Oproep door een niet verkozen vijand van de vrijheid van meningsuiting om financiële bronnen van alternatieve media te blokkeren

(Door: Carl Friedrich – Vertaling: “Malpaso”)

De Europese Commissie, die door niemand is gekozen, bestaat momenteel uit 1 voorzitter, 3 uitvoerende vicevoorzitters, een hoge vertegenwoordiger (Josep Borrell), 4 andere vicevoorzitters (één is afgetreden, omdat zij vastzit) en 17 commissarissen. Een van de vicepresidenten is de Tsjechische extreemlinkse Vĕra Jourová (foto). Juist zij kreeg de functie van EU-commissaris voor “Waarden en Transparantie”. In het recente verleden is ze vooral bekend geworden om haar opvallende haat tegen Hongarije en alles wat Hongaars is.

In september 2020 omschreef ze Hongarije als een “zieke democratie”. Hongarije legde zich hier niet bij neer en eiste de vervanging van de vicepresident en beëindigde de bilaterale betrekkingen. De ‘Süddeutsche Zeitung’ schreef destijds dat de Hongaarse premier Viktor Orbán het aftreden van vicevoorzitter van de Europese Commissie, Vĕra Jourová, had geëist. “Door Hongarije een ‘zieke democratie’ te noemen, beledigde de vicevoorzitter van de Commissie Hongarije en het Hongaarse volk”, schreef een rechtse politica in een brief aan de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen.

Zijn land heeft daarom “de bilaterale betrekkingen met de vicevoorzitter van de Commissie opgeschort”, voegde Orbán eraan toe, volgens een rapport van het staatspersbureau MTI. Haar afzetting uit het ambt was “essentieel en noodzakelijk”. Vera Jourová is niet afgetreden. In plaats daarvan nam ze dit jaar deel aan het World Economic Forum (WEF) in Davos. Daar gedroeg ze zich als een megalomaan. In alle ernst eiste ze dat de financiële bronnen van alle alternatieve media wereldwijd (!) geblokkeerd zouden worden en zo van hun economische fundamenten zouden worden beroofd. Dit is nog maar de aanloop naar een definitief verbod, met groeten uit de Sovjet-Unie. Volgens ‘Report24’, een Oostenrijks internet-portaal, bieden alleen alternatieve media nog op realiteit gebaseerde inzichten. “Het waren vooral de alternatieve en vrije media die herhaaldelijk wezen op kritische inzichten, terwijl de mainstream braaf en gehoorzaam aan de lijn van de overheid bleef. Dit zou je ook kunnen omschrijven als een totale mislukking van de zogenaamde ‘vierde macht’ (controle overheid door media). Maar dit falen van de commerciële en staatsmedia wordt nu door politici beloond door de geldstroom (financiering via reclame) naar de gratis alternatieve media te willen uitschakelen.”

Het verklaarde verder:

“De Europese reclame-industrie […] heeft bevestigd dat het geen geld zal steken of degenen zal ondersteunen die desinformatie verspreiden,” verklaarde Jourová trots. En dit ondanks het feit dat de ‘desinformatie’ van alternatieve en vrije media de afgelopen tijd keer op keer correct en waar is gebleken, terwijl de mainstreamers degenen waren die alleen de verhalen van de elites keer op keer volgden en zelf desinformatie verspreiders werden. Censuur vindt momenteel nog steeds plaats in Europa – nu afgedwongen met andere middelen.”

Laten we dat eens samenvatten: Jourová wil de stekker trekken uit alle media die geen overheidspropaganda verspreiden, d.w.z. die zich naar haar mening bezighouden met “haatzaaien” en “desinformatie”. Het zijn echter juist de regeringsgezinde media die de afgelopen jaren volledig hebben gefaald door leugens te verspreiden. Denk maar aan de Covid 19-berichtgeving, valse berichten over mRNA-gen-injecties, het negeren van het Hunter Biden-laptopverhaal, de Twitter-files, de Relotius- sprookjes, de Great Reset van het WEF, etc. Volgens Jourová zullen “valse opinies” in de toekomst niet langer worden gecensureerd, maar zullen gewoon helemaal niet meer publiek worden. De auteurs moeten weten dat ze hun mond moeten houden! Zij beseft duidelijk niet dat haar plan in strijd is met het Eerste Artikel van de Amerikaanse Grondwet. De Europese Commissie is meer een crimineel netwerk dat ons allemaal wil bevelen om te zwijgen, zoals de maffia met hun wet van de “Omerta”.

