Duitse tanks gaan weer naar het “Oostfront”: Ruslands ambassadeur over de Leopard-2 beslissing

(Vertaling: E.J. Bron)

Sergej Netsjajev (foto), de ambassadeur van de Russische Federatie in Berlijn, heeft de verkondigde bereidheid van de Duitse regering om nu ook Duitse gevechtstanks van het type Leopard-2 aan de Oekraïne over te dragen als een “uitermate gevaarlijke beslissing” veroordeeld.

Sergej Netsjajev heeft als buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van de Russische Federatie in de Bondsrepubliek Duitsland in Berlijn op de beslissing van bondskanselier Olaf Scholz (SPD) gereageerd om Duitse Leopard-2 gevechtstanks aan de Oekraïne te leveren. Dit zou een uitermate gevaarlijke beslissing zijn, die een verder niveau van escalatie in het Oekraïne-conflict tot gevolg zou hebben, schrijft hij in zijn stellingname. De stap zou in tegenspraak zijn met de aankondigingen van Duitse politici over de afwijzende houding van Duitsland tegenover pogingen zich in het bestaande conflict te laten trekken. Netsjajev maakt duidelijk:

De beslissing van Berlijn betekent dat de Bondsrepubliek zijn bekentenis tot historische verantwoordelijkheid voor gruwelijke misdaden definitief opgeeft, die door het nationaalsocialisme in de Grote Vaderlandse Oorlog op ons volk werd gepleegd en geen verjaring kennen.”

Zodoende zou de moeilijke weg in de naoorlogse tijd naar verzoening tussen Russen en Duitsers teniet worden gedaan, stelt de Russische ambassadeur vast. Verder zegt hij:

Met toestemming van de Duitse regering moeten er opnieuw gevechtstanks met Duitse kruisen naar het ´Oostfront´ gestuurd worden, wat niet alleen tot de dood van Russische soldaten, maar onvermijdelijk ook tot de dood van burgers zal leiden.”

Zijn besluit over de levering van tanks zou Berlijn op de 80e verjaardag van het doorbreken van de Duitse blokkade van Leningrad hebben genomen, die honderdduizenden Sovjet-burgers het leven had gekost, herinnert Netsjajev. Daarmee zou elke rest van wederzijds vertrouwen teniet worden gedaan en de sowieso al beklagenswaardige toestand van de Russisch-Duitse betrekkingen onherstelbaar beschadigd worden. De Leopard-2 beslissing zou twijfel doen opkomen dat de betrekkingen in afzienbare tijd genormaliseerd zouden kunnen worden. De Russische ambassadeur stelt vast:

Opnieuw overtuigen we onszelf ervan dat Duitsland net als zijn nauwste bondgenoten niet in een diplomatieke oplossing van de Oekraïense crisis is geïnteresseerd. Deze permanent laten escaleren en het regime in Kiev met steeds nieuwe dood brengende wapens onbeperkt wil bewapenen. ´Rode lijnen´ behoren zodoende tot het verleden.”

De woordvoerder van de Duitse regering, Steffen Hebestreit, deelde vandaag nogmaals publiekelijk mee dat de Duitse regering beslist zou hebben om de Oekraïense strijdkrachten gevechtstanks van het type Leopard-2 ter beschikking te stellen. Duitsland zou 14 gevechtstanks van het type Leopard-2A6 leveren. Bovendien zou de Duitse regering toestemming verlenen aan andere landen ter levering van geëxporteerde, eigen Leopard tanks aan de Oekraïne.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Duitse tanks gaan weer naar het “Oostfront”: Ruslands ambassadeur over de Leopard-2 beslissing

 1. Olie bol zegt:

  Verenigde Staten sturen 31 M1 Abrams-tanks naar Oekraïne
  De Verenigde Staten zullen 31 Abrams-tanks naar Oekraïne sturen voor de strijd tegen Rusland. De Amerikaanse president Joe Biden deed die toezegging nadat Duitsland al eerder op de dag overstag was gegaan om vergelijkbare Leopard-tanks te sturen. Kiev vraagt al maanden om de wapens en verwacht dat die belangrijk zijn voor het terugdringen van de Russische troepen.

  Biden prijst in zijn toespraak Duitsland voor het opvoeren van de militaire steun aan Oekraïne en benadrukt de eenheid van het westen tegen de Russische agressie. Berlijn was eerder terughoudend omdat de wapens de oorlog zouden kunnen laten escaleren. Bondskanselier Olaf Scholz heeft lang geaarzeld en wilde de tanks alleen toezeggen als de Verenigde Staten dat ook zouden doen. Biden weerspreekt dat sprake zou zijn van escalatie, omdat de tanks geen “offensieve dreiging” voor Rusland zijn. De tanks zijn bedoeld om het grondgebied van Oekraïne te verdedigen en volgens de president zijn deze Abrams-tanks daar cruciaal voor.

  De Oekraïense president Volodimir Zelenski bedankte Biden voor zijn besluit. “Het is een belangrijke stap op weg naar de overwinning. Vandaag is de vrije wereld verenigd als nooit tevoren voor een gemeenschappelijk doel: de bevrijding van Oekraïne. We gaan vooruit”, twittert hij. Zijn stafchef Andrej Jermak voegt daaraan toe dat “het belangrijkste is dat dit nog maar het begin is. We hebben honderden tanks nodig.”

