En op wie gaat u stemmen 15 maart?

(Door: “Angélica”)

De westerse cultuur heeft wereldwijd de hoogste graad van ontwikkeling en welvaart kunnen bereiken doordat ze gegrondvest is in democratie en vrijheid, de voorwaarden voor individuele ontwikkeling. Als een volk eenmaal een bepaald welvaartsniveau heeft bereikt, versterken de zichtbaar positieve effecten daarvan het algemene voortschrijdende inzicht. Je kunt het vergelijken met het groeien van (ijs)kristallen: hier en daar bevriezen kernen in het zich nog in alle richtingen voortbewegende vloeibare water, maar omdat zich steeds meer watermoleculen aanhechten en meedoen in het proces, vormt zich uiteindelijk een mooie witte ijslaag. Het gemiddelde kennisniveau is in enkele decennia enorm gestegen en van daaruit neemt het verlangen naar nog meer geestelijke expansie en verrijking alleen maar toe.

Maar kennis is ook macht. Deze evolutie heeft de machthebbers in het nauw gebracht, omdat ze niet langer over kennis-privileges en rijkdom beschikken. Het volk denkt steeds meer zelf na, is kritischer geworden en laat zich niet langer van alles en nog wat wijsmaken. Dat gaat sprongsgewijs. In de Middeleeuwen bepaalden de adel en de kerk het hele reilen en zeilen van de maatschappij, maar tijdens de Verlichting begon daar al verandering in te komen. Tegenwoordig hebben we door het internet een nieuwe en grote sprong gemaakt: algemene en universitaire kennis is inmiddels voor iedereen toegankelijk.

En macht corrumpeert. De machthebbers proberen hun privileges en macht, die steeds meer in handen van het volk dreigt te vallen, opnieuw naar zich toe te trekken. Kenmerkend hiervoor is D66. Dat was ooit een partij die voorstander was van het invoeren van het referendum, maar toen bleek dat het volk er totaal andere standpunten op nahield dan D66 schafte ze het referendum meteen weer af. Ondanks dat er dure campagnes waren gehouden om de regeringsstandpunten te promoten, wezen de mensen zowel het invoeren van de EU-grondwet in Nederland (2005) als het Oekraïne-verdrag (2016) af. D66 ziet hoe machtig het volk is geworden, doordat de mensen zelf hun informatie van het internet halen en ze de standpunten van regeringspartij D66 niet langer slikken als zoete koek. Daarom is D66 voorstander van censuur, promoot ze haar welgevallige omroepen (subsidie), werkt ze andere omroepen tegen (boetes) en spreekt ze over fake-news als haar tegenstanders hun stem laten horen. Inmiddels timmeren regeringspartijen ook hun gesloten coalitieakkoord dicht om het parlement uit te kunnen sluiten en worden er tijdens de formatie zelf geen standpunten of uitkomsten meer gedeeld met journalisten.

De Europeanen, die in talrijke oorlogen gevochten hebben voor hun vrijheid en democratie, worden door toedoen van de machthebbers overlopen door mensen met heel andere opvattingen over deze pijlers van hun beschaving, kennis en wetenschappelijke ontwikkelingen. Miljoenen mensen uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten volgen de leringen van de islam die staan voor onderwerping aan Allah en onderdrukking van tegenstanders, afvalligen en ‘ongelovigen’. Vanwege de massaliteit waarmee dit proces plaatsvindt, kun je wel degelijk spreken van ‘omvolking’ en de effecten voor de maatschappij zijn desastreus: een steeds groter aantal mensen in Europa wil helemaal niets te maken hebben met vrijheid en democratie! Bovendien daalt het welvaartspeil dat nodig is om een volk zich verder te kunnen laten ontwikkelen door de massa-immigratie snel: steeds meer mensen leven in armoede en de files bij de voedselbanken spreken daarbij boekdelen… Er is een groot tekort aan huizen, die daardoor onbetaalbaar zijn geworden, maar ook de kosten voor de primaire levensbehoeften zoals voedsel, energie en gezondheidszorg belemmeren mensen om nog geld opzij te zetten voor later of voor het doen van speciale dingen.

