Klimaatactivisten worden gefinancierd voor hun culturele verwoesting

(Door: Jan Bentz – Vertaling: “Malpaso”)

Ze lijmen zichzelf overal vast, blokkeren verkeer, bezetten vliegvelden en beschadigen grote kunstwerken: klimaatactivisten hebben een hoop rotzooi veroorzaakt in Europese steden de afgelopen maanden. Het goed georganiseerde financiële netwerk dat achter dit ogenschijnlijk toevallige en incidentele activisme zit, blijkt echter schokkend, zelfs voor politici…

Ze noemen zichzelf ‘The Last Generation’ en verdedigen het kleverige karakter van hun protesten als een strategie om de aandacht te vestigen op de ‘klimaat-catastrofe’. Ze eisen drastische maatregelen tegen ‘klimaatverandering’, waaronder stopzetting van olieboringen in de Noordzee, een einde aan álle fossiele energieverbruik en nieuwe manieren om voedselverspilling te beperken. Wat er echter de afgelopen maanden is gebeurd, en wat lijkt op een hartstochtelijk oprechte – zij het luidruchtige – nieuwe trend is feitelijk een goed gefinancierd plan dat wordt uitgevoerd door goed georganiseerde instellingen. De ‘Last Generation’ is alles behalve een uitzonderlijk iets. Recruiters en NGO’s voor klimaat-activisme adverteren zelfs met lucratieve ‘banen’ als demonstrant en bieden € 520-€ 1.300 – plus extra voordelen. Deze banen zijn “parttime” of “fulltime”, zoals gemeld door Welt am Sonntag.

De site ’Focus’ meldt dat het geld afkomstig is van een in Berlijn gevestigde organisatie genaamd ‘Wandelbündnis’ (Alliantie voor Verandering), die zorgt voor arbeidscontracten. Volgens rapporten heeft de Alliantie momenteel 30 onderaannemers. De oorsprong van de financiële steun is echter helemaal terug te voeren op het grote geld in de VS, met name het

Climate Emergency Fund. Volgens zijn eigen verklaringen financiert dit ‘Climate Emergency Fund’ “ontwrichtend, gewelddadig” activisme en beweert het al 94 organisaties te hebben ondersteund met meer dan $ 5,3 miljoen en meer dan 22.000 klimaatactivisten te hebben getraind. Ruim 1 miljoen activisten zouden zijn gemobiliseerd, volgens zijn eigen website. Hun ‘Theory of Change’ stelt dat “Gradualisme heeft gefaald. Activisme werkt” en verbindt zich ertoe “ontregelend activisme te ondersteunen, omdat het de snelste manier is om verandering te creëren.” Hun activisme wil mobiliseren tegen een ‘6e massa-extinctie’. De 6e massa-extinctie of ‘Holocene extinctie’ is maar een theorie, zonder overeenstemming over wanneer deze begint en wat de oorzaken zouden kunnen zijn. Voor het ‘Climate Emergency Fund’ is het echter de belangrijkste reden om al een ‘beleidsverandering af te dwingen’.

Het ‘Climate Emergency Fund’, opgericht in 2019, heeft volgens zijn eigen verklaringen 94 organisaties gefinancierd en miljoenen activisten gemobiliseerd. De Amerikaanse filantroop Aileen Getty van de Getty oliemagnaten-familie verstrekte fondsen. De filmproducent, Adam McKay, en Rory Kennedy, dochter van de ex-Amerikaanse senator Robert Kennedy, en nicht van John F. Kennedy behoren tot andere sponsors. Het fonds is geregistreerd in Californië.

Aan de overkant van de Atlantische Oceaan, in Duitsland lokt het ‘Wandelbündnis’, als onderdeel van het grotere ‘Klimaatnoodfonds’, jongeren naar militant klimaat-activisme met de belofte om “wat geld” te verdienen. In georganiseerde ‘instapavonden’ krijgen jonge rekruten het perspectief van een vast inkomen voor bezigheden die in hun ogen rechtvaardig zijn. Gezien de financiële steun heeft het ‘Wandelbündnis’ de middelen om geld te investeren in steeds ‘creatievere’ manieren om de samenleving te ontwrichten, schade toe te brengen aan cultuurgoederen en media-aandacht te genereren. En de strategie loont: er zijn meer dan 15.000 nieuwsberichten geweest over hun activisme. Het goed georganiseerde financiële netwerk achter het schijnbaar lukrake en sporadische activisme is intussen zelfs voor politici schokkend. De Berlijnse senator voor Binnenlandse Zaken, Iris Spranger (SPD), (niet bekend om haar conservatieve opvattingen), uitte haar verbijstering in de Berliner Morgenpost toen ze hoorde over het grote geld-web achter dit activisme. Ze noemde de “hoge mate van professionalisering van de klimaatbeschermingsbeweging…. een volledig georganiseerde vereniging van mensen die criminele daden plegen om hun politieke doelen door te drukken.” Zij dringt nu aan op zwaardere straffen in de vorm van boetes tot € 2.000.

