Oppositie tegen dictatoriale pandemiewet boekt succes

(Door: Maurice van Ulden)

De Senaat gaat niet akkoord met de door het kabinet voorgestelde ‘Pandemiewet’, die de regering dictatoriale macht verschaft om in te grijpen in de vrijheden van burgers. Dat is mede te danken aan acties van stichting De Biomedische Rekenkamer en onafhankelijk journalist Erick Overveen van De Andere Krant. Zij wisten de senatoren ervan te overtuigen dat de ingrijpende wetswijziging eerst moet worden onderzocht.

De Eerste Kamer besloot deze week op initiatief van de PVV dat er eerst een deskundigenbijeenkomst moet komen alsmede een vragenronde voordat de wet in stemming wordt gebracht. Het is nog niet duidelijk welke deskundigen zullen worden uitgenodigd. Het besluit van de Eerste Kamer is een tegenvaller voor het kabinet, dat haast wilde maken met de nieuwe ‘Pandemiewet’. De verspreiding van Covid in China zou het noodzakelijk maken de wet snel in te voeren, had minister Ernst Kuipers van VWS laten weten.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Oppositie tegen dictatoriale pandemiewet boekt succes

 1. BosscheBol zegt:

  Hahahaha! Helemaal niet dat ze haast willen maken met hun zogenaamde wet die al onze grondrechten opzij schuift omdat er verkiezingen aankomen en ze er na de verkiezingen misschien (hopelijk) geen meerderheid meer voor krijgen.
  Nee! Helemaal niet! Fake news! Zit Putin achter! Kwetsbare laag-opgeleiden zijn gevoelig voor deze onwaarheden. Dus om de democratie te beschermen zouden dit soort leugens uitgefilterd en bestreden moeten worden!

  Maar ik dwaal af. Die wet willen ze er niet gauw doorheen drukken omdat er verkiezingen aankomen, maar omdat corona uit zijn graf is opgestaan en miljoenen slachtoffers gaat maken!! Jazeker!!! Allemaal de schuld van de ongevaccineerden! In hun lichamen muteert het virus zonder dat de vuile egoïsten er zelf last van hebben en besmet dan de arme gevaccineerden en die gaan dan dood!

  Hup, heropvoedingskampen voor die wappies.

  Il overdrijf toch niet hè? Hoop ik …

  Geliked door 1 persoon

 2. stradivotski zegt:

  Dat is een goed signaal. Ik lees dat krantje sinds November vorig jaar met plezier. Wat men al niet bewegen moet om toch ergens een partij te overtuigen van het tegendeel. Dus dat betekend dat er toch nog sommigen in democratische vorm en recht denken en beslissen.
  Echter dat is een voorzet, wat is de uitkomst van een ( in voetbal termen ) genomen voorzet? Goal of geen Goal ?

  Like

 3. gebochelde zegt:

  Kleine overwinning………..toch ? Ben benieuwd hoe dit af gaat lopen!

  Like

 4. Henk der Niederländer zegt:

  Ik krijg zo maar een raar gevoel als Ikdit zo lees.
  Ik zal uitleggen waarom.
  Wat deze senatoren nu even laten zien dat ze niet in de eerste kamer zitten voor spek en bonen dus dat ze zogezegd hun werk doen.
  Maar zoals we wel weten is in Den Haag partijpolitiek voornamer als landelijke politiek en dus heb Ik zo maar het idee dat links en rechts straks wat toezeggingen krijgen en deze wet eenvoudig doorgang gaat vinden.

  Geliked door 1 persoon

 5. Julia zegt:

  Prijs de dag niet voor dat het avond is. Ook de Eerste Kamer zal heel snel akkoord gaan met de niet grondwettelijke pandemie wet. Die gasten laten elkaar niet vallen en stemmen hier straks volledig mee in. Mijn algehele geloof in de corrupte politiek binnen deze bananenrepubliek heb ik allang verloren. Welk weldenkend mens gelooft nog in het corrupte hol dan Eerste en Tweede Kamer wordt genoemd. Het is een grote theatershow.

  Geliked door 4 people

 6. saddy zegt:

  Die plandemiewet was nodig om zgn cojona-verspreiders uit bv china te kunnen weren.

  Wat zien we: Die wet is er nog niet, en toch kunnen er maatregelen getroffen worden.

  Kuipers maakt hierdoor duidelijk dat er voldoende wetgeving is om wat dan ook te regelen. Die plandemiewet is helemaal niet nodig.

  Like

 7. BigLJohn zegt:

  Ik hoop van harte dat de senaat van een ander kaliber is dan de tweede kamer. In de tweede kamer geldt de volgorde; eerst met zijn allen tegenpruttelen, en bij de stemming opeens met zijn allen VOOR zijn. In het verleden zagen we dit maar al te vaak. Eerst zien, dan pas geloven zegt men wel eens.

  Like

 8. Ravian zegt:

  Chinezen hebben een visum nodig om Nederland/de EU binnen te komen, en dat visum kun je ze dus gewoon weigeren.
  Vervolgens kun je dan ook nog gewoon reizigers afkomstig uit gebieden waar besmettelijke ziekten heersen in quarantaine zetten.
  Daar heb je allemaal geen “pandemiewet” voor nodig.
  Gewoon een stierenpoep argument om de grondwet aan de laars te kunnen lappen dus.

  Geliked door 2 people

 9. J.v.d.Heijden zegt:

  Hier is het bestuur van De Biomedische Rekenkamer:
  https://www.biomedische-rekenkamer.nl/about

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s