De ECB, die de EU financieel aanstuurt, bepaalt hoe hoog de rentestand is, koopt waardeloze schuldpapieren op, drukt geld bij en maakt de hele EU afhankelijk van haar grillige beleid dat tot enorme armoede leidt ten gevolge van de inflatie die ze bewust heeft veroorzaakt. De komst van tientallen miljoenen immigranten bracht onverdraagzaamheid, agressie en criminaliteit met zich mee en die drukken zwaar op de moraal. Bovendien is er nu sprake van een culturele tweedeling die onoplosbaar is: islam enerzijds en democratie/vrijheid anderzijds zijn niet verenigbaar. Ze lijken op water en olie die je weliswaar samen in één maatkolf kunt schenken maar je zult ze nooit kunnen mengen, hoe hard je ook schudt.

Europeanen worstelen door toedoen van Brussel of hun eigen overheden nu om de eindjes aan elkaar te knopen en daarom ontbreekt het hen aan geld en energie om zich verder te ontwikkelen. De energietransitie is wetenschappelijk bezien een farce die niets oplost, maar alleen maar veel geld verslindt. Ze verwoest de industrie, de land- en tuinbouw en verandert het welvarende Europa in een armlastig continent dat afhankelijk is van de goodwill van de Amerikanen en Dubai. Europa is niet alleen tot stilstand gekomen, maar holt terug richting de Middeleeuwen.

De oorlog tegen Rusland escaleert meer en meer en alleen grote wapenfabrikanten varen er wel bij. Russen en Oekraïners sterven massaal en feitelijk zijn alle Europeanen slachtoffers van de machtswellustelingen en oorlogshitsers die de openbare discussie afschermen door middel van censuur en het verkondigen van fake-news. Er gaan zelfs stemmen op om het verkondigen van hen ‘onwelgevallige’ meningen strafbaar te maken, waarmee de EU de democratie definitief afschaft.

Intussen leven de wolven in schaapskleren in luxe en vliegen ze de hele wereld rond in privévliegtuigen naar vergaderingen tijdens welke ze beslissen over hoe ze ons alles zullen afpakken, onze rechten en vrijheden incluis.

Toch mogen we Rutte en Kaag, Timmermans, Lagarde en Von der Leyen, maar ook Schwab en Biden dankbaar zijn dat ze zo zichtbaar arrogant omgaan met hun macht en dat hun uitspraken niets aan duidelijkheid te wensen overlaten: ze willen de totale macht over het volk behouden door het de vrijheid, democratie en welvaart af te pakken, door het letterlijk in de kou te laten zitten, het over te leveren aan de barbaarse islam en het hopeloos te verdelen door het in een oorlog te dwingen die niemand wil.

Als het volk onmondig en tandeloos is geworden, zoals het 1000 jaar geleden ook al was, hebben de machthebbers niets te vrezen!

Door:
“Angélica”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op En op wie gaat u stemmen 15 maart?

 1. loekie zegt:

  Het gemiddelde kennisniveau is in enkele decennia enorm gestegen; en rechtevenredig de naïviteit

  Geliked door 1 persoon

 2. Hovawart zegt:

  De keuze is nog steeds een simpele kwestie van,….minder, minder, minder, of meer, meer, meer…..

  Geliked door 1 persoon

 3. BosscheBol zegt:

  Mensen, er hoeft helemaal niets bijzonders te gebeuren.
  De normale propaganda, de normale leugens, de normale modder-smijterij is voldoende.

  Net de peilingen bekeken op DDS en de moed zakte me in de schoenen. Het is te weinig en het is te langzaam.

  De huidige regering: VVD, D66, CDA en CU hebben nu 44 stemmen.

  Nou, dan zeiken ze straks na de verzeikingen een paar weken langer en nemen GL en PvdA aan boord. Zijn het al 66 zetels.

  Nog een maandje langer zeiken en JA of BBB zitten erbij.
  Hebben ze 80 zetels.

  Dan alleen nog de naam van het kabinet: wordt het: De Lachende Hyena 5, of wordt het De Kaagedis 1?

  SPANNEND!!!

