Maria Sacharova: VS en hun bondgenoten hebben geen kans tegen Rusland

(Vertaling: E.J. Bron)

Er zouden bewijzen voor zijn dat het collectieve Westen zich op een confrontatie met Rusland heeft ingesteld, verklaarde de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Sacharova (foto), tijdens een briefing. Hun strategie zou echter gedoemd zijn te mislukken, aldus Sacharova.

Maria Sacharova, de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft de VS en hun bondgenoten ervan beschuldigd met wapenleveringen de gevechtshandelingen in de Oekraïne te verlengen. Het collectieve Westen zou op een confrontatie zijn ingesteld en het belangrijkste doel zou de strategische nederlaag van Rusland zijn, verklaarde ze gisteren tijdens haar wekelijkse briefing. Om dit doel te bereiken, zou het regime in Kiev volgepompt worden met wapens. Daarvoor zou het Westen ook bereid zijn om de hele Oekraïne met al haar inwoners op te offeren. En verder:

De beslissing om tanks aan Kiev over te dragen, om het even door wie deze genomen werd, laat zien dat het collectieve Westen het conflict met opzet escaleert, zijn inzet verhoogd, en het is duidelijk dat noch Kiev noch het Westen de bedoeling hebben om diplomatiek tot overeenstemming te komen.”

Kiev zou de onderhandelingen met Moskou per wet verboden hebben. Er zouden gewelddadigheden tegenover eigen onderhandelaars hebben plaatsgevonden, maar ook steeds meer wapenveringen geëist, stelde Sacharova vast. En de westelijke diplomaten verklaarden dat het nu geen tijd zou zijn voor diplomatie, maar voor beslissingen op het slagveld. Daarbij maakte ze duidelijk:

Om het even hoe de VS en hun bondgenoten proberen het regime in Kiev te bewapenen, de gevechtshandelingen verlengen, de ogen sluiten voor afschuwelijke misdaden, het zal niks uithalen.”

In zijn streven zou het Westen geen morele bedenkingen kennen, zei ze. Als het noodzakelijk geacht zou worden, zou er gelogen worden, wapens geleverd, geen mensenleven zou gespaard blijven. Vanuit de zienswijze van het Westen zou dit kloppen, “want ze zijn een mooie tuin, en alle anderen zijn een jungle.” Daarmee maakte Sacharova duidelijk een toespeling op een uitlating van de Hoge vertegenwoordigen van de Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid, Josep Borrell. Deze had tijdens een toespraak in de Europees-diplomatieke Academie in Brugge in oktober 2022 gezegd dat Europa een tuin zou zijn. In Europa zou alles functioneren, het zou “de beste combinatie van politieke vrijheid, economische welvaart en sociale verbondenheid” zijn. En verder:

Het grootste deel van de resterende wereld is een jungle en de jungle zou de tuin binnen kunnen dringen.”

Volgens hem zouden de Europeanen de jungle in moeten gaan en zich grondiger met de rest van de wereld bezig moeten houden, want “anders zal de rest van de wereld op een andere manier en met andere middelen bij ons binnendringen.”

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Maria Sacharova: VS en hun bondgenoten hebben geen kans tegen Rusland

 1. Julia zegt:

  We zien al wat de oorlogszucht van de VS, Oekraïne, NAVO en EU ons brengt. Armoede, energiearmoede, voedselbanken en enorme tweedeling binnen de samenleving. Het is moeilijk toegeven dat de oorlog nu al verloren is het westen is volop met de eigen ondergang bezig.

  Geliked door 1 persoon

 2. BosscheBol zegt:

  Het uitlokken van oorlog is de specialiteit van de USA.

  WOII; USA blokkeert havens van Japan (dat afhankelijk is van import). Japanse marine slaat uiteindelijk noodgedwongen terug (Pearl Harbor). Deze aanval was van tevoren bekend bij de Amerikaanse regering maar deze liet hem gebeuren om Japan de oorlog te kunnen verklaren en het volk (dat eerst geen oorlog wilde) over de streep te trekken. Rooseveld rook de mogelijkheid om de wereldhegemonie te verkrijgen.
  Vietnam, Golf van Tonkin: is bekend, denk ik.

  WOIII. USA steunt 2014 machtsovername in Oekraïne. Suuurt geld en militaire middelen om een oorlog on de oostelijke, etnische Russische gebieden op te rakelen. Akkoorden van Minsk ziijn mooi maar een leugen: ze worden niet uitgevoerd. Belofte van de Nato om na de val van de SU niet naar het oosten op te schuiven wordt genegeerd. Oekraïne wordt (ondanks referenda) zonder meer de facto bij de EU en de NAVO binnen gehaald. De Nato kan dan atoomraketten plaatsen vlak bij Moskou. Een reactie van Rusland kan niet uitblijven. De westerse bevolking wordt opgehitst tegen Rusland. De propaganda draait op volle toeren. Amerika heeft astronomische schulden en haar wereldhegemonie wordt uitgedaagd door China en Rusland. Een oorlog is welkom voor de USA. Haar kolonie de eu moet meedoen.

  Men maakt in het westen maar één klein foutje. Al decennia is men gewend tegen een slecht bewapende tegenstander te vechten, of tegen het ongewapende eigen volk. Die worden tegen de grond geslagen/ naar de steentijd gebombardeerd en mogen geen vin verroeren . Dat zit nu even anders.

  Geliked door 6 people

  • bobzelf zegt:

   BosscheBol
   BosscheBol

   GEWELDIGE UITLEG. GAAF. ZEER GOED. NOGMAALS GEWELDIG

   LOVE YOU MAKKER. DANK DANK DANK DANK

   EN AL DIE FENOMENALE WAARHEDEN IN ZO’N KLEIN STUKKIE PROZA

   G E W E L D I G G G G G G G G G G G G G G G G

   FREUND BOB MIT DAS RADT SEINES VATERSSSSSSSS

   Like

 3. Fran zegt:

  De Westelijke tuin is verwilderd en verwaarloosd. De ongekozen en geselecteerde beheerders zijn niet alleen incompetent, ijdel en onwetend, bovenal zijn ze kwaadwillend, jaloers en dom.

  Geliked door 5 people

 4. Ravian zegt:

  In die “mooie tuin” kweken de linkse waanzinnigen giftige islamieten en seksueel gestoorde mongolen, en worden de gezonde autochtone gewassen als onkruid behandelt…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s