Een gezellig avondje TV

(Door: “Kafir”)

We mogen al maanden ’s avonds de straat niet op, want er is weer avondklok wegens opstandelingen die zomaar mensen op straat vermoorden. Het zijn aanhangers van het Russisch-Chinese blok. Daar zijn we mee in oorlog en die mag je natuurlijk niet steunen. We moeten dus thuis blijven en thuis is het koud. Kachels en centrale verwarming zijn er al jaren niet meer. Alleen de partijleden hebben een elektrische warmtepomp. En een dikke auto. Het is al 12 jaar oorlog, dus het eten is op de bon. Het is woensdag. Er is elke woensdag ophangen en een proces op TV. Omdat er verder niets op is, gaan we maar kijken.

In het Journaal laten ze zien dat onze legers van het Atlantische blok grote overwinningen behalen op het blok Rusland-China. De vijand is echt heel dom en slecht. Hij loopt vaak in onze val en wordt dan afgeslacht, hij heeft ouderwetse wapens en ze vechten onder elkaar. Hun leider komt elke avond op het Journaal. Hij praat een raar taaltje waar we om moeten lachen. Er is een Nederlandse ondertiteling. De man dreigt en schreeuwt en scheldt. Ze moesten hem kapot schieten, dat varken. Omdat ze altijd verliezen, worden ze boos en bombarderen elke dag burgerdoelen zoals baby-ziekenhuizen en bejaardenhuizen. Het is maar goed dat we die oorlogsmisdadigers verslaan. Het zal nu niet lang meer duren; Amerika heeft er zijn modernste raketten heen gestuurd, misschien gaan we Moskou beschieten. Nog een paar weken en we hebben gewonnen.

Het hoofdprogramma begint, zoals altijd, met het ophangen van de veroordeelden van de vorige week. Het zijn er deze keer 22. Ze worden in 2 rijen opgesteld op een soort houten brug en krijgen een strop om hun nek. Eentje valt er flauw en hangt nu op zijn tenen steunend schuin aan zijn nek in de strop. Zo zwaait hij heen en weer. Een soldaat zet hem ruw weer op zijn voeten. Hij schudt hem wakker en schreeuwt tegen hem. Hij mag pas dood als de staat dat wil. Dan opeens trekt iemand aan een hendel. De vloer van de houten brug klapt naar beneden en de opstandelingen vallen en breken hun nek. Ze bungelen nog wat na terwijl de TV marsmuziek begint te spelen.

Dan is er reclame en begint het nieuwe proces. De staat tegen 25 opstandelingen. De aanklager leest de aanklachten voor. Het duurt heel lang en het is altijd hetzelfde. Meestal zetten we dan het geluid uit. Ze worden ervan verdacht te heulen met de vijand, te spioneren, te saboteren en de staat omver te willen werpen. Je zou niet zeggen dat ze zo gevaarlijk zijn. Ze zien er suf en dom uit en dragen vuile kleren alsof het landlopers zijn. Hun grauwe gezichten zijn gezwollen en ze kunnen nauwelijks lopen. Het is een bepaald type dat opstandig wordt; iets met erfelijke fouten. Je ziet het aan hun uiterlijk en je merkt het aan hun opstandige gedrag. Laatst was er nog een discussie op de TV met dokters en een professor die dat zo uitlegden. En dat we er geen medelijden mee moesten hebben, want ze zijn levensgevaarlijk!Eentje valt er flauw. Hij valt van zijn stoel en klapt tegen de grond. Een bewaker zet hem ruw weer op zijn stoel. Hij hangt er scheef op. Je kunt niet zien of hij alweer bij kennis is of niet.

De opstandelingen verspreiden opruiende geschriften op het internet, waarin gesteld wordt dat de staat zijn onderdanen zou willen vermoorden en in grote armoede en slavernij zou willen dompelen. Een paar worden aangeklaagd, omdat ze complottheorieën aanhangen en verspreiden. Een paar worden er aangeklaagd voor het allerergste: ze zouden gedreigd hebben ons drinkwater te vergiftigen als ze hun zin niet kregen. Ons drinkwater vergiftigen, onschuldige burgers vermoorden, de vuile smeerlappen! Aan de galg ermee!

