Briefje aan Vladimir Poetin…

(Door: Angélica)

Beste Vladimir,

Ja, hoe moet ik beginnen… Ik sta erom bekend dat ik nooit mijn mond kan houden en nu ik me tot u richt, lijkt het alsof ik de juiste woorden niet kan vinden… Maar ook nooit eerder stond er zoveel op het spel als juist nu. In gedachten sta ik voor u in die grote zaal met twee wachters in uniformen voor de deur… Of zit ik aan die enorme tafel op de plek waar Macron zat toen hij dacht alle geopolitieke problemen ‘even op te kunnen lossen’ door u te dwingen te dansen naar de pijpen van de NAVO en de EU… Inmiddels weet heel de wereld dat u het meende toen u zei: “Tot hier en niet verder.” Alleen beseffen ze de consequenties daarvan helemaal niet en daarover wilde ik het met u hebben.

Bush, Kohl en Mitterrand hebben Gorbatsjov belazerd en belogen. De NAVO zou geen inch richting oosten uitbreiden, maar met name Bush vond dat Rusland, omdat het Warschaupact ontbonden was, de grote verliezer was van de Koude Oorlog en dat de VS daarom het recht hadden om hun dominante positie in Europa verder uit te breiden door elk Oost-Europees land, inclusief voormalige Sovjetrepublieken, op te nemen in de NAVO en militair afhankelijk te maken van de Amerikaanse wapenproducenten. Ook Oekraïne, Georgië en Wit-Rusland zouden uiteindelijk moeten toetreden tot het door Washington gedomineerde bondgenootschap. Kamala Harris heeft daarover uit de school geklapt toen ze zich versprak tijdens een veiligheidsconferentie in München… Toen kwam de aap uit de mouw: alleen Rusland mocht geen lid worden van de NAVO, want zonder vijand zou de Amerikaanse wapenindustrie op een houtje moeten bijten; nu verdient ze biljoenen dollars.

Mijnheer Poetin, u wordt afgeschilderd als bruut en, maar Van Baalen en Verhofstadt zijn de werkelijke ‘bad guys’ die het vuurtje hebben opgestookt. Oekraïne is m.i. ook een slachtoffer. Het land is tweetalig, eigenlijk drietalig, maar de meerderheid spreekt Oekraïens of Russisch en veel mensen spreken zelfs beide talen. In het verleden werden op de Krim culturele muziekfestivals gehouden en Oekraïners en Russen gingen er gebroederlijk met elkaar om. Over de coup waardoor de ellende begon, las ik o.a. het volgende: “The background and implications of the 2014 far-right coup in Kiev, which overthrew the pro-Russian President Viktor Yanukovych, is critical for understanding the current Ukraine-Russia war. This coup was openly supported by US and European imperialism and implemented primarily by far-right shock troops such as the Right Sector and the neo-Nazi Svoboda Party.”

Oekraïne en fascisme… Ja, dan denk je al snel aan Demjanjuk, een van de massamoordenaars in Sobibor die in 2012 stierf in het land waarvoor hij zich zo enorm had ingezet: Duitsland!

Geschiedenis is niet alleen een interessant vak, maar ook een vak waarvan je veel kunt leren. De gruwelen van WO I zijn opnieuw verfilmd in 2022. De film “Im Westen nichts Neues” toont de waanzin waartoe mensen in staat zijn. In 1914 waren er meerdere aanleidingen om WO I te beginnen, maar feit is dat niemand deze oorlog echt wilde. Europa werd erin gerommeld door hoogmoedige keizers en koningen. In 1918/1919 werden de verliezers zwaar gestraft. Oostenrijk werd een klein en onbeduidend landje en Duitsland werd vernederd. Vanwege die vernedering lukte het Hitler om de macht te grijpen en zes jaar later begon WO II.

De les uit de geschiedenis die we hadden moeten leren, is: verneder een groot en machtig land nooit, maar sluit er vrede mee en sluit vriendschap. In moeilijke tijden kun je elkaar helpen en het geld dat je bespaart op wapens, kun je gebruiken om het algemene welvaartspeil te verhogen.

