CITAAT van Albert Einstein

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t Jan V.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op CITAAT van Albert Einstein

 1. bobzelf zegt:

  GOEIE GEWELDIGE SPREUK ,
  JE HEBT ER GEEN FLIKKER AAN .
  MAAR HET KLOPT WEL NATUURLIJK .

  ONDEERTUSSEN IS OOM VLADIMIR BEZIG OM DE DUITSE POOLSE TANKS TE ONTVANGEN

  VOLGENS DE DUITSE GEGEVENS ZOUDEN ?? HET ER ?? MISSCHIEN ???

  139 KUNNEN ZIJN !!!!

  OOM VLADIMIR IS ER KLAAR VOOR . !!

  Geliked door 1 persoon

 2. bobzelf zegt:

  BLIJFT DUITSLAND TWIJFELEN ????
  HERRINEREN ZE DE 2E WERELD OORLOG . HOE ZE VRESELIJK OP HUN FLIKKER
  KREGEN BIJ KURSK EN STALINGRAD ???
  OF WILLEN ZE TOCH OOM VLADIMIR NIET BOOS MAKEN

  LEES EFFE MEE ….

  DER UNTERGANG ???

  De tanklevering: een valstrik voor Duitsland

  Als Duitsland ermee had ingestemd om Oekraïne Leopard 2-gevechtstanks te leveren, zou het een strop om zijn nek hebben gelegd, die zijn “bondgenoten” als een ereband wilden verkopen. De afgelopen jaren is Duitsland maar al te vaak in de val gelokt – tot grote vreugde van de NAVO-haviken.

  Duitsland is de afgelopen jaren in een aantal valkuilen getrapt. De Duitse kernuitfasering was bijvoorbeeld niet te danken aan het momentum van een wereldwijde energietransformatie en Duitsland speelde ook geen noemenswaardige voortrekkersrol. Dat wordt vandaag pas eindelijk duidelijk, aangezien onze buren vrolijk nieuwe kerncentrales bouwen.

  Het aas – pseudo-ecologische verhalen – was gericht op ons verlangen om onszelf als bijzonder “voorzichtig” en “verantwoordelijk” te presenteren. Het resultaat: Duitsland verloor zijn energiezekerheid in de afgelopen tien jaar. Veel erger kan een “industriële natie” nauwelijks overkomen. Het verzwakt ze en stort ze in zulke ontberingen dat ze zich als relevante factor moeten terugtrekken uit de wereldwijde concurrentie. Het opblazen van de Nord Stream-pijpleidingen kwam neer op een definitieve onthulling: de hele jaren ging het nooit om het redden van het milieu, maar om het ondermijnen van de energievoorziening van Duitsland en het creëren van afhankelijkheden die het land controleerbaar maken.

  Het verhaal van de Leopard 2-tank is vergelijkbaar. Behalve dat Duitsland nog niet in de val is getrapt. Als Duitsland ermee had ingestemd om zijn beste gevechtstank aan Oekraïne te leveren, zou Rusland dit hebben geïnterpreteerd als de directe deelname van Duitsland aan de oorlog. Ondanks alles geven de Russen nog steeds veel om Duitsland.

  Tussen de regels van sommige Russische analisten is nog steeds begrip, zelfs een zekere empathie te lezen voor de hachelijke situatie waarin Duitsland door zijn alliantiebeleid is gebracht. Anders dan hier in Duitsland is het onderscheid tussen de Duitsers en het regime in Rusland veel duidelijker, en het is dus bekend dat de meerderheid van de Duitsers geen oorlog met Rusland wil.

  Dat zou inderdaad verschrikkelijk zijn. Niet alleen vanwege de onmiddellijke gevolgen, maar ook met het oog op de historische banden tussen Duitsland en Rusland, die zich over 400 jaar uitstrekken en variëren van Peter I tot Catherine II en Otto von Bismarck tot de Schröder-Poetin-jaren.

