Oekraïense ambassadeur in Londen zegt dat Kiev voor het Westen vecht

(Door: Thomas Röper – Vertaling: E.J. Bron)

De ambassadeur van de Oekraïne in Groot-Brittannië heeft een zeer interessant interview aan “Newsweek” gegeven, waarin enkele verrassend eerlijke uitspraken te vinden zijn. Vadim Pristaiko was o.a. ambassadeur van de Oekraïne in Canada en minister van Buitenlandse Zaken van de Oekraïne, hij is dus een ervaren man. Sinds 2022 is hij ambassadeur van de Oekraïne in Groot-Brittannië en in deze functie heeft hij een interview gegeven aan “Newsweek”, waarin enkele verrassend eerlijke uitspraken te lezen zijn.

Enorme Oekraïense verliezen

In het interview geeft Pristaiko toe dat het Oekraïense leger gigantische verliezen lijdt. “Newsweek” heeft zijn blijkbaar in het Russisch of Oekraïens gebezigde formulering naar het schijnt letterlijk vertaald, omdat de inhoud voor het westelijke publiek niet echt begrijpelijk is. “Newsweek” schrijft:

We bevinden ons nu bijna een jaar in oorlog”, zei Pristaiko. “We verliezen links en rechts mensen. We maken niet bekend hoeveel van hen militairen of burgers zijn, maar u kunt zich voorstellen dat de aantallen enorm zijn, onverteerbaar. En de steden, enkele van hen zijn volledig verwoest.”

De formulering “We verliezen links en rechts mensen” betekent in het Russisch dat de verliezen van de Oekraïne gigantisch zijn. De Russische formulering “naar links en rechts” („на лево и на право“) betekent in het Russische ongeveer “zeer veel” en ook “zinloos”. Wanneer iemand bijvoorbeeld zijn geld “naar links en rechts” uitgeeft, dan zou men in het Nederlands zeggen dat hij het geld over de balk gooit.

Wanneer Pristaiko deze formulering voor de Oekraïense verliezen gebruikt, moet de situatie heel erg zijn. Daarbij komt dat hij openlijk zegt dat de Oekraïense informatie over verliezen geflatteerd is, wat de westelijke media er echter niet aan hindert om zich ook morgen weer op informatie te beroepen uit Kiev als het om informatie over Oekraïense verliezen gaat.

De Oekraïne “voert een missie van de NAVO uit”

Een andere opmerkelijke uitspraak uit het interview luidt:

Het Westen heeft nu een unieke kans”, zei Pristaiko. “Er zijn niet veel naties in de wereld die het zich zouden veroorloven om zoveel mensenlevens, territoria en decennia lange ontwikkeling op te offeren om de aartsvijand te overwinnen.”

Dat de Oekraïense regering Rusland als haar aartsvijand beschouwt, is al jaren bekend. Een “unieke kans” voor het Westen zou dat echter alleen maar zijn wanneer ook het Westen Rusland als zijn aartsvijand beschouwt, waarvan Pristaiko lijkt uit te gaan en wat men uit de uitspraken van westelijke politici overal kan opmaken.

Tegen deze achtergrond begrijp ik de uitspraak van Pristaiko zo dat de Oekraïne voor het Westen vecht, wanneer ze tegen de prijs van de eigen opoffering bereid is de aartsvijand (van het Westen) te bestrijden.

Deze uitspraak was zeker voor het westelijke publiek gemaakt en hij zou dat in de Oekraïne nauwelijks zo zeggen, want dat Oekraïners in de strijd tegen Rusland voor het Westen zijn gestorven, zou in de Oekraïne waarschijnlijk geen boodschap zijn die goed aankomt bij de bevolking.

Anderzijds was de Oekraïense minister van Defensie onlangs heel eerlijk. Hij zei letterlijk in een televisie-interview:

We voeren nu een missie van de NAVO uit, zonder dat zij hun bloed verliezen, maar met het verlies van ons bloed. Dus moeten ze ons wapens sturen.”

Kan het nog duidelijker?

Bron:
anti-spiegel.ru
Door: Thomas Röper

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Oekraïense ambassadeur in Londen zegt dat Kiev voor het Westen vecht

 1. BosscheBol zegt:

  Nu het Oekraïnse leger een aflopende zaak is, komen de volgende stappen.

  Amerika en eu sturen moderner materiaal. Het duurt maanden om Oeki’s te trainen die te gebruiken dus gaan ze bediend worden dioor Amerikanen en Europeanen. En zo komt de Nato dus feitelijk al in Oekraïne.

  Verder nemen veel soldaten ontslag uit het Poolse leger en melden zich bij de Oeki’s aan als huurling. Ik denk dat dat momenteel groepsgewijs gaat met meenemen van sergeant en luitenant en het nodige materiaal.
  Mocht Putin ooit zijn geduld verkliezen en eeen granaat of bom op Polen gooien, dan kan de hele Nato naar Oekraïne en gaat het “feest” pas echt beginnen.

  Like

 2. Marijke zegt:

  Ja, dat is wat Rutte ons ook probeert wijs te maken.

  Like

 3. Blaffertje zegt:

  Wat een giller.
  Dat gelooft toch niemand?
  Diegene die dat gelooft kan zich het beste laten opnemen in een gesticht.

  Als dat zo zou zijn dat Oekraïene voor ons Vecht, laat ze dan direct stoppen. Voor ons hoeft niet gevochten te worden het verging ons goed tot dat die Jan lul Zelensky onze wapens en geld kreeg en dacht een oorlog met Putin te kunnen winnen.

  Geliked door 2 people

 4. Andre zegt:

  Zelesnky werd overgevlogen vanuit Polen naar Washington en hier lebbert dat ouwe vel Pelosi haar psychopaat puppet af. Natuurlijk weer met een staande nazi ovatie.

