Wanhoopsdaad van de Duitse regering – Scholz “bedelt” om Irakees gas

De Irakese minister-president Mohammed Shia´ al-Sudani en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse regering is bijna handenwringend in de hele wereld op zoek naar vervanging voor “afgewezen” Russische gasimporten. Daarom ontvangt de Duitse bondskanselier Olaf Scholz de Irakese minister-president voor gesprekken over LNG-gasleveringen.

Vloeibaar gemaakt gas uit Irak als oplossing?

Daartoe ontmoette Olaf Scholz op 13 januari in Berlijn de Irakese minister-president Mohammed Shia´ al-Sudani. Daarover werd meegedeeld dat Duitsland met Irak gesprekken wil voeren over de mogelijkheid van de import van vloeibaar gemaakt gas (LNG) om Russisch gas te vervangen.

De Irakese minister-president ontmoette bovendien de Duitse president Frank-Walter Steinmeier en Svenja Schulze, de Duitse minister voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling.

Irak zou “een zeer geziene coöperatiepartner bij de import van olie en gas naar Duitsland zijn”, verklaarde de bondskanselier. Volgens al-Sudani plant Irak een pijpleiding via Turkije naar Europa. Aan de rand van het bezoek ondertekende de onderneming Siemens Energy ook een intentieverklaring met de minister van Elektriciteit van Irak, Siad Ali Fadhil, om de infrastructuur van de op dit moment slechte stroomvoorziening in het land uit te breiden om zodoende de veel voorkomende stroomuitval in Irak te reduceren.

Irak door zelf “teweeggebrachte” nood van Europa weer “salonfähig”

Nauwelijks een land in de wereld is financieel zo sterk afhankelijk van de olie-inkomsten als Irak. Het land is volgens informatie van het Internationaal Energieagentschap de op vier na grootste olieproducent. Irak exporteert ook gas via een in 2022 geopende LNG-terminal van de Basra Gas Company.

Sinds het begin van het Oekraïne-conflict en de daaropvolgende westelijke sanctiecampagne tegen Rusland is Duitsland de toegang tot 55% van zijn LNG-importen kwijtgeraakt. Deze fatale situatie was voor de Duitse regering vorig jaar aanleiding om op zoek te gaan naar nieuwe energieleveranciers.

Tijdens zijn bezoek in Berlijn op 13 januari zei de Irakese minister-president dat Bagdad Duitse ondernemingen ook mogelijkheden zou hebben aangeboden om te investeren in het gebruik van de Irakese LNG-leveringen. Wat zo veel zou kunnen betekenen als wie de pijpleiding bouwt en financiert, krijgt ook gas. Dan zal Duitsland waarschijnlijk nog dieper in de sowieso al door de onvermoeibare ondersteuning van het Oekraïne-conflict, evenals de “economische boemerang” van de sanctiepolitiek, lege staatsbuidel moeten tasten.

Leveranciers moeten kennelijk door “subsidies” overtuigd worden

De Duitse minister van Economische Zaken en Klimaatbescherming, Robert Habeck (Groenen), was eigenlijk alleen maar voor dit ministerie aangetreden om Duitsland compleet onafhankelijk van fossiele energiedragers te maken.

Nu moet hij, dankzij de EU-sancties tegen Rusland, eerst naarstig leveranciers voor fossiele energiedragers zoeken en vinden. Kennelijk moeten diegenen die “opgescharreld” kunnen worden dan echter ook nog desbetreffend “gesubsidieerd” worden.

Qatar zal vanaf 2026 jaarlijks over een periode van 15 jaar tot twee miljoen ton LNG aan Duitsland leveren. Dit vloeibaar gemaakte gas uit Qatar zal echter niet eens 2% van het Russische aardgas kunnen vervangen, dat eerder via de pijpleiding Nord Stream “voordelig” naar Duitsland was gekomen.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Wanhoopsdaad van de Duitse regering – Scholz “bedelt” om Irakees gas

 1. bobzelf zegt:

  WHAHHAHAHA .NOU KLINKT GEWELDIG .

  ALS…….. MISSCHIEN ……… . INDIEN

  EN EEN PIJPLEIDING DIE NOG GEBOUWD MOET WORDEN ..

  NOG NIET EENS 2 % VAN het russische aardgazzzzzzz KUNNEN VERVANGEN .

  DUS HOPEN OP WAT DRUPPELS OP EEN KOKENDE PLAAT WHAHAHAHA

  DE MOFFEN ZIJN DIT KEER DE LUL

  ZIJN NU MEER DAN EEN JAAR AAN HET ZOEKEN .

