Oekraïne beveelt tanks – bondskanselier Scholz volgt en levert

Tradities willen onderhouden worden: vernietigde Duitse tank in mei 1945 in Berlijn.

(Door: Uli Gellermann – Vertaling: E.J. Bron)

Zitten de draaiboekschrijvers van Duitse buitenlandse politiek in Washington en heeft men de onofficiële perswoordvoerder van de Duitse regering uit Kiev laten overkomen?

Weliswaar wordt de Duitse buitenlandse en oorlogspolitiek in de VS gemaakt, maar de Public Relation voor de uitbreiding van de Oekraïne-oorlog mag door de Oekraïense ambassadeur Oleksij Makejew in de ARD-Tagesthemen verkondigd worden. Met een vrolijke grijns vertelt hij aan de onderdanige presentatrice Caren Miosga: “Ik denk dat op dit moment de tankcoalitie ontstaat”. Eerder dan wie dan ook kan de Oekraïense stadhouder van de VS in Duitsland de verdere verscherping van de oorlog melden.

Beste gevechtstank ter wereld

Al dagenlang buitelden de Duitse media over elkaar heen van puur enthousiasme over de Leopard gevechtstank. Wat hen “zo bijzonder maakt”, wist de ARD-Tagesschau te melden: hij is snel, wendbaar en goed te repareren. De redactie van de Tagesschau stroomde over van trots:

Deze tanks zijn vooral in de modernere versies superieur aan het Russische materieel en kunnen de tegenstander in de strijd vernietigen. De ´Leopard´ geldt onder vakmensen in zijn huidige generatie als de beste gevechtstank ter wereld.”

In de verkeerde film

De voormalige opperbevelhebber van het Amerikaanse leger in Europa, Ben Hodges, maakte op de Amerikaanse radiozender NPR duidelijk dat de Oekraïne daarmee voor een aanval tegen de door Rusland veroverde corridor van de Donbass naar de geannexeerde Krim zou kunnen uithalen. Daartoe zou de Oekraïne met westelijke gevechtstanks een zwaar bepantserde eenheid kunnen vormen, “de speerpunt van een legereenheid die de Russische linies in de richting Marioepol zou kunnen doorbreken”. Men waande zich in de verkeerde film, zoals in Hitler´s “Deutsche Wochenschau”. En wie weet dat de Leopard de technische gêne van een Porsche-ontwikkeling in zich draagt, van de “Koningstijger”, het laatste wonderwapen in de Tweede Wereldoorlog, die verbaast zich nergens meer over.

Bloedig voorjaarsoffensief

De vroegere NAVO-generaal Hans-Lothar Domröse verwacht “een verschrikkelijk bloedig voorjaarsoffensief”. Over een mogelijk bloedig antwoord van het Russische leger wil officieel niemand het hebben. Maar anders dan de oorlogsgeile Duitse media en politici is de Duitse bevolking sceptisch: in de actuele Duitsland-Trend voor het ARD-Morgenmagazin sprak zich slechts een kleine meerderheid ervoor uit om zware gevechtstanks aan de Oekraïne te leveren. Als je er rekening mee houdt dat deze meerderheid onder een al maandenlang durend trommelvuur via alle kanalen tot stand is gekomen, dan weet je dat de media hun doel nog niet compleet bereikt hebben.

Kissinger-vredesplan?

“Komt het Kissinger-moment voor een vredesplan dichterbij?”, vraagt de zender “n-tv” en onderbouwt het Kissinger-standpunt met een citaat van de Amerikaanse stafchef generaal Mark Milley – de hoogste militair van de VS – , die al voor Kerst verbluffend openlijk zei:

De waarschijnlijkheid van een militaire overwinning van de Oekraïne, gedefinieerd als het eruit gooien van de Russen uit de hele Oekraïne, inclusief de door hen geclaimde Krim, is in afzienbare tijd niet groot.”

Eindstrijd klaarblijkelijk op Duits grondgebied

Van onderhandelingen wil een meerderheid in de media en de politiek niets weten. Maar terwijl de strijd tegen de Russen tot nu toe tot de laatste Oekraïner gevoerd zou moeten worden, willen politici zoals Hofreiter (Groenen) en Marie-Agnes Strack-Zimmermann (FDP) de eindstrijd klaarblijkelijk op Duits grondgebied houden. De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, zegt onverholen waar de reis naartoe gaat: “Rusland moet weten dat een atoomoorlog nooit gewonnen kan worden.” De veiligste Amerikaanse atoombunker ter wereld bevindt zich in Cheyenne Mountain in de Amerikaanse staat Colorado. Misschien heeft Stoltenberg daar al een plekje geboekt.

