Tankleveringen slechts “eerste stap”: Kiev eist gevechtsvliegtuigen en langeafstandsraketten

(Vertaling: E.J. Bron)

Nauwelijks hadden de westelijke landen de beschikbaarstelling van tientallen gevechtstanks aan Kiev toegezegd, of de Oekraïense president Zelensky eiste al gevechtsvliegtuigen en langeafstandsraketten. De voormalige Oekraïense ambassadeur in Duitsland, Andriy Melnyk, noemde de tankleveringen zelfs slechts “de eerste stap”.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft de westelijke landen opgeroepen om gevechtsvliegtuigen en langeafstandsraketten aan Kiev te leveren. Slechts enkele uren daarvoor hadden de VS en Duitsland officieel de levering van zware gevechtstanks toegezegd. Onmiddellijk eiste de Oekraïense president nog meer en andere zware wapens met een grote reikwijdte.

Ook de voormalige Oekraïense ambassadeur in Berlijn, Andriy Melnyk, verklaarde in een interview met de tv-zender NTV dat zijn land nu meer wapens nodig heeft. Hij noemde eveneens en concreter gevechtsvliegtuigen, “oorlogsschepen en onderzeeboten”. Als huidige viceminister van Buitenlandse Zaken van de Oekraïne zei hij dat de nu toegezegde tankleveringen slechts de “eerste stap” kunnen zijn.

Zelensky van zijn kant bedankte eerst in een videotoespraak gisteren zijn Duitse en Amerikaanse partners voor hun beslissingen om tanks te sturen, ging er daarna echter onmiddellijk toe over dat de Oekraïne extra wapens nodig heeft:

We moeten ook beginnen met de levering van langeafstandsraketten aan de Oekraïne, dat is belangrijk – we moeten onze samenwerking bij de artillerie uitbreiden.”

De Oekraïense president voegde er aan toe dat zijn land ook gevechtsvliegtuigen nodig zou hebben en dat “nu snelheid en hoeveelheid” beslissend zouden zijn. De “terreurstaat” Rusland zou de oorlog moeten verliezen, aldus Zelensky.

De beslissing in Washington, D.C., om nu toch gevechtstanks van het type Abrams te sturen, maakte een einde aan de controverse met de regering in Berlijn, die alleen maar eigen Leopard-2 tanks wilde sturen of het aan bondgenoten wilde toestaan om zulke tanks naar Kiev te exporteren, wanneer de VS van hun kant moderne gevechtstanks zouden leveren. Zoals nu bekend werd, willen de Amerikanen in totaal 31 M1 Abrams gevechtstanks aan Kiev ter beschikking stellen. De Duitse regering had de Oekraïne gisteren 14 tanks van het type Leopard-2 uit bestanden van het Duitse leger toegezegd.

Oekraïense officials hadden al lange tijd zware tanks, in het bijzonder de M1 Abrams, en andere moderne wapensystemen uit het Westen geëist.

Een hoge adviseur van Zelensky, Michail Podoljak, verklaarde gisteren tegenover de Britse krant “Telegraph” dat hij er van uit zou gaan dat de ondersteuners van de Oekraïne nu op een gegeven moment langeafstandsraketten beschikbaar zullen stellen en beweerde dat deze gehoopte toezegging al “deel van het onderhandelingsproces” voor de volgende wapenlevering aan Kiev zou zijn. Zo zei hij:

Op dit moment maken we een sterke stemmingsverandering bij de politieke elites van de Europese landen mee, die begrijpen dat de hele uitrusting, inclusief de gepantserde voertuigen, overgedragen moeten worden. En we zullen het, dat weet ik zeker, zonder twijfel eens worden over langeafstandsraketten.”

De adviseur voegde er aan toe: “Alleen met deze raketten zal het mogelijk zijn bijna de gehele infrastructuur van het Russische leger in het achterland te verwoesten.”

