Nieuwe contracten zouden de omzet van Russisch aardgasproject kunnen verdubbelen

(Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl de perspectieven op de energiemarkt in Europa op grond van de economische oorlog in het kader van het Russische binnenrukken in de Oekraïne somber blijven, breiden andere landen, bijvoorbeeld in Azië, hun handel met energiebronnen uit Rusland uit.

Het Sachalin-2-vloeibaar aardgasproject (LNG) zal in het jaar 2023 waarschijnlijk tweemaal zoveel inkomsten genereren dan voor de sancties, die op grond van de Oekraïne-oorlog tegen de Russische energiesector werden opgelegd, berichtte het persbureau Reuters donderdag onder verwijzing naar brancheanalisten.

De stijging wordt op langdurige contracten met klanten uit de Aziatische regio evenals op de wereldwijd gestegen energieprijzen teruggevoerd.

Volgens berekeningen van het persbureau en de door de internationale groep van LNG-importeurs GIIGNL ter beschikking gestelde data over de contractvolumes wordt verwacht dat hernieuwde contracten met Aziatische afnemers de vraag naar tot 6,5 biljoen ton van de super gekoelde brandstof uit Sachalin tweejaarlijks garanderen.

De contracten zouden de aandeelhouders van Sachalin-2, waartoe de Russische energiereus Gazprom en de Japanse ondernemingen Mitsubishi en Mitsui behoren, inkomsten van tot $ 4,5 miljard kunnen opleveren, aldus Masanori Odaka, een vooraanstaand analist in het gas- en LNG-team van Rystad Energy.

Men verwacht dat de onderneming in het jaar 2023 nog eens $ 7,45 miljard zal verdienen, als de productie op het niveau van 2022 blijft, terwijl de verkopen op de spotmarkt 4,9 biljoen ton blijven, zei Alexej Kokin, hoofdanalist van de Russische makelaarfirma Otkritie, tegenover Reuters.

Donderdag deelde Sakhalin Energy, de exploitant van het project, mee dat het in de Sachalin-2 installaties in het jaar 2022 11,5 miljoen ton LNG en ongeveer 3,7 miljoen ton van zijn Sachalin-mengsel aan ruwe aardolie zal produceren en daarmee zijn productieplan overtreft. Dat zijn al 10% meer dan het project vorig jaar heeft geproduceerd.

Het is de onderneming gelukt om de productie voort te zetten, hoewel “de productie en de economische activiteit een tijdlang stonden blootgesteld aan unieke druk door externe factoren”, aldus Andrej Oleinikow, bedrijfsleider van Sakhalin Energy.

Volgens de verklaring van de onderneming werden de LNG- en olieleveringen in het jaar 2022 in volledige overeenkomst met de voorwaarden van het voorraadkoopverdrag stipt op tijd aan de afnemers geleverd, terwijl de productie binnen het tijdschema bleef. De belangrijkste exportmarkten zijn Japan, China, Zuid-Korea en Indonesië, aldus Sakhalin Energy.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Nieuwe contracten zouden de omzet van Russisch aardgasproject kunnen verdubbelen

 1. bobzelf zegt:

  NA HET 4500 JAAR WEGBLIJVEN VAN UW JEZUS REDT FIGUUR …….

  WORDT DE KREET OP GOLGOTHA …

  MIJN GOD . MIJN GOD .WAAROM HEFT U MIJ VERLATEN

  VERVANGEN DOOR..

  MIN MANITOU …. MIJN MANOTOU . WAAROM HEBBEN WE PUTIN DOOD LATEN VALLEN .

  IK DENK DAT GEGOKT . EN VERLOREN DE JUISTE OPLOSSING IS ??

  OOM BOB JESAHA 35 VERS 12

  Like

 2. bobzelf zegt:

  KIJK ALS AL DIE TANK HERRIE OVER NIKS WEGGEWAAID IS .

  BLIJFT DIT DUS OVER ..

  Alsof die paar Leopard tanks iets uit gaan maken in Oekraïne

  Westerse media en politici doen alsof de levering van 14 Leopard 2 tanks uit Polen en meer Leopard 2 tanks uit Duitsland, of zelfs enkele Britse Challenger 2 tanks, beslissend zouden kunnen zijn voor de oorlog.

  Zeker,

  de tanks zullen enig effect hebben, maar het is vooral een Public Relation oefening, omdat er in Oekraïne geen infrastructuur en geen personeel is om deze tanks te onderhouden en te repareren. De inspanning om dat allemaal te bouwen om een paar dozijn tanks te onderhouden zal gigantisch zijn.

  Het zou gemakkelijker zijn Oekraïne te bevoorraden met Sovjettanks die Oost-Europese landen in hun arsenaal hebben. Maar dat is al gebeurd en blijkbaar verliest het Oekraïense leger zijn tanks zo snel dat nu Westerse modellen moeten worden gebruikt, wil Oekraïne in de nabije toekomst niet zonder tanks komen te zitten.

  Echter, niet alle Leopard 2’s zijn hetzelfde. Polen heeft een van de oudste modificaties van de Leopard 2 tanks, de Leopard 2A4 versie, die werd geproduceerd van december 1985 tot maart 1987. Het is dus hopeloos verouderde technologie die de moderne bepantsering en andere details van de huidige Leopard 2’s mist. En Finland, dat Leopards aan Oekraïne wil leveren, heeft ook de 2A4-versie in zijn arsenaal.

