“Tienmaal zoveel misdaden als in Warschau” – Polen geeft veiligheidswaarschuwing uit voor Berlijn

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Hoewel Berlijn maar tweemaal zoveel inwoners zou hebben als Warschau, zouden daar tienmaal zoveel delicten gepleegd worden als in de Poolse hoofdstad, aldus de Poolse consul in Berlijn. Daarom werd een veiligheidswaarschuwing voor Poolse toeristen uitgegeven.

De Duitse hoofdstad mag dan wel “bont en veelsoortig” zijn, zoals Duitse politici dat graag beweren, maar tegelijkertijd ontbreekt het daar blijkbaar ook aan veiligheid. Marcin Król, de Poolse consul in Berlijn, waarschuwde Poolse toeristen er daarom voor om bepaalde gebieden te bezoeken.

“Houdt u er bij uw bezoek aan Berlijn alstublieft rekening mee dat enkele delen van de stad relatief gevaarlijk kunnen zijn voor toeristen”, schreef de Poolse diplomaat op Twitter. Hij voegde er aan toe dat er in het jaar 2021 meer dan 482.000 delicten in Berlijn gepleegd werden, vergeleken met de 49.000 in Warschau, terwijl er in de Duitse hoofdstad maar tweemaal zoveel mensen wonen. Daarmee ligt het criminaliteitspercentage in de Duitse hoofdstad op een veel hoger niveau dan in de Poolse. In de discussie op Twitter noemde hij Charlottenburg, Bahnhof Zoo, Alexanderplatz, Tiergarten en de metrolijn U8 als bijzonder gevaarlijke plaatsen.

In tegenstelling tot het “bonte” en “multiculturele” Berlijn is de Poolse hoofdstad daarentegen etnisch grotendeels homogeen. Officieel zijn slechts 1,5% van de inwoners van Warschau buitenlanders, terwijl in de Duitse hoofdstad al één op de vijf een vreemd paspoort bezit. Wat dat ermee te maken heeft? Welnu, uit de statistieken blijkt dat mensen met een vreemd staatsburgerschap, alhoewel met grote verschillen per betreffend land van herkomst, bovengemiddeld vaak delicten plegen.

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op “Tienmaal zoveel misdaden als in Warschau” – Polen geeft veiligheidswaarschuwing uit voor Berlijn

 1. karton zegt:

  Óók het openbaar vervoer (trein in ’t bijzonder) is buitengewoon gevaarlijk, regelmatig worden reizigers gemolesteerd of zelfs gedood.
  Dezelfde waarschuwing geldt trouwens voor Nederland : het reizen in bus (Emmen-Ter Apel) of tram (Utrecht) is levensgevaarlijk !

  Geliked door 5 people

 2. Blaffertje zegt:

  Goh.
  Hoe zou dat nou komen?

  Like

 3. joojootje zegt:

  FF op het Woke orgel, de opvattingen over criminaliteit en gelijkheid kunnen per cultuur verschillen, hier aanmerkingen of beleid opmaken is stigmatiserend en maakt je een racist, gewoon even rondwandelen in de wereld van de moderne linkse geest.

  Geliked door 1 persoon

 4. antiislamnu zegt:

  Ik vindt Duitsland sowieso 10x niks mensen zijn er zuur humorloos en verslaafd aan gezag walgelijk volk om te kotsen 🤢🤢🤢🤮🤮🤮🤮

  Geliked door 1 persoon

 5. droevige mof zegt:

  Ik heb 20 jaar in Berlijn gewoond en gewerkt. De stad is hard, altijd al geweest, gewoon Pruisisch. Maar wat er nu is, is uitschot, een incompetent stadsbestuur geleid door een burgemeester met een nepdiploma. Ze kunnen niet leiden, ze willen niet. Het gaat allemaal om narcisme, geld en macht. Ze geven niet om de burgers.

  Geliked door 3 people

 6. Ravian zegt:

  Yeah, laten we toch vooral de AfD niet in de kaart gaan spelen…
  Meer multiculti = meer criminaliteit.
  Zo simpel is het nu eenmaal.

