Een revolutie in de hoofden van het volk

(Door: J.B. Shurk – Vertaling: “Malpaso”)

“Wat bedoelen wij met de revolutie? De oorlog? Dat was geen onderdeel van de revolutie. Het was slechts een gevolg ervan. De revolutie was ín de hoofden van het volk, voordat deze werd uitgevoerd, van 1760 tot 1775, nog voordat er ook maar een druppel bloed vloeide.”

De woorden van John Adams uit een brief aan Thomas Jefferson in 1815, ruim veertig jaar nadat de Amerikaanse koloniën hun onafhankelijkheid hadden uitgeroepen. Na genoeg tijd te hebben gehad om de gebeurtenissen die zij in gang zetten te overdenken en terugkijkend vanuit het gezichtspunt van het succes van hun inspanningen, begreep Adams dat de overwinning niet toebehoorde aan de historische reuzen van hun tijd, maar voortkwam uit al die gedachten en dromen van het gewone volk. Zijn conclusie is vandaag de dag niet minder waar dan toen. Voordat je een systeem kunt veranderen, moet je eerst de geesten bevrijden die gevangen zitten in dat systeem. Al mag dat klinken als een onmogelijke taak, ze ís dat niet. In 1760 waren de Amerikaanse koloniën niet verenigd en waren de kolonialen loyaal aan een verre koning. Vijftien jaar later zetten ze de hele wereld op zijn kop. Tegenwoordig zijn mensen ook niet verenigd en lijken regeringen loyaal aan de koning van het World Economic Forum. Bedenk eens waar we over vijftien jaar staan. Dingen lijken vreselijk snel te gebeuren voor machthebbers wanneer ze erop blijven staan hun kop in de grond te steken.

Ik wind er geen doekjes om: ik heb een afkeer van die één-wereldregering-types die de wereld proberen te regeren door bevolkingsgroepen steeds maar tegen elkaar op te zetten. “Verdeel en heers” is de enige strategie die ze kennen, en onderdrukking vermomd als altruïsme is het enige resultaat dat ze leveren. Ze preken over racisme, niet omdat ze raciale vrede zoeken, maar omdat zulke haat mensen afleidt van de echte problemen die degenen met macht blijven creëren. Ze preken over klimaatverandering, niet omdat ze vrezen dat onze planeet ten einde loopt, maar om mensen bang maken om regeringen de volledige controle te geven over het gebruik van energie en hen zo ook de volledige controle over de mensen te geven. Ze preken over Covid-varianten, niet omdat ze levens willen redden, maar omdat ze elk leven proberen te controleren en manipuleren. Op dit moment legt de WHO de laatste hand aan wetten over de ‘Internationale Gezondheidsregeling’ die onze soevereiniteit verder wil verzwakken en bureaucraten in verre, buitenlandse kantoren in staat stelt om mensen te koeioneren in de naam van ‘gezondheid’. De Liberty Counsel, een non-profitorganisatie die zich inzet voor religieuze vrijheid, heeft uitstekend werk verricht door deze zesenveertig pagina’s wetsvoorstellen door te nemen en enkele van de meest schokkende te benadrukken:

– In artikel 1 wordt de WHO omgevormd van een adviesorgaan tot een bestuursorgaan waarvan de ‘permanente aanbevelingen’ juridisch bindend kunnen worden.

– In artikel 3 probeert de organisatie alle formele beperkingen van haar macht op te heffen die haar voorheen verplichtte om “respect voor de waardigheid, mensenrechten en fundamentele vrijheden van personen” te handhaven, en in plaats daarvan vervangt ze deze verklaringen door een marxistische toewijding aan “principes van gelijkheid, inclusiviteit, [en] samenhang.”

– In artikel 13A is de directeur-generaal van de WHO bevoegd om rijkdom te herverdelen van meer ontwikkelde landen naar armere landen.

– In artikel 18 is de WHO bevoegd om behandelingen, bewijs van vaccinatie, contactopsporing en quarantaines verplicht te stellen.

– Gedurende de zesenveertig pagina’s met voorstellen creëert de WHO de institutionele structuur voor digitale vaccin-paspoorten. Krachtens artikel 45 is de WHO ook bevoegd om persoonlijke gezondheidsgegevens bekend te maken.

– In bijlage 1 is de WHO bevoegd om alles te censureren wat zij zélf als foute informatie of desinformatie beschouwt.

Dit is drie jaar COVID-1984 waanzin in het kwadraat en permanent gemaakt, zodat de globale elite van het World Economic Forum een nieuw, machtig speeltje heeft. Wat een absolute totalitaire nachtmerrie! Relax, zeggen internationale gezondheidsautoriteiten de domme boeren van de wereld. We komen in vrede. We willen alleen maar dat jullie je waardigheid, mensenrechten en vrijheden overdragen en je onderwerpen aan ons systeem van marxistisch socialisme, gedwongen medische experimenten, lockdowns, digitale tracking en censuur – en in ruil daarvoor zullen wij jullie levens redden! Schrap dat allemaal, jullie hebben geen keuze; onze richtlijnen zijn juridisch bindend! Ha-ha, sukkels! De wetenschap!

Wanneer de “gouden regel” wordt vervangen door de kille regel van “gewoon de wetenschap volgen”, wordt een groot kwaad begaan tégen de mensheid – in naam van de mensheid – in opdracht van zelfverklaarde geleerden. Eugenetica, genocide en gedwongen sterilisatie hadden allemaal ook ooit de steun van ‘de wetenschap’. Al die meelopers die deze gruweldaden zijn vergeten, terwijl ze transgender-verminking, abortus op aanvraag, klimaatverandering, bevolkingscontrole en gedwongen experimentele Covid-injecties daarvoor in de plaats zetten, zetten zichzélf in de categorie van ‘nuttige idioten’.

