“Krankzinnige Baerbock”: President van Kroatië bekritiseert Duitse minister van Buitenlandse Zaken

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

De uitspraak van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Annalena Baerbock (Groenen, foto) dat Duitsland en Europa zich in oorlog zouden bevinden met Rusland, stuit op veel kritiek. Zoran Milanović, de president van Kroatië, zou “dit soort waanzin” nog nooit hebben gezien. Wanneer Duitsland ten strijde zou trekken tegen Rusland, zou het veel geluk nog hebben, opdat het beter zou aflopen dan 70 jaar geleden.

Eigenlijk heeft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Annalena Baerbock, alleen maar datgene gezegd wat sowieso veel mensen met het oog op de aanhoudende wapenleveringen aan de Oekraïne en het vestigen van een proxy-oorlog tegen Rusland denken. Want ook al zijn er (nog) geen NAVO-soldaten actief op de slagvelden van de voormalige Sovjetrepubliek die tegen Russische troepen vechten, toch maken deze landen zich met hun aanhoudende militaire ondersteuning van Kiev tot oorlogspartij. Wie zegt dat Iran vanwege de levering van drones aan Rusland een oorlogspartij zou zijn geworden, moet dat ook voor zichzelf laten gelden.

Desondanks stuit de uitspraak van Baerbock, “We bevinden ons in oorlog met Rusland”, op veel kritiek. Tijdens een bezoek aan de havenstad Split zei de Kroatische president Zoran Milanović: “De Duitse minister van Buitenlandse Zaken zegt dat we het met elkaar eens moeten zijn, want, ik citeer, ´we bevinden ons in oorlog met Rusland´. Dat heb ik niet geweten.” Dan geeft hij een steek onder water: “Ze weet niet dat we ons niet in oorlog met Rusland bevinden. Amerika is in oorlog met Rusland., Wij zijn alleen maar pionnen.” Wat hem betreft zijn Washington en Moskou ervoor verantwoordelijk en hij zou een overeenkomst tussen deze beide verwachten. “En niemand zal deze keer mevrouw Baerbock en Berlijn vragen”, aldus de Kroatische president.

Milanović was bovendien ook verbaasd over de oorlogsgeilheid van de vroeger zo pacifistische, anti-Amerikaanse en anti-Russische Groenen en wilde weten of Baerbock met haar uitlatingen de autoriteit de autoriteit van bondskanselier Olaf Scholz zou willen ondermijnen. “Als we ons in oorlog met Rusland bevinden, dan zullen we zien wat we moeten doen. Maar we zullen Duitsland niet naar zijn mening vragen”, zei Milanović. “Laat ze er zelf maar achter komen wie daarginds de eigenlijke bondskanselier is. Ik zit al heel lang in de politiek, en ons land heeft veel meegemaakt, maar dit soort waanzin heb ik nog nooit gezien”, voegde hij er aan toe.

Blijkbaar heeft Baerbock niet alleen vrienden gemaakt met haar uitspraak. Maar zullen er consequenties volgen?

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op “Krankzinnige Baerbock”: President van Kroatië bekritiseert Duitse minister van Buitenlandse Zaken

 1. Sobieski zegt:

  Zeer goede reactie van Milanović. Verdient een grote pluim en navolging in de gehele EU.
  Het is opmerkelijk, dat dit komt van de president van een land dat gezien de geschiedenis niet bepaald bekend staat als “pro-Russisch”.

  Geliked door 2 people

 2. Oliedom zegt:

  Die troela moet men, net als dat wijf bij defensie toen, wegtrappen (dat hele groene giftroep trouwens), onnozele geit.

  Geliked door 3 people

 3. droevige mof zegt:

  Baerbock heeft een persoonlijke make-up stylist voor 7500,- € per maand. Habeck, de man die onze verwarming uitzet, heeft een fotoagentschap in dienst voor 100.000 euro per jaar. Betaald met ons geld. Laat Romeinse decadentie. En op dezelfde manier zullen ze vergaan.
  https://exxpress.at/habeck-und-baerbock-die-gruene-koalition-der-eitelkeiten-wie-einst-auf-versailles/

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s