  Er wordt gezegd dat elke universiteit buiten de Oeral door Duitsers is gesticht. In opdracht van de tsaren organiseerden Duitsers wetenschappelijk onderzoek en het in kaart brengen van het Russische Rijk, speelden een leidende rol bij het opzetten van een functionerend bestuur, ontruimden grote delen van Russische bodem, stichtten staalfabrieken, kaasfabrieken, chocoladefabrieken en werkten als artsen, humanisten, stedenbouwkundigen, muzikanten, banketbakkers of leraar.

  De Duitse invloed op Rusland is vandaag de dag nog steeds zichtbaar in het land, waar de accountant “buchgalter” wordt genoemd en brood en boter “buterbrody” wordt genoemd. En waar Russen Duitse militaire begraafplaatsen versieren met bloemen omdat de Duitsers dat niet meer doen.

  In zekere zin zijn Duitsland en Rusland twee kanten van dezelfde medaille. Niet alleen klinkt de naam Pruisen als een zuster van de naam voor Rusland in andere talen (Pruisen, Borussia).

  Er zijn ook grote overlappingen in de mentale constitutie van onze twee volkeren: de liefde voor buitensporige filosofische gedachtegangen, de metafysische interesse in ‘waarheid’, een diepe aanbidding van kunst, muziek en logica, de fundamentele spirituele swing die men uithaalt plicht jegens een hogere is zinvol en niet alleen ter wille van de winst; maar ook in onze neiging tot overdaad, soms ook tot een zekere depressieve lusteloosheid en ons kinderlijke geloof in ‘het goede’, dat vaak naïviteit tegenover het kwade blijkt te zijn.

  Zelfs propagandistische demonisering verenigt onze volkeren: Tijdens de Eerste Wereldoorlog schilderden de Engelsen de Duitsers af als kinderetende “Huns”; de Russen en hun cultuur zijn tegenwoordig niet minder misantropisch.

  Twee mensen weten als geen ander van het wederzijdse voordeel van een Duits-Russische symbiose, die voor henzelf nadelig zou zijn als ze zouden toestaan: Polen en de VS. Polen, omdat het tussen Duitsland en Rusland ligt, is niet immuun voor politieke ambities ver buiten zijn huidige grondgebied, en heeft historisch gezien zowel Rusland als Duitsland als aartsconcurrenten gezien. In de directe prehistorie van de Tweede Wereldoorlog speelde Polen een vuurversnellende rol, die het zelf nog zal moeten verwerken.

  De Verenigde Staten zien hun wereldwijde suprematie bedreigd door een Duits-Russische verbinding. Zij zijn zich overigens al veel langer bewust van deze samenwerking, die voor hen gevaarlijk is, dan Duitsers en Russen zich hiervan bewust zijn voor de VS (trefwoord: naïviteit).

  Beiden hebben waarschijnlijk pas sinds september 2022 door hoe meedogenloos de wil is om ze van elkaar los te koppelen: de ontploffing van Nord Stream was een klap voor de hoofdslagader van de Duitse energievoorziening en dus een oorlogsdaad tegen Duitsland. Duitsland weet dat, Rusland weet het. Beide landen zijn momenteel echter niet in staat om hun relatie te herstellen zonder erger te riskeren dan een Nord Stream-ontploffing.

  Het diplomatieke manoeuvreren van Scholz en Pistorius rond een Duitse Leopard 2-niet-aflevering is momenteel waarschijnlijk het maximaal mogelijke. Niemand weet of hun motief was om de Duits-Russische betrekkingen niet verder onder druk te zetten.