  OOK WORDEN ER WAT TANKS NAAR UKRAINE GESTUURD …

  EN OOM VLADIMIR KIJKT GEWOON BIJ MOFFRIKA OVER DE SHUTTING

  NEE. DAN BEN JE GOED BEZIG.

  IK ZOU ZEGGEN U BENT VOOR DE VOLLE 100 % “”DE LUL “”

  KNAP GEDAAN . WE MOETEN VAN DAT RUSSISCHE GAZZZZZZZ AF .

  RUSLAND HEEFT VORIG JAAR SLECHT EEN 33 BILHOEN EXTRA VERDIENT AAN OLIE EN GAZZZZZZZZZZ

  WHAHAHAHAHAHAHA

  MAAR OP NAAR DER “”UNTERGANG “”

  JAHAAAAAAA EN HELEMAAL ZELF GEREGELD . OMDAT OOM BIDEN DAT ZEI

  WHAHAHAHAHAH

  IK GEEF 0 PUNTEN VAAN DE ATHENS JURY

  VOOR ONZE .ZUERST DAS RADT MEINES VATERS ZURUCK KRAUTZZZZZZZ

  OOM DASS IEST MEIN KUIL .

  GEWELDIG OM TE LEZEN ..

  DOMME VRAAG , TREKKEN JULLIE OOK JE ZELF GEGREVEN GRAF OOK ZELF ACHTER JE DICHT

  IK BEN ZO NIEUWSGIERIG .

  Geliked door 2 people

 2. bobzelf zegt:

  EN HIER WORDEN DAN INEENS WERELDWIJDE NAZI ZELENSKI LEUGENS OPGELOST .

  BUCHA. DAT WERELDBEKENDE DORPJE NET BUITEN KIEV .

  WAAR DE LIJKEN ZO WAREN NEERGELEGD DAT DE DOODGESCHOTEN BURGERS EN SOLDATEN EN HET PLAATSELIJKE VERKEER ER GEEN HINDER VAN HAD.

  DE DODEN WERDEN MIDDEN OP STRAAT OOK GELIJK ONTDEKT ???

  DE RUSSISCHE BEZETTING WAS PAS 3 DAGEN WEG. WHAHAHAHAHA

  MAAR ALLES WAS INEENS WERELDNIEUWS .

  UW TYPHUS HOND PUTIN DID IT. SCHANDALIG

  LEES EFFE MEE

  PUTIN DID IT ….
  DE MANNEN VAN PUTIN ??
  DIE RUSSEN MASSAMOORDENAARS ….
  SLEEP AL DE RUSSISCHE MOORDENAARS VOOR EEN TRIBUNAAL …….

  SOMS DUURT HET EVEN …… JAARTJE OF ZO EN DAN INEENS

  GAAT HET LICHT AAN …????????????????????

  EX-FRANSE VRIJWILLIGER IN OEKRAÏNE DIE DE LEUGENS OVER BUCHA ONTKRACHTTE, VRAAGT ASIEL AAN IN RUSLAND.

  Hij rapporteerde de misdaden van Kiev tijdens zijn missie in Oekraïne en werd een “vijand” voor de NAVO-landen.

  Opnieuw wordt het westerse discours dat NAVO-landen “democratieën” zijn en Rusland een “dictatuur” aan het wankelen gebracht door feitelijke gevallen van politieke vervolging en schending van de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid in westerse landen.

  Een voormalige Franse vrijwilliger in Oekraïne, die de misdaden van het neonazistische regime van Kiev op het slagveld aan de kaak stelde, vraagt nu politiek asiel aan in Moskou.

  Hij was onlangs het doelwit van een moordaanslag in een NAVO-land, waardoor hij zich niet langer veilig voelt in staten die deel uitmaken van het Atlantisch bondgenootschap.

  JA WAT DOE JE DAN . DAN KAN JE ALLEEN NAAR HET MEEST BETROUWBARE LAND TER
  WERELD GENAAMD RUSLAND

  Het Russische persbureau RIA Novosti meldde op 11 januari dat Adrien Bocquet, een journalist en voormalig Frans soldaat die ook als vrijwilliger deelnam aan een humanitaire missie in Oekraïne naast de troepen van Kiev, politiek asiel heeft aangevraagd bij de Russische autoriteiten.

  Er is nog steeds geen precieze informatie over de voortgang van de procedure voor het verkrijgen van het visum.

