Onderzoek: Oostenrijk was in de Romeinse tijd tot 7 graden warmer dan nu!

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

De klimaat-alarmisten zullen de resultaten van een nieuw onderzoek naar de klimatologische omstandigheden gedurende de laatste paar millennia in Oostenrijk waarschijnlijk niet bevallen. Want blijkbaar was het vroeger gemiddeld duidelijk warmer dan nu.

Wanneer tegenwoordig als gevolg van de smeltende gletsjers in de Alpen bijvoorbeeld prehistorische vondsten (denk aan “Ötzi”) gedaan worden, is dit er wel degelijk een signaal voor dat er tijden waren, waarin de mensen zonder enorme ijsbarrières over de Alpen konden trekken. Maar ook later, tot aan de Romeinse tijd toe, schijnt het in de Alpenregio duidelijk warmer geweest te zijn dan tegenwoordig het geval is. Dit bevestigt ook een nieuw onderzoek, dat betrekking heeft op gevonden resten van wisenten.

Want: de wisenten voedden zich met planten en loofbomen, die tegenwoordig alleen maar op lagere hoogte groeien. Destijds echter, in de periode van 6000 tot 1200 jaar geleden, groeiden bijvoorbeeld beuken en eiken ook tot 800 meter hoger dan nu. Daaruit valt af te leiden dat er in die tijd ongeveer 4 tot 7 graden Celsius warmer was dan nu het geval is. Dit ligt eraan dat deze bomen zogenaamde warmtedrempels hebben, dus een minimale temperatuurgrens. Zo staat er in het onderzoek:

De beukengrens, maar ook de bosgrens tijdens de ´wisententijd´ (6000 tot 1200 jaar voor het heden) lag veel hoger en de gemiddelde zomertemperatuur moest minstens 3 tot 6 graden Celsius hoger zijn dan nu. Opmerkelijk is een pollenvondst uit de schachtgrot Stainzerkogelschaft bij Lunz am See.In de schat (1463 meter hoog) werden resten van wisenten gevonden. De klei met daarin een schedelfragment van de kern van horens werd op pollen onderzocht. De dominerende pollen waren afkomstig van de els, de eik en de linde. De eikengrens (grens tussen het colline en bergachtige vegetatieniveau) ligt in de Noord-Alpen nu tussen 400 en 800 meter. Eiken in een hoogte van van 1450 meter ongeveer 2000 jaar geleden duiden eveneens op een klimaat dat ongeveer 4 tot 7 graden Celsius warmer was dan nu.”

Een in het jaar 2011 gepubliceerde studie ging er nog van uit dat de temperaturen ongeveer 10.000 jaar geleden op het noordelijk halfrond ongeveer tussen de 3 en 4,5 graden (in juli zelfs tot 8,5 graden) hoger waren dan nu. En dat helemaal zonder 8 miljard CO2 producerende mensen en industrie. Een omstandigheid die vooral de klimaat-fanatici te denken zou moeten geven, die een extreme stijging van de zeespiegel vrezen. Want in de Oudheid lag deze deels duidelijker boven de actuele waarden, zoals oude haveninstallaties laten zien, die ondertussen diep in het binnenland liggen.

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Onderzoek: Oostenrijk was in de Romeinse tijd tot 7 graden warmer dan nu!

 1. karton zegt:

  Oostenrijk was in de Romeinse tijd 7 gr. warmer ?
  Wat denkt u, hoeveel zouden de Romeinse burgers in die tijd hebben moeten betalen om de opwarming tégen te gaan ?
  Daar plukken wij nú nog de vruchten van !

  Geliked door 2 people

 2. Ravian zegt:

  “Een omstandigheid die vooral de klimaat-fanatici te denken zou moeten geven”

  LOL, denken is niet echt het sterkste punt bij dat soort volk…

  De geschiedenis toont aan dat de aarde wisselend warme en koude perioden gekend heeft, en dat tijden van voorspoed zich altijd in warme perioden voor deden.
  Eenieder die de geschiedenis kent, en denkt, begint dus spontaan te trappelen van plezier bij het arriveren van zo’n warme periode.
  De geschiedkundige kennis van de vermelde klimaat fanatici beperkt zich echter tot “Das Kapital”, en dat denken hun sterkste punt niet was dat hadden we al vastgesteld.

  Tot overmaat van ramp staan we dan momenteel niet aan het begin van zo’n warme periode, maar aan het begin van een koude periode.
  Een koude periode betekend vervolgens dat de voedselproductie wereldwijd afneemt, en dat de vraag naar energie flink toeneemt.
  Das op zich al vervelend genoeg, maar dankzij de klimaat fanatici neemt dit probleem dodelijke vormen aan.

  Zij hebben namelijk, tegen gigantische kosten, de vernietiging van onze conventionele energie infrastructuur gerealiseerd.
  Hiermee hebben ze ons vermogen ons aan een kouder wordend klimaat aan te passen zwaar beschadigt, omdat ze zowel ons vermogen om energie te produceren hebben aangetast, als de financiële middelen om dat probleem te repareren hebben weg gepist.

  Daarbovenop komen dan nog eens de huidige “sancties” tegen Rusland, die overigens door hetzelfde domme volk georganiseerd zijn en gefaciliteerd worden.
  Die maken energie nog duurder/schaarser, en tasten het vermogen om voedsel te produceren (kunstmest) nog meer aan.
  Dit achterlijke volk is dus levensbedreigend voor 8 miljard mensen, en het wordt dus tijd dat we daar wat aan gaan doen, anders hoeft het straks niet meer.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s