Actuele berichten van het conflictfront

(Vertaling: E.J. Bron)

Rusland voert samen met de strijdkrachten van de Donbas-republieken een militaire operatie in de Oekraïne uit. Het Westen reageert met steeds nieuwe wapenleveringen aan de Oekraïne en unieke sancties tegen Rusland. Lees hieronder enkele van de laatste ontwikkelingen:

Bestuur van Zaporozje: veel Oekraïense soldaten de vorige maand naar Rusland overgelopen

Meerdere tientallen soldaten van de territoriale defensie van het Oekraïense leger in het gebied Zaporozje zijn sinds midden december naar Rusland overgelopen, deelde Vladimir Rogow, lid van de plaatselijke hoofdbestuursraad, tegenover het persbureau TASS mee. Zo´n ontwikkeling zou aan de frontsector Zaporozje regelmatig zijn waar te nemen, zei men.

Daarna zou onderzocht worden of deze soldaten of deze soldaten bij oorlogsmisdaden betrokken waren geweest, aldus Rogow. En verder: “Wanneer hun deelname niet bevestigd wordt, kunnen ze na een tijd in het gewone leven terugkeren. In principe zijn er veel van deze mensen, en er zijn zelfs sommigen van hen die alweer aan onze kant vechten.”

Volksrepubliek Donetsk bevestigt inname van Kleschtschejewka

De staf voor territoriale defensie van de Volksrepubliek Donetsk heeft bericht dat de Russische strijdkrachten het dorp Kleschtschejewka onder controle gebracht hebben. Daarmee wordt de melding van gisteren van de oprichter van de private militaire onderneming Wagner, Jevgeni Prigozjin, over de inname van het dorp bevestigd.

Kleschtschejewka ligt ongeveer 16 kilometer ten zuidwesten van de omstreden stad Artjomosvk (Bachmoet). Het dorp is strategisch belangrijk, omdat de controle over het dorp de omsingeling van Artjomowsk vergemakkelijkt en de bevoorrading van het Oekraïense garnizoen daar bemoeilijkt.

Russische ambassade in Washington: Amerikaans financieel systeem brengt zichzelf in diskrediet bij het overdragen van Russische vermogenswaarden aan Kiev

De Russische ambassade in Washington, D.C. heeft op de door de VS aangekondigde bedoeling gereageerd om bevroren vermogens van Russische zakenmensen aan de Oekraïne over te dragen. Zulke gevaarlijke precedenten zouden alleen maar de VS als een vestigingsplaats van het vrije ondernemerschap in diskrediet brengen, omdat dit vooral tegenstrijdig zou zijn aan de bescherming van private eigendomsrechten, staat er op het Telegram-kanaal van de Russische diplomatieke vertegenwoordiging: “Washington ondermijnt met eigen handen het vertrouwen in het lokale en internationale financiële systeem evenals in de competentie van de dollar.”

De VS zouden hun justitie ervoor gebruiken om eigen doelen o.a. ook in de “strijd tegen de Russische bedreiging” te kunnen uitvoeren, zei men verder.

Woordvoerder van het Kremlin: Westen vergist zich over de mogelijkheid van de Oekraïne tot de militaire zege

De perswoordvoerder van de Russische president, Dmitri Peskov, heeft verklaard dat e rin verband met de militaire betrokkenheid van de NAVO in de Oekraïne een escalatie van het conflict is waar te nemen. In een gesprek met journalisten verklaarde hij volgens het persbureau TASS: “Tot nu toe zien we dat het conflict in een spiraal escaleert. We zien een toenemende indirecte, en vaak zelfs directe betrokkenheid van NAVO-landen in het conflict.”

Tegelijkertijd wees de perswoordvoerder op het geloof van westelijke landen in de kans van een militaire zege van de Oekraïne. Volgens Peskov zou dit “een dramatische vergissing” zijn, die het Westen nog zou berouwen.