  PS. En waarschijnlijk komt rutte er nog wat beter uit want hij is dan de grote staatsman die ons door “onze” oorlog leidt. En in oorlogstijd krijgen regeringspartijen altijd meer stemmen.

  Like

  • Oliedom zegt:

   “En in oorlogstijd krijgen regeringspartijen altijd meer stemmen”.
   Tja, maar dan moet men er wel een REGERING hebben en laat die er nou net niet zijn, dus is en blijft het hopen, dat de Nederlandse schapen eindelijk wakker worden en op die meneer van Minder minder partij PVV en/of op de FdD gaan stemmen om ook eens daadwerkelijk iets te veranderen in dit Postzegellandje.

   Like

  • koosv8 zegt:

   Geloof je het zelf, peilingen
   Gelooft iemand dat nog. En anders de verkiezingsuitslag wel, komop zeg.

   Geliked door 2 people

   • BigLJohn zegt:

    koosv8; Door stembusfraude is een stem op het FVD, PVV, Ja1 een stem op de VVD, D66, Groen Links, PvdA en CDA. De VVD en consorten hebben een missie van het WEF, en deze missie moet en zal afgerond moeten worden. Niet alleen in de VS stembusfraude, ook hier. Omdat er grote (misdadige) belangen mee gediend zijn.

    Like

 4. R. zegt:

  STEM 15 MAART A.S,, BESTE MENSEN, STEM DE GEHELE WEF-COALITIE WEG!!!!!!!

  Like

  • koosv8 zegt:

   Ik ga ook wel stemmen, maar de uitslagen vertrouwen nee.
   Kijk wie er regeren, ons glashard voorliegen, en nu zomaar weglopen om naar die criminelen in Davos te gaan. PVV of FVD mensen, de democratie moet terug, en de MEDIA overnieuw!! En de rechterlijke macht zonder politieke standpunten. Grenzen DICHT voor luie immigranten, en de huizen in de eerste plaats voor onze eigen woning zoekenden. etc.

   Geliked door 2 people

  • koddebeier zegt:

   Wees aanwezig op de stembureau’s bij het stemmen tellen !!
   Anders wordt weer de boel belazerd !!

   Geliked door 1 persoon

   • koosv8 zegt:

    Daar ben ik het helemaal mee eens, maar het zijn er te kort die dat ook willen doen. En het zijn meestal wel mensen die ik als eerlijk zie, hoewel je dat nooit weet, maar ongelofelijk naïef. Want wat gebeurt er op het hoofdstembureau, en wat gebeurt er bij de computer die het landelijk bij elkaar optelt, want daar gaat het echt fout ”denk ik”
    de zg. zetelverdeling, ja ja. mijn vertrouwen is weg, maar het wantrouwen des te groter. Ik ben er zelf niet blij mee, maar te realistisch om het NIET te zijn.

    Geliked door 1 persoon

 5. Léon van Duren zegt:

  De meerderheid van de ruggengraatloze waardeloze tweede kamer minkukels hebben het van overheidswege georganiseerde terroristische corrupte COVID-19 pharma maffia beleid van deze zogenaamde “rechtvaardige “ corrupte collaborerende WEF-BILDERBERGER overheid stilzwijgend gefaciliteerd!!!Slechts FvD,en in enige mate de PVV , Wybren van Haga ,en enkele andere politici hebben weerstand geboden tegen de onbetrouwbare ministers van het louche onbetrouwbare ministerie van van VWS!!

  Ook het onbetrouwbare ministerie van volksgezondheid in de VS van Amerika hebben nog steeds de euvele moed om de waardeloze geldverslindende onzinnige experimentele ongecontroleerde COVID-19 pharma maffia vaccins aan te bevelen!!!

  Dit is duidelijk van overheidswege georganiseerde desinformatie!!
  https://www.vaccines.gov/images/hero-image.webp

  Hier krijgen wij wel duidelijke informatie van Alice Weidel ,die gelukkig geen blad voor de mond houd omtrent de zeer vele omstreden geïnstitutionaliseerde COVID-19 pharma maffia misdadigers!! Deze vrouw is een moedige heldin!!

  https://vm.tiktok.com/ZMY1mkdPu/

  Mensen als Ursula von der L., Mark R,Hugo de J.,oud minister Ferdinand G., Ernst K. ,terroristenvereerster Sigrid K. ,en zeer veel andere geïnstitutionaliseerde medeplichtige pharma maffia daders dienen vanwege de ernst van de gepleegde misdaden minimaal levenslange gevangenisstraffen te krijgen!!

