Een zee van lichtjes voor Boris Pfeiffer in Wandlitz

(Door: Martin Müller-Mertens – Vertaling: E.J. Bron)

Het zijn honderden mensen, die dinsdag zwijgend door Wandlitz in het district Barnim in de Duitse deelstaat Brandenburg trekken. Alleen het geluid van de trommels doorbreekt de stilte van de vroege avond. Plotseling stopt de stoet. Kleine kaarsjes vormen een zee van lichtjes – op de plek waar een jaar geleden Boris Pfeiffer (foto) stierf. Een politieactie tegen de corona-wandeling op 24 januari 2022 had de 53-jarige musicus en voormalig lid van de muziekgroep “In Extremo” niet overleefd.

Avond van geweld

Deze dinsdag houdt de politie zich op de achtergrond. Een jaar geleden was dat anders. De autoriteiten van Brandenburg wilden de toenemende corona-protesten met geweld onderdrukken, dat herinneren de deelnemers zich in ieder geval. Een eenheid van 100 man trad eerst in het acht kilometer verderop liggende Bernau tegen een aangemelde demonstratie op. Daarna ging de eenheid naar Wandlitz, een 23.000 inwoners tellende stad ten noorden van Berlijn. Markus Brendel, nu leider van de herdenkingsbijeenkomst, was er een jaar geleden bij in Bernau. Hij merkte wat er met zijn vriend Boris Pfeiffer gebeurde.

“Ik had eerst alleen maar gehoord dat er iemand is overleden, en ik wist eigenlijk direct dat het Boris was. Het doet natuurlijk pijn om vrienden te verliezen, en het is heel treurig dat het tot zulke situaties komt. Dat de agenten niet competent genoeg waren om anders met de situatie om te gaan…”, vertelt hij zichtbaar ontroerd.

Of het ontbrekende competentie of opzettelijke escalatie was, kon nooit opgehelderd worden. Volgens de politie kreeg Pfeiffer een hartinfarct, stierf hij ondanks onmiddellijke hulp in het ziekenhuis. Een buurtbewoonster vertelt tegenover “AUF1.info” echter van zware overvallen van de politie. Meerdere, vooral oudere, wandelaars zouden ingestort zijn. Agenten zouden Pfeiffer ruw geduwd hebben.

Keek de politie gewoon toe?

Volgens informatie van ooggetuigen bood noch de politie noch de bemanning van een zich ter plaatse bevindende ambulance eerste hulp. Pas na een private alarmoproep en met grote vertraging kwam er een ziekenauto – echter niet van de nabijgelegen reddingspost Wandlitz, maar uit Bernau. In juni beëindigde het openbaar ministerie zijn onderzoek. De politie, zei men, zou alles goed gedaan hebben. Sindsdien heerst er zwijgen. “Er is geen interesse te zien dat dit op de een of andere manier wordt opgehelderd of dat men erover spreekt wat er eventueel is misgegaan”, is Brendel van overtuigd.

Wandlitz was geen op zichzelf staand geval

De deelstaatparlementariër Lars Hünich, lid van de zojuist tot stand gekomen tweede corona-onderzoekscommissie, kent veel van zulke berichten. “Wandlitz was in Brandenburg geen op zichzelf staand geval. Gelukkig zijn er niet veel mensen gestorven. Maar de overvallen van de politie waren in januari, februari en maart 2021 helaas geen uitzondering. Ik ben blij dat er vanavond zoveel mensen gekomen zijn, want we mogen het niet vergeten”, aldus de AfD-politicus.

Om het onrecht gewoon in de doofpot te stoppen, opdat de mensen het vergeten – exact deze strategie lijken de systeempartijen in de gemeenteraad van Wandlitz te volgen. “De demonstranten wilden eigenlijk op de plek waar Boris overleed een gedenksteen oprichten. Maar dat wordt door de gemeente nog steeds afgewezen”, zei een boze buurtbewoner. Steeds opnieuw zou burgemeester Oliver Borchert bloemen en kaarsen op de plaats delict “gewoon hebben laten weghalen”.

Bron:
auf1.info
Door: Martin Müller-Mertens

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Een zee van lichtjes voor Boris Pfeiffer in Wandlitz

 1. Pascal Heefer zegt:

  Het weghalen van bloemen en kaarsen….tsssst…..wat een D66 ‘er zeg! Soms is de overheid ècht je ergste vijand

  Like

 2. Sobieski zegt:

  Schandalig dat dit niet opgehelderd wordt. De obscene houding van o.a. de Duitse (en NL’se) regeringen laatwederom duidelijk merken dat wij als bodenständige Europese autochtonen, die onze voorouders en onze culturele en spitituele erfenis niet verloochenen, voor de corrupte, decadente, globalistische WEF-gestuurde regeringen de nieuwe “Untermenschen” zijn.

  Hieronder de officiele video van “In Extremo”, de band waar Boris lid van was, en waarin multi-getalenteerde Boris meerdere middeleeuwse instrumenten speelt.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s