  Geliked door 2 people

 7. bobzelf zegt:

  MISSCHIEN EEN TIP ??
  DE UKRAINIERS ZIJN MET EEN PAAR MILJOEN BINNEN GEKOMEN

  UITERAARD MET VREDE OP HUN VOORHOOFD. WHAHAHAHA

  IK HAD U GELOOF IK AL EEN PAAR KEER GEWAARSCHUWD .

  ZEGT “”HET SCHUIM DER AARDE U MISSCHIEN IETS ?? MOOI

  I REST MY CASE AGAIN

  OOM . JE KON ER OP WACHTEN

  Geliked door 2 people

 8. Sobieski zegt:

  In feite is het verschil tussen Berlin en Warszawa nog veel groter, want in Duitsland verdwijnen door het grote aantal serieuze misdrijven de zgn. “kleinere” delicten uit de statistieken. Hierbij valt te denken aan zaken als zakkenrollen, tasjesroof, bedreiging en geweldpleging zonder fatale afloop. Die worden in Polen dus WEL als zodanig onderzocht, geregistreerd en, als de dader gevonden wordt, bestraft. In Duitsland (en NL) veelal niet.
  De christelijke moraal, “doe een ander niet dat je niet wil dat jou geschiedt”, wordt in Polen (en Hongarije) nog in de praktijk gebracht, ook door diegenen die de kerk vaarwel gezegd hebben. De etnische homogeniteit helpt deze moraal in stand te houden, omdat men ziet dat iedereen zich eraan houdt, ongeacht of men zelf gelooft of niet.
  Bovendien is het gemakkelijker toezicht te houden op de sociale infrastructuur van een gemeenschap als bijna iedereen dezelfde culturele basisnormen onderschrijft. Daarbij zullen schoffies, die je overal hebt, minder snel oudjes beroven die hun eigen grootouders hadden kunnen zijn, meisjes betasten hun eigen zusjes evenbeeldig zijn, of jochies in elkaar beuken die op hun broertjes lijken.
  De straten worden daar niet geteisterd en beheerst door jonge mannelijke muzelmaantjes die hun testosteron niet in bedwang kunnen houden, en die vanuit hun atavistische macho quasi-religie uit de woestijn denken lak te kunnen hebben aan de christelijke leefregels die onze samenlevingen dragen en in stand houden. Hiermee vormen deze vreemde elementen, die de steden van West-Europa onveilig maken, niet alleen een gevaar voor de burgers, maar ook een slecht voorbeeld voor de jeugd in het algemeen.
  Het is tekenend dat de nazaten van mijn familieleden, die na WO II grotendeels op de vlucht sloegen voor de communisten en verspreid gingen wonen over NL, BE, FR, DE, GB en SE, nu steeds meer overwegen terug te keren naar Polen, omdat het daar veiliger is. De lagere levensstandaard neemt men op de koop toe. Bovendien is die in het zgn. “rijke Westen” ook niet meer wat het geweest is, onder die WEF gestuurde pseudo-regeringen.
  Zelfs de gruwelijke oorlog in buurland Ukraine en de dreigende escalatie hiervan heeft de meesten van hen niet ervan weerhouden deze stap te zetten, want als de oorlog escaleeert ben je so-wie-so nergens veilig, dus dat maakt geen verschil.
  Totdat het zover is (hopelijk nooit) leef je in Polen (en de voormalige “Oostblok”-landen in het algemeen) beduidend veiliger dan in het zgn. “democratische” Westen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Snappie zegt:

  Dit zijn de vruchten van het opzettelijke beleid van de wef regeringen, het tuig moet ons teisteren en zolang de stroom van indringers voortduurt des te hogere prijs de bevolking betaald. Hoe lang duurt het nog voordat de vlam in de pan slaat. Vroeg of laat breekt deze instroom ons geweldadig op.

  Geliked door 1 persoon

 10. Hovawart zegt:

  Het geweld door islamietjes neemt schrikbarende vormen aan, het eerst in steden waar men een ‘rooie’ als burgemeester heeft aangesteld, die steden vallen het eerst in hun eigen mes…………of kromzwaard.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s