Volgende corruptieschandaal in de Oekraïne: Zelensky´s viceminister gearresteerd

(Vertaling: E.J. Bron)

Slechts 14 dagen na de asielaanvraag in Oostenrijk van de president van de Oekraïense Nationale Bank, die € 5,42 miljoen verduisterd zou hebben, alweer het volgens corruptieschandaal in Kiev: viceminister Wassyl Losynskyj werd gearresteerd.

Alle Europeanen, die het rapport van de EU-rekenkamer uit de herfst van 2021 over de Oekraïne kennen, zullen niet echt verrast zijn door de actuele gebeurtenissen in Kiev: de viceminister Wassyl Losynskyi werd vanwege het aannemen van € 400.000,- gearresteerd.

“Het nationale anticorruptiebureau heeft bij de viceminister voor de ontwikkeling van gemeenten, territoria en infrastructuur, Wassyl Losynskyi, een huiszoeking uitgevoerd en hem gearresteerd”, berichtte de “Ukrajinska Prawda”.

Het ministerie heeft al op het bericht gereageerd en de viceminister ontslagen. Losynskyi wordt ervan beschuldigd bij de aankoop van stroomgeneratoren € 400.000,- smeergeld te hebben aangenomen. Het onderzoek liep al sinds september, de medewerker in de regering van Volodymyr Zelensky wilde zichzelf er blijkbaar ook nog aan verrijken dat zijn landgenoten in een absolute crisissituatie geen stroom in hun woningen en huizen hebben.

Bevel tot aanhouding van Oekraïense bankmanager in Oostenrijk

Opmerkelijk: dit nieuwe corruptieschandaal komt slechts 14 dagen na de zaak van de naar Oostenrijk gevluchte president van de Oekraïense Nationale Bank, Kyrylo Shevchenko (50). Deze verbergt zich op dit moment in Wenen, omdat hij er door de regering in Kiev van wordt beschuldigd € 5,42 miljoen verduisterd te hebben. In de Oekraïne wordt de bankmanager, die veilig in Oostenrijk leeft, ondertussen via een bevel tot aanhouding gezocht.

Shevchenko heeft nu zelfs in Oostenrijk asiel aangevraagd. Ook Oleksandr T., de voormalige president van het Oekraïense constitutioneel hof en verklaard tegenstander van Volodymyr Zelensky, woont ongestoord in Wenen.

Ook beschuldigingen tegen de Oekraïense minister van Defensie

Ook de Oekraïense minister van Defensie, Olexij Resnikow, moet zich volgens officiële informatie van het parlement in Kiev over berichten over veel te dure aankoop van levensmiddelen voor het leger verantwoorden, bericht de Duitse krant “Die Welt”. Resnikow zou uitgenodigd zijn voor een hoorzitting, zei de vicevoorzitter van de parlementaire commissie voor nationale veiligheid, defensie en informatie, Marjana Besugla, zaterdag voor de nationale radio. Bovendien kondigde de Rekenkamer een speciaal onderzoek op het ministerie van Defensie aan.

Daarvoor hadden mediaberichten in Kiev voor ophef gezorgd, volgens welke het ministerie van Defensie levensmiddelen voor zijn soldaten zou kopen tegen prijzen, die tot driemaal zo hoog zijn als de prijzen in de winkel. Bij het contract van omgerekend € 300 miljoen zou het niet om de verzorging van de soldaten aan het front, maar in het achterland gaan.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Volgende corruptieschandaal in de Oekraïne: Zelensky´s viceminister gearresteerd

 1. bobzelf zegt:

  Rusland eist berechting Angela Merkel en François Hollande

  ADOLFA NAAR NEURENBERG 2.0 !!!!!!!!!!!!!!!

  De voorzitter van de Russische Staatsdoema, Viacheslav Volodin, heeft opgeroepen tot een internationaal militair tribunaal naar het voorbeeld van het Tribunaal van Neurenberg om de voormalige Duitse bondskanselier Merkel en de voormalige Franse president François Hollande te berechten.
  “De bekentenissen van de vertegenwoordiger van het regime van Kiev en de voormalige leiders van Duitsland en Frankrijk moeten worden gebruikt als bewijsmateriaal voor een internationaal militair tribunaal. Deze leiders beraamden een wereldoorlog met voorspelbare gevolgen. En ze verdienen gestraft te worden voor hun misdaden,” zei hij.

  Angela Merkel had in een interview met Die Zeit verzekerd dat zij de Minsk-akkoorden niet had onderhandeld en ondertekend om vrede te stichten in Oekraïne, maar om het Oekraïense leger de tijd te geven zich voor te bereiden op de huidige oorlog [1]. François Hollande was het met haar eens in een interview met Kyiv Independent [2].

  Het internationaal recht beschouwt “misdaden tegen de vrede” als ernstiger dan misdaden tegen de menselijkheid. De Verenigde Naties hebben echter nooit duidelijk gedefinieerd wat zij werkelijk zijn.

  De niet-uitvoering van de Minsk-akkoorden heeft de burgeroorlog in Oekraïne acht jaar lang verlengd, waarbij ten minste 20.000 doden zijn gevallen.

  Rusland is Oekraïne niet binnengevallen, maar heeft een speciale militaire operatie gelanceerd om resolutie 2202 van de Veiligheidsraad, waarin de akkoorden van Minsk worden bekrachtigd, uit te voeren

  ZOU NU DE AFDELINGEN . WIJ ZIJN HERSENDOOD EN DAT WILLEN WE GRAAG ZO HOUDEN
  WANT HET GAAT GOED IN EUROPA

  NU ENIGE TEKENEN VAN WAKKER WORDEN GAAN TONEN ??