  Bocquet lijkt mediaoptredens en commentaar over de zaak te vermijden – zeker uit vrees voor zijn persoonlijke veiligheid, aangezien hij het doelwit is geweest van operaties van inlichtingendiensten tegen zijn leven vanwege zijn werk als journalist.

  Zoals de meeste westerse vrijwilligers diende Bocquet aanvankelijk in Oekraïne, misleid door het verhaal van de media, maar hij werd verrast toen hij de realiteit van het slagveld zag.

  JOHHHHHHH ??????????????????

  Hij was getuige van vele oorlogsmisdaden door neonazistische agenten van Kiev, waaronder martelingen en illegale executies.

  Het is belangrijk op te merken dat Bocquet geen onervaren burger is, maar een getrainde militair,
  en toch beweerde hij verrast te zijn door de taferelen die hij in Oekraïne zag, gezien de extreme wreedheid waarmee neonazistische soldaten Russische gevangenen en inwoners van Donbass behandelen.

  “Als ik het heb over moord en marteling, dan heb ik het over de moord en marteling OP het Russische leger.

  Officieren waren de eersten die werden geëxecuteerd.

  Ik hoorde geschreeuw toen de ‘Azov-mannen’ vroegen wie de officier was.

  Zodra ze het antwoord kregen, schoten ze die persoon onmiddellijk door het hoofd […]

  Het ergste is dat ik geen menselijke houding zag, geen emoties, want ik zag mensen geëxecuteerd worden, mensen gemarteld, mensen gedood, in hun ledematen en hoofden geschoten (…)

  Voor al deze soldaten, voor leden van het Azov Bataljon, is de belangrijkste taak, zoals ze me altijd hebben verteld, het martelen en doden van ‘Russische honden’.

  Als voormalig militair was ik verbaasd.

  Want uit alles bleek dat hun hoofddoel het martelen en doden van ‘Russische honden’ was, terwijl ze het zelfs nooit over de bevrijding van hun bevolking hadden”, zei hij destijds.

  Maar het meest beruchte onderwerp waarover Bocquet commentaar gaf was de Bucha tragedie

  die volgens zijn informatie hoogstwaarschijnlijk een valse vlag operatie was, georganiseerd door Oekraïne om Rusland de schuld te geven en de wereld publieke opinie tegen Moskou te bewegen.

  JOHHHHHHHH?????

  Op het slagveld zag de Franse vrijwilliger een vreemde activiteit van Oekraïense soldaten, die de lichamen van in andere regio’s gedode mensen vervoerden en naar Bucha brachten om redenen die toen nog onbekend waren.

  BENT U ER NOG VRIENDEN HIER BIJ ONS BERTUS ??? MOOI

  Hij vertelde de media ook dat zijn collega’s hadden gezien hoe deze lichamen uit koelwagens werden gelost, wat erop wijst dat ze inderdaad van ver kwamen,
  met de zorg om hun behoud.

  Bocquet begreep toen dat dit waarschijnlijk de voorbereiding was van een gesimuleerde scène van massamoord,

  JOHHHHHHHHHHHHHHHHH

  aangezien de Russen de stad onlangs hadden verlaten,

  ZE WAREN AL 3 DAGEN WEG. ( DANK JE WEL OOM BOB , DAT U DAT DESTIJDS AL GEMELD HAD )

  zodat het, door de lichamen op de grond te leggen en te fotograferen, zou lijken op een misdaad begaan door de troepen van Moskou.

  YES WH ELSE ??????????????

  “Toen we met de auto Bucha binnenreden, zat ik op de passagiersstoel.
  En terwijl we door de stad reden, zag ik lichamen van mensen aan de zijkanten van de straten, en tegelijkertijd zag ik hoe de lichamen van mensen uit vrachtwagens werden gehaald en naast de lichamen op de grond werden gelegd om het effect te geven van massamoorden (…)

  Een van de vrijwilligers die de dag ervoor op deze plaats was (…) [vertelde me dat] hij koelwagens uit andere steden van Oekraïne naar Bucha zag komen en lichamen uitlaadde en ze in rijen neerlegde.

  Ik begreep daaruit dat ze massamoorden aan het organiseren waren”, zei hij.

  Het is duidelijk dat deze berichten problemen veroorzaakten voor Bocquet, die in het Westen, ook in zijn eigen land, werd gezien als een “Russische desinformatieagent”.

