Dramatische ontvolking van de Oekraïne met tot 50% sinds 1991

(Vertaling: E.J. Bron)

Nieuwe dienstplichtgolf: vier miljoen nieuwe vluchtelingen

Volgens de nieuwste informatie zou de dienstplichtgolf in de Oekraïne de ouder dan 60-jarigen bereikt kunnen hebben, zo groot is het tekort aan mensen ondertussen geworden. Want hoewel weliswaar veel mensen al sinds het begin van de oorlog het land verlaten hebben, heeft deze dienstplichtgolf miljoenen meer vluchtelingen veroorzaakt, vooral naar de EU-landen. Schattingen gaan inmiddels uit van vier miljoen.

Dramatische ontvolking van ongeveer 50% sinds 1991

De huidige toestand in de Oekraïne is namelijk zowel voor mannen in de weerbare leeftijd als voor de algemene bevolking zeer slecht, en de situatie in de elfde maand van de oorlog is ernstiger dan ooit.

Een na laatste vijfde Oekraïense mobilisatiegolf aan de gang

Kiev heeft namelijk zo langzamerhand geen mensen meer om te vechten. Zo vindt inmiddels al de vijfde van de zes mobilisatiegolven plaats, zodat nu ook mannen van 60 jaar gemobiliseerd worden.

Rusland kan verliezen compenseren

Daartegenover zou Rusland echter ondanks zijn zware verliezen veel speelruimte hebben om gesneuvelde soldaten door reservisten te vervangen, zoals de “Welt” onlangs onder verwijzing naar de militaire geheime dienst van Estland had geschreven.

Bálint Somkuti, expert voor veiligheidspolitiek en onderzoeker aan het “Mathias Corvinus Collegium Geopolitical Workshop”, noemde een vuistregel: dientengevolge zouden in geen enkele samenleving ooit meer dan 10% opgeroepen kunnen worden. Weliswaar zouden er geen duidelijke bewijzen voor zijn dat de Oekraïne langzaamaan een tekort aan mensen krijgen, indirect echter wel, zodat deze melding zelfs Russische propaganda zou kunnen zijn. Want behalve de chef van de militaire geheime dienst van Estland berichtten ook Russische oorlogscorrespondenten erover dat iedereen zou worden opgeroepen, onafhankelijk van zijn lichamelijke gesteldheid, zodat op papier de voorraad na de verliezen weer aangevuld kon worden.

Drastische ontvolking van 52,5 miljoen (1991) naar 37 miljoen (2020)

In de tussentijd – en heel duidelijk samenhangend met de catastrofe in de energie-infrastructuur – lijkt het erop dat het territorium van de Oekraïne leeg begint te lopen, omdat miljoenen mensen het land al verlaten hebben. De Oekraïense bevolking was namelijk al voor de oorlog geëmigreerd: in 1991 telde de bevolking nog 52,5 miljoen en in 2010 nog maar 45,8 miljoen. In 2020 schat men het aantal inwoners (zonder de door de Russen geannexeerde gebieden) op 41 miljoen. Volgens de resultaten van een elektronische volkstelling uit het jaar 2020 zou het daadwerkelijke aantal inwoners nog lager liggen, namelijk slechts 37,282 miljoen.

Tot tientallen miljoenen oorlogsvluchtelingen

Door het uitbreken van de oorlog is de situatie verder verslechterd: waarbij de toevloed van Oekraïense vluchtelingen direct na het Russische offensief hoofdzakelijk in de richting van de EU plaatsvond, maar velen gingen ook naar Rusland en Wit-Rusland.

Volgens informatie van de “Hoge Vluchtelingencommissaris van de VN” werden er bijna 15 miljoen grensoverschrijdingen vanuit de Oekraïne naar naburige, westelijke landen ondernomen (en slechts 9,5 miljoen terugkeerders), nog eens 2,872 miljoen mensen vluchtten naar Rusland en Wit-Rusland. Er bestaan geen data over de terugkeerders.