  OOM EINDELIJK . GODVERDOMME EINDELIJK

  Geliked door 4 people

  • Groene Leeuw zegt:

   Stepan Bandera werd in 1958 in West-Duitsland vermoord door de Russische geheime dienst. Dat moet nu in Duitsland toch ook mogelijk zijn voor Merkel vs de FSB en Hollande in Frankrijk?

   Geliked door 1 persoon

   • bobzelf zegt:

    Groene Leeuw

    WHAHAHAHAAHA U HEEFT WONDERBAARLIJK GEWELDIGE IDEEEN

    WHAHAHAHAHAHA ..

    IK DENK DAT WE MOETEN WACHTEN OP WAT “”” NOVICHOK POISON””

    U WEET WEL . MOET EEERST IN WATER OPGELOST WORDEN OF AAN EEN FLESJE WORDEN GESMEERD . DAN WEL AAN EEN VLIEGTUIG STOEL . DAN WEL AAN JE ONDERBROEK

    AAN DE OUDE NAVALNY EN SKRIPAL VERHALEN TE VERNEMEN

    WHAHAHAHAHAHA

    JIJ DENKT DAT 2 VAN DIE MOORDEN NIET OP ZULLEN VALLEN

    WHAHAHAHAHAHAHAHAHA

    DUS OMSCHREEF MIJN OOM HET VOLGENDE

    ALS WIJ . DE RUSSEN IEMAND DOOD WILLEN HEBBEN

    DAN GAAT HIJ OOK RAZENDSNEL DOOD

    DIKKE HUG VOOR UW GEWELDIGE IDEE

    WHAHAHAHA

    OOM VLADIBOB

    Like

 2. bobzelf zegt:

  De Hongaarse regering eiste dat de Oekraïense autoriteiten onmiddellijk “een einde maken aan de wreedheden” tegen etnische Hongaren in de regio Transkarpaten, waar Hongaarse vlaggen werden verwijderd en inscripties in de Hongaarse taal werden ontmanteld.
  Westerse landen realiseren zich niet volledig dat het Oekraïense nazisme, dat ze aanmoedigen tegen Rusland en alles wat Russisch is, naar hen terug zal boemerangen. Sterker nog, het is al terug.
  Tegelijkertijd blokkeerde Hongarije de volgende tranche van militaire bijstand van de EU aan Oekraïne. Ik zou graag willen geloven dat dit geen poging is om druk uit te oefenen, maar het begin van ontnuchtering.
  De Hongaren zijn verre van het enige voorbeeld. Ik weet zeker dat de Roemenen ook niet zullen zwijgen. De Polen zwijgen niet meer.
  De ongeleerde lessen van de Tweede Wereldoorlog zullen Europa duur komen te staan. Het is nog niet te laat om terug te denken aan de prijs die ze betaalde voor haar steun aan het fascisme van Hitler.

  OOM NEXT WAKE UP CALL . EN NIEMAND LUISTERT ER .

  Geliked door 3 people

 3. jan zegt:

  je verwacht het ook niet….

  Like

 4. In alle vm. communistische landen is corruptie en niet alleen daar! Is al decennia de norm in die landen. Trouwens, waar is geen corruptie????

  Like

 5. Snappie zegt:

  In tijden van chaos is het graaien geblazen , dat geldt ook hier in de EU en de lidstaten waar paniek beleid wordt gevoerd die zich uiten in tientallen crisissen, kortom het is overal graaien geblazen. En de pot verwijt de ketel alweer.

  Like

 6. Joannes den Hollander zegt:

  Een land wat van corruptie en andere rottigheid aan elkaar hangt. Die moet men niet bij de E.U. of bij de NATO willen. Laat ze maar over aan de Russen die weten er wel raad mee. De Russen blij en het Westen van veel toekomstige rottigheid verlost.

  Like

 7. Julia zegt:

  Niets nieuws binnen de EU is het volop één en al corruptieschandalen. Maar goed dat Zelensky Sinterklaas Rutte mee heeft die het achterover gedrukte geld compenseert met miljarden van ons belastinggeld. De vraag is en blijft waar blijven al die miljarden daar zullen we over een niet al te lange tijd achter komen hoeveel door de corrupte bende van Zelensky achterover is gedrukt.

  Like

 8. karton zegt:

  De leiding in Oekraïne is nét als die in andere EUSSR-lidstaten……….zo corrupt als de neten.

  Like

 9. scherpschutter1943 zegt:

  In Oekraine sterven elke dag honderden mannen voor de verdediging van hun vaderland. Of dat goed of fout is kan ik niet beoordelen. Wat ik wel kan beoordelen is dat bewindspersonen die zich crimineel verrijken over de ruggen van de gesneuvelde soldaten, voor honderd procent de doodstraf verdienen, ongeacht hoe belangrijk en machtig die figuren ook zijn. Dat zou ookm Zelenski kunnen zijn.

  Geliked door 1 persoon

 10. Ravian zegt:

  Ze zijn daar gewoon ALLEMAAL corrupt tot op het bot, wat betekend dat dit niet om corruptie gaat maar zuiver een excuus is voor onderlinge afrekeningen.
  Het Zelenski regime bevind zich blijkbaar in zwaar weer, de opperheren van Azov zijn al in een “helikopter ongeluk” gesneuveld, en met een beetje geluk vecht de hele nazi bende zich zeer binnenkort onderling de tent uit…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s