  Vervolgens “wisselde hij van kant” en begon een belangrijk werk als journalist, waarbij hij voortdurend de misdaden van Kiev tegen de Russen in Donbass aan de kaak stelde.

  Westerlingen reageerden aanvankelijk op de acties van Bocquet door hem gewoon te “schrappen”,
  maar het geweld escaleerde toen hij in oktober het slachtoffer werd van een door Oekraïense agenten georganiseerde val toen hij op de luchthaven van Istanbul was.

  Bocquet postte toen op sociale media foto’s van zichzelf liggend in een ziekenhuisbed met ernstige verwondingen over zijn hele lichaam.

  Hij verwachtte dat de Franse regering zich over de zaak zou uitspreken, maar in een nota ontkende het Parijse ministerie van Buitenlandse Zaken enige informatie over de aanslag te hebben,
  waardoor hij dacht dat het om een gezamenlijke operatie van Oekraïense en westerse agenten ging.

  Daarom voelt hij zich niet meer veilig in NAVO-landen.

  De beslissing van Bocquet om asiel aan te vragen in Moskou is een ondubbelzinnig bewijs dat de zogenaamde “westerse democratie” een leugen is.

  De vrijheid van meningsuiting wordt ernstig bedreigd in de landen van de Atlantische alliantie, met duidelijke veiligheidsrisico’s voor iedereen die de misdaden van Kiev onthult.

  Ondanks de inspanningen van de mainstream media om dit te verzwijgen, zal deze realiteit op een gegeven moment voor iedereen zichtbaar worden.

  I REST MY CASE EN DIT ALLEMAAL BIJ ELKAAR GELOGEN EN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  GEORGANISEERD DOOR EEN PLEURIS JOOD MET EEN KEPPELTJE .

  JA ROEPT U MAAR . IK ZIT KLAAR VOOR U .

  OOM BOBZELLUF

  Geliked door 2 people

 3. Henk der Niederländer zegt:

  Aan de ene kant lees Ik zo’n bericht met een brede grijnsop mijn gezicht.
  Maar van de andere kant is het me ook duidelijk dat uiteindelijk de consument in Duitsland uiteraard de dupe is van het wanbeleid uit Berlijn.
  In ieder geval vind Ik het wel prachtig in wat voor situatie de Duitse regering zich heeft gebracht met hun “groene” politiek

  Like

 4. bobzelf zegt:

  Douglas Macgregor: NATO Mission Miscalculated In Ukraine Very Badly,

  Ukraine Defense Is Slaughtered

  WHO IS THE BOSS ????

  Like

 5. droevige mof zegt:

  Duitsland heeft een nieuwe minister van Defensie, Boris Pistorius, tot nu toe minister van Binnenlandse Zaken van Nedersaksen. Hij wordt gekwalificeerd door zijn vlijmscherpe erkenning dat de oudejaarsrellen werden veroorzaakt door rechtsradicalen. Nadat hij was weerlegd, d.w.z. op 2 januari, zei hij dat hij verkeerd was begrepen. Dus een volbloed politicus. Herr Scholz, complimenten, schot in de roos.

  Geliked door 1 persoon

 6. Harry zegt:

  Wat hebben die duitsers toch met gas ?
  Iedereen moet van het gas af , zij willen het persé hebben .
  Ik zou het niet geven , we hebben gezien wat ze daarmee doen .
  Laat ze fijn verrekken !

  Bruinkool is de toekomst , jongens !

  Like

 7. Snappie zegt:

  Von der leyen zorgt voor total destruction in de EU zij heeft krent nog pap gegeten van financiën en administratieve boekhouding. Voor de EU burgers is zij een complete failiure. Zij beschouwd ons als aapjes in het groene EU. Oerwoud waar timmermans de grondlegger van wordt. Hij zal vast een standbeeld laten plaatsen voor zijn levenswerk.

  Like

 8. Ravian zegt:

  Jaja, van goedkoop Russisch gas moet je niet afhankelijk willen wezen, die blijven tenslotte zelfs doorleveren als je een proxy oorlog tegen ze aan het voeren bent.
  Je kunt jezelf voor gas véél beter afhankelijk maken van mensenrechten schendende en de Westerse wereld hatende islamieten, die de kraan al dicht draaien als je wat onaardigs over hun “profeet’ hebt gedacht, en ook nog eens de hoofdprijs voor dat gas betalen.
  Dit soort “logica” kan ook enkel maar afkomstig zijn uit een door het Marxisme verrot brein, zoals dat van linkse jokers als Scholz.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s