Kremlin beoordeelt handelwijze van het Westen als directe conflictdeelname in de Oekraïne

(Vertaling: E.J. Bron)

De door het Westen geplande tankleveringen aan de Oekraïne zouden in het Kremlin als toenemende verwikkeling van de desbetreffende landen in het conflict opgevat, zei Dmitri Peskov (foto), de woordvoerder van de Russische president Vladimir Poetin, vandaag.

In het Kremlin zou men een toenemende verwikkeling van de VS en andere westelijke staten in het conflict in de Oekraïne zien, zei Dmitri Peskov, de woordvoerder van de Russische president, donderdag tegenover journalisten. “Zowel uit de Europese hoofdsteden als uit Washington komen steeds opnieuw verklaringen dat de levering van verschillende wapensystemen, inclusief tanks, aan de Oekraïne op geen enkele wijze een deelname aan de gevechtshandelingen in de Oekraïne” zouden betekenen, verklaarde Peskov. “Daar zijn we het categorisch niet mees. Al datgene, dat zowel het militaire bondgenootschap als de [verantwoordelijke politici van de] genoemde hoofdsteden doen, wordt in Moskou als directe deelname aan het conflict opgevat. We kunnen zien dat ze toeneemt.”

Tegelijkertijd wees Peskov er op dat men in het Kremlin niet van plan zou zijn om de speciale militaire operatie in de Oekraïne op grond van de tankleveringen uit het Westen anders dan zodanig te noemen. “Op dit moment staat zo´n onderwerp niet op onze agenda”, zei Peskov op een desbetreffende vraag.

Woensdag had de Duitse regering in afspraak met andere NAVO-bondgenoten de levering van Duitse tanks van het type Leopard-2 aan de Oekraïne verkondigd. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz verdedigde later deze toezegging. Op de vraag of Duitsland daarmee oorlogspartij zou worden, antwoordde hij echter: “Nee, in geen geval”. Ook de Amerikaanse president Joe Biden had verklaard dat de beslissing in Washington om tanks aan de Oekraïne te leveren, zou geen strijd zijn tegen Rusland, maar het einde van de oorlog dienen. De levering van tanks zou geen bedreiging voor Rusland vormen, aldus beweerde Biden.

Peskov zei ook dat de Oekraïense president Zelensky voor Poetin al lang geen mogelijke tegenstander meer zou zijn. De kiezers in de Oekraïne zouden zich vast en zeker herinneren “met welke beloftes de heer Zelensky tot president werd gekozen”. “Hij heeft het probleem in de Donbass niet opgelost. Hij heeft zich niet gehouden aan de Akkoorden van Minsk. Zoals bleek, is hij niet van plan geweest hieraan te voldoen. Hij heeft zich op de oorlog voorbereid”, zei Peskov. Zelensky had daarvoor onlangs verklaard dat wat hem betreft een ontmoeting met Poetin geen zin zou hebben. “Het interesseert me niet. He is niet interessant om elkaar te ontmoeten, het is niet interessant om te praten”, zei hij en beweerde tegelijk: “Ze willen geen onderhandelingen, en dat was voor de overval ook al zo. President Poetin heeft dat zo beslist.”

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Kremlin beoordeelt handelwijze van het Westen als directe conflictdeelname in de Oekraïne

 1. Stefan zegt:

  Ondanks dat ik zelf in het westen woon, en tegen elke vorm van geweld ben, snap ik dit wel.
  Waar haalt het westen het gore lef vandaan om zich te mengen in deze affaire.
  Het westen wil graag onrust om hun agenda uit te voeren.
  En zei zijn bereid om dit ten kosten van hun eigen burgers te doen.
  Ik hoop dat ze hun verdiende loon krijgen onze ongekozen oorloghitsers.

  Geliked door 3 people

 2. waalkade4bd8489a57 zegt:

  En toch zal Rusland zich niet uit de tent laten lokken en zich op Oekraïne focussen.
  Escalatie en uitbreiden is op dit moment niet in het voordeel van Rusland. Rusland kan anders van alle kanten worden aangevallen.

  Volgens mij is alles ook zo gepland. Je maakt mij niet wijs als ze écht van Rusland willen winnen dat ze dan niet alles in de strijd gooien.

  Als het niet zo gepland is geeft het aan wat voor idioten het westen zijn.

  Maar goed laat Poetin het westen maar langzaam doodbloeden.

  Geliked door 3 people

 3. Ravian zegt:

  “De kiezers in de Oekraïne zouden zich vast en zeker herinneren “met welke beloftes de heer Zelensky tot president werd gekozen”.

  En zie hier de reden dat Rusland niet simpelweg over Oekraïne heen gewalst is, waar ze zeer zeker de middelen voor hadden en hebben.
  Zie hier tevens de reden dat Oekraïne voor Rusland nooit het door het Westen gewenste “Afghanistan” gaat worden.

  Het Westen dwingt Rusland nu om heel Oekraïne te bevrijden, waarna de Oekie nazi’s ontmaskert gaan worden als de corrupte racisten die zij zijn, en de heropbouw van Oekraïne een aanvang gaat nemen.
  Dat mag dan vervolgens wat kosten, want het Westen heeft middels zijn achterlijke sancties de koffers in Moskou goed gevuld.