Een andere aap kroop uit de mouw van Frans Timmermans. Die reisde onlangs af naar Oekraïne om te overleggen met Zelensky. In de EU is hij bezig met een onuitvoerbare energietransitie en daarvoor zijn ook nog nauwelijks te verkrijgen en kostbare grondstoffen nodig. Grotere voorraden daarvan bevinden zich in… het oosten van Oekraïne! Dus DAAROM moest Oekraïne lid worden van de NAVO (Harris) en de EU (ook Rutte is om, ondanks het ‘inlegvelletje’)

In Duitsland lijken ze nu te denken: “Driemaal is scheepsrecht… we zijn ooit WO I begonnen en zo’n twintig jaar later WO II… wordt het niet langzaamaan tijd om ook WO III op onze naam te schrijven?” (Ja, ik weet het, zelfs een ezel stoot zich maar één keer aan dezelfde steen…) Honderden Duitse tanks worden inmiddels richting oosten verplaatst. Daarbij levert de NAVO ook nog raketten en er is vanuit Washington zelfs opgeroepen om ook de Krim te veroveren. Over de Krim ga ik het nu niet uitgebreid hebben, die is ooit alleen bestuurlijk door Chroesjtsjov aan Oekraïne overgedragen en na het uiteenvallen van het GOS helaas niet teruggegeven. De meerderheid van de bevolking is Russisch, omdat de met de Duitsers collaborerende Tataren door Stalin zijn vermoord of verjaagd. Maar vanwege de Krim, waar de Russische Zwarte Zeevloot ligt, en door de annexatie van de oostelijke Russischtalige provincies van Oekraïne door Rusland, zijn we nog maar één stap verwijderd van WO III. In WO I vochten vooral soldaten tegen elkaar in loopgraven. In WO II werden steden gebombardeerd en vielen er miljoenen burgerslachtoffers. WO III zal een nucleaire oorlog zijn; eentje waarbij niets en niemand de directe of de indirecte gevolgen (straling, nucleaire winter) kan overleven.

Mijnheer Poetin, ik zit hier bedroefd en beschaamd tegenover u aan een grote tafel. U heeft alle troeven in handen en de zwaarste verantwoordelijkheid die ooit door één mens is gedragen, rust op uw schouders. Ik ben radeloos, want in de VS en Europa zijn krankzinnigen aan de macht. Ze zijn blind aan beide ogen door enerzijds hoogmoed en anderzijds egoïsme en nogmaals, dat waren de redenen voor het begin van WO I. Ze hebben nooit iets geleerd van het verleden en ze onderschatten uw kernarsenaal dat verouderd en roestig zou zijn, hoewel u juist de beschikking heeft over de krachtigste kernwapens op de snelste raketten. Als u hierover spreekt, denken ze dat u bluft… Ik houd echter niet zo van Russische roulette…

U bent tot nu toe erg geduldig geweest en u heeft alleen conventionele wapens ingezet, waardoor er bijzonder veel Russische soldaten zijn gesneuveld. Dat wordt door de NAVO kennelijk gezien als zwakte met alle gevolgen van dien… Toch kunt u het nooit opnemen tegen de hele NAVO zonder kernwapens in te zetten. Daarvoor heeft u veel te weinig soldaten en conventioneel oorlogsmateriaal ter beschikking. In het belang van de hele mensheid doe ik daarom een beroep op u, omdat u de enige bent die tot nu toe de oorlog niet wil laten escaleren. En…, heb alstublieft geduld met ons.

Nodig alleen de belangrijkste NAVO- en EU-leiders (of hun vertegenwoordigers als ze niet durven komen) nog één keer uit aan deze tafel en overtuig ze ervan dat u niet bluft. En hopelijk luidt uw motto: ‘Pax melior est quam iustissimum bellum’ en niet ‘Fiat iustitia, ruat caelum’.

Alleen dan heeft de mensheid nog een toekomst…

Door:
Angélica
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Briefje aan Vladimir Poetin…

 1. BigLJohn zegt:

  Angélica; Hier een Url alwaar je een brief aan Putin (het Kremlin) kan schrijven; http://en.letters.kremlin.ru/letters/send
  Wel er voor zorgen dat je VPN op bijv. Georgie staat. Bijv. een VPN als NordVPN.

  Like

 2. Iemand zegt:

  alleen Obama mocht destijds uitspraken doen a la: “They will not cross the red line!”
  elke andere wereldleider mag dat doen, maar heeft ‘no use’, ‘no impact’

  draag dan ook de gevolgen

  en wat heb ik een hekel aan al die zeikerds op HLN met hun IQ ZERO reacties!
  ik en vele anderen die een tegenreactie willen schrijven staan op de zwarte lijst bij die leugenkrant. Ho ho, democratisch dat het er daar aan toe gaat. Je komt niet aan een post , want censuur , doodgezwegen. Enkel een reactie dat meegaat in het narratief mag geplaatst worden. Not my democratie !
  Elke dag leugens, leugens en nog eens leugens.
  Eenmaal je doorhebt hoe dat CORRUPT systeem van pershuizen werkt, hoop je dat de covid shots ooit hun werk doen bij de hoernalisten: JUST DIE !