Bron:
rt.de
Door: Uli Gellermann

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Oekraïne beveelt tanks – bondskanselier Scholz volgt en levert

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Volgens Mark Milley.
  “De waarschijnlijkheid van een militaire overwinning van de Oekraïne, gedefinieerd als het eruit gooien van de Russen uit de hele Oekraïne, inclusief de door hen geclaimde Krim, is in afzienbare tijd niet groot.”
  Maar wat als die Russen in het geheel niet mee willen werken en de gedachtengang van Milley helemaal niks vinden en dus niet van plan zijn om de gebieden te verlaten.
  Daarover wordt inderdaad geen woord aan besteed.
  Het zou zo maar kunnen zijn dat Milley er helemaal naast zit en de wapens die nu naar Oekraine gestuurd moeten worden binnen enkele weken als fakkels op het slagveld liggen te branden wat natuurlijk een geweldig propagandaitem is voor Rusland en niet bepaald voor Milley himself

  Geliked door 3 people

 2. Rosa zegt:

  Like

 3. droevige mof zegt:

  Als de Russen Duitsland tot oorlogsvijand verklaren, zullen ze nauwelijks wachten tot de laatste tanks van Duitsland naar Rusland zijn vervoerd. Ze zullen de tanks op Duits grondgebied vernietigen. Dat kan hier heel vervelend worden als de sirenes plotseling gaan loeien in woki-woki-land.
  Degenen die zich net aan de weg hebben vastgeplakt, moeten zich snel losmaken en naar de dichtstbijzijnde bunker gaan. Bunker? Klote, ze bestaan niet meer.

  Geliked door 3 people

 4. Joost Visser zegt:

  Wat ik begrepen heb. heeft Rusland het vriendschapsverdrag met Duitsland opgezegd. Daar er nooit officieel vrede is gesloten zijn de landen (weer) im oorlog met elkaar. M.a.w. Rusland ziet zich gerechtigd duitse doelen aan te vallen.

  Like

 5. Julia zegt:

  Pure wanhoop van het westen ze weten heel goed dat zij zichzelf al flink in de knieën hebben geschoten en proberen dat nu met tanks te bezweren. Dat zal nog wel eens helemaal verkeerd kunnen aflopen voor we het weten ligt straks heel Europa plat. Toch te maf voor woorden miljarden in deze oorlog te pompen dat nog meer doden onder burgers veroorzaakt en er van onderhandelen geen enkele sprake meer is. Ik zou de dag maar niet prijzen voordat het avond is.

  Like

 6. BosscheBol zegt:

  Nu zijn de Russen natuurlijk domme en slechte Untermenschen. Dat roepen ze hier al 85 jaar op TV en ze schrijven het in hun kranten; dus dan moet het wel waar zijn. Toch hebben Russen ook gevoelens. Een van die gevoelens is dat zij nu herinnerd worden aan het feit dal er al eens eerder duitse tanks in Oekraïne reden. Die zijn doorgestoten tot St. Petersburg, Stalingrad en bijna Moskou.

  Tegen die tijd hadden de Russen een enorm leger georganiseerd en draaiden hun wapenfabrieken in Siberië op volle toeren. De Russen trapten de duitsers er uit. Ze accepteerden daarbij nog hogere verliezen dan de duitsers. De duitsers zetten het op een lopen. “Tactischer Rückzug”.

  In die tijd waren er gesprekken tussen Rooseveld, Churchill en Stalin. Stalin eiste dat Amerika en Engeland in Europa een tweedse front tegen de duitsers zouden openen om de Russische verliezen te beperken. Rooseveld aarzelde. Hij had het druk in de Pacific. Stalin dreigde dat hij anders heel Europa zou innemen. Toen kwamen Amerika en Engeland in beweging en startten de invasie. Met Stalin werden afspraken gemaakt over de verdeling van Europa.

  Toen was de haatcampagne van Amerika tegen Rusland al begonnen. Het maakt de Russen nog steeds boos dat de Amerikanen net doen alsof zij Europa bevrijd hebben en de Russen ook een beetje geholpen hebben. En dat ze als verkrachters en moordenaars zijn weggezet.

  Terwijl de Amerikanen met hun invasie bezig waren, lieten ze twee atoombommen op Japan vallen. Waarschijnlijk óok om Stalin te intimideren zodat hij zich aan de afspraken zou houden.

  Er zit heel wat terechte woede bij de Russen en die zou er nu wel eens uit kunnen komen met alweer duitse tanks in Oekraïne.

  Geliked door 2 people

 7. Harry zegt:

  De moffen hadden al eerder superieure tanks .
  Maar de Russen hadden er veel meer .
  En dus wonnen de Russen .
  Wég al die Duitse “superieure” dingen .

  Nou hebben de Russen ook vast niet stil gezeten , dus hun tanks zijn ook vast wel van deze tijd .

  En die oekrainers hebben straks een heleboel VERSCHILLENDE TANKS , duitse , amerikaanse , franse , waarvan geen enkel onderdeel valt uit te wisselen .
  In de tweede wereldoorlog was dat ook al een probleem voor de hitlerianen ,
  meer dan honderd verschillende types vrachtauto hadden ze , en dus altijd de verkeerde onderdelen !
  Dat zit hem in hun volksaard , ze hebben last van een onbegrijpelijke veranderzucht !