Amerikaanse senator bekritiseert de Duitse aarzeling bij de levering van tanks aan de Oekraïne

Lindsey Graham, een Amerikaanse Republikeinse senator, heeft in een interview de houding van Berlijn wat betreft het overdragen van Duitse tanks aan de Oekraïne afgekeurd. Hij zei tegenover “Politico”: “De geallieerden zijn de focus op de kern van het probleem kwijtgeraakt. Men wint of verliest. k kan niet geloven dat we onder elkaar nog steeds bakkeleien.”

Graham riep de Amerikaanse regering op om Abrams-tanks naar de Oekraïne te sturen, omdat die “de sluizen open zouden zetten” – Duitsland zou gedwongen zijn om groen licht voor de levering van zijn Leopard-tanks te geven.

Spiegel”: BND bericht over enorme verliezen van de Oekraïne bij Artjomowsk (Bachmoet)

De “Bundesnachrichtendienst” (BND, Duitse buitenlandse inlichtingendienst) zou het kabinet deze week in een geheime briefing over de situatie bij Artjomowsk geïnformeerd hebben. Volgens informatie van het Duitse weekblad “Spiegel” zou de BND de verliezen van de Oekraïense strijdkrachten aan deze frontsector op minimaal honderd per dag schatten. Mocht Artjomowsk vallen, dan zou dat een negatief effect op de hele defensielinie kunnen hebben, aldus de analyse van de BND. In dit verband, aldus de “Spiegel”, zou de militaire situatie ter plaatse de vraag van de tankleveringen dagelijks steeds belangrijker doen worden.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Actuele berichten van het conflictfront

 1. Léon van Duren zegt:

  De Russen zullen deze oorlog met vlag en wimpel winnen van de gemoderniseerde transhumanistische satanische neonazistische misleiders te Brussel en het onzinnige geldverslindende Straatsburg!!
  Ook de gemoderniseerde nationaalsocialistische psychopaat Joe B.,en z’n transhumanistische corrupte collaborerende COVID-19 pharma maffia stappenplan psychopaten zijn aantoonbaar schuldig aan het uitgelokte zinloze bloedvergieten!!

  Een onafhankelijk Neurenberg 2.0 tribunaal is nodig om de zeer vele geïnstitutionaliseerde terroristische corrupte collaborerende COVID-19 pharma maffia stappenplan oorlogsmisdadigers wereldwijd te berechten!!

  WIE ZWIJGT STEMT TOE!!

  Met vriendelijke groeten van Léon van Duren.

  Geliked door 1 persoon

 2. Henk der Niederländer zegt:

  Nou lopen de gekken in Oekraine en de USA opnieuw te ouwehoeren over het innemen van de Krim.
  Ze gaan er eenvoudig van uit de het een wandelingetje wordt maar het staat vast dat zou er een aanval op de Krim komen de gehaktmolen in de omgeving van Bakhmut een kleinigheidje zal blijken te zijn bij wat hen dan te wachten staat.
  Daarbij komt ook nog dat naar mijn mening de Oekrainse troepen niet echt gemotiveert zijn om zich af te laten slachten terwille van een junk.
  Kijk maar eens even naar hoe ver hij van de pad af aan hed raken is.

  https://rumble.com/v269trg-i-dont-quite-understand-who-to-talk-to-and-what-to-talk-about..html

  Geliked door 3 people

  • Leonid zegt:

   De grootste afgang voor al die ‘westerse politici’ (synoniem voor ‘idioten’) is het feit dat ze vorig jaar direct al massaal aan de lippen hingen van deze junk.
   Terwijl Junkie Zelensky intussen steeds verder afglijdt van de werkelijkheid en honderdduizenden Oekraïners dankzij zijn Hitleriaanse waanzin geslachtofferd worden, blijven de meest gestoorde EU-idioten deze onzin ratelende, cocaïne-spuitende, eigen-volk vernietigende, sociopatische flapdrol steunen … alsof hij een dappere, begaafde en deskundige wereldleider is.
   Op onze kosten.

   Geliked door 1 persoon

  • ronjaspers zegt:

   Henk.Ik weet ook van dat plan om de krim te veroveren,het is puur tot doel om WW3 uit te lokken.