Terwijl de Verenigde Naties en de WHO nu de zogenaamd wetenschappelijke invalshoek hanteren om volken van hun rechten en vrijheden te beroven, hebben Amerika, Canada en Mexico een gezamenlijke ‘Verklaring van Noord-Amerika’ uitgebracht, waarin ze duidelijk maken dat soevereiniteit en zelfbeschikking zullen worden vervangen door een marxistische, bureaucratische superstaat. In navolging van de missiedoelstellingen van de WHO beweert deze verklaring dat overheidsobsessie met diversiteit, inclusie, gelijkheid, klimaatverandering, massamigratie en gezondheid voor altijd voorrang zal hebben op individuele vrijheid, een beperktere overheid, de grondwettelijke waarborgen, of zelfs de hele Grondwet. Welkom bij de progressieve visie van de ‘heersende klasse’ op de toekomst van volkeren, waarin een tirannie van ‘expertise’ wordt gebruikt om vrijheden te smoren voor ons ‘eigen bestwil’.

Word U hier kwaad van? Kruipt dit onder uw huid en zorgt het voor een boze grimas op uw gezicht? Prima. Rechtvaardige woede is wat de wereld verandert – niet de machiavellistische machinaties van de politiestaat van het World Economic Forum. De globalisten hebben zich ingekocht in hun nieuwe deterministische religie, die mensen kwantificeert als niets meer dan manipuleerbare algoritmen ten dienste van de zelfverklaarde ‘heersende elites’. Ze zien zichzelf als ‘goden’ en de rest als een soort digitale ‘enen en nullen’ die geen eigen vrije wil hebben. Zoals met alle vernietigers van de mensheid die zich ten onrechte identificeerden als haar redders, worden zij verblind door onwetendheid en verteerd door haat. Terwijl ze steeds meer controle over de mensheid zoeken, maken ze steeds meer mensen wakker die weigeren gecontroleerd te worden. Ze herinneren de wereld eraan dat de echte strijd voor ons ligt, tussen de obsessie van het ‘progressivisme’ met de dood en de natuurlijke historische neiging van mensen om vrij te zijn.

Toen George Washington de Delaware-rivier overstak in een verrassingsaanval tegen de Hessische troepen, vroeg hij niet eerst toestemming aan een Deep State of zorgde dat de gezondheidsbureaucratie toestemming gaf. Geen WHO had hem in de weg kunnen zitten. Wat globalisten niet begrijpen, is dat in Amerika en in het hele Westen de Delaware-rivier niet meer ver weg ligt. En zodra een revolutie in de hoofden van de mensen eenmaal begint te groeien, zullen ze weinig tijd meer verspillen om naar de andere kant van de rivier te gaan.

Bron:
americanthinker.com
Door: J.B. Shurk

Vertaald uit het Engels door:
“Malpaso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Een revolutie in de hoofden van het volk

 1. Marc zegt:

  Die revolutie groeit bij mij al een tijdje.

  Geliked door 2 people

 2. saddy zegt:

  Evolutie:

  FAA heeft voor piloten burgerluchtvaart op 24 oktober 2022 stilletjes de normen voor de ECG-waarden verruimt: Zelfs piloten met hartletsel vallen nu binnen de marge.

  Ook een nieuwtje over de 15 min stad

  Geliked door 1 persoon

 3. Snappie zegt:

  Alles wat de regering doet is rotzooi schoppen ,leugens verspreiden vanuit een waan perspectief.
  woke is bullshit, sustainable goals is vette lariekoek allemaal afleiding en misleiding , corona hoax, vaccinatie hoax, co2 hoax en de meeste burgers gaan mee in het gestelde narratief.
  Nu zijn we nog vrij en kunnen opstaan om elke dag bij het binnenhof de kartel ministers van de politieke georganiseerde misdaad, te scanderen
  Nog even en dan hebben zij ons in een wetmatige wurggreep. Dan is een demonstrant een ondermijning van de democratie en staatsgevaarlijk.
  Goodluck folks

  Geliked door 2 people

 4. Dijkstra zegt:

  Art 3 van de WHO verklaring heeft de meeste gevolgen. Er staat dat het instellen van maatregelen inzake gezondheid voortaan niet meer gebaseerd zullen zijn op de waardigheid en vrijheid van personen (dus zelfbeschikkingsrecht) maar op gelijkheid, inclusiviteit en de algemene verantwoordelijkheid van staten.
  Gelijkheid tussen wie en wat?
  Inclusiviteit van … de hele wereld?
  Algemene verantwoordelijkheid van staten? Wat is dat en hoe ver gaat? Verantwoordelijkheid ten aanzien van wie? Haar eigen burgers of de WHO?

  Geliked door 2 people

 5. mooinique zegt:

  Ik heb het niet allemaal gelezen. Wat mij gewoon dwars zit is dat zometeen ongekozen engerds de baas zijn over iedereen. Ik blijf erbij dat wij niets hoeven te accepteren wat ons opgelegd is na WWII. Alle verdragen kabinetten en natuurlijk het koningshuis zijn niet meer geldig. Dus wij hoeven helemaal niets. Ik laat mij niet bang maken. Ik ben een vrij mens en accepteer niets wat mij niet aan staat. 🥰Fijn weekend!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s