Onder verwijzing naar niet nader genoemde bronnen bericht de “Telegraph” dat de Britse regering raketten met een grote reikwijdte “niet uitsluit”, maar op dit moment geen plannen voor hun levering zou hebben. In Washington heeft men tot nu toe de aanvragen van de Oekraïne voor ATACMS-raketten (foto) met een reikwijdte van ongeveer 305 kilometer afgewezen. Het is echter onduidelijk of deze beslissing – evenals die over de M1 Abrams tanks – nog lang standhoudt.

Moskou heeft de westelijke landen herhaaldelijk opgeroepen om de wapenleveringen aan de Oekraïne te stoppen, omdat zulke leveringen het conflict alleen maar onnodig zouden verlengen en een onderhandelingsoplossing onmogelijk zouden maken. De Russische ambassadeur in de VS, Anatoli Antonow, veroordeelde de aanstaande levering van tanks als “nog een eclatante provocatie” en benadrukte dat de wapens door de Russische strijdkrachten “vernietigd” zouden worden.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op Tankleveringen slechts “eerste stap”: Kiev eist gevechtsvliegtuigen en langeafstandsraketten

 1. karton zegt:

  Die idiote Oekraïense Pipo blijft maar eisen en de EUSSR-oorlogshitsers + Biden blijven hem maar pleasen !
  Ongelooflijk !!!!!

  Geliked door 6 people

  • Oliedom zegt:

   Die compleet gestoorde eisende cokesnuiver moet men neerknallen.
   En die fucking eu/rutte/scholtz hebben bloed aan hun handen met hun (nog) wapen leveren aan die corrupte gek.

   Geliked door 3 people

  • ronjaspers zegt:

   karton.Na ongeveer 16 jaar mijn huiswerk te hebben gedaan op alternatief nieuws.Begrijp ik het wel waarom ze wapens en ander oorlogstuig in de ukraine blijven pompen.De werkelijke machthebbers op deze wereld zijn afkomstig uit het gebied ukraine en kazachstan.Die gebieden heetten eeuwen geleden khazaria,en de huidige machthebbers op de wereld, de khazariaanse mafia (nepjoden) a.k.a. de cabal,deepstate,illuminati.De KM was een zeer bloeddorstig,barbaars volk wat zich ook bezig hield met satanische rituelen.Zoals het offeren van baby,s en kinderen,ze zijn toen rusland uitgeschopt.Ze willen hun geboorte land terug en doe er alles voor om het terug te winnen.Ook al vechten ze een verloren oorlog tegen de russen.Op internet kan je de geschiedenis vinden van de KM ik gebruik de zoekmachine duckduckgo.com omdat google heel veel censureerd:The incredible evil history of the khazarian mafia.

   Geliked door 2 people

 2. BosscheBol zegt:

  Zelensky eist dat de hele wereld al hun wapens aan hem geven. Hij eist een complete wereldoorlog. Hoewel, omdat Zelensky een trekpop van de USA is, kun je beter zeggen dat de USA heel graag een wereldoorlog wil. De USA denkt dat Rusland maar wat bluft en militair niks voorstelt. De USA heeft een superman complex en denkt dat ze een atoomoorlog overleven. Ze zullen Rusland helkemaal kapot makern. Dat is zo’n beetje de westerse mentaliteit van de afgelopen decennia. Niet met ons eens? Dan maken we je KAPOT.

  En mensen als rutte (het is ONZE oorlog) en ollongren (Rusland MAG deze oorlog niet winnen) lopen als brave slaafjes achter de USA aan. Ze zouden hun volk moeten beschermen maar ze hebben schijt aan ons. Alleen ons geld willen ze uitknijpen. Ze moeten toch inzien dat de USA Europa naar de verdommenis laat gaan maar dat interesseert ze niet. Met de USA meedoen levert misschien ooit een mooi baantje op.

  Geliked door 7 people

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Laat die ordinaire schooier maar eens beginnen met terugbetalen van wat hij middels list en bedrog verkregen heeft van het naïeve Westen. Ik vrees dat hij nog geen nagel heeft om aan zijn kont te krabben. Althans niet uit de Staatskas, waar zich slechts een kleine groep oligarchen aan verrijkt heeft.
  Mensen die financieel niets voorstellen stellen vaak de hoogste eisen met het geld van anderen. Zo ook deze corrupte beroepstoneelspeler die met zijn spelletjes het Westen een rad voor de ogen draait.

