Migratierapport 2021: Duitsers eruit – 1,3 miljoen buitenlanders erin

(Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse regering heeft haar migratierapport voor het jaar 2021 gepresenteerd – en dat staat gelijk aan een brevet van onvermogen. Duitslands grenzen staan ondertussen voor miljarden mensen uit de hele wereld zo open als een schuurdeur – maar heel weinig van hen echter komen om in Duitsland te werken en aan de prestatiebalans van het gastland bij te dragen.

In cijfers: ongeveer 1,3 miljoen mensen – dat komt overeen met een miljoenenstad van de grootte van München – zijn in 2021 Du9itsland binnengekomen. Een half miljoen migranten kwamen uit landen buiten Europa. En slechts een fractie – ongeveer een op de twaalf – is gekomen om in Duitsland te werken.

De uitslag is duidelijk: voor geschoolde arbeidskrachten is Duitsland inmiddels niet meer aantrekkelijk, des te meer daarentegen voor immigranten in de sociale stelsels.

Tegenover de ongeveer 40.000 buitenlanders die met een verblijfsvergunning het land zijn binnengekomen om te werken, staan legerscharen migranten, die voor het grootste deel duurzaam van Duitse sociale uitkeringen zullen leven. Het aantal asielaanvragen is tegenover 2020 met bijna de helft toegenomen en heeft met 148.233 praktisch weer het niveau van voor de corona-beperkingen bereikt. Elk jaar immigreert er dus weer een grote stad in Duitsland.

Eveneens op het niveau van voor corona lag in 2021 het aantal visa voor familiehereniging – ongeveer 105.000. En het aantal naturalisaties per jaar steeg weer naar nu 132.000. Ongeveer 20.000 naturalisaties betroffen Syriërs, die blijkbaar met de eerste golf van de asiel-bestorming van 2015 gekomen zijn en al na zes jaar aanspraak op het Duitse paspoort en onbeperkte verzorging door de Duitse welvaartsstaat hebben.

Dit aantal zal in de toekomst nog enorm toenemen wanneer de “stoplicht”-regering de voorwaarden voor de naturalisatie verder verlaagd en het Duitse paspoort aan iedereen weggeeft die toevallig juist in het land is. De Groene migratiedeskundige Filiz Polat echter probeert het als succes te verkopen dat er van de uitverkoop van het Duitse staatsburgerschap zo gretig gebruikgemaakt wordt: “Op deze manier werd een bijzonder groot aandeel van 28,1% van de Syrische staatsburgers na een verblijf van maar zes jaar genaturaliseerd.”

Zelfs de door de Duitse regering gepubliceerde cijfers bewijzen dat de Duitse welvaartsstaat met volle kracht op de collaps afstevent.

Nog een cijfer is verhelderend: terwijl er in 2021 1,3 miljoen buitenlanders naar Duitsland kwamen, vertrokken er tegelijk 254.643 Duitsers naar het buitenland. De bevolkingsvervanging is in volle gang.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s