Londen gooit olie op het vuur: Nu ook gevechtstanks voor de Oekraïne?

(Vertaling: E.J. Bron)

Dat was te verwachten: nadat met de beslissing van de VS, Duitsland en Frankrijk om ook tanks aan de Oekraïne te leveren nog een “taboe” in de confrontatie met Rusland werd gebroken, is er geen houden meer aan. Nu al gaan er stemmen op om ook zware gevechtstanks te leveren – en het is niet verrassend dat Groot-Brittannië daarbij de toon aangeeft.

Londen overweegt nu de levering van eerst tot tien “Challenger 2”-tanks (foto), meldde de zender “Sky News” maandag. Daarvoor had ook Polen de druk opgevoerd en moedigde andere landen ertoe aan om een brede coalitie te vormen om moderne tanks aan de Oekraïne over te dragen.

Desbetreffende discussies met Groot-Brittannië zouden al wekenlang aan de gang zijn. Zo´n stap zou ook andere landen aanmoedigen om gevechtstanks te leveren, citeerde “Sky News” een “Oekraïense bron”.

Ondertussen berichtte de “Spiegel” dat Londen in kringen van westelijke Oekraïne-ondersteuners de mogelijke levering van ruim een dozijn tanks van het type “Challenger 2” al “vrijblijvend aangekondigd” zou hebben. Officieel echter zou de beslissing waarschijnlijk pas bij een volgende ontmoeting van de zogenaamde “Rammstein-groep” op 20 januari op de gelijknamige Amerikaanse basis in de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz bekendgemaakt worden.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Londen gooit olie op het vuur: Nu ook gevechtstanks voor de Oekraïne?

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Het is wel duidelijk dat men in het westen net zo lang door gaat met traineren tot Rusland de eerste zet zal doen om WW3 te starten.
  Het gevolg zal zijn dat Moskou daar niet in zal trappen en op die manier het overblijfsel van Oekraine over levert aan westerse grootindustrieen.
  Want ergens zal de rekening betaald moeten worden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Olie bol zegt:

  Groot-Brittannië Altijd al een vies volk geweest, zal ook nooit veranderen.

  Geliked door 2 people

 3. karton zegt:

  Wat geeft het toch een veilig gevoel dat Sietse Stoltenberg (baas v.d. NAVO) heeft verklaard dat de NAVO NIET in oorlog is met Rusland !!

  Geliked door 1 persoon

 4. R Thomasson zegt:

  Leuk hoor! Leveren van zware gevechtstanks en andere militaire materiaal aan Oekraïne betekent een oorlog met Rusland. Men moet zich niet verbazen als Rusland op een dag zal strategische doelen in Engeland – als vergelding – met ballistische raketten bombarderen. Hadden de Britten niet genoeg aan de Blitzkrieg van de Tweede-Wereldoorlog? Is Oekraïne het wel waard?

  Geliked door 3 people

 5. Belozersky zegt:

  Het gaat van kwaad naar erger. De NAVO maakt geen deel uit van het conflict (Stoltenberg)maar NAVO landen graven zich er steeds dieper in.
  Geen deel van het conflict betekent neutraal. Dat is het nooit geweest vanaf 25 Februari. Overigens daarvoor ook niet(2014-2021).

  Like

 6. BigLJohn zegt:

  Navo landen zijn net kleine kinderen die aan het uitproberen zijn hoever ze kunnen gaan met treiteren. Tot ze op een gegeven moment een lel krijgen met de waarschuwing om voortaan te stoppen daar ze anders zwaarder gestraft gaan worden. Eens zal een druppel de emmer doen overlopen en zal de Rus verwoestend uithalen naar Navo landen.

  Like

 7. bobzelf zegt:

  NOU JA. WE HEBBEN EFFE EEN DOORGEDRAAIDE DOOS GEHAD IN U.K.

  DIE ALS EERSTE ANTWOORD GAF. YES.

  OP DE VRAAG OP ZE EEN NUCLIAIRE RAKER OP MOSCOU ZOU AFVUREN

  WAAROP MEDVEDEV ANTWOORDDE DAT ENGELAND WEG ZOU ZINKEN IN THE OCEAN NA EEN TSUNAMI DOOR EEN RUSSISCHE ONTPLOFFING.

  MAAR DAT DREIGEMENT ZIJN ZE ALWEER VERGETEN

  ZE WILLEN ZO GRAAG DOOD DAAR. GEWELDIG TOCH .

  Geliked door 2 people

 8. Ravian zegt:

  Alsof een paar dozijn moderne tanks ook maar enig verschil kunnen maken.
  En het trieste is dat de politiek in Washington/Londen/Berlijn/Parijs/etc. dit nog werkelijk gelooft ook.
  Ze lopen gewoon te koop met hun domheid en incompetentie.

  Like

 9. Frits zegt:

  Daar komen de schutters. En dat allemaal voor een schurkenstaat. Ik ga maar Russisch leren. Met dit Westerse zooitje ongeregeld komt het einde van de beschaving wel heel dichtbij.

  Like

 10. Marc zegt:

  Westerse politici spelen va banque: doelbewust sturen ze aan op directe confrontatie. Binnen het jaar zullen NAVO-soldaten in de Oekraine vechten. Eerst de Amerikanen en Engelsen, dan Nederlandse en Belgische soldaten. De verwachting bij de NAVO is dat deze eerste soldaten zich juichend voor het vuur gooien: er worden tenslotte westerse ‘waarden’ verdedigd. Het zal niet voldoende blijken te zijn. Om die reden zal het Westen als eerste de atoombom gooien. Op Rusland uiteraard.

  God, wat ben ik blij Nederlander te zijn.

  Maar niet heus!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s