  De moderne Abrams-tanks zijn zwaar gepantserd en grotendeels vergelijkbaar met de Leopards die Duitsland stuurt. In de Verenigde Staten werd vooral gewezen op logistieke problemen als reden om de tanks niet eerder te sturen. De Abrams rijden namelijk op kerosine in plaats van op diesel en zijn daardoor veel ingewikkelder in het onderhoud. Bovendien zijn ze lastiger te besturen. Volgens ambtenaren gaat het maanden duren om de tanks in Oekraïne te krijgen. De komende tijd wordt het Oekraïense leger getraind door de VS om te leren omgaan met de Abrams.

  Volgens officiële cijfers hebben de VS zo’n 6000 Abrams in bezit. Behalve Duitsland hebben ook Polen en Noorwegen toegezegd Leopard-tanks naar Oekraïne te sturen. Meerdere Europese landen zouden eveneens leveringen overwegen, nu Berlijn toestemming heeft gegeven voor het doorsturen van de Leopards. Het Verenigd Koninkrijk stuurt veertien tanks van het type Challenger 2. Vlak voor de toespraak belde Biden nog met Scholz, maar ook met de Britse premier Rishi Sunak, de Franse president Emmanuel Macron en de Italiaanse premier Giorgia Meloni.

  Like

 2. droevige mof zegt:

  De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Die Grünen) zei gisteren in Straatsburg tegen de Parlementaire Vergadering van de
  Europeese Raad: “Wij voeren een oorlog tegen Rusland”.
  Deze vrouw is gevaarlijk dom en arrogant. Alleen al het horen van die zelfvoldane stem bezorgt me rillingen. Wat zij doet is wapengekletter voor de Derde Wereldoorlog. Maar miljoenen Duitsers zijn gek op hun Annalena omdat ze zo guitig en sexy is. Mijn God, wat een idioten.
  “Wollt ihr den totalen Krieg?” “JA, JA,JA”

  Geliked door 5 people

 3. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Rusland heeft er geen belang bij om het nu te laten escaleren want dat zou betekenen dat Rusland van alle kanten aangevallen kan worden.
  Beter om Amerika, England, EU en NATO langzaam leeg te laten bloeden.

  Rusland hoeft zich nu alleen te concentreren op Oekraïne.

  Geliked door 3 people

  • Groene Leeuw zegt:

   Rusland ligt gewoon te wachten tot de NAVO-arsenalen leeg zijn en dan rollen hun tanks richting Berlijn, Parijs, Den Haag en steken ze de Bering Straat over……

   Like

   • waalkade4bd8489a57 zegt:

    Ik geloof helemaal niet dat Rusland verder zal gaan dan Oekraïne.
    Dat was al zeker niet hun plan toen ze Oekraïne binnen vielen.

    Na de agressie van Polen heb je wel kans dat ze nu misschien Polen in nemen maar dat heeft Polen dan geheel aan zichzelf te danken.

    Geliked door 2 people

 4. antiislamnu zegt:

  Ik en vele met mij spugen op onze dictators en ik hoop dat zij onder de meest onbarmelijke omstandigheden een afgrijselijke lange doodsstrijd tegemoed gaan .

  Geliked door 6 people

 5. Ton Ruygrok zegt:

  Wat een wereld…de mensjes die jaar en dag tegen militarisme en alles wat daarmee samenhangt waren bejubelen nu de wapens alsof het knuffelberen zijn.
  En een NL premier die van defensie een schroot hoop maakte …, zweert nu bij Tanks ………wat een waardeloze gek….
  Ton Ruygrok, Monster

  Geliked door 6 people

 6. bobzelf zegt:

  IK KREEG NOU NIET DE INDRUK DAT MIJN OOM VLADIMIR ERGENS NU VAN WAKKER LAG. WHAHAHAHAHA
  1000 TANKS ONDERWEG

  Geliked door 2 people

 7. Wim Vreeswijk zegt:

  Sinds 1945 zijn we er geen klap mee opgeschoten. Het zijn idioten, wie het ook is.

  Geliked door 2 people

 8. Sobieski zegt:

  Binnenkort zullen er ook soldaten ingezet gaan worden door de NATO. In het kader van de diversiteit zullen die legers bestaan uit nichterig “Pang! pang!” roepende mietjes in jurken, op hoge hakken en met lipstick en damestasjes, en ongewapend, want voor munitie was er geen geld, zoals ons al jarenlang voorgehouden werd. Dat zal de Russen mores leren!

  Geliked door 2 people

 9. Hendrik de Zwijger zegt:

  Het westen is zich aan het verzwakken door Oekraïne hun munitie te schenken, en nog even, dan is het westen zo verzwakt dat Poetin vrij het westen kan binnen marcheren.
  Maar het westen is allang verkeerd bezig, kijk naar hoe het ging in Yougoslavië.
  Gekozen voor de moslims en niet voor de eigen Christenen.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s