Kiev moet maandenlang op Amerikaanse tanks wachten! Er zijn in Amerika te weinig op voorraad

(Vertaling: E.J. Bron)

Wekenlang drong Washington aan op de levering van tanks aan de Oekraïne – en waarschuwde: Moskou plant een voorjaarsoffensief. Nu blijkt: de door de VS toegezegde levering van 31 M1-Abrams (foto) zal maanden duren. Deze tanks moeten namelijk eerst aangeschaft worden.

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz (SPD) heeft gepocht op het sturen van Amerikaanse tanks naar de Oekraïne. Dat was voor hem de voorwaarde om zelf de levering van Leopard-2 tanks vrij te geven. Daarmee had hij succes: de VS hebben de Oekraïne 31 M1-Abrams tanks beloofd. Maar nu blijkt: de Oekraïne zal maanden moeten wachten op deze 31 tanks. Het Pentagon heeft namelijk niet genoeg M1-Abrams in zijn bestand om ze nu te sturen. Dat bevestigde de woordvoerster Sabrina Singh donderdag.

Voor een Russisch offensief in het voorjaar komen de tanks veel te laat

Daarvoor had het Witte Huis nog verklaard dat de Oekraïne deze moderne militaire voertuigen nu nodig zouden hebben om zich voor te bereiden op een nieuw Russisch offensief dat dit voorjaar verwacht wordt. Nu zullen de Amerikaanse tanks waarschijnlijk pas naar Oost-Europa rollen wanneer het voorspelde initiatief van de Russen al lang heeft plaatsgevonden.

“We hebben deze tanks gewoon niet genoeg op voorraad, zodat het maanden zal duren om deze M1_Abrams naar de Oekraïne over te brengen”, zei Singh. Ze verwees daarbij naar de speciale nieuwere versie van de tank, die de VS zullen sturen.

Washington op zoek naar bewapeningsondernemingen voor de productie

Normaal gesproken heeft het Pentagon ongeveer vier dagen nodig om wapens uit Amerikaanse bestanden voor te bereiden en aan de Oekraïne te leveren. Dat gaat anders bij wapens, die in het kader van het Amerikaanse veiligheidsondersteuningsinitiatief voor de Oekraïne (USAI) met door het Congres goedgekeurde financiële middelen niet moeten worden aangeschaft. Hier kan de levering maanden, zo niet zelfs jaren duren. De regering moet daarvoor namelijk eerst een bewapeningsonderneming zoeken die het wapen produceert.

Functionarissen van het Witte Huis hadden woensdag al gewaarschuwd: het zou tot een jaar duren tot Kiev de door president Biden publiekelijk toegezegde tanks krijgt. Met het USAI willen de VS vooral “ een lange termijn betrokkenheid tonen”, verklaarde Singh nu. “Het gaat niet om een vertraging; we hebben deze Abrams gewoon niet in onze bestanden om ze op dit moment aan de Oekraïne te geven.”

Oorspronkelijk verzette het Pentagon zich tegen de levering van de M1-Abrams

Daarvoor had het Pentagon zich verzet tegen het sturen van de M1-Abrams naar Kiev. Het zou het meest agressieve wapen zijn dat Washington aan Kiev heeft toegezegd sinds het Russische binnenrukken in de Oekraïne elf maanden geleden. Op 19 januari had Singh nog verklaard: “Het heeft gewoon geen zin om op dit moment de M1-Abrams aan de Oekraïne te leveren.” De woordvoerster wees deze keer op logistieke problemen. De gasturbinemotor van de tank zou kerosine nodig hebben, in tegenstelling tot de dieselmotoren van de Duitse Leopard-2 en de Britse Challenger-2.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Kiev moet maandenlang op Amerikaanse tanks wachten! Er zijn in Amerika te weinig op voorraad

 1. Laat hier je gedachten maar eens over gaan.
  Ten eerste willen de Yanks deze tanks niet leveren en ten tweede zijn ze doodsbang dat techniek in Russische handen komt.
  Maar het is wel aardig dat de Europesche slapers wel verouderde troep leveren.
  Samengevat!
  Wat een zielige vertoning.

  Geliked door 3 people

 2. Groene Leeuw zegt:

  Hahahahahahaaaa worden de moffen, de Nederlanders en Britten even verneukt…..

  Geliked door 3 people

  • Oliedom zegt:

   Die laten zich ook gewillig verneuken door hun “vrienden” aan de andere kant van de grote plas en geven die cokesnuiver🤡 zweerlinksky alles om die broederoorlog te kunnen verlengen.

   Like

 3. Olie bol zegt:

  Grote dingen zeggen maar zeer klein te zijn

  Geliked door 1 persoon

 4. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Ik las dat Rusland het door Amerika achtergelaten oorlogs arsenaal van de Taliban aan het opkopen is 😀.

  Amerika gaat geen Abram tanks leveren want die zijn totaal niet wendbaar in bosgebieden en slurpen diesel. Dus dat is geen goede verkoop promotie.

  Wel een lachertje dat Amerika ze eerst moet kopen omdat ze er niet voldoende van hebben . Nu snap ik ook waarom Poetin ze van de Taiwan wil kopen 😀😃

  Like

 5. Hovawart zegt:

  Rutte sponsort de Amerikaanse oorlogsindustrie, Opa Biden en z’n rijke vrindjes uitermate tevreden, en Zelensky vult z’n zakken en bezorgt zijn goede vrind Poetin gouden tijden, iedereen blij met Rutte,……….
  behalve Nederland…….

  Geliked door 5 people

  • waalkade4bd8489a57 zegt:

   Hoeveel zal Rutte daarvoor uitbetaald gaan krijgen op de Kaaimaneilanden.

   Boven de €100,- moet iedere burger verantwoorden maar deze criminelen krijgen miljoenen op duistere rekeningen in het buitenland.

   Like

 6. Ravian zegt:

  “De gasturbinemotor van de tank zou kerosine nodig hebben, in tegenstelling tot de dieselmotoren van de Duitse Leopard-2 en de Britse Challenger-2.”

  De gasturbine van de Abrams, en de diesels van de Leopard en de Challenger, zijn allemaal zogenaamde multi-fuel motoren; als het vloeibaar is, en het brand, dan lopen ze er op.
  Stierenpoep excuus dus.
  Het is meer een gevalletje “Hoe krijgen we de Duitsers zo gek om tanks te leveren zonder zelf onze vingers te branden”.

  Like

 7. Hovawart zegt:

  Westerse tanks zijn niet geschikt tegen een Russische winteroffensief……..
  Die zware krengen zakken weg tot hun assen in de drassige gronden….
  als ‘sitting ducks’, als target practice voor de Russen.

  Like

 8. koosv8 zegt:

  En weer wordt Europa met Duitsland voorop belazerd door Vuile Slemielen. Wat een aanfluiting zoals die idioten zich op hun domste manier in de kaart laten kijken. Het gore tuig in Washington is erger voor deze wereld, dan alle drugs kartels bij elkaar. Hoewel ze er sowieso ook bij zitten, want als men daar de zinnen ECHT op zou zetten, is het binnen een jaar afgelopen met die criminelen. Maar zo werkt het niet, NOG NIET MISSCHIEN.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s