Een verhelderend voorbeeldje van leugens op leugens

Het voorbeeld van Maria, de chique influencer die het vluchtelingendrama uitvond, is een goed voorbeeld van mainstream sprookjes die we geacht worden te slikken. Een wanhopige Syrische vrouw die naar Griekenland vluchtte, en volgens de ‘Spiegel’ zelf was haar verhaal over het ‘overleden’ vluchtelingenmeisje Maria waarschijnlijk fictief. De laatste gêne na het Relotius schandaal is dat het Duitse blad in november drie artikelen en een podcast over het overleden vluchtelingenmeisje Maria van zijn website moest halen. Het tragische verhaal in het Turks-Griekse grensgebied haalde in augustus internationale krantenkoppen, maar het is waarschijnlijk nooit gebeurd, omdat het vijfjarige vluchtelingenmeisje helemaal niet bestaat.

Het blijkt dat het Duitse nieuwsmagazine het publiek maar blijft misleiden. Baidaa S., de 27-jarige Syrische, vertelde journalisten een verzonnen verhaal. Hoewel deze jonge vrouw echt bestaat, werd ze aan het publiek gepresenteerd als de wanhopige woordvoerster van een groep van 38 vluchtelingen, waaronder die Maria. Volgens de laatste bevindingen lijkt het echter twijfelachtig dat Baidaa überhaupt naar Duitsland moest vluchten. Op haar sociale mediakanalen (die inmiddels allemaal geblokkeerd zijn) plaatst ze prachtige foto’s van over de hele wereld. Ze werd vooral vaak gezien in Istanbul en Duitsland, altijd goed gekleed en met make-up op, en zeker niet met gezwollen ogen, zoals in de ‘Spiegel’. Het contrast kan nauwelijks duidelijker zijn. Baidaa ontpopt zich nu als een kosmopolitische influencer die al zes boeken heeft geschreven.

De ‘Neue Zürcher Zeitung’ ontdekte deze zwendel. De krant maakte screenshots van de Instagram- en Tiktok-accounts van de influencer, die nu niet langer openbaar zijn. Zo publiceerde ze in maart 2021 een foto op Instagram van een vrouw die een koffiekopje vasthoudt en een boek leest. “Duitsland wordt als locatie gegeven”, aldus de ‘Neue Zürcher Zeitung’. Het Zwitserse dagblad haalde uit naar zijn Duitse collega’s. “Spiegel lanceert een campagne […] die vermoedelijk gebaseerd is op nepnieuws en de nep-enscenering van een jonge vrouw. In plaats van eerlijk in het reine te komen met zijn eigen falen, blijft deze het publiek tot op de dag van vandaag misleiden.” De ‘Neue Zürcher Zeitung’ voegde eraan toe: “Zijn de makers van dat toonaangevende medium, met de hoogste oplage en het meest geciteerd in Duitsland, gewoon naïef – of verbergen ze opzettelijk het feit dat ze zijn ingepalmd door een ‘getuige’ die meer fantasierijk dan betrouwbaar is?”

Kort na haar aankomst in Griekenland verdween Baidaa plotseling. De ‘Neue Zürcher Zeitung’ kon haar uiteindelijk wel lokaliseren. De Syrische opende voorzichtig de deur van het appartement: “Nee, ze wilde niet meer praten over het eiland en over Griekenland.” Het is niet verwonderlijk dat Baidaa ineens niet meer geïnteresseerd is in gesprekken met (echte) journalisten.