Plotseling staat er eentje op en roept huilend dat hij toch echt alleen maar de avondklok heeft overtreden, per ongeluk, en een zonegrens is overschreden om zijn doodzieke broer te bezoeken. Hij zal het nooit meer doen! Hij vertrekt zijn tandeloze mond in vreemde grimassen en huilt als een klein kind. Als je niet beter wist, zou je hem in je armen willen nemen en troosten. De rechter slaat met zijn hamer op de tafel en roept: “stilte!” De beklaagden kijken suf, ze zijn hartstikke dom, soms schudden ze heel hard met hun hoofd van nee. Of ze grijpen met hun handen hun hoofd vast. Ze maken kreunende, kermende geluiden. Ze zouden misschien wel vrijspraak moeten krijgen, want ze kunnen er toch ook niets aan doen dat ze zo dom zijn. Maar op de een of andere manier zijn ze dus ook levensgevaarlijk.

Er wordt elke week wel zo’n groep veroordeeld en het komt elke week op TV. De week erna worden ze opgehangen. Er wordt gelukkig nooit iemand vrijgesproken. Hun misdaden zijn zó groot, hun wil om het volk te vermoorden is zo sterk, dat je zulke mensen echt niet in de maatschappij los kunt laten. Ze krijgen geen advocaat, want dat recht hebben ze verloren door zich tegen de staat en het volk te keren. Nooit wordt duidelijk hoe de staat heeft ontdekt wat deze mensen uitspookten. Zijn ze gezien op een van de ontelbare camera’s? Heeft iemand ze aangegeven? Mensen die zelf tegen het opstandige aan zitten, heb ik wel eens horen fluisteren dat de staat de aanklachten gewoon zelf verzint en dat de TV-uitzendingen dienen om het volk bang te maken om het onder de duim te kunnen houden.

Mensen worden steeds voorzichtiger met wat ze zeggen. De staat zou je zomaar af kunnen luisteren. In duistere hoekjes van het internet wordt daarover gespeculeerd. Maar je kunt dat beter niet lezen, want het zou geregistreerd kunnen worden. En het is een complottheorie en dus strafbaar. En niemand wil ’s woensdags op de TV komen.

Door:
“Kafir”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Een gezellig avondje TV

 1. Boike zegt:

  Lijkt wel George Orwell 1984.

  Geliked door 1 persoon

 2. scherpschutter1943 zegt:

  Kafir, het toekomstbeeld van “1984”. Komt wel steeds dichter bij, sterker nog, het is al bijna zover. Oorlog met rusland is aanstaande want dat wil de EU. Het wachten is op het eerste schot dat de trekker is voor het inwerking treden van artikel 5 van het NATOstatusverdrag.

  Geliked door 7 people

  • Marijke zegt:

   En dan kunnen onze kinderen (en sommigen van ons, tot welke leeftijd kun je opgeroepen worden eigenlijk?) komen opdraven om als kanonnenvoer te dienen, terwijl de nieuwe Nederlanders heerlijk warm, met vol buikje op de cruiseschepen en in de hotels kunnen vertoeven. Gaat de omvolking nog een paar tandjes sneller.

   Geliked door 3 people

   • karton zegt:

    @ Marijke op 8-1-2023 om 11.07 u. Ik weet niet tot welke leeftijd je kunt worden opgeroepen, maar ‘t maakt me ook helemaal niks uit, ze kunnen roepen wat ze willen maar ik kom écht niet !! Ik begin gewoon “voor mezelf” en ga iets doen tegen degenen die mij al járen plagen/dwars zitten.

    Geliked door 4 people

   • Blaffertje zegt:

    @Marijke.
    Van 18 tot 35 jaar.

