2025 HAAST KAPOT

(Door: “Kafir”)

Het vriest dat het kraakt. Gisteren was ik te laat voor de opvang en kwam ik niet meer binnen. Niks aan te doen, riepen ze, moet je maar op tijd komen. Ik was straalbezopen. We hadden met z’n drieën 5 flessen jenever gekocht om warm te blijven en een beetje te lachen. Zo makkelijk is het niet om dakloos te zijn. En zeker niet in de winter. Geslapen in het park tussen de karton. Gelukkig wordt het alweer licht. Gelukkig leef ik nog. Over een uur gaat de opvang open. Snel erheen voor een kop koffie en misschien een kom soep en een beetje warm worden.

Twee jaar ben ik nu dakloos. Ik zat als AOW’er in mijn huisje, had te eten, was verzekerd en kon de energie betalen. Maar toen ging die klote-oorlog pas goed los en werd alles veel duurder en de energie onbetaalbaar. De huur en de zorgverzekering werden elke maand van mijn rekening gehaald en toen bleef er niet genoeg over voor de energie. Ik bleef natuurlijk gewoon stoken in de winter, want ik had het koud en vreten moest ik toen halen bij de voedselbank.

En toen sloten ze dus gewoon gas en elektra af. Dat was op het einde van de winter en een paar weken later werd het alweer warmer dus toen ging het wel weer even. Maar een paar maanden daarna werd alles weer veel duurder. Ik kon de huur en de zorg niet meer betalen. Ik werd zonder pardon hup! uit mijn huis gegooid. Dus ik sliep in die herfst een tijd in het park, totdat ik hoorde over de nieuwe opvang. Over die oorlog hoorde je niets meer, maar ik zag steeds meer mensen dakloos worden. Voor de voedselbank stond je uren te wachten en soms was er niks meer. Die opvang was al gauw weer te klein.

Zowat mijn hele buurtje kwam ik daar tegen. In mijn oude huisje zitten nu vluchtelingen. In mijn buurtje woonden een paar vrouwtjes van tegen de 90 en ook een van over de 90. Die zijn allemaal al dood. Allemaal vluchtelingen in hun huizen. Ik ben nu 77, maar ik denk dat ik maar eens om een pilletje aan mijn huisarts ga vragen. Dit is geen leven meer.

Het was onze eigen schuld dat wij de huur niet meer konden betalen, stond in de krant, want wij konden niet met geld omgaan. Wij rookten en wij zopen (dat laatste is waar) en wij hadden een dure TV gekocht (nou, ik had wel een TV, maar ik kon het kabelabonnement niet meer betalen dus die TV stond al een jaar op zwart). En wij waren zo egoïstisch dat wij dachten dat de andere mensen voor ons wel even de huur en de energie en de zorg zouden betalen. Nou, mooi niet. Leer maar met geld omgaan! Leer maar eens dat je geld moet verdienen en dat het niet zomaar uit de muur komt! kregen wij te horen.

O ja, vandaag even naar de huisarts. Als ik maar geen fles jenever tegenkom.

Door:
Kafir”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op 2025 HAAST KAPOT

 1. Blaffertje zegt:

  Helaas is dit voor velen de realiteit.
  “Vluchtelingen” krijgen alles en eigen volk moet zich maar zien te redden, zij mogen stikken.

  Geliked door 6 people

 2. R.C. Hagen van zegt:

  Gelukkig worden de rijken steeds rijkeren en komen die de rien bij de opvang niet groter maken.
  Ook hoor je daar goede ideen om de armen nog verder uit te kleden, zo hoorde ik van een bezorgdienst nikspicken of pickniks dat de boodschappen in andere landen goedkoper zijn en als wij het daar halen verdienen wij meer.
  Met verbazing lees ik dat, de vrouw van die meneer picknil, onze Minister van Stikstof Mevr. V.d. Wal is, ook toevallig dat er zo goed geinformeerde
  mensen? Daar werken die elkaar wel helpen om de mensen kapot te maken.

