Vladimir Poetin: De prognoses van de tegenstanders van Rusland zijn in 2022 niet uitgekomen

(Vertaling: E.J. Bron)

In een gezamenlijk overleg gisteren met de ministerraad van de Russische Federatie heeft de Russische president het kabinet bedankt voor het werk van vorig jaar. Hij gaf tegelijk richtlijnen aan voor de ontwikkeling van de vier nieuwe regio´s van de Russische Federatie.

De president van de Russische Federatie, Vladimir Poetin, bedankte tijdens een videovergadering met de Russische ministerraad de regering voor haar werk in het afgelopen jaar en stelde vast dat niets van hetgeen de tegenstanders van Rusland aan slechts voor het jaar 2022 voorspeld hadden, uitgekomen zou zijn.

De Russische staatschef benadrukte dat de leden van het kabinet daarbij een belangrijke rol gespeeld zouden hebben. Poetin verklaarde:

Niets van hetgeen onze tegenstanders voorspeld hebben, is uitgekomen. En dat is natuurlijk in de eerste plaats te danken aan de Russische burgers, hun vastberadenheid en hun bereidheid om uitdagingen aan te gaan en te werken onder moeilijke omstandigheden. Maar dat is niet in de laatste plaats het resultaat van het werk van de regering.”

Hij voegde er aan toe dat het noodzakelijk zou zijn om in de nabije toekomst voort te gaan op de weg van de soevereine ontwikkeling, ondanks de druk van buitenaf. De president zei o.a. te verwachten dat de Centrale Bank en de regering net als vorig jaar efficiënt werken.

De president ging in zijn toespraak ook in op de aangelegenheden van de nieuwe leden van de Russische Federatie. Hij benadrukte dat de regering en de vier nieuwe regio´s de details van de ontwikkelingsprogramma´s voor deze gebieden moeten coördineren. Poetin gaf als doel aan dat de nieuwe regio´s Donetsk, Loehansk, Cherson en Zaporozje tot 2030 het Russische niveau met betrekking tot infrastructuur, sociale dienstverleningen en andere parameters van de levenskwaliteit moeten bereiken.

Bovendien riep de president er toe op om de oplossing van dringende kwesties in de nieuwe gebieden ondanks de situatie daar niet uit te stellen:

Het is nu al noodzakelijk om concrete doelen te stellen en ze stap voor stap te behalen, om problemen op te lossen, daar wachten de mensen op, die echt zware tijden meemaken en veranderingen ten goede willen zien.”

Volgens hem is het belangrijk om duidelijke maatstaven voor de ontwikkeling van deze regio´s vast te leggen, opdat de inwoners weten wat er in hun steden en gemeenten gebouwd wordt, welke instellingen wanneer weer hersteld worden, hoe het gezinsinkomen verhoogd wordt, welke ondersteuning ze van de staat krijgen, hoe kleuterscholen en scholen, ziekenhuizen en klinieken functioneren, wanneer winkels geopend worden, welke ondersteuning kleine ondernemingen en ondernemers krijgen en hoe infrastructuur en verkeer uitgebreid worden.

Bovendien zei Poetin dat de gebieden van de regio´s Zaporozje en Cherson evenals de Volksrepublieken Donetsk en Loehansk in nationale projecten ingebonden en met financiële middelen uitgerust moeten worden. Hij herinnerde er aan dat de belangrijkste prestatie indicatoren voor de ontwikkeling van deze regio´s in dit jaar niet alleen maar voor de lokale, maar ook voor de federale autoriteiten vastgelegd zouden moeten worden. Dit zou noodzakelijk zijn om gezamenlijk de problemen op te lossen die als eerste aandacht nodig hebben, benadrukte de president.

In september vonden er referendums plaats over de toetreding van de Volksrepublieken Loehansk en Donetsk evenals de regio´s Cherson en Zaporozje tot de Russische Federatie plaats. De bevolking van de regio´s ondersteunde het initiatief met een meerderheid van stemmen. Op 30 september werden in het Kremlin de overeenkomsten over de opname van de nieuwe regio´s in het land plechtig ondertekend.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Vladimir Poetin: De prognoses van de tegenstanders van Rusland zijn in 2022 niet uitgekomen

 1. Frits zegt:

  Klinkt anders dan Rutte enz. + daar wel een referendum, waar naar geluisterd wordt. Dankt het volk. Hier krijg je de rekening voor wanbeleid, corruptie en niet bestaande crises.

  Like

 2. bobzelf zegt:

  ALS U DIT NOU LEEST HE ?
  DAN LOPEN TOCH DE TRANEN OVER JEWANGEN ..
  ALS EEN PRESIDENT VAN EEN GIGANTISCH LAND ..
  EN
  VOOR DE LAND WIL LEVEN EN VOOR STERVEN OOK VOOR ZIJN VOLK …

  DUS IN MARIOPOL NU 1200 NIEUWE WONINGEN KLAAR. DE OORLOG IS NOG BEZIG !!