  En als de Oekraïense bevolking dan eenmaal is ingelicht aangaande hoe ze door Zelenski & Co, en de VS / UK / EU, misbruikt zijn, en zien hoe hun land herbouwd en de corruptie opgeruimd wordt, dan voorspel ik een innige hereniging met mama Rusland…

  Geliked door 2 people

 4. Harry zegt:

  En straks niet stom gaan staan kijken als er ineens grote paddestoelen ontstaan boven Berlijn , Parijs , Brussel , Vlissingen en Den Haag .
  Dan hebben jullie het er zelf naar gemaakt .
  Niet dat het voor ons burgers veel verschil zal maken , of je land nou in één klap of in verschillende kleine klapjes door je eigen regering naar de verdommenis geholpen wordt , wát zal het schelen ?
  Het voordeel van één grote klap is , dat je daarna de rotzooi op kan ruimen , maar met de methode VVD66 kun je nét aan de gang blijven !

  Geliked door 3 people

  • Oliedom zegt:

   Ik zit niet op die klap te wachten , maar ik hoop eigenlijk dat er kleine klapjes vallen en alleen op de hoofden van die politici die dit hebben veroorzaakt.

   Like

  • Dan zijn we hopelijk van dat nazi koningshuis af.

   Geliked door 1 persoon

  • scherpschutter1943 zegt:

   Harry, na de grote klap valt er niets meer op te ruimen, wij zullen er dan ook niet meer zijn.

   Like

  • chrisdirick zegt:

   Harry, je hebt gelijk. Of je nou door de hond of door de kat gebeten wordt…
   Ik denk echter niet dat Rusland atoomwapens zal gebruiken. Zeker niet al eerste. De VS acht ik daartoe wel in staat. Zeker omdat ze op verliezen staan. Want je weet, een kat in het nauw…
   Trouwens de Russen hebben andere, betere wapens. Ze hoeven helemaal niet nucleair uit te halen. Hun mach 8 wapens zijn dermate superieur!
   Ik kan me nog herinneren, zon vijftig of zestig jaar geleden, dat de geluidsbarriere doorbroken werd, dat werd Mach 1 genoemd, het was toen wereldnieuws. En de daaropvolgende jaren kon je soms echte klappen horen als de straaljagers over kwamen vliegen.
   Wat Mach 8 voor geluid maakt kan ik me niet voorstellen maar ik weet wel dat je ze echt niet voorbij zal zien vliegen laat staan dat je zoiets tegenhoudt.

   Like

 5. bobzelf zegt:

  ENIG IDEE HOE HET MET UW BEVRIJDERS VANDAAG DE DAG GAAT EIGENLIJK
  ZE MAKEN WEL EEN HOOP HERRIE

  MAAR ???

  OOM DAGOBERT DUCK . DIE SAMEN MET OOM VLADIMIR WEL IN HET GELD EN ECHT GOUD ZWEMT

  Geliked door 4 people

 6. Snappie zegt:

  Elk land dat mee doet aan wapen leveranties is ook indirect betrokken bij het conflict, wees dan niet verbaast dat in die landen straks de scherven om de oren vliegen.
  Iemand die oorlog oproept zal eraan ten ondergaan.
  De VS en de EU spelen met zwaar vuurwerk terwijl Rusland iedereen een ferme klap kan uitdelen waar dan ook op de wereld.
  Pik dan gelijk Brussel en davos ook mee.

  Geliked door 3 people

 7. Niek zegt:

  Vreselijk, de worsten maler blijft maar door gaan en alleen maar doden. Zij willen onze kinderen onderwijzen hoe de joden werden vermoord en welke waanzin daaraan ten grondslag lag maar zou de politiek leiders graag hun kinderen zien sturen om te reflecteren dat zij zelf ook gek zijn geworden.

  Geliked door 1 persoon

 8. Marc zegt:

  Levering van Duitse tanks op zijn vroegst over drie maanden; die van Amerikaanse tanks over zes maanden.

  Wat ik daaruit opmaak is dat Westerse landen tegen Poetin zeggen: ‘Zorg dat je voor die tijd de oorlog gewonnen hebt, anders moeten wij wel meedoen.’

  Het is een rare strategie, die van westerse landen. Wat willen ze nou?

  Like

 9. Andre zegt:

  Duitsland wordt door elk land hard uitgelachen jajaja al die tanks maar als Rusland op vrijdag middag boe roept zijn op maandag al de kogels op. Iemand nog een windmolentje van Habeck?

  Geliked door 2 people

 10. Frits zegt:

  Wie is er hier nou de clown? Met zijn Putin did it! Moron!!

  Like

 11. Julia zegt:

  Het westen had zich nimmer moeten bemoeien met het corrupte land de Oekraïne het is een conflict tussen Rusland en de Oekraïne beide geen lid van de EU. De bemoeienissen hebben Europa reeds mee gesleurd in de oorlog wat ook duidelijk merkbaar is. Het komt de WEF keffers goed uit om de great reset te realiseren ook al kost dit talloze levens onder de burgers. De westerse leeghoofden hebben zich gewoon laten meesleuren door de Deep State in Amerika en zijn er blijkbaar nog niet achter hoeveel ellende de oorlogszuchtige Amerikanen in het Midden Oosten hebben achtergelaten.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s