Andere schattingen becijferen het aantal emigranten nog hoger, tot tientallen miljoenen, zegt Somkuti, die zich baseert op berekeningen uit de tweede hand. Inmiddels zou een vierde deel van de vooroorlogse bevolking geëmigreerd kunnen zijn, wat ongeveer overeenkomt met een aantal van 10 miljoen.

Maar het zijn allemaal alleen maar schattingen. In Cherson namen de Russen tienduizenden mensen mee, de Oekraïners verdreven een andere grote hoeveelheid mensen, in Marioepol werden de humanitaire corridors constant overal onder vuur genomen. Hoeveel burgers eruit kwamen en hoeveel er stierven, weet niemand.”

Minstens 7000 gedode burgers

Dit benadrukte Somkuti en stelde vast dat het alleen maar zeker zou zijn dat er meer dan 7000 burgers zijn omgekomen. Enkele van de vluchtelingen vluchtten naar andere delen van Europa om er aan te ontkomen om opgeroepen te worden. En dus zouden ze voor langere tijd niet meer naar huis terugkeren, omdat ze onmiddellijk zouden worden opgesloten, zei de expert.

Belangrijkste vluchtelingenlanden: Polen, Duitsland, Tsjechische Republiek

De meeste Oekraïense vluchtelingen gingen naar het naburige Polen om asielaanvragen in te dien, ongeveer 1,5 miljoen. Gevolgd door Duitsland met een miljoen. De Tsjechische Republiek registreerde eveneens een half miljoen asielaanvragen. (In alle drie landen waren er voor de oorlog al veel Oekraïners om daar te werken, deels vanwege de betere verdiensten. Met betrekking tot Polen en de Tsjechische Republiek is het dagelijks leven op grond van de taal- affiniteit eenvoudiger).

Meer vluchtelingengolven van vier miljoen verwacht

Ondertussen heeft het “Centrum voor de ontwikkeling van de internationale migratiepolitiek” (ICMPD) de EU-autoriteiten gewaarschuwd dat er volgens de nieuwste prognose namelijk rekening zou moeten worden gehouden met nog eens vier miljoen Oekraïense vluchtelingen in de EU-landen. Dit komt, omdat ongeveer 18 miljoen Oekraïners mogelijkerwijs nog steeds humanitaire hulp nodig zijn, die ze echter in de Oekraïne niet per se kunnen krijgen.

Door velen werd al een mogelijke demografische catastrofe voorspeld, namelijk dat lang niet alle vluchtelingen van plan zijn om naar hun thuisland terug te keren. Hoe langer de oorlog duurt, des te minder mensen zullen daartoe bereid zijn.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Dramatische ontvolking van de Oekraïne met tot 50% sinds 1991

 1. bobzelf zegt:

  OOK HIER LIEGEN WE ER GEWOON OP LOS

  DE MEESTE ECHTE VLUCHTELINGEN ZITTEN IN RUSLAND . KLAAR

  U KRIJGT HET GETEISEM BINNEN . HOPPA . VEEL PLEZIER

  EN DE NIEUWE FRONTSOLDATEN

  IEDERE MAN DIE TOEVALLIG BUITEN LOOPT O F UIT DE SUPERMARKT KOMT

  DESNOODS MET ZIJN VROUW AAN ZIJN ARM

  WORDEN OPGEPAKT DOOR O.A. DE POLITIE

  EN MOGEN ZO GELIJK DE OORLOG IN

  DE HELE DAG LAAT MIJN MEISSIE DE FILMPJES ZIEN .

  VEEL PLEZIER NOG MET UW NIEUWE BUREN WHAHAHAHA

  OOM BOBZELLUF

  Geliked door 2 people

  • ronjaspers zegt:

   bobzelf.Meerdere leugens in dit artikel,de russen zouden zware verliezen lijden.Volgens de amerikaanse colonel douglas Mac gregor op youtube sterven er in de strijd 8 ukrainers tegenover 1 rus.Met andere woorden,als er 800 ukrainse soldaten sterven,sterven er 100 russische soldaten.