  EN ZE VERLOREN DE STRIJD !!!

  GELUKKIG MAAR !

  Geliked door 2 people

 8. Ravian zegt:

  De Leopard 2A7 is inderdaad een van de beste tanks ter wereld, maar dat is niet de tank die de Oekies gaan krijgen, wat de Oekies gaan krijgen is de 30+ jaar oude Leopard 2A4.
  Verder is de Leopard 2 in het algemeen nogal aan de zware kant voor de Russische omstandigheden, en tevens is van de A4 variant bekend dat deze nogal brandgevoelig is.
  Dat laatste komt omdat de geschutskoepel aandrijving hydraulisch is, en in de nieuwere varianten elektrisch.

  Maar dat zijn allemaal de hoofdproblemen niet.
  Het eerste grote probleem is dat om het even welke tank er geleverd gaat worden deze, om effect te kunnen hebben op de militaire situatie, in de duizenden geleverd zal moeten worden, en niet in de honderden, of (wat meest waarschijnlijk is) tientallen.
  Het tweede (en nog veel grotere) probleem is dat deze tanks zonder adequate luchtdekking van weinig waarde zijn.

  De Oekies zijn dus in de eerste week van de SMO effectief gezien hun luchtmacht kwijt geraakt, en hun nog uit de Sovjet tijd stammende luchtafweer is inmiddels wel zo’n beetje op.
  Dit houd dus in dat de Russen in het luchtruim boven Oekraïne het overwicht hebben, wat op zijn beurt weer inhoud dat zowel het concentreren van pantservoertuigen als het in stand houden van de logistiek die een dergelijke gemechaniseerde strijdmacht behoeft voor de Oekies niet realiseerbaar is.
  En als je gemechaniseerde strijdkrachten niet kunt concentreren en mobiel kunt houden dan verliezen die hun offensieve waarde.

  Vervolgens is daar dan nog het personeelsprobleempje.
  Dit soort geavanceerde wapens heeft zowel goed getrainde bemanningen als goed getraind onderhoudspersoneel nodig, de Oekies hebben geen van beiden, en gedegen opleiden gaat minimaal een jaar duren.
  Die Oekie gepantserde speerpunt die richting Marioepol moet gaan optrekken gaat er dus gewoon nooit komen.

  Tot slot lees ik “En wie weet dat de Leopard de technische gêne van een Porsche-ontwikkeling in zich draagt, van de “Koningstijger”, het laatste wonderwapen in de Tweede Wereldoorlog, die verbaast zich nergens meer over.”

  De Tiger II, dat “koningstijger” is een fantasie naam die de Duitsers zelf nooit gebruikt hebben, was geen Porsche design.
  Porsche heeft meegedongen naar het productiecontract voor de Tiger II, maar het Porsche prototype heeft het destijds afgelegd tegen dat van Henschel.
  De Tiger II was dus een Henschel ontwerp.
  Als je geen verstand van zaken hebt dan kun je beter je klep houden…

  Geliked door 2 people

 9. BigLJohn zegt:

  De Leopard de beste tank ter wereld ? Lul toch niet ! Het Westen onderschat het Russische leger sterk alsmede hun materiaal. Gelijk die voetbalclub die voordat de eerste competitiewedstrijd is gestart zich al kampioen waant. Bijna alle wapens die door het Westen naar de Oekraine worden gesleept worden bij aankomst door de Russen tot schroot geschoten. Een ander deel verdwijnt op de zwarte markt en weer een ander deel word door de Russen in de strijd vernietigd. De Duitsers moeten op hun tellen passen. In feite hebben zij de Russen (na de 2e Wereldoorlog) alweer de oorlog verklaard. Wat dit voor consequenties kan hebben laat zich raden.

  Geliked door 2 people

 10. oprechtegeus zegt:

  De levering van de Duitse tanks brengt de atoomoorlog steeds dichterbij. Als Zelensky massaal leopardtanks gaat inzetten, is de kans groot dat Rusland de neutronenbom hiertegen gaat inzetten. Een beperkte nucleaire oorlog dus. Eén stap verder en er volgt een wereld vernietigend nucleair conflict, waar geen winnaar zal zijn en waarin de mens niet of nauwelijks zal overleven.

  Like

 11. HenryN zegt:

  Oekraine beveelt tanks!!! Nee ik denk dat het vuile spel anders wordt gespeeld: In Jip en Janneke taal:Het is de USA die Zelensky beveelt en zegt tegen Zelensky: Nu roep jij hard om meer wapens dan houden wij onze handen schoon en wij houden jou de hand boven het hoofd.
  Het moet dus lijken of Zelensky beveelt. Zelensky is slechts de pion in het spel niet meer of minder.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s