  Volgens hem is het belangrijk om duidelijke maatstaven voor de ontwikkeling van deze regio´s vast te leggen,
  opdat de inwoners weten wat er in hun steden en gemeenten gebouwd wordt,
  welke instellingen wanneer weer hersteld worden,
  hoe het gezinsinkomen verhoogd wordt,
  welke ondersteuning ze van de staat krijgen,
  hoe kleuterscholen en scholen, ziekenhuizen en klinieken functioneren,
  wanneer winkels geopend worden,
  welke ondersteuning kleine ondernemingen en ondernemers krijgen
  en hoe infrastructuur en verkeer uitgebreid worden. !!!!!

  Hij voegde er aan toe dat het noodzakelijk zou zijn om in de nabije toekomst voort te gaan op de weg van de soevereine ontwikkeling,

  DUS ?? WE GAAN LEKKER ALLES ZELF DOEN ZONDER DE EU . HOPPA

  UW BESTE VRIEND OOIT. HEEFT NET EEN “”JOHNNY GOODBYE LETTER “” GESCHREVEN

  U WILDE DUS NIET. NOU OOM MOOI . TOCH ??

  OOME BOB

  DAT HEEFT NOG NOOIT IEMAND GEZEGD DE LAATSTE 32 JAAR IN UKRAINE !!!
  ZAKKEN VULLEN EN STELEN WAS DE LEUS.
  HET ENIGE STK NIEUW RIJKSWEG MET NIEUW ASPHALT
  LAG OP DE WEG KIEV NAAR DE MILJONAIRSWIJK RICHTINH OBUKIEV

  WHAHAHAHAHAHAHA

  Geliked door 2 people

 3. oprechtegeus zegt:

  Wat mij hierbij opvalt, is dat Poetin geen oorlogszuchtige en ophitsende taal gebruikt, in tegenstelling tot de VS en de EU.

  Geliked door 2 people

  • bobzelf zegt:

   oprechtegeus zegt:
   12 januari 2023 om 12:16

   ACH ER KOMT VOOR U ALLEN EEN DAG DAT

   U INEENS BEGRIJPT .DAT OOM VLADY DUS ALS 1 VAN

   DE WEINIGEN

   “”GEEN KLOOTZAK IS “”

   HUGGIE

   OOM BOB

   Like

 4. johandederde zegt:

  De uiteindelijke winnaars zijn Rusland China en India, VS en de EU zijn landen in verval zowel moraal, economisch, cultureel en de Joods Christelijke historie.
  Respect voor mensen zoals mw Le Pen dhr Wilders dhr Poetin dhr Orban en dhr baudet zij vechten.

  Like

 5. Ravian zegt:

  Even voor de duidelijkheid.
  De vier hier genoemde gebieden, die zich geheel volgens de regels, met een royale meerderheid van stemmen, en gebruik makend van het in de mensenrechten vastgelegde recht tot zelf beschikking, bij de Russisch Federatie hebben aangesloten, en die nu in acht jaar tijd door die Russische Federatie uit de armoede en ellende verlost gaan worden, zijn dezelfde gebieden die volgens een zekere Baerbock (door de Oeki nazi’s) “bevrijd” moeten worden, omdat die nog “onder de terreur van Russische bezetting” lijden.

  Realiteit is dat deze gebieden door de Russen bevrijd zijn, en dat de al acht jaar lang door Kiev geterroriseerde etnisch Russische bevolking haar geluk niet op kan.
  Deze bevolking is in 1991 met leugens en bedrog het nieuwe Oekraïne binnen gelokt, is daarna door Westerse globalisten en Oekraïense corrupte oligarchen financieel leeggezogen en aan de bedelstaf gebracht, en tot slot is er door Kiev, met behulp van het Westen, genocide op hen gepleegd.

  Zoals deze vier gebieden vind je er in Oekraïne nog een stuk of zeven, gebieden met zuiver Russische roots, en een voornamelijk etnisch Russische bevolking.
  Dit zijn de werkelijke gebieden die nog bevrijd moeten worden, van de terreur van Kiev, en de welvaart plunderende globalisten die achter het illegale Oekraïense nazi regime steken.
  Ik wens Putin en het Russische leger dus een zeer voorspoedig 2023, en dat ze nog maar veel etnische Russische gebieden van de Oekraïense terreur mogen bevrijden.

  Like

 6. stradivotsi zegt:

  Ik heb nog geen dreiging van de Russen ervaren sinds 40 jaren. Echter de Amis overal vuurtje stoken, waarom, omdat ze de nieuwe bezetter sinds ww2 alhier zijn en willen blijvn!! en elders. Grote muil en niks dr’achter. 5000 bommen op een dorp werpen, dat kunne ze. En nog gaan ze stuk…. treiter Putin voort, hij blijf rustig tot……….. ergens stopt het.
  Dat vuile verlogene pact alhier, onder de duimmmmmm van de US, de lafheid
  druipt er van af, de huichel zweetlucht hangt erbij… Nee , stuur nog wat tanks
  en mijarden naar die komiek in Ukraiurine…. Goeeeeed beziggg zo

  Like

 7. bobzelf zegt:

  Ravian zegt:
  12 januari 2023 om 17:13

  DANK JE WEL MAKKER . DANK DANK

  OOK NAMENS MIJN MOOIE MEISSIE

  VRIENDJE BOB

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s