  Geliked door 7 people

 4. Drs.E.N.Schilder zegt:

  Ik eis ook lange afstandsraketten: een op Kiev, een op Brussel, een op Davos, een op een specifiek deel van Den Haag, idem voor Parijs, Berlijn en alle andere Europese en Amerikaanse ‘huizen van de democratie’!
  En graag een beetje spoedig.
  De bevolking wil geen oorlog! Laat ze zelf maar creperen!

  Geliked door 8 people

 5. Harry zegt:

  Van bescheidenheid kun je Zelensky niet beschuldigen !
  Hij blijft maar eisen !
  Mocht ie het overleven en er een soort van vrede komen , dan zal ie honderden miljarden eisen voor wederopbouw en zieligheidstoeslag .
  En de stommelingen van de EU en de NAVO blijven hem maar voeden .
  Geen wapens sturen , betekent : binnenkort vrede .
  Meer wapens sturen , betekent nog langer oorlog , nóg meer schade , nóg meer doden .
  Straks is de hele EU defensieloos !
  De enige optie is dan nog atoomwapens gebruiken .
  D 66-ers en vele VVD-ers kunnen dat wel willen , maar de meeste mensen zien daar echt de lol niet van in .
  Maar door de oorlog te verlengen wordt dat risico veel groter .

  Geliked door 5 people

 6. Drs.E.N.Schilder zegt:

  En…ik zou ze bijna vergeten, op alle verblijven van Soros, Gates, de Clintons, de Obama’s met een team spetsnaz op alle WEF-leden wereldwijd

  Geliked door 1 persoon

 7. Hendrik de Zwijger zegt:

  Ga zo door Oekraïne en je houd geen man meer over, en de gevluchte vrouwen zorgen voor nog meer rotzooi in de landen waar ze zijn opgevangen door daar de mannen te verleiden, en de rechters hebben voor jaren werk om de echtscheidingen te regelen.
  Ook zal Oekraïne een land zijn zonder inwoners en zo zich weer terug aansluiten bij Rusland.
  Maar de afspraak met Rusland was dat het westen zich niet zou uitbreiden naar het Oosten bij de afspraak om de muur in Duitsland af te breken.

  Geliked door 3 people

 8. Ravian zegt:

  “Alleen met deze raketten zal het mogelijk zijn bijna de gehele infrastructuur van het Russische leger in het achterland te verwoesten.”

  Het is blijkbaar in Kiev doorgedrongen dat ze de oorlog verloren hebben, en nu denken ze dat een full-scale NAVO interventie, want dat is waar ze hier naar soliciteren, hen nog kan redden.
  Realiteit is dat NIETS hen nog kan redden…

  Geliked door 3 people

  • BosscheBol zegt:

   Ravian. Het is moeilijk om door de propaganda heen te kijken, maar ik heb de indruk dat de oekies zo’n beetje op hun laatste benen lopen. De tanks uit Duitsland, Amerika en Engeland en ook de Patriots uit NL zullen niet bemand worden met Oekies. De Leopard besturen leer je in een half jaar maar bedienen in samenwerking met luchtsteun, artillerie etc duurt nog een jaar. Dus 1,5 jaar. Patriots net zo ongeveer. Maar ze willen het allemaal al over 3 maanden leveren. Dus ofwel zijn de oekies nu al een dik jaar in training ofwel gaan er Duitsers, Amerikanen, Engelsen en Nederlanders mee. Ik gok op het laatste. Dat zou alweer een grote escalatie zijn, maar de westerlingen deinzen nergens voor terug. Ze denken echt dat ze superman zijn (of god).

   Geliked door 1 persoon

   • Ravian zegt:

    Een tank benodigd niet enkel drie of vier goed opgeleide bemanningsleden, die bemanningsleden moeten ook nog eens op elkaar ingespeeld zijn, wat enkel langdurige training kan bewerkstelligen.
    Oorlogsvoering met tanks is een teamsport…
    Verder hoeven ze wel niet met luchtsteun leren samen te werken, want die luchtsteun is er niet, wat dit sowieso tot een exercitie in futiliteit maakt.

