks met dit soort achterlijke idioten moeten discussiëren.
  Arme Russen…

  Geliked door 1 persoon

 6. bobzelf zegt:

  IS DIE DROGE DOOS . MISSCHIEN DE KLEINE MISKLEUN VAN MINSK VERGETEN ??
  EN DE KWESTIE VAN DE GROOTSTE KERNCENTRALE ??

  WAAR ZELENSKI ENKELE KEREN PER WEEK OP SCHIET ..

  EN DAN ALS DANK . LEGO AUTO ‘S STUREN .

  KIJK .. HOELANG DENKT U DAT HET DUURT . ?? VOORDAT MIJN OOM AFSPRAKEN MET MONGOLEN WEER ZAL VERTROUWEN

  IK DE NK ZEKER TOT PASEN EN PINKSTEREN etc etc ….

  WIE LUISTERT ER HIER NOG NAAR DIE BOMBARDERENDE KLOOTZAK EDWIN VISSERS. MET ZIJN ZOOITJE BETAALDE HOEREN IN HET GANGPAD OP DE BERGWEG.

  MOET IS ZOIETS UITLEGGEN , DAT BERT HEM NOG ACCEPTEERT HIER.

  MAAR NIET LANG MEER. DAT WEET IK ZEKER .

  ECHT FRANKKRIJK IS EEN SCHITTEREND LAND

  MAAR DIE NECROFIEL . DIE NIEUWE NAPOLEON KAN OOK ZO
  HET SCHAVOT OP . MET DAT OUWE LIJK NAAST HEM

  OOM HET WANDELENDE LIJK

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s