  Geliked door 1 persoon

 3. Niek zegt:

  Dat is heel lief en oprecht een eerlijke gedachte, ook ik wil dat de oorlog per direct stopt ongeacht wie er wint, Stop! Het is ene grote gehaktmolen waarbij eerdaags de kruizen weer op de akkers staan, velden vol jonge mannen. Hollywood weer films van stoere daden kan vertonen zoals in Vietnam en iedereen er lekker geld aan kan verdienen van het bloed.

  Like

 4. boorzalf zegt:

  U vergeet China, dat Rusland steunt. Rusland gaat dit gewoon winnen, de nato stelt niet veel voor het is alleen maar bling bling. En de jeugd van vandaag de dag die gaan echt niet meer dienen als kanonnen voer. Die zitten liever te turen op hun smartphone’s. En wat Amerika betreft dat is alleen maar bluf. Ze hebben nu een echte tegenstander tegen over zich. En deze keer is het geen vietcon boertje en ook geen heethoofdige taliban strijder. Maar een ultra modern leger tegen over zich met vele hulp troepen.

  Geliked door 4 people

 5. boorzalf zegt:

  U vergeet China, dat Rusland steunt. Rusland gaat dit gewoon winnen, de nato stelt niet veel voor het is alleen maar bling bling. En de jeugd van vandaag de dag die gaan echt niet meer dienen als kanonnen voer. Die zitten liever te turen op hun smartphone’s. En wat Amerika betreft dat is alleen maar bluf. Ze hebben nu een echte tegenstander tegen over zich. En deze keer is het geen vietcon boertje en ook geen heethoofdige taliban strijder. Maar een ultra modern leger tegen over zich met vele hulp troepen.

  Like

 6. Ravian zegt:

  “Toch kunt u het nooit opnemen tegen de hele NAVO zonder kernwapens in te zetten. Daarvoor heeft u veel te weinig soldaten en conventioneel oorlogsmateriaal ter beschikking.”

  Dat valt nog te bezien…
  Zo beschikt de NAVO bijvoorbeeld over vijf keer zoveel “mannen in militaire leeftijd” als de Russische Federatie, maar in het geval van die laatste zijn dat wel grotendeels mannen, en geen Westerse mietjes, waarbij het merendeel van die mannen dan ook nog eens bereid is om voor hun land te vechten, en het merendeel van die Westerse mietjes niet.

  De hoeveelheid, en kwantiteit/kwaliteit , van het beschikbare conventionele oorlogsmateriaal is net zo’n verhaal.
  Waarbij de Russische Federatie dan over de productiecapaciteit beschikt om die voorraden ook op peil te houden, en de NAVO niet.
  Ook heeft de Russische Federatie alle benodigde grondstoffen voor die productie in eigen huis, en de NAVO niet.

  Tot slot MOET de NAVO de wereldzeeën, en vooral de Noordelijke Atlantische oceaan, controleren wil zij als militaire organisatie kunnen functioneren.
  Die controle heeft de NAVO niet.
  De Chinezen hoeven daarentegen geen zeeën en oceanen te controleren om Rusland te kunnen assisteren, China grenst namelijk gewoon aan de Russische Federatie, en van die Chinezen daar zijn er bijna anderhalf miljard van.

  In een conventionele oorlog tussen de NAVO en de Russische Federatie zou ik mijn zakcenten dus NIET op de NAVO inzetten.
  Het werkelijke probleem voor Putin is dat hij moet winnen zonder de imbecielen die in het Westen aan het roer staan zodanig de stuipen op het lijf te jagen dat die in paniek met kernwapens beginnen te gooien…

  Geliked door 5 people

 7. Dewaere zegt:

  Einstein heeft ooit gezegd: “ik weet niet met welke wapens de 3e wereld-oorlog zal worden uitgevochten, ik weet wel dat in de 4e wereldoorlog gevochten zal worden met stenen en stokken.

  Like

 8. Comerius zegt:

  Wat een slijmerig briefje.

  Like

  • Zou Ik zo niet noemen Comerius.
   Dit is een vrouw die niet graag ziet dat mensen sneuvelen voor een politiek motief en dus dit Briefje pent om duidelijk te maken welk een odioterie in de wereld is losgebarsten.
   Volgens Uwes is het dus slijmerig als menvrede nastreefd.
   Beetje debiel lijkt me je reactie.

   Geliked door 2 people

 9. Marc zegt:

  24 november zond ik de Russische ambassadeur deze brief, inclusief taal- en spelfouten en hier en daar een neerlandicisme. Ik heb alleen de introductieregel weggelaten.

  De ambassadeur heeft ook geantwoord: ‘Thank you for your understanding and support for Russia.’

  Dear Ambassador,

  My name is (…), (…), (…), without any influence in this society.