   Like

   • bobzelf zegt:

    ronjaspers
    RONNIE JE HEBT 1000 % HELEMAAL GELIJK

    NIEUWS VANDAAG VIA YOU TUBE IS USA YES

    DUS . DE KRIM IS HAAST TERUG GENOMEN ??
    DE BEWONERS ZIJN WEGGEVLUCHT ????

    DE TANKS KOMEN ER AAN ?? OJA WANNEER DAN ??

    PUTIN HEEFT ZIJN WERK NEERGELEGD EN STOPT MORGEN

    EN NOG EEN 50 STUKS EFTELING / BIJBEL VERHALEN

    IK HEB EFFE ALLES UIT GEZET.

    TEGEN ZOVEEL ONZIN KAN IK NIET OP ..

    EN DE RUSSEN REDEN OP HET EIND MET 150 VOLGELADEN VRACHTAUTO’S RICHTING UKRAINE /KIEV OM DE LIJKEN VAN SOLEDAR TERUG TE BRENGEN

    ZE LIEPEN WERKELIJK OVER DE LIJKEN

    UKRAINE DENKT AAN EEN OFFENSIEF. WHAHAAHAHAHAHHAHA

    DUS LEES 180 GRADEN ANDERSOM VRIEND .

    IK HEB AL SINDS DE MAIDAN EN DE DONBASS. DUS DIK 8 JAAR NOG GEEN WAARHEID GELEZEN DAN WEL GEHOORD.

    DIKKE HUG MAKKER

    VRIENDJE BOB

    Geliked door 1 persoon

 2. Maar gelukkig krijgen we dus volk binnen die alleen begrepen hebben dat corruptie de standaard is.
  Trouwens met de regeringen die we tegenwoordig hebben zal dat wel in het straatje passen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ravian zegt:

  En gezien er in 80% van Oekraïne niet gevochten wordt mag dus rustig eens gevraagd worden waar al die mensen dan voor op de vlucht zijn…

  De waarheid is dat deze mensen primair op de vlucht zijn voor de armoede, wat een direct gevolg is van de immense corruptie, en daar komt nu dan nog het gevaar van een compleet ontspoord en zeer gewelddadige Zelenski regime bij.
  De enige die hier redding kunnen brengen zijn de Russen, omdat die voornemens zijn de Oekraïense nazi’s op te ruimen, omdat die precies weten hoe ze de corruptie die de USSR heeft nagelaten moeten bestrijden, en omdat die geïnteresseerd zijn in het welzijn van de Oekraïense bevolking, en Oekraïne niet zoals de Westerse elite enkel als een melkkoe zien.

  Geliked door 2 people

  • Julia zegt:

   Ravian Helemaal mee eens. Vraag mij dan ook af waarom Oekraïne miljarden nodig heeft voor de zogenoemde wederopbouw. Vele Oekies zitten al in Europa en in Rusland dus hebben hun heil elders gevonden. Wederopbouw waarvoor als Zelensky zijn land verder laat plat bombarderen in opdracht van de VS, de NAVO en de westerse leeghoofden binnen de EU dat ook nog eens de achtergebleven bevolking de dood in jaagt. Of is het om Zelensky zijn corruptie voort te zetten en veel geld weg te sluizen en vooral mevrouw Zelensky te kunnen laten winkelen in Parijs terwijl haar land in oorlog ligt Terwijl Europa nu voor haar eigen economische ondergang tekent. Steun van Zelensky hoeft Europa niet te verwachten als het ten onder is en de VS zal Europa keihard laten vallen omdat deze het druk genoeg heeft zijn eigen puinhoop en armoede op te lossen.