Bron:
freewestmedia.com
Door: Carl Friedrich

Vertaald uit het Duits door:
Malpaso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Oproep door een niet verkozen vijand van de vrijheid van meningsuiting om financiële bronnen van alternatieve media te blokkeren

 1. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Hoezo we worden niet geïnstrueerd door het WEF.
  Al na enkele dagen is deze complottheorie waarheid Rutte.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ravian zegt:

  Ik heb het al vaker gezegd, linkse mensen zijn niet geïnteresseerd in andere meningen, linkse mensen vinden dat andersdenkenden gewoon het zwijgen opgelegd moet worden.
  Ze zijn antidemocratisch, voor hen is de democratie enkel een tram waar je afstapt op het moment dat je het doel bereikt hebt.
  Als zodanig hebben ze dus binnen een democratie niet enkel niets verloren, omdat ze enkel op misbruik van de democratie uit zijn moet je ze er ook rigoureus van buitensluiten.
  De democratie is namelijk een kwetsbaar onschuldig kind, dat geen kans maakt tegen een gehaaide pedofiel die enkel op misbruik uit is, om de eigen lusten te bevredigen.

  Geliked door 5 people

  • karton zegt:

   @ Ravian op 24-1-2023 om 01.28 u.
   U heeft ’t (weer)mooi verwoord Ravian !
   Partijen met een andere, gezondere, kijk op politiek bedrijven worden door linkse mensen/partijen, zelfs in een zg. cordon-sanitair geduwd.
   Dát is de “democratie” van dat linkse gespuis.
   Het uitsluiten van een oppositie is wéér een stapje in de richting van een volledige dictatuur !
   Ze gaan zelfs zó ver dat zij vele van hun meningen, vervatten in wetten en deze vervolgens invoeren; zo willen zij bijv. andere, NIET-welgevallige partijen laten verbieden ! Daarbij dapper terzijde gestaan door de vele D66-“rechters” in ons land.

   Geliked door 1 persoon

 3. Niek zegt:

  Kijk eens op de achtergrond, Davos en kijk eens naar haar hals? Wat heeft zij daar om? Kijk eens naar haar ogen en waarom kijkt zij niet in de lens? Wat heeft zij gezegt tegen Euro-news? Zo maar wat eigenaardigheden die mij opvallen…..

  Like

 4. Iemand zegt:

  Waarom zijn deze extreem linksen toch altijd zo archi-lelijk?
  Dat moet de reden zijn, en oa jaloezie, dat ze het licht in de ogen voor anderen niet meer gunnen.

  Meer en meer mensen verlaten het zinkende schip Europa hoor ik van rechtse vriendengroep. Van vrijheid vrede en welvaart is niets terecht gekomen. Allemaal leugens Herman Van Rompuy!!!

  We hebben links veel te lang laten besturen in Europa.
  Er is maar 1 uitweg : revolutie. Met of zonder geweld (imho)

  Het gaat zowizo verkeerd aflopen.
  Persoonlijk zie ik het startsein hiervoor komen van zodra mensen merken dat ze belazerd zijn geweest door de covid hysterie (er slapen er nog te veel)én men (te laat) inziet dat ze je huis komen aanslagen omdat de baten de kosten niet meer dekken. Er is maar een klein duwtje nodig om weer een miljoen mensen in de afgrond te duwen….en dat weten de
  Da-(sluwe)VOS-jes ook wel.
  10% méér inflatie en weer een hoop mensen over de kling gejaagd!! Ze hebben er plezier in, dat geloof ik echt.

  Maar die groep over-de-kling-gejaagde mensen hebben dan mss ook de fut niet meer om te protesteren.

  Emigreren dus….

  Geliked door 1 persoon

 5. karton zegt:

  Een EUSSR commissaris voor “Waarden en Transparantie” uit extreem-linkse hoek ?!
  Dit extreem-linkse creatuur is van dezelfde soort als Fransje Timmermans en Bulletje Bruls : de Vetkleppen; graaien, liegen en bedriegen, das álles wat ze kunnen.

  Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s