  Suppose it would be possible to enter Germany in 1936, and engage in a friendly talk with just an average German. Suppose you would suggest to him or her that Germany in five years time would have conquered almost the whole of Europe, and would have engaged in the killing of millions of innocent people. This German would not have believed a word you said, and would kindly recomment to you a respected psychiatrist.
  I believe the mental state of the German nation then, is the mental state western nations are now in. And I can imagine Russians or any other nation in the world looks upon the west in abhorrance and disbelieve.

  21 of february, three days before the start of this years war, I send you an email in which I expressed my hopes for peace and justice, for all parties involved, including the USA. At present, these hopes are farthest away from fulfillment and I know that, in the main, it’s the West to blame. I think I understand the position president Putin finds himself in, and I do not envy him. Nor any other Russian. I don’t think president Putin really wants this war.

  I hold the view that western politicians did and do not treat the president, other russian politians or the Russian nation with the respect they deserve. I think that Nato has no need for a prolonged existance after 1991. I do not think Russia is a threat to the west, to the contrary. And I think I do understand president Putin and Russians in general feel threatend by the West, and I do think they are. I’m appalled by the economic war the West has launched against Russia. I also maintain that there should not be a world in which only one nation or state should prevail over all others. I deplore the current supply of heavy weaponry by the west to Ukraine. And I fear western leaders are preparing the nations they lead for war and battle.

  Earlier president Putin expressed the risk of nuclear war, as he already did after his talks with Macron on february 7th. Both the president and western leaders admit nuclear war is madness. The difference between the two is that president Putin argues there will be no winners in such a war, a stance I recognise from the Cold war, understand and share with the president. But unlike president Putin, western military experts suggest a nuclear war would shatter Russia, implying the West would survive. I know this is nonsense, president Putin knows, the Russians know, but the general public in the West seems unaware. They are led by politicians that either do not know how dangerous a nuclear war is, or by politicians and ‘experts’ who simply deny this fact by just not mentioning it, thereby misleading the people they are supposed to lead.

  From what I studied I only understand part of the complex history Russia shares with Ukraine and other eastern European nations. But I do see many problems occured in the concluding stages of both the Tsarist and Habsburg imperia. As I see it, this was a result not so much from national aspiration, but of stateization, the coming into being of states (bastions of concentrated power) at places where they did not exist the previous day. As soon as the Sovjet-Union collapsed in 1991 and one after the other former sovjet-state declared independence, I grasped that Ukraine would be an exception, because of its history and large Russian population. I always expected (hoped) there would be talks on low or intermediate level between representatives of all countries involved, discussing their recent histories in order to avoid bloodshed and leading to peace. I also expected western politicians would endorse such talks.

  It’s only in recent months I learned that no such endorsement of peacetalks for the benefit of the various eastern European nations had developed by the west. From Stephen Cohen’s book ‘War with Russia?’ I now understand that’s due to mainly western (American) politicics and media. Over the last thirty years the minds of westerners are formed by withholding information, leading to indoctrination. Madman are running around convincing people there does not exist anything like a nation, thereby destroying the very fabric which should make a nation tick. Instead western people are convinced patriottism leads to war. Therefore, leading western politicians implore nations should discard national aspirations to avoid war. And western people overall accept this lie as truth. As I see it, for Russia and other eastern and western European countries, past wars developed not so much due to patriottism but by either imperialism or state-building, as was the case in eastern Europe after 1918.

  This leads to only one possible summary: president Putin leads the Russian nation, while western nations are not led by their politicians, nor informed by their media, but rather lied to. The nations of the west are first made to believe they will not be involved in a nuclear war, then they are made to believe Russia can be defeated while the West would maintain it’s course. Western politicians do not so much lead western nations to the conviction they are invincible, but rather they conceal the vulnerability of western nations. The only way to inform the western public about the risks is to actually launch that kind of war. But that would lead to a war without winners, as president Putin already stated.

  This week NATO, EU-parliament and, amongst others, the Dutch parliament found it neccessary to call Russia a terror state. I reject this stance and I ‘m rather loathed by it.

  Each and every time any Dutch or western politician or organisation issues an opinion, any additional ‘policy’ or economic or military support for Ukraine in this war, I’m appalled and abhorred by it. There seems to be no effort for engaging talks to stop or ease the war by all battling parties, including the USA. Even, I feel betrayed by leading Dutch politicians, since there’s no sense at all in anything prime-minister Rutte says. I’m sick to the stomach by the vast majority of the Dutch and western nations, who do not seem te see the danger the world as a whole is at. Somehow I sense western politicians are playing va banque, and they are not in the need for an informed public opinion in the west.

  This e-mail to you serves no other purpose than to let you know not every Dutchman or westerner has gone mad. I also have no advice, since it seems the mental disease is on the side of the west.
  I can only repeat what I wrote to you in february of this year: peace and justice to all nations concerned.
  I wish you, your president and the Russian nation all the best.

  Yours sincerely,

  (…)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s