  Bij Scholz en Pistorius had de vraag gewoon even kunnen blijven hangen waarom men nu ook het eigen land aan Russische woede zou blootstellen. Als dit Duitsland overspoelt, naast de wreedheid van de wereldwijde Amerikaanse belangen, naast de huidige overhand van Polen, wat betekent dat het Duitsland moet vernederen met haatdragende demagogie en krankzinnige “herstelverzoeken”, naast de schuldenlast van de euro dat met name Duitsland te verduren heeft dat de mediterrane landen aan de leiband worden gehouden,

  De druk op Duitsland in de aanloop naar de Ramstein-gesprekken was erg groot. Polen, eigenaar van Leopard 2-tanks, kondigde op 18 januari stoutmoedig aan dat het indien nodig de doorverkoopclausule van het contract zou schenden en zijn Leos toch aan Oekraïne zou geven. Zoals altijd eisten de Verenigde Staten dat Duitsland “eindelijk zijn verantwoordelijkheden zou nakomen”. Om nog maar te zwijgen van het voortdurende mediavuur uit Oekraïne.

  Maar toen kwam er op de een of andere manier een verhaal in de media dat Duitsland bereid zou zijn om Oekraïne Leopard 2-tanks te leveren als de VS bereid waren Abrams-tanks te leveren. Na het Amerikaanse antwoord dat Abrams-tanks op dit moment “niet nuttig” waren, ontkende Berlin dat een dergelijke voorwaarde nooit was gesteld. Het was nu echter duidelijk dat in het ergste geval alleen Duitsland zou “leveren”.

  Hetzelfde gebeurde met Polen op 20 januari, op de dag van de Ramstein-bijeenkomst. Nadat Pistorius retorische vaardigheid had gebruikt om te ontsnappen aan de verwikkelingen van een vaste toezegging, slaagde Polen er niet in om gevolg te geven aan de dreiging om zijn Leopard 2-tanks zonder Duitse goedkeuring aan Oekraïne over te dragen. In plaats daarvan kondigde het aan dat het eerst oude Poolse voorraden Russische T-72-tanks zou leveren. De dreiging was gebakken lucht – en dus duidelijk:

  De druk die werd opgebouwd door een Rusland-hatende falanx was niet bedoeld om gezamenlijke, gecoördineerde actie af te dwingen, laat staan ​​om Oekraïne te helpen. Een Duitse Leopard 2-levering aan Oekraïne zou feiten hebben opgeleverd vanuit Pools en Amerikaans perspectief, zoals bij het opblazen van Nord Stream. In Rusland zou Duitsland weer als tegenstander op het slagveld worden gezien en, om zichzelf te beschermen, volledig met Rusland moeten breken.

  Daar ging het om: de geesten uit het verleden – de tankgevechten van de Tweede Wereldoorlog – doen herleven en Duitsland in een positie brengen van waaruit het niet meer kan dromen van goede betrekkingen met Rusland. Door deze noodlottige stap voor Duitsland kon Polen niet alleen flirten met ambities naar het Oosten en konden de VS antwoord geven op de vraag “Wat zullen de Duitsers doen?” die hen al sinds 1871 bezighoudt en veel later geformuleerd door George Friedman . eindelijk in te dienen.

  Dat de levering van de tank een valstrik was blijkt uit het knappen van een luchtbel hete Poolse lucht direct na het afzeggen van Pistorius. Je moet dankbaar zijn dat Scholz en Pistorius genoeg ruggengraat, gezond verstand, geluk, militaire zorgen of wat dan ook hadden om er niet in te blunderen. Voor nu in ieder geval. Duitsland blijft voorlopig echter een element van onzekerheid voor de NAVO-haviken.

  OOM VLADIMIR IS ER KLAAR VOOR .

  U OOK ??

  Geliked door 1 persoon

 3. Ravian zegt:

  De Russen hebben zich dit goed in de oren geknoopt, en bewaren dus al hun “verouderde” wapens op veilige plaatsen.
  De achterliggende gedachte is dat als iedereen zijn moderne wapens heeft opgebruikt de “verouderde” wapens opeens weer “moderne” wapens worden, die het dan vervolgens prima gaan doen tegen een tegenstander die tegen die tijd op stokken en stenen aangewezen is…

  Geliked door 2 people

 4. J.v.d.Heijden zegt:

  Vierde Wereldoorlog uitgevochten met stokken en stenen?
  Als er tegen die tijd nog mensen over zijn om ze te gebruiken…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s