  Ook de meerderheid van de waardeloze ruggengraatloze huidige tweede kamerleden dienen een strafblad te krijgen voor het leven ,wegens opzettelijke nalatigheid ,wegens het stilzwijgend faciliteren van het van overheidswege georganiseerde klimaatfascistische terroristische COVID-19 pharma maffia psychopaten stappenplan!!!

  De meerderheid van de politieke partijen bestaat uit opportunistisch sukkels die het verschil tussen GOED en kwaad niet meer zien!!

  STOP HET VAN OVERHEIDSWEGE GEORGANISEERDE GEWETENLOZE SATANISCHE TRANSHUMANISTISCHE WEF-BILDERBERGER FASCISME!!

  WIE ZWIJGT STEMT TOE!!

  Met vriendelijke groeten van Léon van Duren (een roepende in de woestijn van Nederland,om SIONS wil zal ik niet zwijgen,YESHUA HAMASHIACH leeft!)

  Haelen 6081CZ

  Like

 6. Henk der Niederländer zegt:

  En kijk dan even naar de stad waar Bruls de scepter zwaait.
  Dezelfde die vooraan liep om aangifte te doen toen Wilders minder minder riep en dus opkwam voor de Nederlander.

  21,4 jaar wachttijd voor sociale huurwoning Nijmegen: ‘Statushouders krijgen voorrang’

  Wie in Nijmegen in aanmerking wil komen voor een sociale huurwoning, moet lang wachten. Gemiddeld duurt het maar liefst 21,4 jaar – tenzij er een voorrangsregeling van toepassing is. PVV-Kamerlid Alexander Kops is woedend: ‘Ondertussen krijgen statushouders nog altijd massaal voorrang. Nederlanders worden – in hun eigen land! – keihard gediscrimineerd.’

  https://nieuwrechts.nl/91190-214-jaar-wachttijd-voor-sociale-huurwoning-nijmegen-statushouders-krijgen-voorrang

  Geliked door 1 persoon

 7. Julia zegt:

  Stemmen laat me niet huilen stemmen in dit fascistisch landje is pure schijn democratie het WEF bepaalt wie de regering hier vormt en de kiezers zijn er dan wederom ingetuind maar naar de kiezers wordt niet geluisterd en hebben ze maling aan. De betaalslaven blijven onderdrukt en worden de komende jaren meer en meer geterroriseerd en uitgebuit. Zolang het algehele WEF regime niet wordt uitgebannen zal er helemaal niets veranderen. Een schrale troost maar de keiharde realiteit helaas.

  Geliked door 1 persoon

 8. Snappie zegt:

  Een prachtige foto die het dubbele leven van de volksvertegenwoordigers uitbeeld. Voor mij mogen ze op de wolven gaan jagen, verdovend afschieten en in quarantaine zetten. Dit artikel is hopelijk ook naar de nieuwsbladen gestuurd als voorpagina nieuws.
  Een klein detail dat groot verschil kan uitmaken is dat je olie en water mbv een emulgator kunt veranderen in een nieuwe emulsie. Een nieuw volk met een nieuw strijdvaardig elan ,intelligentie en wijsheid boven de oorlog, corruptie, egoïsme en macht wellustelingen.
  Ondertussen wordt het wapen geweld steeds groter en de inzet hoger.
  Zij bewandelen de doodlopende weg.

  Like

 9. ronjaspers zegt:

  Onbegrijpelijk,wat zijn veel mensen toch gehersenspoeld en geindoctrineerd.Regeringen en politici hebben geen macht of zeggenschap en bepalen het beleid niet.Het zijn marionetpoppen van de bilderberg groep/WEF die hebben de werkelijke macht en regeren in europa.Politici zijn gewoon personeel en uitvoerders van de bilderberg groep/WEF.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s