Waarom de Derde Wereldoorlog bij ons moet plaatsvinden en niet in Amerika – historische citaten van vooraanstaande Amerikanen

(Vertaling: E.J. Bron)

Verantwoordelijke persoonlijkheden zijn enorm geschokt met welk “oorlogsenthousiasme” westelijke politici het Oekraïne-conflict niet alleen verbaal aanwakkeren. Je krijgt de indruk dat velen het niet meer kunnen afwachten tot eindelijk de eerste atoombommen vallen.

Kon je er voor de val van het IJzeren Gordijn nog op vertrouwen dat een “vrede door angst” tussen de supermachten een nucleaire showdown verhinderde, dan wordt nu de mogelijkheid van atoomaanvallen al op de koop toegenomen, net alsof dit een te accepteren prijs als solidariteit voor de “beste” Oekraïners zou zijn. Met voorop de groene oorlogshitsers. “Unser-Mitteleuropa” berichtte daar al over in de bijdrage “Ongelooflijk! Baerbock wil atoomoorlog niet ´compleet uitsluiten´ en ´risico´s duidelijk maken´.” En met deze uitspraak staat de jonge en historisch onontwikkelde Duitse minister van Buitenlandse Zaken zeker niet alleen.

Wij willen ons echter tot een ander kaliber wenden, namelijk Amerikaanse persoonlijkheden van naam, die openlijk datgene uitspreken wat in geval van oorlog het geval zal zijn: Amerika zal zich noch voor de Oekraïners noch voor ons “opofferen”, want daar weet men dat een nucleaire oorlog met Rusland nu voor het eerst in de geschiedenis ook hun land direct zou betreffen. Dat betekent dat men het in Europa wil laten knallen.

Voor de openlijke woorden van onze Amerikaanse “vrienden” moeten we hen dankbaar zijn – hier enkele citaten:

De Amerikaanse generaal Collins:
Het is genoeg dat we wapens leveren, onze zoons moeten niet in Europa doodbloeden. Er zijn genoeg Duitsers die voor onze belangen zouden kunnen sterven.”
(“Hessisch-Niedersächsiche Allgemeine”, 24-10-1981)

Samuel Cohen, Amerikaans kernwapenexpert en mede bouwer van de voor Duits grondgebied bestemde neutronenbom, verklaart op de vraag naar de inzet van de bom:
Het meest waarschijnlijke toneel zou West-Duitsland zijn: ik beschouw het als een academische vraag om je er het hoofd over te breken op welke wijze de vijand de dood vindt.”
(“Bild-Zeitung”, Hamburg 16-10-1977)

Henry Kissinger in 1979 in Brussel:
Jullie Europeanen moeten wel begrijpen dat, wanneer het in Europa tot een conflict komt, wij Amerikanen natuurlijk geenszins van plan zijn met jullie te sterven.”
(“Onafhankelijk Nieuws”, Bochum Nr. 8 1981)

De Amerikaanse minister van Defensie Caspar Weinberger:
Het slagveld van de volgende conventionele oorlog is Europa en niet de Verenigde Staten.”
(“Frankfurter Rundschau”, 29-04-1981)

De Amerikaanse schout-bij-nacht Gene R. La Rocque:
De Amerikanen gaan er van uit dat de Derde Wereldoorlog net zoals de eerste en de tweede in Europa wordt uitgevochten.”
(“Frankfurter Rundschau”, 29-04-1981)

De Europese politici zouden er dus goed aan doen om niet dezelfde foutieve inschatting zoals de Polen voor het begin van de Tweede Wereldoorlog te maken, namelijk er van uitgaan dat men ons te hulp zal snellen, mocht het echt losgaan. Bovendien was bij de Amerikanen het hemd altijd al nader dan de rok. Hun oorlogsdoel, namelijk Duitsland en Rusland voor de komende decennia te scheiden en terloops van de daaruit resulterende spanningen te profiteren, hebben ze nu al bereikt.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Waarom de Derde Wereldoorlog bij ons moet plaatsvinden en niet in Amerika – historische citaten van vooraanstaande Amerikanen

 1. BosscheBol zegt:

  Blijft de vraag waarom ook Europese politici om een kernoorlog lijken te SMEKEN.

  Like

 2. J.Lewis zegt:

  Er wordt nog geen of zeer weinig aandacht gegeven dat de VS wel degelijk ook, niet nucleair, getroffen kan worden. De Russen hebben tsunami torpedos tot hun beschikking welke op afstand, na geplaatst te zijn, in werking gesteld kunnen worden. NewYork ligt aan open zee, Los Angeles idem dito. Dan zou Londen ook nog aan de beurt kunnen komen.

  Like

 3. bobzelf zegt:

  schitterend nou alles okiedokie toch ????
  DE DUITSERS DIE EEN WERELDMACHT KONDEN ZIJN . STUREN NU WAPENS . DUS
  GOODBYE MOFFRIKA
  DE USA TRUC DUS GELUKT .. STEUN DE USA. ZE KOMEN ZEKER NIET HELPEN

  EN HEEFT ER IEMAND NOG COMMENTAAR OP OOM BOB ??

  Henry Kissinger in 1979 in Brussel:
  “Jullie Europeanen moeten wel begrijpen dat, wanneer het in Europa tot een conflict komt, wij Amerikanen natuurlijk geenszins van plan zijn met jullie te sterven.”

  KIJK ALS HIJ JULLIE GOD ECHT BESTOND
  HAD HIJ DEZE ETTERBAK DUS AL 100 JAAR MET BLIKSEM KUNNEN VERNIETIGEN

  ALS HIJ DE PLEURIS JOOD KISSINGER EEN PLEURIS JOOD NOEMT ??

  I REST MY CASE. OOK HIJ DEUGT DUS NIET. IS GEWOON EEN MASSAMOORDENAAR

  EEN JOODSE DIT KEER .

  Geliked door 2 people

 4. Frits zegt:

  Putin is ook niet achterlijk. De 1ste bom zou zo maar richting US kunnen gaan. Pentagon bijv. En mss wel meer dan 1.

  Geliked door 3 people

 5. Groene Leeuw zegt:

  De Amerikanen kwamen in de Tweede Wereldoorlog pas naar Europa toen de Russen de slagen om Moskou en Stalingrad hadden gewonnen en de Duitsers op de terugtocht waren. De Yanks waren doodsbang voor een totale Russische bezetting van Europa. Dat was de reden dat ze samen met de Westelijke geallieerden de stranden van Normandie bestormden en West-Europa binnenvielen om de Russen er vanaf te houden van hun plannen.

  Geliked door 6 people

 6. koddebeier zegt:

  Nou maar hopen dat Poetin voor Amerika kiest, dat is de uitlokker van al deze ellende !

  Like

 7. J.Lewis zegt:

  Dat wordt eens tijd. Afgelopen eeuw is 2 maal een wereld oorlog uitgevochten in Europa. Nu is de VS aan de beurt dan weten die Khazaren tegelijk dat ze daar niet meer veilig zijn.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s