    Geliked door 2 people

   • Ravian zegt:

    @ Karton
    Als het op zijn Zelenski’s gebeurt dan kan alles vanaf lichting ’46 opgeroepen worden.
    Dat compenseert dan ook meteen voor de afnemende kwaliteit van de leidinggevenden natuurlijk.
    Je hoeft dan namelijk geen eerste, tweede en derde aanvalsgolf meer te organiseren, je geeft gewoon het startschot en die verschillende aanvalsgolven ontstaan dan helemaal vanzelf.

    Eerst komen degenen die nog redelijk goed ter been zijn voor de vijandelijke mitrailleurs aan, daarna arriveert de rolstoel groep, en tenslotte arriveert de rollator afdeling.
    En dat scheelt je dan vervolgens ook nog eens enorm in de AOW kosten.
    Het geeft het begrip “expendable” een geheel nieuwe betekenis.
    Win win !!!

    Geliked door 4 people

  • Ravian zegt:

   Ze kunnen artikel 5 feitelijk helemaal niet meer in werking stellen, omdat artikel 5 vereist dat je niet zelf begonnen bent.
   Niet dat ze zich daar veel van aan zullen trekken natuurlijk.
   Regels zijn er tenslotte enkel om te gebruiken als ze in je kraam van pas komen…

   Geliked door 2 people

  • BosscheBol zegt:

   @ Scherpschutter. Ze zijn er al druk mee bezig. Nu het zo slecht gaat, krijgen de Oeki’s modernere tanks van de USA en EU. De Oeki’s daarvoor opleiden duurt maanden. Maar de tanks staan al op transport. 1 + 1 = 2 Dus duidelijk dat deze tanks door Amerikanen en Europeanen bemand worden.
   De Polen hebben een andere truc: ze nemen met hele groepen ontslag uit het Poolse leger en gaan als huurling in dienst bij de Oeki’s.
   Over niet al te lange tijd zullen er dus 1000den buitenlanders rondlopen in Oekraïne. Of hele divisies. Vietnam 2.0 …
   Je kunt er op wachten dat Putin dat een keer zat wordt en aanvoerlijnen of kazernes of opslagplaatsen in bijv Polen gaat bombarderen. En dan hebben ze hun excuus.

   Like

 3. karton zegt:

  Ik vind de “leiding” in Iran momenteel wél opvallend stil/rustig !
  Dat zal toch niet het gevolg zijn van de KEI-harde woorden die Balthasar Segers van de ChristenUnie aan hun adres richtte ?
  Deze Balthasar de Brute heeft die Iraniërs ff flink de les gelezen en kijk………..ze kruipen in hun schulp !!!
  Moet je vaker doen Balthasar !

  (ik vraag me écht af : wat denkt een kleuterke als Segers nou toch wel ? Zou hij écht niet weten dat hij voor Jan Joker staat, voor geheel NL ? Wat een garistelijke eikel !!!)

  Geliked door 4 people

 4. bobzelf zegt:

  WAT WIJ ONDERTUSSEN WEL KUNNEN DOEN ??

  IS DIT VOOR ZIJN …………. DAN WEL VOOR WEZEN

  EN MET 200.000 SCHITTERENDE STALEN HOOIVORKEN .

  ER VOLGENDE WEEK WOENSDAG OP HET MALIEVELD

  ALVAST ZELF MEE TE BEGINNEN …… .

  EN DAN 125 LANDVERRADERS……. DE 1e KAMER ER ACHTER AAN …

  EEN BUS VOL MET COVID LEUGENAARS. MAAR DAN OOK ALLEMAAL ……..

  GERRIT IK STEEL ALS DE RAVEN … BALKENENDE EFFE GELIJK OPIKKEN

  IN KRIMPEN A.D. IJSSEL … HUGO NIET VERGETEN

  EN DAN WAT LOS EN VAST GETEISUM DANWEL DE ZAKKENVULLERS.

  U MAG ALLEMAAL MEE. A.S. WOENSDAG ..

  KIJK IEMAND MOET HET VOORSTELLEN . DUS HET BEGIN IS ER.

  HUGGIE OOM BOB

  Geliked door 4 people

  • ronjaspers zegt:

   bobzelf.Vergeet het oranje nep koningshuis en de bilderberg groep niet.

