Nederland glijdt steeds verder af

(Door: Rients Hofstra)

Ooit leerde ik op school dat we een democratie zijn en de overheid er voor het volk is. In de loop der tijden bleek mij te vaak het tegenovergestelde. Een kwalijke constatering!

Als het goed is, gaat de overheid te rade bij de bevolking. Uiteraard kan ook de overheid het niet iedereen te allen tijde op alle vlakken naar de zin maken. Maar ze kan wel naar meerderheden luisteren, waarbij er nauwgezet gewaakt moet worden dat meerderheidsstandpunten niet ten koste gaan van kwetsbare minderheden. En beoogde wetgeving moet wel uitvoerbaar zijn. Immers: ‘wetten invoeren en niet uitvoeren is energie versloeren’!

Laten we eens wat casussen bij de horens vatten.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Nederland glijdt steeds verder af

 1. gebochelde zegt:

  hoop dat WIJ 15 maart 2023 WAKKER WORDEN!

  Like

 2. Léon van Duren zegt:

  De huidige terroristische corrupte COVID-19 pharma maffia regering onder leiding van de schaamteloze nietsontziende recidiverende pharma maffia psychopaat Mark R. is er slechts om de belangen van de Nederlandse staat te behartigen!! Liegen en bedriegen is het adagium van de terroristische COVID-19 pharma maffia misdadigers van het kabinet van de psychopaat Mark R.,en z’n noodgedwongen gecriminaliseerde geïnstitutionaliseerde handlangers!!

  Deze geïnstitutionaliseerde gewetenloze boevenbende wordt stilzwijgend gefaciliteerd door de meerderheid van de ruggengraatloze waardeloze tweede kamer minkukels!!

  Het terroristische satanische transhumanistische klimaatfascistische WEF-BILDERBERGER fascisme is momenteel de enige drijfveer van het terroristische corrupte COVID-19 pharma maffia establishment!!!

  Leugens worden aan de Nederlandse bevolkingen verkocht alsof het de waarheid is!!Niet alles is wat het lijkt!

  Het van overheidswege georganiseerde terroristische klimaatfascistische destabiliseren van Nederland is momenteel op allerlei manieren in volle gang!!

  WIE ZWIJGT STEMT TOE!!

  Met vriendelijke groeten van Léon van Duren (een roepende in de woestijn van Nederland, Om SIONS wil zal ik niet zwijgen,YESHUA HAMASHIACH leeft!!

  Haelen 6081CZ

  Geliked door 2 people

  • rientshofstra zegt:

   Je hebt hier aardig wat heetgebakerde bijv. naamwoorden weg kunnen werken. De strekking van al je frustraties is daardoor wel duidelijk.

   Like

 3. Niek zegt:

  Nederland is een klote land waar ik graag uit zou vertrekken, helaas moet ik nog even wachten want ik moet werken en dat doe ik met mijn handen, mijn verdienmodel is hier. Als ik die beperking niet zou hebben vertrok ik direct. Hongarije lijkt mij het beloofde land of India. Weg met die hoge belastingdruk, Btw, accijnzen, auto bezit, huis bezit, gemeente belasting, Ozb, zorgverzekering. Het is krankzinnig dat wij dit goed vinden. Helemaal in de onderste verdiencapaciteit is het totaal uit proportie en gaat de tax tot 70%. Maar wat krijg ik daarvoor terug? Slecht onderwijs, woke gelul, genders, homo’s, gaybrapad, Europa, klimaatshit, slechte zorg, slechte politie, teveel ambtenaren, betaaldparkeren, rekeningrijden, slechte rechtspraak, asielzoekers, overal kleurlingen die de taal niet spreken en dus niet werken, Islam. Zo ziet u slecht de kleine greep van dingen waarvan ik er nog heel veel ben vergeten. En mij durven ze dan ook nog een boze blanke ouwe man te noemen, oja en extreemrechts? Snapt u het nog?

  Geliked door 6 people

  • rientshofstra zegt:

   Je noemt een ‘leuk’ rijtje doelen Niek, waarvoor wij belasting moeten betalen. Ik betaal graag een redelijk percentage belasting voor goed onderwijs, goede zorg, goed armoedebeleid, goede oude dagvoorziening en eventueel goede infrastructuur. Het merendeel van jouw rij hoort niet eens te bestaan

   Geliked door 3 people

 4. Waarschijnlijk woont de heer Hofstra op het platteland en komt zelden of nooit (bij Appie) in een BANLIEUE!! Alhoewel ‘rustig achteraf wonen’ in dit gesloopte landje tegenwoordig ook levensgevaarlijk kan zijn. Net als de geldautomaten, ze weten je te vinden!!

  Like

  • Ondanks alles vindt de heer Hofstra NL nog een mooi land!! Ik reageerde nav van deze uitspraak.

   ‘Nederland: een mooi land met helaas nog veel te veel snurkende naïevelingen. Ze kunnen immers rustig gaan slapen, want de overheid is er voor …?’

   Like

   • rientshofstra zegt:

    St,. als je het (historisch) sarcasme erin niet ziet, valt er ook niets uit te leggen.

    Like

  • rientshofstra zegt:

   St., waaruit concludeer je dat ik een plattelander zou zijn? Uit gaan van aannames is nooit goed, ook al zit je er een keertje niet naast. En ja, ik doe ook mijn boodschappen, zo goed als nooit bij Appie.

   Like

 5. mooinique zegt:

  Het lijkt een beetje op Zwitserland wat je bedoeld Rients. Op zich niets mis mee. En ja de overheid staat in feite in dienst van het volk omdat wij ze betalen. Helaas wordt het kabinet niet gekozen. Dat mogen de winnende partijen doen. Dat zou dus ook anders moeten. De winnende partijen zouden mensen kunnen voordragen voor de functies die ze bemachtigd hebben. En daar kunnen de kiezers dan weer voor stemmen. Dan komt er niet een zesde klas leraar op de post van minister van gezondheid en nu dacht ik wonen. Gewoon absurd. Ik hoor je niet over de Koning. Dat is wel degene die de wetten ondertekend. En natuurlijk voorzitter van de Raad van State als ik het mij goed herinner. Blijft toch raar als je in een democratie woont. Enz. Enz.

  Like

  • rientshofstra zegt:

   Beste Monique, Wat jij schetst staat allemaal in AS https://alternatiefstaatsbestel.nl en dat gaat verder dan Zwitserland. AS kan zonder grondwetsherziening.
   De monarchie kan alleen langs de grondwetprocedures aan de orde komen, vandaar dat dat niet in AS staat.
   Maar naast de monarchie kan na invoering van AS ook een Nexit, een eigen munt en het asielbeleid zo worden geregeld zoals de kiezers dit willen. Dan wordt de (partij) elite buitenspel gezet! 1dv.nl is de 1e parti die AS heeft omarmd.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s