Hongarije: 97% wijst de EU-sancties tegen Rusland af

(Vertaling: E.J. Bron)

Een omvangrijke peiling onder de Hongaarse bevolking heeft de koers van de regerende partij Fidesz tegen de anti-Russische sancties van Brussel bevestigd. Viktor Orbán (foto) zal de resultaten nu op EU-niveau gebruiken om zijn diplomatieke doelen te kunnen bereiken.

De Hongaarse regeringswoordvoerster, Alexandra Szentkirályi, heeft zaterdag meegedeeld dat bijna alle Hongaarse staatsburgers die aan een landelijke enquête hadden deelgenomen zich voor de opheffing van de EU-sancties tegen Rusland uitgesproken hadden, zoals het persbureau TASS meedeelde.

Ze vatte in een verklaring, die ze op haar Facebook-pagina publiceerde, de landelijke peiling samen en stelde daarin vast:

We hebben het resultaat van de consultaties ontvangen: 97% van de Hongaren wijzen de sancties af, die zware schade kunnen aanrichten. De boodschap is duidelijk: de Brusselse sanctiepolitiek moet herzien worden.”

Daarvoor had de Hongaarse regering meegedeeld dat de consultaties twee maanden geduurd hadden, dat er 1.360.000 mensen aan deelnamen en dat ze op 15 december beëindigd waren. De autoriteiten beschouwen dit als een tamelijk nauwkeurige indicator als je bedenkt dat de bevolking van het land uit minder dan 10 miljoen mensen bestaat. Bij eerdere consultaties, die zich geconcentreerd hadden op thema´s zoals migratie en de Covid-19-pandemie, werd ongeveer hetzelfde aantal personen geënquêteerd.

De actuele landelijke consultatie vond plaats op initiatief van het kabinet en de regeringspartij Fidesz. De Hongaren konden twee maanden lang op zeven vragen antwoorden, die of per post verstuurd of online ingevuld konden worden. De deelname aan de peiling was volledig vrijwillig, er was geen “”verkiezingsdrempel”.

Aan de burgers werden vragen gesteld over de sancties tegen de levering van olie, aardgas, kolen en hout. Ze werden ook gevraagd naar mogelijke sancties op het gebied van de kernenergie, inclusief het verbod van de levering van Russische kernbrandstof aan de kerncentrale Paks, evenals naar beperkingen voor Russische toeristen en naar sancties die tot een stijging van de prijzen van levensmiddelen leiden.

Volgens de enquête staat de grote meerderheid van de Hongaren negatief tegenover de EU-sancties en is voorstander van hun opheffing. De regering had vanaf het begin duidelijk gemaakt dat ze het resultaat van de landelijke consultaties als sterk argument bij de gesprekken met de EU-leiding en andere landen zal gebruiken. Het door minister-president Viktor Orbán geleide kabinet zet zich al lange tijd voor een heroverweging van de Brusselse sancties tegen Rusland in en heeft tot nu toe in ieder geval kunnen bereiken dat Hongarije van enkele anti-Russische sancties wordt uitgezonderd.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Hongarije: 97% wijst de EU-sancties tegen Rusland af

 1. Olie bol zegt:

  Met die peiling heeft de EU niks te maken dit legt de EU naast zich neer.

  Like

 2. bobzelf zegt:

  MIJN HEMEL PUTIN 2.0…
  GEWELDIG HE. VOOR JE LAND VECHTEN ..
  VOOR JE VOLK STAAN …
  ZELFS GEWOON JE MIDDELVINGER OPSTEKEN NAAR BRUSSEL
  DE GRENZEN ZO POTDICHT HOUDEN ALS MOGELIJK .
  VRIEND VAN PUTIN …
  GAZZZZ UIT RUSLAND …
  IK DENK HET MEEST VEILIGE LAND NU IN HEEL EUROPA ..

  U HEEFT RUTTE .. OOK MOOI TOCH ??

  OOM DOE MIJ MAAR EEN BROODJE WORMEN MET PINDASAUS GRAAG

  DE NIEUWE BERENKLAUW IN NEDERLAND. OOK DE WORMEN WORDEN IN NEDERLAND GEKWEEKT

  KILO KNALLERS AAN KIP KOMEN VOLGESPOTEN MET WATER UIT UKRAINE
  DAT IS LEKKER GODKOOP

  WHAHAHAHHA . IS ER IETS WAT U NIET PIKT IN NEDERLAND

  110.000 AZOV LOVERS ZIJN ER OOK AL .
  OOM THE ZOMBIES ARE THERE

  Geliked door 5 people

 3. Andre zegt:

  De rest van Europa ook alleen het mag niet gezegd worden van Klaus Schwab.

  Like

 4. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Geweldig nieuws.
  Een van de weinigen die hun rug recht durven te houden.
  Enorm respect voor Orbán en het Hongaarse volk.

  Geliked door 3 people

 5. karton zegt:

  En dán te bedenken dat nageboortes als v.d.Leyen, Timmerdinges, clowntje Verhofstadt, Rutte en Quag, met hun belerende vingertje durven te wijzen naar échte leiders als dhr. Orbán en Duda. Schaamteloos zootje daar in Brussel !

  Geliked door 1 persoon

 6. Frits zegt:

  Hongarije: GEEN honger, dorst en kou. Mooi hè!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s