Ondanks dergelijke protesten, zelfs van links, is de ‘groene’ wetgeving die onlangs in delen van Duitsland is ingevoerd een steun voor het soort gewelddadige activisme dat door het ‘Wandelbündnis’ wordt ondersteund. Activisten staan op meerdere locaties terecht en verdedigen zich dan op basis van een juridisch precedent uit het verleden dat door het Duitse federale gerechtshof is geschapen. Ze noemen specifiek de uitspraak van een Berlijnse rechter in oktober 2022 die concludeerde dat de klimaatcrisis een “objectief urgente situatie” en “wetenschappelijk onmiskenbaar” was. De activisten roepen politici op om de rechten van toekomstige generaties te respecteren en te beschermen als het gaat om klimaatbescherming en denken zo dat hun acties dus gerechtvaardigd zijn.

Het is niet de eerste keer dat het grote geld wordt betrapt op het financieren van zulke terroristische protesten, terwijl die aan de oppervlakte willekeurig en geïmproviseerd lijken. Van de intussen wel bekende dubieuze financiële netwerken is bijvoorbeeld aangetoond dat ze tenminste een deel van de rellen in de VS financierden na de dood van George Floyd, en groepen zoals Antifa hebben geld ontvangen van goed georganiseerde stichtingen. Sommige delen van Antifa hebben zelfs financiering ontvangen uit Duitse onderwijsbudgetten.

Bron:
europeanconservative.com
Door: Jan Bentz

Vertaald uit het Engels door:
Malpaso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Klimaatactivisten worden gefinancierd voor hun culturele verwoesting

 1. boorzalf zegt:

  De klimaat maffia.

  Geliked door 1 persoon

 2. Alphons Mantel zegt:

  fysicus Prof. Kees de Lange bewees dat CO2 reductie geen effect op temperatuur heeft

  Geliked door 3 people

 3. scherpschutter1943 zegt:

  In nederland is het precies hetzelfde. Aktiegroepen tegen de staat die worden gesubsidieerd door diezelfde staat. De belastingbetalers financieren hun eigen ondergang. Denk aan de knokploegen van groen links, waar ook de communisten bij ondergedoken zitten, of aan de klimaatcriminelen die bij elke koeienscheet de staat voor de Dood 66 rechters dagen. Bij de partij Dood66 doen ze het weer iets anders maar het resultaat is hetzelfde. Die stellen ministers aan met de taak om de burgers de nek om te draaien naar europees model, daarin gesteund door de voormalige vvd.

  Geliked door 3 people

 4. Johan P zegt:

  Het gebruik van geweld om politieke doelen te bereiken is zo ongeveer de definitie van terrorisme.
  Alle betrokken organisaties en personen dus ook zo behandelen, inclusief de geldschieters. Alle betrokkenen dienen financieel op te draaien voor de kosten van schoonmaken en herstel en daarna voor zo’n 15 jaar de bak in te gaan.
  De grote geldschieters zou ik in feite dubbel zo zwaar gestraft zien. Ieder van hen persoonlijk nog eens het volledige bedrag laten dokken voor iedere actie die ze hebben helpen sponsoren en dan 25 jaar de bak in.

  Geliked door 2 people

 5. J.v.d.Heijden zegt:

  Die zgn Klima-Kleber hebben nog steeds niet in de gaten
  dat als ze buiten zijn ze middenin het klimaat lopen,
  en dat valt met niks te beïnvloeden, zelfs niet door
  jezelf overal aan vast te plaken.

  Geliked door 1 persoon

 6. Oliedom zegt:

  Geef dat soort “gasten” betere lijm zodat zij ook VAST BLIJVEN ZITTEN!!!

  Geliked door 4 people

 7. Joost Visser zegt:

  Ik zie geen van die idiote activisten op de fiets naar of lopend naar die demonstraties gaan. Allemaal hebben ze een mobieltje. Gaan niet zwemmend naar vakantieadres in Engeland, etc. Dus allemaal een luxeprobleem. Leuk om jezelf bezig te houden.

  Like

 8. Ravian zegt:

  “Zij dringt nu aan op zwaardere straffen in de vorm van boetes tot € 2.000.”

  LOL, dat gaat echt helpen als ze door miljardairs gefinancierd worden…
  Het is gewoon georganiseerde misdaad, en dat los je op door de administratie van de betrokken NGO’s in beslag te nemen, het bestuur en de werknemers van die NGO’s te arresteren, en daarna internationale arrestatie bevelen uit te vaardigen voor het Californische salonsocialistische tuig dat er achter steekt.

  Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s