Wierd Duk breekt lans voor gekozen burgemeester: “Almaar schuiven met baantjes is toch volledig ondemocratisch?”

(Door: Marit Nubé)

Nederland is het laatste land in Europa waar burgemeesters niet worden gekozen. Maar met de steeds groter wordende kloof tussen burger en politiek lijkt de roep hierom steeds luider. Recent hield PVV-Kamerlid Martin Bosma nog een pleidooi voor de gekozen burgemeester. Ook andere politici hebben al de ‘ons kent ons’-mentaliteit gehekeld in de Nederlandse bestuurscultuur. Is zo’n gekozen burgemeesterschap inderdaad een goed idee? NieuwRechts vraagt het aan journalist Wierd Duk. Hij is duidelijk: het moet er komen. Duk legt uit: “Het rouleert allemaal maar. Het almaar schuiven met baantjes: dat is toch volledig ondemocratisch?”

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Wierd Duk breekt lans voor gekozen burgemeester: “Almaar schuiven met baantjes is toch volledig ondemocratisch?”

 1. mooinique zegt:

  Überhaupt al die hoge baantjes in deze zogenaamde democratie horen anders. Men mag binnenkort weer stemmen voor de kom effe niet op de naam. Ken geen 1 van die guppen die in feite meer stemrecht hebben dan een burgemeester. Dat hebben we hier gemerkt op het eiland. Meerderheid wilde niet dat gemeentes samen gingen. Maar zo’n bekakte droplul van de VVD had het laatste woord. De staat wilde het namelijk. Een burgemeester hoort onpartijdig te zijn. Hij hoort de boel draaiende te houden tussen al die wethouders van verschillende partijen. En hij mag op visite tenminste was vroeger zo bij de 100- jarige en de 60-jarige huwelijksmuppets. Lintje door knippen. Blablabla. Ik ken mijn burgemeester niet. Komt niet van het eiland. Heeft dus totaal geen band met deze plek. Stoppen dus met die baNtjescarousel.

  Like

 2. Ravian zegt:

  Dan zouden we hier in het Limburgse “dag dag” kunnen zeggen tegen een paar dozijn van die linkse klootzakken en kutwijven, en “hallo hallo” tegen een paar dozijn PVV burgemeesters.
  Persoonlijk zie ik dat wel zitten, wat dus automatisch inhoud dat het partijkartel dit niet gaat zien zitten.
  Die burgemeesters vertegenwoordigen namelijk politieke macht, en dat gaan Rutte & Co dus niet zonder slag of stoot opgeven (letterlijk).

  Geliked door 2 people

 3. karton zegt:

  Wie herinnert zich niet de komedie met én rond Thom de Graaf van D66.
  Deze godvergeten minkukel wás héél erg vóór een gekozen burgemeester op ´t moment dat hij in de Kamer zat. Totdat hij werd BENOEMD tot burgemeester van Nijmegen, de dwaas wat niet hoe snel hij die BENOEMING moest aanvaarden, plots was hij helemaal vergeten dat hij tégen de benoeming van burgemeesters was !
  Dit enge kereltje is nu vicepresident van de Raad van State.

  Geliked door 1 persoon

  • ronjaspers zegt:

   karton.Als ik mij niet vergis was thom de graaf voordat hij in de politiek ging,een extreem linkse activist.Hij stond ook voorop met pim fortuyn te demoniseren,we weten hoe dat afgelopen is.

   Geliked door 1 persoon

 4. ronjaspers zegt:

  Als je als politicus geslaagd bent voor bewezen landverraad,wordt je beloond met een functie als burgemeester.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s