Het zwarte slavenverleden

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Het zwarte slavenverleden

 1. oliedom zegt:

  Wie neemt dat zooi, zoals Sylvana, Akwakie enz. nu echt serieus, op een paar malloten van Groene Khmer, P av Allochtonen, Dictators 66, zieligheidsindustrie, na dan?
  Voor dat Tuig: Als het hier niet bevalt, sodermietter dan op, nog beter was het, als wij hun eruit gingen trappen, wat een🤹‍♀️💃🍺 en opluchting zou dat zijn.

  Like

 2. Alphons Mantel zegt:

  ze doen alles om de immigratiegevolgen te verbergen. De chronische paspoortverstrekking aan ca. 1 miljoen niet-Europese moslims (Turken en Marokkanen) heeft natuur en milieu ernstig aangetast.
  Windmolens zijn zeer gevaarlijk voor vogels (jaarlijks naar schatting 50.000. dode vogels door botsingen met windmolens), ze geven geluidoverlast, slagschaduwen en horizonvervuiling. Er sterven zomers 1 miljard insecten per dag door botsingen met windmolens
  Hoeveel ministers inventariseren de schade aan natuur en milieu door deze irrationele parlementaire keuzes ? Nul

  Like

 3. ronjaspers zegt:

  De eeuwenoude tactiek van de zogenaamde elite,verdeel en heers mensen tegen elkaar opzetten.

  Like

 4. bobzelf zegt:

  VROEGER SLOEGEN WE DAAR VOOR DE ZEKERHEID OF ZE ECHT DOOD WAREN EEN HOUTEN PIN DOORHEEN OUDEN WE WEER MOETEN DOEN . BIJ DIE ZOEOEOEOEOWARTE NEGERS

  Like

 5. Rien E zegt:

  Eigenlijk komt het allemaal, net als blank, uit het latijn. Kijk bijvoorbeeld naar het italiaanse bianco , het franse blanche en idd spaans portugees roemeens etc. maw alle talen met hun roots in het latijn. Nu ben ik maar een eenvoudige techneut met een voorliefde voor kruiswoordpuzzels, maar dat mensen met een uni-opleiding zoals mw wakker deze onzin verkopen kan ik dan ook totaal niet begrijpen.
  Dat het woord blank hier is ingeburgerd komt omdat er lang in de lage landen (door de elite) frans is gesproken dat je in veel franse leenwoorden terugvind,zoals portemonnee en zelfs recent achter gekomen het woord moeras. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor het duits en sinds wo2 ook overweldigend voor het engels. Zo heten bosnegers in suriname ook wel marrons (bruinen) dus ik heb werkelijk niet de obsessie begrepen van oa msm en npo met wit ipv van blank. Wat ik altijd maar zeg als iemand dat bezigt, weet je wat wit is? dat zei mijn moeder vroeger weleens als ik er blijkbaar pips/ziekjes uitzag.

  Like

 6. Harry zegt:

  Ik weet niet of het in heel Afrika het geval is , maar de negers in Nigeria zijn ervan overtuigd dat hun zwart zijn de straf van God is .
  Ze waren in oorlog geweest met Europa en die hebben ze toen verloren , daarom heeft god ze voor straf zwart gemaakt .
  “ Maar de volgende keer winnen wij en dan worden wij wit en jullie zwart “ , was de verklaring .
  Geen wonder dat ze dat niet los kunnen laten .
  Volgens Jan Latten was de slavenperiode de enige periode dat negers echt gewerkt hebben en geleerd te werken .
  Tja , denk dat ie groot gelijk heeft !

  Geliked door 2 people

 7. Julia zegt:

  Trek mij helemaal niets meer aan van o.a. Simons en de rest van de blankenhaters de BLM racisten. Het schandaal alleen al dat de wereld op zijn kop stond vanwege een crimineel Floyd. Hoe gestoord kunnen blanke mensen zijn om hier in mee te gaan. Ik respecteer elk mens zwart, wit, geel of groen zolang mensen zich aan onze normen en waarden houden en onze geschiedenis en cultuur respecteren heb ik er niets op tegen. Maar al de gekleurde jankerds die zich continu gediscrimineerd voelen maar wel profiteren van onze sociale voorzieningen en uitkeringen, en onze geschiedenis en cultuur verketteren kunnen van mij morgen nog op zijn zuiver Nederlands gezegd oprotten naar waar ze vandaan komen. Ben dat geleuter of racisme helemaal zat en over discriminatie gesproken er wordt in Nederland maar één groep mensen gediscrimineerd namelijk de witte mensen die zich wel blauw betalen aan dat geleuter van o.a. de actiegroepen tegen racisme. Voor mij blijft het onbegrijpelijk dat zoveel witte mensen mee zijn gegaan aan het verdrijven van onze kindervriend Zwarte Piet dat al jaren een traditie is.

  Geliked door 1 persoon

 8. scherpschutter1943 zegt:

  Sylvana c.s. is een 100% rassist

  Geliked door 1 persoon

  • Oliedom zegt:

   Dat stuk vreten wil hetzelfde proberen wat die (verre familielid van haar😜) ferrier deed, (namelijk NIKS) de tijd in die kamer vol en zo kort mogelijk te maken en dan genieten van die riante vergoedingen.

   Geliked door 1 persoon

 9. Meine zegt:

  Hoe zouden de “Slavische volken” aan hun naam zijn gekomen ???

  Like

  • BosscheBol zegt:

   Het zou goed kunnen dat ze tot slaaf werden gemaajt door de Ottomanen en zelfs daarvoor al door de Byzantijnen. En misschien ook wel door de Vikingen die ze aan Byzantium verkochten.
   En los daarvan: in die tijden hield ook de christelijke kerk slaven.

   Like

 10. Ary zegt:

  Ik stel voor om een actie groep op te richten: Kick Out Zwarte Parasiet

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s