   Geliked door 1 persoon

   • Ravian zegt:

    Het Westen heeft deze zaak inmiddels zover gedreven dat de Rusland geen andere mogelijkheid meer heeft dan heel Oekraïne te bevrijden.
    Er gaat dus straks gewoon geen Oekraïne meer zijn dat door het Westen heropgebouwd moet worden.
    Kan natuurlijk wel zijn dat Rusland het Westen tot herstelbetalingen gaat dwingen.

    Al dat nu door Oekraïne geëiste geld is dus inderdaad voorbestemd om het corrupte Zelenski regime en haar lakeien op de valreep nog even de zakken goed te vullen.
    Als het dan straks met Oekraïne gedaan is dan nemen die allemaal de benen, verspreiden zich over de wereld, om overal hun illegale miljoenen winsten in allerhande criminele activiteiten te gaan investeren…

    Like

 4. saddy zegt:

  “”prognose, rekening zou moeten worden gehouden, mogelijkerwijs, niet per se””. Het lijkt wel een UWV-advies.

  “”lang niet alle vluchtelingen van plan zijn om naar hun thuisland terug te keren””
  Daar zit het probleem. Nu en later. Als je netto 12 x meer geld gratis krijgt door zielig te doen dan wat je met een full-time baan in oekriene verdient dn lok je dit gedrag ook uit.

  4000 Euro netto krijgen ze in duitsland, gezin met 3 kinderen. Om helemaal niets te doen.

  Wie oh wie verdient er 4000 euro netto in nederland?

  Waarom moeten trouwens de vrouwen niet naar het front? Als LIQGBGH-erelid vind ik dat racistisch. Waar zijn al die schreeuwers voor gelijke rechten nu? Waarom melden die vrouwen zich zelf niet?

  Geliked door 1 persoon

 5. Hovawart zegt:

  Gelukkig spreken wij in Europa nog van Oekraïense vluchtelingen, en (nog) niet van laffe deserteurs.
  Wij wachten op de oproep vanuit Brussel om ons allen aan te melden voor de mobilisatie met een QR-code voor deelname aan het Ostfront……om vervolgens hier plaats te kunnen maken voor de immigranten……zucht.

  Geliked door 1 persoon

 6. Julia zegt:

  Tevens dramatische omvolking en het liefst ontvolking van eigen volk in het gave landje van onze volksverrader MP Rutte. Bakzeil gehaald in Stockholm omdat dit ventje zo nodig aan het verdrag van de EU dient te voldoen en zijn land laat over bevolken door duizenden kansloze asielzoekers toe te laten, te onderhouden, van woningen voorziet en flinke uitkeringen verstrekt maar wel talloze IS misdadigers onder huizen. Daar bovenop terecht of onterecht willekeurig Oekraïnse vluchtelingen toelaat die volop op de eerste plaats staan in plaats van eigen burgers. Zijn benen onder zijn gat vandaan rent om slavernij excuses aan te bieden en er nog eens ruim 200 miljoen tegen aan gooit en waar waarschijnlijk nog een flinke som belasting geld bovenop komt voor de zogenoemde herstelbetalingen maar ondertussen zijn eigen burgers naar de voedselbanken leidt, in de kou zet en op straat laat zetten omdat er geen woningen voor beschikbaar zijn en die de druk op onze kapot bezuinigde gezondheidszorg nog eens vergroten en miljarden steun heeft toegezegd aan de corrupte Zelensky voor de zogenoemde wederopbouw. Zijn eigen land ligt nota bene bijna in de afgrond zowel economisch als maatschappelijk.Dat kinderen en vrouwen vluchten voor de oorlog kan ik begrijpen maar die kerels die hieronder zitten zijn pure deserteurs en zelfs te laf om voor eigen land te vechten. Ik zie talloze kerels uit de Oekraïne achter de wandelwagen wandelen in het vreedzame maar wel vergane voorheen Nederland. De vraag blijft waar blijven al die miljarden voor die zogenoemde wederopbouw???? Zelensky zal er uiteraard goed weg mee weten kan niemand zijn corruptie bij o.a. de Pandora papers herinneren en de miljoenen die Zelensky heeft weggesluisd?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s