   Geliked door 2 people

  • Gerrit zegt:

   Jammer dat je mij oordeelt oom Bob, want ik ben onschuldig😥😁 een hooivork moet ik nog ergens pikken, maar ik koop hem liever, alleen is alles zo duur😄

   Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    @ Gerrit op 8-1-2023 om 12.57 u.
    Als ’t voor een goed doel is, mag u de hooivork ook stelen; en het doel is buitengewoon goed, toch ?
    Iemand die honger heeft mag van meneer pastoor ook wel een brood stelen, dus………… (ik heb dat ooit gelezen)

    Like

   • bobzelf zegt:

    Gerrit
    MISSCHIEN STOPPEN MET ROKEN . OM EEN HOOIVORK UIT TE SPAREN

    HET IS VOOR ONS EIGEN GOEDE DOEL WHAHAHAHAHAH

    JA JATTEN . BIJ DE BOERENBOND OFZO

    EEN BEETJE MOEI;OJK OM ZO’N DING ONDER JE JAS TE VERSTOPPEN

    WHAHAHAHA

    ER MEOT EEN MOGELIJKHEID ZIJN TOCH ?

    HUGGIE BOBOBOBOBOOB

    Like

  • karton zegt:

   @ bobzelf op 8-1-2023 om 10.53 u.
   Uw sympathieke voorstel verdient veel navolging !
   Wáár moet “ik mij verzamelen” ?

   Like

 5. bobzelf zegt:

  karton

  IK DENK ALS WE ALLE STRIJDKRACHTEN WILLEN VERZAMELEN ??

  DAN MOETEN WE DUS ‘S MORGENS VROEG BIJ DE BEZORGDE OUWE MALLOOT ZIJN

  DIE HEEFT DAN GOD DE VADER. .. JEZUS . DE GEILE GEEST EN DE 12 DICIPELEN OPGETROMMELD INCL ZIJN 2 VOLGERS ELLEN EN CONSTANT DE KONTSTAND

  VOLGENS ZIJN INZENDING VANDAAG . KOMT HIJ NU IEDER MOMENT . DUS

  DAN IS WOENSDAG OCHTEND . EEN UITGELEZEN MOMENT

  OM TEN STRIJDE TE TREKKEN EN DEN HAAG c.s. VOLLEDIG UIT TE MOORDEN

  EN DAN

  GELUKKIG HEBBEN WE DAN DE FOTO’S NOG .

  ZULLEN HARRY EN IK ONZE EXCUSES AANBIEDEN

  DAT WE ER ZO’N 4500 JAAR NAASTGEZETEN HEBBEN

  EN KAN IK HEM PERSONNLIJK EEN PAAR TYPHUS SCHOPPEN GEVEN

  IK GA VOOR MIJN OOM VLADIMIR EN DE GROTE MANITOU

  DE MANNEN ZONDER EEN EEUWENLANG LUL VERHAAL .

  ZORGEN EN STERVEN VOOR JE LAND EN JE VOLK .

  IK HEB NOU NIET DE INDRUK DAT DIE GRAFZERK OOK DAN MAAR IETS VOOR ONS GEDAAN HEEFT. ??

  DIKKE HUG. DUS VROEG JE NEST UIT.

  OOM DE BEZORGDE OUWE LUL ZAL HET SEIN GEVEN

  EXODUS 115 VERS 12

  Like

 6. Henk,B zegt:

  Kafir ja het is shit maar probeer niet jouw shit tot onze shit temaken
  ik gun ieder een vreedzaam leven maar vraag niet om respect voor die geen
  die geen respect hebben dat is iets wat van twee kanten moet komen
  aan de macht zijn dictators die hebben de ruimte gekregen om dat te zijndat probleem hebben wij ook met een Brusselaan de macht geholpen door wie?
  juist links het kanker geswel ik zie het als een strijd tussen twee slechten
  niet een is goed voor de bevolking alleen hun eigen ik teld geen anderland
  heeft daar iets te zoeken de grens tussen oost en west hebben wij terespecteren hoe jammer dit ook kan zijn.maar het is wat het is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s