   Like

   • Henk der Niederländer zegt:

    Dan hebben ze nou toch even een probleem als ze de Krim willen aanvallen want ondertussen is eergisteren de aanval geopendop Zaporizja waar uiteraard weer militairen naartoe zullen moeten die feitelijk niet meer voorhanden zijn.
    Het Oekrainse leger moet namelijk steeds meer leunen op soldaten die niet meer hebben gekregen dan een basistraining wat de gevechtskracht nou niet echt tengoede komt.
    Daarbij zullen tanks nodig zijn en met name MBT’s Main Battle tanks die aan Oekrainse kant vrij zelfzaam geworden zijn en hetgeen wat in de pijplijn zit wat uit het westen moet komen zijn hoofdzakelijk personeelcarriers en geen echte gevechtstanks.
    Daarom zeg Ik ze lopen weer te ouwehoeren over een aanval maar dat gaat eenvoudig een aanval worden die nooit gaat komen.
    Op zich een eenvoudig propagandaverhaaltja waar veelmensen nog steeds in trappen

    Like

 3. bobzelf zegt:

  whahahahahahah , WAT EEN ZELDZAAM DOMME OPMERKING WEER !!!

  de “Spiegel”, zou de militaire situatie ter plaatse de vraag van de tankleveringen dagelijks steeds belangrijker doen worden.

  HEBBEN ONZE WESTERE VRIENDEN “”HOUDINI “” DAN INGEHUURD . ??
  HOE HADDEN ZE GEDACHT DIE TANKS DAAR TE KRIJGEN DAN ??

  PER POSTDUIF. DE METRO MISSCHIEN . MET DE TREIN

  DIE DAG EN NACHT DOOR VLIEGTUIGEN BEKEKEN WORDEN

  DUS PROBEER HET EFFE. WHAHAHAHAHAHA

  OOM DOLLEFIE ZALLEFIE

  Geliked door 2 people

  • Henk der Niederländer zegt:

   Der Spiegel, de krant dus die betrouwbaar nieuws brengt.
   Blijft alleen een vraag over.
   Hoeveel journalisten van der Spiegel lopen er rond in Oekraine?
   Nou zo ver mij bekend zeer weinig en die er lopen zijn zeker niet te vinden in de omgeving waar de strijd woedt.

   Like

 4. boorzalf zegt:

  Een paar flinke bommen op dat klote Amerika mieteren. Arrogante klerelijers.

  Like

 5. Ravian zegt:

  “In dit verband, aldus de “Spiegel”, zou de militaire situatie ter plaatse de vraag van de tankleveringen dagelijks steeds belangrijker doen worden.”

  Steeds zinlozer zal je bedoelen…
  We praten hier over tientallen, hooguit honderden, westerse tanks, terwijl de Russen een directe reserve van zo’n 8.000 moderne tanks hebben, nog iets van 4.000 stuks van diezelfde moderne tanks in opslag hebben, en nog een voorraad wat oudere tanks in opslag hebben die waarschijnlijk de 10.000 overschrijd.
  En de bemanningen van al deze tanks zijn reservisten die gewoon opgeroepen kunnen worden.
  Welkom in de werkelijkheid…

  Geliked door 4 people

 6. Mooi dat je van dit klote-conflict / “speciale actie” 10tallen bronnen hebt om je te laten informeren!!

  Like

 7. scherpschutter1943 zegt:

  Sommigen hier doen aan wensdenken, dat geldt voor beide partijen. Propaganda is iets anders dan een nieuwsfeit

  Like

 8. Belozersky zegt:

  Het groot-Europees Rijk(vierde) zal en moet er komen in de ogen van Brussel en de leiders van het bondgenootschap. Na Oekraine is Georgie, Armenie en Azerbeidzjan aan de beurt om in te lijven. Worden bij Europa gerekend. Als de dictator van Wit-Rusland is verdwenen moet dit land er ook nog bij. Blijft tenslotte de Russische federatie nog over.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s