  Deze landen zijn blijkbaar minder geïnteresseerd in het helpen van Oekraïne dan in het verkrijgen van moderne tanks van Duitsland om hun verouderde tanks te vervangen als onderdeel van de zogenaamde ringruil.

  De Russische televisie heeft hierover en over enkele andere interessante details bericht, zoals ‘successen’ van de versie 2A4 in gevechtsoperaties, en ik heb het Russische verslag vertaald.

  Begin van de vertaling:<
  Polen oefent druk uit op Duitsland opdat Berlijn Leopard 2 tanks levert aan Oekraïne. Warschau had eerder de wens geuit een compagnie van deze voertuigen naar Oekraïne te sturen. Experts geloven dat het de 2A4 modificatie is.

  Gezien de honger naar tanks die het Oekraïense leger momenteel ervaart, veranderen de tientallen Leopards niets. Ze zijn enorm, intimiderend en verouderd. De Leopard 2A4 is het meest geproduceerde model van de Duitse gevechtstank en werd eind jaren tachtig geproduceerd.

  In Duitsland zijn ze allang afgeschaft, maar de Polen gebruiken ze nog steeds. Ze hopen hun vloot te vernieuwen.

  Maar wanneer militaire deskundigen lijsten opstellen van de beste tanks van onze tijd, lijkt de Leopard 2 er altijd bij te zitten. Dit zijn echter nieuwere wijzigingen die sterk verschillen van het 2A4-model.

  Sommige kenmerken van deze tank zijn objectief gezien verouderd: de zwakke bescherming, de verticale tankkoepel. En heel banaal zijn de afmetingen: hij is 3 meter hoog. Dat is een veel te goed doelwit.

  Deskundigen zeggen dat het geen zin heeft de Leopard 2A4 te vergelijken met Russische gevechtstanks, met name de T-90. Deze tanks zijn lichter, kleiner, wendbaarder en beter beschermd, en de wapens zijn nieuwer en krachtiger.

  Maar wat voor Kiev waarschijnlijk nog frustrerender is, is het feit dat zelfs hun eigen Oplot-tanks – een modificatie van Sovjettanks die door het Russische leger tot schroot zijn verwerkt – over het algemeen niet slechter zijn dan de Leopards.

  “Productielanden verkopen zelden hun beste modellen aan andere landen. Tweede en derde klas modellen worden geëxporteerd. Tien verouderde Duitse tanks zullen niets veranderen,” benadrukte Stanislav Krapivnik, een militair expert en veteraan van de Amerikaanse strijdkrachten.

  En wie zal de tanks in Oekraïne bedienen en repareren? Oekraïense tankbestuurders en ingenieurs zijn gewend aan Sovjettanks. Ze zullen omgeschoold moeten worden. Maar is daar wel tijd voor?

  “De afstelling van de tanks wordt in het Duits gepland, de orders worden in het Duits gegeven. De frequenties zijn Duits en hebben geen verbinding met de Oekraïense controlesystemen. Ze hebben een andere brandstofkwaliteit en andere filters nodig. Veel dingen blijven onduidelijk,” merkte militair expert en reservekolonel Roman Nasonov op.

  Al deze ‘wapeninjecties’ zijn alleen nodig om ervoor te zorgen dat de Oekraïners blijven sterven voor het criminele Zelensky-regime. De verliezen zijn nu al schandalig. Het Oekraïense leger heeft nieuw kanonnenvoer nodig. De volgende mobilisatiegolf in Oekraïne zal in feite een jacht op mannen op straat zijn.

  DIE NU DAGELIJKS WORDT UITGEVOERD . KIJK MAAR OP TELEGRAM

  UIT DE HUIZEN EN FLATS GESLEURD IS DE GOEDE BENAMING

  (EvR commentaar: Dat zal echter niet meevallen omdat de meeste mannen naar het buitenland zijn gevlucht waar deze lafaards worden opgevangen door onze hypocriete regeringen die ons proberen wijs te maken dat Oekraïne (en ook ons land!) in oorlog is met Rusland, terwijl ze de potentiële militairen hier onderdak, voedsel en huizen geven!)

  MIJN HEMEL WAAR BENT U AAN BEGONNEN . ( WEER GEEN ANTWOORD TROUWENS )

  Geliked door 1 persoon

 3. Ravian zegt:

  Maar het tiende EU “sanctie-pakket” komt er aan.
  Ditmaal gaan ze de EU kernenergie sector om zeep helpen dacht ik.
  En nee, een koelkast werkt niet op batterijen, en een elektrisch kaccheltje ook niet.
  Draai de hoofdschakelaar in de meterkast eens om zou ik zo zeggen, dan wordt snel duidelijk wat er zo meteen in u leven nog wel en helaas niet meer gaat werken.
  Buiten de auto op de oprit gaat dat niet veel meer wezen ben ik bang…

  Geliked door 3 people

 4. mooinique zegt:

  Die zijn goed bezig. Hebben Europa met zijn grote bek helemaal niet nodig. Als je alleen al al die Oosterse landen kunt voorzien. Dat zijn miljarden mensen. Kassa! Ze lachen zich rot daar in het oosten. Europa naar de klote nu Amerika nog denken ze denk ik dan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s