  Toch lekker die 40 miljard usd lend lease contract. Kunnen die Ukies zich eerst kapot laten knallen en vervolgens nog eens hun gemaakte oorlogsschuld terug betalen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ton Ruygrok zegt:

  Ja dat wisten wij hier toch allang.., van begin afaan…, dat domme Ukraïne laat zich op een megalomane manier door het Westen misbruiken om de welbekende kastanjes uit het vuur teslepen…, gebruikmakend van hun toch al oude blinde haat tegen de Russen.., die ook weer niet geheel onbegrijpelijk is.
  Het Westen stuurt wapens..
  Maar mensen sturen.., die vervolgens met karrevrachten in bodybags terugkeren is een ander verhaal..
  Dus dat mag Ukraïne lijden…en mag Zelensky een video toespraak houden voor Westerse parlementen…
  Die dan staand wel ff klappen voor dit ventje..
  Als dank mag hij samen met z’n vrouw een beetje mooi wezen in 1 of andere glossy..BullShit!!
  Ton Ruygrok, Monster

  Geliked door 2 people

  • bobzelf zegt:

   NOU JA OP JOUW REAGEREN
   IS ALS PRATEN TEGEN EEN EZEL .

   DUS EEN LAND DAT 32 JAAR DAG EN NACHT UKRAINE BOVEN WATER HIELD
   MET ZOWAT GRATIS OLIE, MET GELD OM OLIE TE TRANSPORTEREN

   OM 9 MILJARD PER JAAR VOOR DE RUSSISCHE VLOOT V OP DE KRIM

   DIE 22 % LAND AAN UKRAINE GAF OM EEN BESTAANSMOGELIJKHEID TE HEBBEN

   52 WAPENFABRIEKEN KOLENMIJNEN ETC .

   JEZUS HEEFT JE NOOIT 1 WERKENDE HERSENCEL GEGUNT HE ?/

   VANDAAR JE OPMERKING OOK DENK IK DAN MAAR .. //

   gebruikmakend van hun toch al oude blinde haat tegen de Russen.., die ook weer niet geheel onbegrijpelijk is.

   DAN BEGRIJP JE DUS EN WEET JE OOK NIETS VAN DE WAARHEID IN HET LEVEN

   MAAR BLIJF ROEPEN JEZUS REDT. EN DE SCHILDERSWIJK BEZOEKEN HE

   LUL

   Like

 6. ronjaspers zegt:

  NATO = Noord Atlantische Terroristen Organisatie.

  Geliked door 3 people

 7. Léon van Duren zegt:

  Dankzij de terroristische COVID-19 pharma maffia oorlogsmisdadigers van schaamteloze nietsontziende satanische WEF-BILDERBERGER sekteleden van de zeer onbetrouwbare NAVO wordt er enorm veel onschuldig bloed vergoten!!

  Deze met voorbedachten rade uitgelokte verschrikkelijke Oekraïne oorlog kan onmiddellijk gestopt worden!! Zalig zijn de vredestichters!!

  Vervloekt zijn diegenen ,die denken met geavanceerde wapens nog meer bloed te kunnen vergieten!!

  WIE ZWIJGT STEMT TOE!!

  Met vriendelijke groeten van Léon van Duren.

  Like

 8. Boike zegt:

  Sinds Michail Gorbatsjov de koude oorlog beëindigde, is Rusland geen bedreiging meer voor ons geweest. En zelfs nu nog niet.
  Kunnen we hetzelfde zeggen van Amerika ???

  Voor wie vecht Kiev ??? Voor Oekraïne, of voor de Amerikaanse Cabal ???

  Geliked door 2 people

 9. Oliedom zegt:

  Nou dan kan die oekries direct stoppen, want ik heb mij, voor dat die oekrie clown, met hulp van usa/eu/navo begon, veilig gevoel,
  nou ja? Veilig? Met deze idoiten tsaar prutte/kak iets minder trouwens.

  Like

 10. Ravian zegt:

  Yeah, Zelenski’s verkiezingsprogramma, waarmee hij destijds iets van 90% van de Oekraïense kiezers achter zich wist te krijgen (en dat is dan zonder de pro-Russische Donbass, want die konden door de burgeroorlog niet stemmen), had als hoofdpunten vrede sluiten in de Donbass en vriendjes worden met Rusland.
  Ik heb dus zo’n donkerbruin vermoeden dat de Oekraïners enkel “voor het Westen vechten” omdat ze anders door Zelenski en zijn nazi regime om zeep geholpen worden.

  Daarom trekken er ook nazi groepen door Oekraïne om burgers die het niet met hen eens zijn af te tuigen en aan lantarenpalen vast te tapen.
  En daarom houden ze razzia’s in gebieden die de Russen weer prijsgegeven hebben, en executeren ze daar iedereen die vriendelijk naar de Russen gelachen heeft.
  Dat doen ze echt niet omdat Zelenski en zijn regime zo populair zijn.
  Aan het front zie je vervolgens hetzelfde, daar zijn reguliere legereenheden allemaal van Nazi oppassers voorzien, om te voorkomen dat ze de benen nemen.

  In Kiev, tenslotte, is de oppositie verboden, en worden oppositie leden vermoord en vervolgd, “omdat die met Putin heulen”.
  Ik denk dus dat heel veel Oekraïners, behalve die in Nazi Bandera land, in het uiterste westen, stiekem op de Russische bevrijders wachten.
  Maar dat houden ze dus achter de voordeur, omdat ze anders door Zelenski’s Gestapo van het bed gelicht en afgetuigd en opgesloten of simpelweg vermoord worden.

  Geliked door 1 persoon

 11. Henk,B zegt:

  alles wat grensen niet respecteerd zal nooit mijn respect krijgen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s