  Geliked door 4 people

 3. karton zegt:

  Een dakloze Nederlander zou naar België, Duitsland of welk ander land ook, binnen de EUSSR moeten gaan, en zich aanmelden als “vluchteling”.
  Een paar onverstaanbare klanken uitstoten, waaruit een medewerker nog nét kan opmaken dat tie uit Syrië, Afghanistan of een ander islamitisch land afkomstig is; ik vermoed dat er dan wél opvang zal zijn.
  Op deze manier worden échte NL’ers hun huizen uit gejaagd zodat “vluchtelingen” erin kunnen gaan wonen !
  Dank je wel, vullis van D66, VVD, CDA en CU !!!!!

  Geliked door 3 people

 4. Eppo zegt:

  Had je maar anders moeten stemmen ,je weet toch dat de PvdA je verraden heeft .
  En die van VVD en D66 gaan helemaal niet door met Jou die gaan door met geimporteerde Consugranten .

  Geliked door 4 people

  • ronjaspers zegt:

   Eppo.En u gelooft dat die corrupte omgekochte of gechanteerde politici in europa macht of zeggenschap hebben of het beleid bepalen.Hier in europa (m.u.v. van hongarije) regeert de bilderberg groep (WEF) Die klauSS schwab heeft duidelijk gezegd dat hij er trots op is dat ze regeringen geinfiltreerd hebben.En dit al decennia lang.

   Geliked door 2 people

  • Jannir zegt:

   Eppo dit vind ik zo’n haar antwoord, had je maar, misschien hebben ze al jaren pvv gestemd. Het is gewoon schandalig.

   Like

 5. Johan zegt:

  Wat betreft dat ‘pilletje halen’, daar worden de geesten nu langzamerhand rijp voor gemaakt.
  Gisteravond( 25 januari) was er op NPO1 in dat zwetsprogramma van ze “OP1” een item : Euthanasie op grond van geestelijk lijden.
  Daar hadden ze weer wat liefs voor bedacht :
  “Wij lieten onze dochter gaan in liefde”, zeiden de moeders, die dit met hun kind hadden meegemaakt.
  Nu wil ik niets afdoen aan het vreselijke lijden van deze mensen en de ondraaglijke pijn die het met zich meebrengt om je kind te zien afglijden.
  Het is echter wel een teken aan de wand, dat nu stapje bij beetje euthanasie steeds makkelijker gemaakt wordt.
  Kortom, waar gaat dit naar toe ?
  Straks mogen al die bejaarden, die volgens sommigen toch niks meer te betekenen hebben voor de maatschappij, zo’n pilletje komen halen, al dan niet vrijwillig.
  Dat ruimt goed op en zorgt ook sneller voor meer woonruimte voor bijvoorbeeld vluchtelingen. Dan kan ook het grote plan van de omvolking sneller en efficiënter doorgevoerd worden.
  Maar dat is natuurlijk een complottheorie.

  Geliked door 4 people

  • BosscheBol zegt:

   Ik zie hier in de buurt dat een grote bejaardenflat afgebroken is. Een complex aanleunwoningen is op de vrije markt gegooid als woonruimte. Zelf woon ik in een complex wat vroeger 50+ woningen waren maar wat nu voor iedereen toegankelijk is.
   Mijn vraag: waar blijven al die ouderen? Lossen ze op in de lucht zo ergens tussen hun 70ste en 80ste als ze niet meer zelfstandig kunnen leven?
   De doodspil zal een grote rol gaan spelen, durf ik te voorspellen en de “inpakkers” (de mensen die er een mooi en “humaan” verhaal omheen verzinnen) zullen goed verdienen. Beeldvorming, daar gaat het om.

   Geliked door 4 people

   • ronjaspers zegt:

    BosscheBol.Waar blijven al die ouderen,die zijn vermoord in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen.En niet te vergeten,die dodelijke corona vaccinazi,s.

    Geliked door 2 people

  • Joost Visser zegt:

   In Canada mogen kinderen nu zichzelf vermoorden. Tegenwoordig is Canada gidsland.

   Geliked door 4 people

 6. jetse47 zegt:

  De parasieten in Den Haag zouden uitgekleed moeten worden ipv de mensen die hun levenlang hard gewerkt hebben en door omstandigheden niets meer kunnen.
  Het schorrie morrie dat zich volksvertegenwoordigers durven noemen zouden op straat moeten leven,kijken of zij nog durven zeggen zij konden niet met geld omgaan!!!

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s