    Aan die inzet opties, westerse bemanningen of al een jaar lang stiekem in het westen getrainde oekie bemanningen, kun je er nog eentje toevoegen; je stuurt die tanks gewoon met half getrainde oekie bemanningen de strijd in.
    Gezien dit sowieso enkel symboolpolitiek is maakt dat namelijk weinig uit; ook met goed getrainde bemanningen, om het even waar die vandaan komt, gaan deze tanks geen enkel verschil maken, en als schroot eindigen.

    Mochten ze zo achterlijk zijn de tanks inclusief NAVO militairen te leveren, dan komt aan elke illusie van het niet in een derde wereldoorlog verwikkeld zijn abrupt een einde.
    Dan kunnen we ons klaar maken voor “der totalen krieg”, maar dan zonder dat ons gevraagd is of we daar ook wel zin in hebben.
    Dat zou dan dus betekenen dat Goebels en zijn baas meer fatsoen hadden dan Rutte en Baerbock dat hebben.

    Echt verbazingwekkend zou dat niet zijn natuurlijk…

    Geliked door 1 persoon

 9. droevige mof zegt:

  Nu moet zelfs de meest naïeve persoon zich realiseren dat Oekraïne is als de Corona vaccinatie. We hebben een abonnement geboekt. Tenminste, zo leek het. Maar nadat de eerste zeepbel is gebarsten (waar blijft de zesde vaccinatie dan), zal ook de tweede barsten en het corrupte Oekraïense regime met zijn eisen de laan uit gaan.
  Wat helaas niet betekent dat de oorlog voorbij is. Het lijkt er nog steeds op dat de NAVO het heft volledig in eigen handen neemt.

  Geliked door 1 persoon

 10. Groene Leeuw zegt:

  Moskou liet met haar fregat Generaal Gorschkow in de Westelijke Atlantische Oceaan al een duidelijke waarschuwing afgeven dood vlak voor de VS-territoriale wateren een Zircon raket af te vuren op een Russisch maritiem doel. De Amerikanen kregen het pas in de gaten toen deze raket was afgevuurd en het doel was genaderd. Ze zijn zich kapot geschrokken toen ze erachter kwamen dat het om de Generaal Gorschkow ging.

  Geliked door 3 people

 11. Julia zegt:

  We sturen Rutte, Hoekstra en Ollengren om de afgedankte F16 gevechtsvliegtuigen te vliegen dan weten we zeker dat we voor goed van ze af zijn. Kortom het afgedankte schroot de F16 wat door Nederland is vervangen door de JSF Joint Strike Fighter . Om verschillende redenen zijn er grenzen aan het moderniseren van toestellen: Operationele veroudering: de F-16 is minder goed opgewassen tegen nieuwe omstandigheden en dreigingen. Technische veroudering: reserveonderdelen zijn moeilijker te verkrijgen. Slijtage is moeilijker te verhelpen en onderhoud kost meer tijd.

  Like

  • bobzelf zegt:

   Julia
   WAAROM VRAAGT ONS JOODS PLEURIS KEPPELTJE OM VLIEGTUIGEN

   DAT KAN IK MAKKELOJK UITLEGGEN

   OOM VLADIMIR HEEFT ZEG MAAR DE HELE SUKHOI EN MIGS VOORRAAD

   UIT DE LUCHT GESCOTEN

   WHAHAHAHAH

   HUGGIE DIKKE KUS

   OOM BOB

   Like

 12. BigLJohn zegt:

  Die Zelensky is als een vervelend klein kind die wacht op een pijnlijke draai om zijn oren van een van zijn ouders. In dit geval dus van de Russen. Want dit alles blijft niet mooi staan natuurlijk.

  Like

 13. Oliedom zegt:

  Nou dat (verplicht) kopen van die yankees hun veel te dure jsf mot ook niet zo’n best ding wezen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s